» »

TV kartica ali DVD recorder

TV kartica ali DVD recorder

Yossarian ::

Takšne teme mi kljub iskanju na tem forumu ni uspelo najti (če pa je, jo prestavite tja). Občasno bi si rad kaj posnel tisto, kar je na televiziji (imam kabelsko TV in internet). Do sedaj sem to delal na VHS kasete, sedaj pa bi rad vse imel v digitalni obliki. Moje potrebe torej so, da si občasno kaj posnamem s TV (če mi bo všeč, si potem posnamem na DVD plošček), potem bi si tudi rad posnel na DVD tisto, kar imam na VHS kasetah (naše privatne stvari) in če se kako da priklopit analogno kamero na računalnik, da bi si tja spravil to, kar posnamem. Kaj bi torej kupil: DVD recorder (najcenejši s trdim diskom so cca 120.000 SIT) ali bi raje TV kartico (dosti ceneje). Kako pa se potem kaj dela s tem? Nekaj so mi govorili, da je na TV kartici slabša kvaliteta, da so fajli enormno veliki ipd. Jaz bi vse enostavno rad spravljal na DVD plošček in da bi bilo vse čimbolj enostavno.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

SasoS ::

Kupi kako kartico z mpeg2 čipom (Winfast PVR2000 recimo, ~ 25K SIT). S tako kartico lahko zajemaš direktno na DVD ali pa na disk in nato urediš in spečeš, hkrati ti fajle že stiska hardwaresko (~10% cpuja zasedenega) v mpeg1/2. DVD rekorderjem vedno nekaj manjka...sam sem se zapičil v kombinacijo divx/disk/lan in edini ki ima vse troje je en kissov model ki je pa že star, grd in drag :D

CaqKa ::

zakaj rabiš disk na dvdrecordeju?

oni dvd recorder od hyundaja ki ga imam je prav super.. potrebe po disku pa ne vidim.. imam 20rwjev, in jih sproti pučem..

kako da nsi našel nobene teme o tem kako se video pretoči na računalnik? malo bolje poglej. tem je polno, sicer dosti o digitalni kameri, ampak postopek ni bistveno drugačen.

Yossarian ::

CaqKa, samo to še: kateri model imaš in ali ima šumnike? Pa še velikost podnapisov?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

CaqKa ::

v bistvu se ne sekiram za podnapise...
samo tema o dvdrecorderu divx predvajalniku je drugje.. tak da tam vprašaj, drugače bom tole zaklenil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36863539 (16029) Buffy
»

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C (strani: 1 2 )

9523045 (10260) Yossarian
»

VHS dokončno umrl

Oddelek: Novice / Ostale najave
365487 (3347) PrimozR
»

Montaža filma, posnetega na DVD-videokameri

163211 (2852) wooted
»

Pomoč pri presnemavanju z video kasete na računalnik!

186092 (5780) zavajon

Več podobnih tem