» »

Kako se braniti pred psi

Kako se braniti pred psi

1
2
»

tikitoki ::

Enrkat sem prisel na obisk h kolegu, ko je odprl vrata je prisel tudi njihov pes, ki je stal ob njemu in gledal vame. Kar naenkrat pa me je savsnil v roko, na sreco sem dovolj hitro reagiral in dlan potegnil v roka bunde, tak, da je je bunda ublazila ugriz in ni bilo hujsega.
Sam sem sicer mislil, da je tip neodgovoren, ce tako popadljivemu psu dovoli stike z ljudmi. En folk res nima bocutka za odgovornost do ostalih.

sift ::

tikitoki je izjavil:


Sam sem sicer mislil, da je tip neodgovoren, ce tako popadljivemu psu dovoli stike z ljudmi. En folk res nima bocutka za odgovornost do ostalih.


tko ja.

in prepovedat vse nevarne pasme

trenerkar ::

jype je izjavil:

Strasenje psov mogoce funkcionira v divjini in na kmetih, v urbanem okolju pa se pes pocuti ogrozenega in je zelo verjetno, da te bo napadel, ce bo imel obcutek, da se ne more umakniti.

Poleg tega je ob prisotnosti lastnika pes bistveno bolj agresiven, ker tudi njega steje med "svoje" in brani tudi njega.

Ravno zato so psi na vrvicah bistveno bolj agresivni in se derejo in vlecejo, ko jih spustis pa samo malo povohajo. Ce so doziveli normalno vzgojo in socializacijo, se razume.


Pes je ob prisotnosti lastnika bolj agresiven, samo v primeru, da se ima pes za vodjo kardela. Iz tega itak izhaja večina težav s psi.

Sicer pa o naravi psov veliko pove naslednji posnetek:


Podobno kot pri ljudeh na forumih, hitro pride do prepira in zmerjanja, medtem ko bi se argument iz oči v oči drugače končal.

jype ::

trenerkar> Pes je ob prisotnosti lastnika bolj agresiven, samo v primeru, da se ima pes za vodjo kardela. Iz tega itak izhaja večina težav s psi.

To ni res. Psi (in volkovi) vodjo krdela branijo.

trenerkar ::

Ja, ampak vedno mora najprej vodja krdela začeti/odobriti napad.

jype ::

trenerkar> Ja, ampak vedno mora najprej vodja krdela začeti/odobriti napad.

Ali pa biti napaden.

trenerkar ::

Ja OK, ampak ne bo pa pobudnik agresije.

jype ::

trenerkar> Ja OK, ampak ne bo pa pobudnik agresije.

Če se psu zdi, da ogrožaš njegovega vodnika, tudi če ga v resnici ne, bo postal agresiven.

Seveda je odgovornost vodnika, da poskrbi, da je pes ustrezno usposobljen in/ali gibalno omejen, da agresije bodisi ni, ali pa nima posledic zate.

Jst ::

Če imaš kaj žilice za spajkanje si naredi "portable dog killer".

https://www.grc.com/tqc/thequietcanine....

Steve Gibson je v enem Security Now podcast povedal zgodbo iz njegove mladosti iz osnovne šole, ko je naredil to zadevco in prinesel v šolo. In so se z kolegi "igrali", in ker je vplivalo tudi na leteče ptice so se igrali, kot da imajo lasersko pištolo. V šoli pa se je vsakič sprožil nek tihi alarm (za elektriko or something) in poklicali tehnično pomoč in so že skoraj evakuirali celo šolo, dokler ni to umeril v ravnatelja in so ugotovili zakaj se sproža alarm. Smešna zgodba... Poučna tudi. :)

Drugače so pa te ultrasonic gadgeti za odganjanje psov 20-30 EUR. Drugič bo še lajal nate, tretjič bo že premislil, če se bo upal bližje. Ampak jaz ne zagovarjam uporabe teh gadgetov, razen v res kritičnih primerih. Zlorabo tega gadgeta, bi jaz kaznoval kot mučenje živali in dal kazen 5000 EUR.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

FTad ::

a ni tako, da preden pobozas psa, da mu pomolis roko/dlan, da jo najprej povoha, potem ga šele bozas?

In pa, načeloma naj bi se psa vzgajalo, da sprejema hrano samo od lastnika, in da od tujcev ne je priboljškov. S tem se prepreči, da ne bi kak mimoidoči dal psu zastrupljen kos mesa ipd.

Malajlo ::

FTad je izjavil:

načeloma naj bi se psa vzgajalo, da sprejema hrano samo od lastnika, in da od tujcev ne je priboljškov. S tem se prepreči, da ne bi kak mimoidoči dal psu zastrupljen kos mesa ipd.

Tako je. In tujci ga tudi nimajo kaj božati. To sem še vsaki deklini razložil, ko je hotela pobožati mojega psa. Češ, da se bo razvadil in je še premlad. Ampak mene pa lahko, ker mi ni več pomoči.

Jst ::

Mislim ste eni hecni. 99% psov po defaultu nima namena raztrgati človeka. Treba pa uporabiti malo zdrave pameti. Lajajočega psa ne boš šel božati. Tudi ne boš videl lastnika s psom, katera ne poznaš, in šel direkt do njega in ga hotel pobožati. itd...

Ko se približaš, prvo vprašaš lastnika, če lahko psa pobožaš. Potem ga pa gledaš, kakšno reakcijo bo imel na tvoja dejanja. Nič hitrih gibov. Pes naj vidi, da mu nič nočeš. Ne moreš pa kar priti do psa in z "eno univerzalno metodo" vsakega psa pobožati. To je šlo meni najbolj na jetra, ko so kakšni bežni (ne)znanci kar hoteli mojga psa (po)božati (moj ni bil crkljanček, pustil se je pobožati za par 10 sekund, potem se je sam umaknil). Sploh kakšni starejši upokojenci, ki jih sploh nisem poznal. Da bova šla mimo in se "stric/teta" ustavi in začne z neko zgodbo in hoče božati psa....
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

shadeX ::

sift je izjavil:


in prepovedat vse nevarne pasme


Ali pa kar neodgovorne lastnike teh pasem.

matobeli ::

Eh, registracija lastnika ki mora imeti registriranega psa in vsaj lastnik opravljen tečaj šolanja in vzdrževanja bi blo popolnoma dovolj.

Lahko bi se celo zgledovali po zakonu o orožju, če češ met čivavo ne rabiš nič, če češ met nekaj večjega rabiš samo povedat da imaš, če hočeš imet manjše tele pa ti ne uide šolanje, registracija... Pravi ljubitelji to itak že imajo vse in ne bi bilo razlike. Bi se pa lahko znebili neljubih primerov ko lastnik ni zmožen ukrotiti "našega ki ne grize".

Bi itak hitro sosedi poskrbeli da ima sosedov vse papirje :))

next3steps ::

Sem jih dobil po pi+++ enkrat nekje nekdaj, ko sem hotel dve +40 kilogramov težki mrcini ločiti eno od druge. Rezultat je bil šest zobov v predelu dlani in zapestja in 2 meseca neuporabne roke.
Sedaj bi verjetno enega izmed dveh ubil, kot pa da spet trpim dva meseca neuporabnosti in rahlih bolečin.

Torej kaj storiti? Čim težji predmet s čim večjo hitrostjo obsloniti ob glavo takšnega nevarnega psa.

neboben ::

Pri nas se je tud ze 2x zgodil da je pes, ki ni bil na vrvici preprosto planil v dir do nasega psa in ga napadu. Pri nas je tako, da kadar gremo v mesto med ljudi in druge kužke si ne privoščimo, da nebi bil na vrvici, probleme imamo pa smo z lastniki,ki mislijo da imajo neposlušnega psa lahko prosto spuščenega. Vendar kot sem rekel že dvakrat sm mislu, da bo naš fasov raztrgnino. Zanimivo pri teh dveh lastnikih v obeh primeri sta lastnika samo nemo gledala/opazovala dogodek, vsakič sem jaz moral med psa in ju dati narazen. Mel sem pa srečo da ni bla kakšna močenjša pasma, ker bi tud jest lahko kej fasov. Se prav zame problem niso psi, ampak nodgovorni lastniki.

next3steps ::

Ker kaj drugega kot opazovati ne moreš. Pasme kot je čivava sicer z eno brco poletijo kot nogometna žoga, a kaj težjega brez nekega orodja narazen spraviti ne moreš - z rokami že ne.
Težka cuckovina (60kg, kakršna je skočila name) ugriza več ne spusti. Opraviš zgoraj opisani postopek:
V kolikor cuckovina skoči nate, imaš možnost:
a) poškoduješ psa
b) pes poškoduje tebe
Pri tem upoštevaš F= m*a. V kolikor tega ne moreš zagotoviti, se je bolje nevmešavati.

Žal pa je tako, da ljudje cucke dandanes nadomeščajo za svoje družinske člane in vsaka poškodba ne-njihovega psa v njih povzroči velike travme, dovoljšnje za obisk specialista.
V svojem primeru bom naslednjič raje izbral lastno zdravje pred zdravjem psa, katerega lastnik je idiot.

joze67 ::

Da ne pozabimo, o čem gre letošnja tema:

Oldi je izjavil:

Vsak dan grem čez dvorišče kmetije mimo njihovega bifeja, na hrib nad njo, tako kot množica ljudi, samo da se skoraj vsi ustavijo v bifeju, jaz pa ne. Imajo 3 pse, malega cucka, ki vedno neutrudno laja z 1m. Počasi sem ga imel dovolj in sem kaj vrgel proti njemu in sedaj laja na 10m, ko pride bližje samo pogledam v tla in že beži :) Kriza je, ko imajo spuščenega drugače mirnega dresiranega psa mirne sorte, takrat se oba zaganjata vame, večji prileti z vso brzino in se tik pred mano (pol metra) ustavi in nekako zbegano odide, danes pa je iz slabega metra lajal in lajal, jaz pa mirno šel dalje, teren za sabo pa nekako nadziral z mahanjem s pohodnimi palicami.
Enkrat so bili vsi trije zunaj, tudi star nemški ovčar in je bilo precej krizno, vendar brez kontakta.
Ko je sam zunaj srednji pes me splih ne povoha, mali se me pa več kot 100m stran od hiše boji in me mirno obide.

Kako se obnašati, očitno mali večjemu prenese občutek ogroženosti in branita teren, zato se bojim, da moja agresivnost ne bi poslabšala situacije, ampak enkrat bom imel lajanja in zaganjanja dobolj in bi rad prav odreagiral. Kje se dobi poprov sprej?


Po domače povedano: Oldi hodi po poti nekomu čez dvorišče, ima pa slabe živce in ga motijo tamkajšnji psi, zato bi jih humano nevtraliziral.
Nevarne pasme, neodgovorni lastniki, registracija, vse te stvari so izven teme. Tudi Kartagino lahko pustimo stati.

Mimogrede, Oldi, če si še z nami: kako točno je v zgodbi bife? Ali gredo drugi obiskovalci, ker gredo v bife, po drugi poti in samo ti zaideš mimo psov? (Ker potem je rešitev enostavna, pretvarjaj se, da greš v bife in tik pred bifejem se začni pretvarjat, da greš od bifeja naprej na hrib.) Kako pa sicer ti psi reagirajo na druge obiskovalce - se jim res da ves dan zaganjati v mimoidoče? Potem bi prosil za naslov - moja psička večji del dneva preleži, malo počitniškega varstva v taki koloniji ji ne bi škodilo.

FTad ::

next3steps je izjavil:

Sem jih dobil po pi+++ enkrat nekje nekdaj, ko sem hotel dve +40 kilogramov težki mrcini ločiti eno od druge. Rezultat je bil šest zobov v predelu dlani in zapestja in 2 meseca neuporabne roke.
Sedaj bi verjetno enega izmed dveh ubil, kot pa da spet trpim dva meseca neuporabnosti in rahlih bolečin.

Torej kaj storiti? Čim težji predmet s čim večjo hitrostjo obsloniti ob glavo takšnega nevarnega psa.


Ja kako bi pa sedaj ravnal, če bi spet prišlo do take situacije?

matobeli ::

joze67 je izjavil:

Po domače povedano: Oldi hodi po poti nekomu čez dvorišče, ima pa slabe živce in ga motijo tamkajšnji psi, zato bi jih humano nevtraliziral.


Če je dvorišče privat lastnina hodi oldi nekomu po dvorišču. Čisto možno pa je da je v resnici to občinska/državna cesta in je kmetija na vsaki strani ceste, vmes pa je "njihovo" dvorišče. Ne bi bilo prvič.

next3steps ::

FTad je izjavil:

next3steps je izjavil:

Sem jih dobil po pi+++ enkrat nekje nekdaj, ko sem hotel dve +40 kilogramov težki mrcini ločiti eno od druge. Rezultat je bil šest zobov v predelu dlani in zapestja in 2 meseca neuporabne roke.
Sedaj bi verjetno enega izmed dveh ubil, kot pa da spet trpim dva meseca neuporabnosti in rahlih bolečin.

Torej kaj storiti? Čim težji predmet s čim večjo hitrostjo obsloniti ob glavo takšnega nevarnega psa.


Ja kako bi pa sedaj ravnal, če bi spet prišlo do take situacije?

Sedaj bi verjetno enega izmed dveh ubil

Bejzbolka + glava od psa. Moja roka bo zmerom imela prednost pred tretjerazrednim modnim dodatkom, ki ima vključeno opcijo dihanja.

FTad ::

ja a takrat si tudi imel pri roki bejzbolko, pa ju samo nisi uporabil? Namrec ne verjamem, da se po sprehodih sprehajaš z njo :)

next3steps ::

Imel sem jo na voljo, vendar je nisem izbral, ker sem hotel občuvati ta modni dodatek drugih plebejcev.
Rešitev ti je pa podana, tako kot vsepovsod drugje: V kolikor se gre izogniti grožnji, se ji izogneš.

Oberyn ::

Ajde no, gorjače s seboj na sprehod, kaj je z vami... Obrambni sprej je čisto v redu stvar za probleme s temi cucki. Narejen je na osnovi kapsaicina, ki ga v milejših dozah radostno uporabljamo v kulinariki, ne povzroča nobenih poškodb, ne pušča nobenih posledic, povzroči edino to, da ima cucek naslednjih 10 minut dovolj opravka s samim seboj in te posledično pusti pri miru. In to vsak cucek, tudi primerki v pojavni obliki srednje velikega teleta. Poleg tega za razliko od gorjače ni prepovedan (mislim sprej, ne cucek) in gre lepo v žep.

urli ::

Švicarski nož in mu ga zariješ direkt v prsni koš pa je stvar rešena.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: starboi ()

konspirator ::

matobeli je izjavil:

joze67 je izjavil:

Po domače povedano: Oldi hodi po poti nekomu čez dvorišče, ima pa slabe živce in ga motijo tamkajšnji psi, zato bi jih humano nevtraliziral.


Če je dvorišče privat lastnina hodi oldi nekomu po dvorišču. Čisto možno pa je da je v resnici to občinska/državna cesta in je kmetija na vsaki strani ceste, vmes pa je "njihovo" dvorišče. Ne bi bilo prvič.

To se da lepo videti na piso portalu v kombinaciji z eZK.
--

Mare2 ::

Oberyn je izjavil:

Obrambni sprej je čisto v redu stvar za probleme s temi cucki.


Lahko probaš, če imaš pri roki kako palčko. Mu jo vržeš kakih 50 m in rečeš: "aport" ali pa "išči". :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

zrataj4201 ::

Naš , sedaj že pokojni poštar, je pse na svoji poti izšolal v kratkem času. Ko se je z mopedom pripeljal k hiši, je proti prihajajočemu psu odvrgel petardo. V 80 procentih se je pes skril, ko je naslednjič prišel k hiši že, ko je slišal moped. Ostalih 20 procentov, pa je trajalo nekajkratno ponovitev in sicer:
-ko ga je prihajajoči pes napadel, mu je pred gobec pomolil staro usnjeno poštno torbo.Seveda je vsak pes veselo zagrabil vabo. Sam pa je vzel skrito palico in parkrat po glavi in pes je odnehal. Praktično je po nekaj ponovitvah imel mir. Seveda so ti, katere je prevzgajal z torbo še vedno a na varni razdalji lajali, a blizu niso več prišli. Ostale, katere je prevzgojil s petardo, pa jih med časom dostave ni bilo več v bližini.

Ne bom sodil v postopke in travme, pa filozofiranje o travmah psa, medtem ko istočasno marsikoga travme človeka pri napadu psa sploh ne zanimajo. To je samo opis, kako je nekdo v neizogibnih konfliktih s psi nekaj desetletij nazaj rešil zadevo po svoje.

Vice ::

zrataj4201 je izjavil:

Naš , sedaj že pokojni poštar, je pse na svoji poti izšolal v kratkem času. Ko se je z mopedom pripeljal k hiši, je proti prihajajočemu psu odvrgel petardo. V 80 procentih se je pes skril, ko je naslednjič prišel k hiši že, ko je slišal moped. Ostalih 20 procentov, pa je trajalo nekajkratno ponovitev in sicer:
-ko ga je prihajajoči pes napadel, mu je pred gobec pomolil staro usnjeno poštno torbo.Seveda je vsak pes veselo zagrabil vabo. Sam pa je vzel skrito palico in parkrat po glavi in pes je odnehal. Praktično je po nekaj ponovitvah imel mir. Seveda so ti, katere je prevzgajal z torbo še vedno a na varni razdalji lajali, a blizu niso več prišli. Ostale, katere je prevzgojil s petardo, pa jih med časom dostave ni bilo več v bližini.

Ne bom sodil v postopke in travme, pa filozofiranje o travmah psa, medtem ko istočasno marsikoga travme človeka pri napadu psa sploh ne zanimajo. To je samo opis, kako je nekdo v neizogibnih konfliktih s psi nekaj desetletij nazaj rešil zadevo po svoje.


Potem pa se ljudje sprašujejo od kje pes laja na vse in postane popadljiv. Zaradi enega kretena kot je ta ki misli samo zase in svojo rit in ga boli k... za druge ljudi si ne zasluži nič drugega kot da se njemu vtakne petardo v gobec in rit. Poštar ima vso pravico da pošte ne dostavi, če je "ogrožen"

fikus_ ::

"Poštar ima vso pravico da pošte ne dostavi, če je "ogrožen" "

Postavi se v kožo poštarja in povej šefu, da ne boš več dostavljal pošte, ker imajo tam pa tam neprijaznega psa pri hiši.

V prvi vrsti so za takšne izpade odgovorni lastniki psov. Jih najbolj poznajo in s tem morajo tudi ustrezno ukrepati. Kako?!:|
Bi pa tudi jaz bil za to, da je za posest pasme psov, ki je lahko bolj nevarna okolici/je statistično bolj nevarna, obvezno šolanje lastnikov pred pridobitvijo takšnega psa!

FTad ::

Vice je izjavil:

zrataj4201 je izjavil:

Naš , sedaj že pokojni poštar, je pse na svoji poti izšolal v kratkem času. Ko se je z mopedom pripeljal k hiši, je proti prihajajočemu psu odvrgel petardo. V 80 procentih se je pes skril, ko je naslednjič prišel k hiši že, ko je slišal moped. Ostalih 20 procentov, pa je trajalo nekajkratno ponovitev in sicer:
-ko ga je prihajajoči pes napadel, mu je pred gobec pomolil staro usnjeno poštno torbo.Seveda je vsak pes veselo zagrabil vabo. Sam pa je vzel skrito palico in parkrat po glavi in pes je odnehal. Praktično je po nekaj ponovitvah imel mir. Seveda so ti, katere je prevzgajal z torbo še vedno a na varni razdalji lajali, a blizu niso več prišli. Ostale, katere je prevzgojil s petardo, pa jih med časom dostave ni bilo več v bližini.

Ne bom sodil v postopke in travme, pa filozofiranje o travmah psa, medtem ko istočasno marsikoga travme človeka pri napadu psa sploh ne zanimajo. To je samo opis, kako je nekdo v neizogibnih konfliktih s psi nekaj desetletij nazaj rešil zadevo po svoje.


Potem pa se ljudje sprašujejo od kje pes laja na vse in postane popadljiv. Zaradi enega kretena kot je ta ki misli samo zase in svojo rit in ga boli k... za druge ljudi si ne zasluži nič drugega kot da se njemu vtakne petardo v gobec in rit. Poštar ima vso pravico da pošte ne dostavi, če je "ogrožen"


Verjetno si ti pa eden izmed tistih, ki psa ne zna vzgojit in dresirat, potem pa tle zdaj piz**s, kako se nekdo pac brani, da lahko opravi svoje delo.

Invictus ::

Vice je izjavil:


Potem pa se ljudje sprašujejo od kje pes laja na vse in postane popadljiv. Zaradi enega kretena kot je ta ki misli samo zase in svojo rit in ga boli k... za druge ljudi si ne zasluži nič drugega kot da se njemu vtakne petardo v gobec in rit. Poštar ima vso pravico da pošte ne dostavi, če je "ogrožen"

Pes je bil popadljiv že prej. Bolj problem lastnika kot poštarja.

Meni je bolano, da nekateri dobrobit psa postavljajo pred dobrobit človeka...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

videc ::

Izogneš se psu, pa ni problema.

FTad ::

@videc: tvoj komentar je sedaj ravno toliko smiselen, kot da nisi sploh prebral teme...

konspirator ::

zrataj4201 je izjavil:

Naš , sedaj že pokojni poštar, je pse na svoji poti izšolal v kratkem času. Ko se je z mopedom pripeljal k hiši, je proti prihajajočemu psu odvrgel petardo. V 80 procentih se je pes skril, ko je naslednjič prišel k hiši že, ko je slišal moped. Ostalih 20 procentov, pa je trajalo nekajkratno ponovitev in sicer:
-ko ga je prihajajoči pes napadel, mu je pred gobec pomolil staro usnjeno poštno torbo.Seveda je vsak pes veselo zagrabil vabo. Sam pa je vzel skrito palico in parkrat po glavi in pes je odnehal. Praktično je po nekaj ponovitvah imel mir. Seveda so ti, katere je prevzgajal z torbo še vedno a na varni razdalji lajali, a blizu niso več prišli. Ostale, katere je prevzgojil s petardo, pa jih med časom dostave ni bilo več v bližini.

Ne bom sodil v postopke in travme, pa filozofiranje o travmah psa, medtem ko istočasno marsikoga travme človeka pri napadu psa sploh ne zanimajo. To je samo opis, kako je nekdo v neizogibnih konfliktih s psi nekaj desetletij nazaj rešil zadevo po svoje.

Dobri stari časi, ko so lahko psi terorizirali vse naokoli ;(( - podpiram rešitev, samo bi moral biti enake rešitve deležen tudi neodgovoren lastnik.
Da bi ljudje prestavili nabiralnik stran od hiše ali omejili psu gibanje jim ne pride na misel ?
Bi morali poštarji/električarji kakšen krog opraviti skupaj z veterinarsko inšpekcijo (in slednji pisati mastne položnice) ter vsaka 2 meseca preveriti stanje.Drugače bedaka lastnika ne boš ničesar naučil.
--

Zgodovina sprememb…

nevone ::

"Poštar ima vso pravico da pošte ne dostavi, če je "ogrožen" "

Postavi se v kožo poštarja in povej šefu, da ne boš več dostavljal pošte, ker imajo tam pa tam neprijaznega psa pri hiši.


Če tega svojemu šefu ne smeš/moreš izpostaviti, potem je vse skupaj malo kilavo. Glede dostave pošte in psov bi v bistvu moralo biti urejeno tako, da morata nabiralnik in zvonec biti izven dosega psa. Res ni poštajeva naloga, da se ukvarja s psi.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Scaramouche ::

K0K0 je izjavil:

Dons sta mi med kolesarjenjem po osamljeni makedamski poti 2 mrcini (rotvajler + labradorc) napadla mojo mešanko srednje rasti lastnik pa je bil čisto nemočen oz ni imel jajc da bi jih potegnil stran tko da sm mogu sam vmes stopit. Najprej sem jo probal potegnit ven pa bi jih skor še jest dubu tko da sm se resno ustrašil da mi je nebo ratalo rešit in mi jo bosta pres očmi razmesarila. No potem mi jih je s pomočjo kolesa in nekaj močnih brcv rebra in gobc le ratalo spodit tko da jo je odnesla z lažjo poškodbo ušesa. Lastniku psov pa niti na kraj pameti ni prišlo da bi se mi opravičil oz vprašal če je z psičko vse vredu ampak je sam naprej odkorakal im me pri tem še zlo grdo pogledal. Verjetno zato ker sem mu zbrcal psa.
Tko da zdej resno razmišljam o nabavi popr spreja al pa solzilca sam se bojim da bi to na psih pustilo kake trajne posledice kar seveda nočem (čeprav dons bi tud klobase delu če bi imel nož sabo) pa še mojga lohka ponesreč pošpricam. Me lahko lastnik potem toži kako je v primeru da imam sabo 0,5m dolgo alu palico (tolk da gre na kolo) in ga v samoobrambi parkrat preveč kresnem z njo?


Sprej ne deluje!
Sploh na kakem močnem psu ala pitbul!
Ni druge kot pištola!
Glede palice in spreja....

Vice ::

fikus_ je izjavil:


Postavi se v kožo poštarja in povej šefu, da ne boš več dostavljal pošte, ker imajo tam pa tam neprijaznega psa pri hiši.

V prvi vrsti so za takšne izpade odgovorni lastniki psov. Jih najbolj poznajo in s tem morajo tudi ustrezno ukrepati. Kako?!:|
Bi pa tudi jaz bil za to, da je za posest pasme psov, ki je lahko bolj nevarna okolici/je statistično bolj nevarna, obvezno šolanje lastnikov pred pridobitvijo takšnega psa!


Ne bi bilo prvič da bi šef rekel, da se pošta ne dostavlja na določenem naslovu zaradi ogrožanja zdravja zaposlenih.
Se pa strinjam da bi vsak lastnik psa moral na šolanje. Ne glede ali je pasma nevarna ali ne. Konec koncev če se hočeš voziti po cesti boš moral isto narediti izpit.

FTad je izjavil:


Verjetno si ti pa eden izmed tistih, ki psa ne zna vzgojit in dresirat, potem pa tle zdaj piz**s, kako se nekdo pac brani, da lahko opravi svoje delo.


Ja no to je problem, ko neki zblodki predvidevajo in pametujejo nekaj na pamet. Potem pa se čudijo zakaj jih imajo za k*****.

Invictus je izjavil:


Pes je bil popadljiv že prej. Bolj problem lastnika kot poštarja.

Meni je bolano, da nekateri dobrobit psa postavljajo pred dobrobit človeka...


Če je pes popadljiv bi morale institucije ukrepat proti lastniku in odvzeti žival, če je žival psihično zavožena naj se jo usmrti. Tebi je očitno dobrobit to, da z nasiljem rešuješ nasilje, ne da bi pomislil na posledice.

matobeli ::

WUT? Sej si isto rekel, psa ki je napadalen se usmrti=uporaba "nasilja".

Dokler pa država ne zmiga svoje riti in odpelje tega psa pa ne bo čisto nič manj napadalen in tepežkanje je zgolj drugačen tip nasilja.

Vsi ki sprehajate pse po urbanih okoljih; kako bi se počutili če bi začeli ostali furat open-carry orožje?
Naša se pa res ne sproži sama.

Psi so ljubljenčki, igračke. Nobene potrebe ni da bi bil pes za varnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

ziga1990 ::

Bom jaz povedal glede psov:
Na vasi je sosed kupil Nemškega ovčarja in ko je bil še mladiček je bil vredu a sedaj se ga pa resno bojim, ker ko ga lastnik pelje na sprehod in se srečaš pes vate rine a sploh ne laja in tudi z repom nič ne miga a lastnik ga komi obvladuje me je prav strah kaj bi bilo če bi mu iz povodca ušel.

Sedaj s seboj nosim nož in če me bo bilo kateri pes ogrožal ga bom uporabil in me briga kaj bo s psom ali bo takoj poginil ali bo še 30 minut v mukah umiral.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Mare2 ::

ziga1990 je izjavil:

me je prav strah kaj bi bilo če bi mu iz povodca ušel.


ziga1990 strah je upravičen. Približno 1.500 registriranih ugrizov psov se zgodi vsako leto, predvsem psov tistih lastnikov, ki so sigurni: Moj pes pa ne bo nobenega ugriznil.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

krneki0001 ::

Ne vem zakaj psa sploh spuščat naokoli po naselju? Greš s psom v naravo na travnike, v gozd, da dobiš še svežega zraka vase.

Pa ko vidiš človeka že na daleč, da se psu umika, potegneš psa k sebi, da gre človek lahko mimo brez skrbi.

jype ::

nebivedu> Ne vem zakaj psa sploh spuščat naokoli po naselju? Greš s psom v naravo na travnike, v gozd, da dobiš še svežega zraka vase.

Aha, tako kot ti, ki pse sprehajaš tako, da bežijo pred avtomobilom?

krneki0001 ::

Ne vem, kje si to pobral. Pri meni vlečejo sanke ali pa mene na rolerjih.

Go-ahead ::

ziga1990 je izjavil:

Bom jaz povedal glede psov:
Na vasi je sosed kupil Nemškega ovčarja in ko je bil še mladiček je bil vredu a sedaj se ga pa resno bojim, ker ko ga lastnik pelje na sprehod in se srečaš pes vate rine a sploh ne laja in tudi z repom nič ne miga a lastnik ga komi obvladuje me je prav strah kaj bi bilo če bi mu iz povodca ušel.

Sedaj s seboj nosim nož in če me bo bilo kateri pes ogrožal ga bom uporabil in me briga kaj bo s psom ali bo takoj poginil ali bo še 30 minut v mukah umiral.



Ma kaj se folk res sprehaja z noži po svetu? Imate pa čudno družbo, da je to potrebno.

Šimpanz ::

Kot imam jaz izkušnje so večinoma psi v mestih bolj socializirani, ko greš na deželo pa ravno ne. Vsi se zaganjajo preko ketne ali ograje vame in v psa. Seveda so izjeme majhni psi ki se vedno počutijo ogrožene.

Vice ::

Šimpanz je izjavil:

Kot imam jaz izkušnje so večinoma psi v mestih bolj socializirani, ko greš na deželo pa ravno ne. Vsi se zaganjajo preko ketne ali ograje vame in v psa. Seveda so izjeme majhni psi ki se vedno počutijo ogrožene.


V mestih večinoma pes služi bolj kot ne za nadomestilo plišaste igračke, po vaseh pa je to bolj kot ne analogni alarm na biomaso.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37955362 (45209) Massacra
»

majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17451660 (47683) BRBR
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10922150 (20399) krneki0001
»

Pasji teror (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1389297 (5326) Utk

Napad psov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20114240 (10763) Tody

Več podobnih tem