» »

Študentska prehrana

Študentska prehrana

Tea Time ::

Pozdravljeni.

No, malo sem bil nezadovoljen s študentsko prehrano, pa sem brskal po internetu. Našel sem tole stran: www.lakom.odpri.si. Je precej nova stvar (koliko razumem prejšnji Lakom Lačen, ali pa ne, saj je vseeno). No, predlagam, da študenti obiščete tole stran in podate svoje komentarje in ocene. Naj se ve, kje se dobro in kje slabo je. Pa kje je slaba postrežba - to je pri meni zelo pomembno. No, lepo se imejte...
Have a break!

strictom ::

Kaj pa pričakuješ od bona ki pride 400 SIT? One 'ho service?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Matek ::

STRiCtom, maš od zlo slabih do zlo dobrih placov, kjer lahko ješ z boni, tako da je debata čisto na mestu...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

M-man ::

Kaj pa pričakuješ od bona ki pride 400 SIT? One 'ho service?
In ti potem sklepaš, da restavracija dobi 400 sit če postreže študenta z bonom?!?!?
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

|KoRn| ::

Restavracija dobi 400 (kolikor pač plačaš za BON) + nekaj od države, mislim da nekaj čez 500SIT... torej skupaj 900+ SIT
Freak on a leash!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: |KoRn| ()

R0K ::

Niso vsi boni 400sit :-)

V Mariboru se lahko pri Bobru naješ za ušivih 100sit :D

Hamburgerji taki, da glava peče (velikost in okus)!

A. Smith ::

>>Kaj pa pričakuješ od bona ki pride 400 SIT? One 'ho service?

Boni so tudi po 800 sit. Sicer pa - kakšna je cena prijazne postrežbe? 50? 100? 500SIT?
Lepo vas prosim. So lokali, pa tudi menze, kjer si za 300 sit postrežen hitro in prijazno. In se dogaja, da v določene lokale ne pridem več, ker so kelnarji tečni in zadirčni. Jaz sem do tega kritičen. Pa še tole: Država da 500, mi doplačamo razliko. In za ta denar ponavadi dobimo jed, pijačo doplačamo. Pa tele spremembe, malo nazaj --> podražitev, efekta pa nič. Če že ne dobimo za to pijače, razen vode, bi lahko vsaj boljšo postrežbo?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

M-man ::

Jaz sem hotel povedati le to, da tudi če študent da samo 200 tolarjev, restavracija na koncu dobi večinoma enako kot za gosta, ki plača v denarju oz. ki ni študent. Zato nima smisla pripomba, da moraš zaradi plačila z bonom pričakovati slabšo postrežbo.

Sicer pa če se ti kdo zelo zameri z grdim obnašanjem, se pa javiš za inšpektorja, greš v restavracijo, jim ne pokažeš študentske in jih nategneš.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Myth ::

StricTom, so ti že drugi povedali. Jaz ti pa tako rečem. Prvo pridi na fax, šele kasneje govori o čem v zvezi z njim. Okey?

Sicer pa dobra stran, ima manšje pomankljivosti. Dal sem tudi sam že kakšen komentar. Lahko pa kar tukaj povem: do zdaj še nikjer nisem imel slabih izkušenj. :8)

en LP in BZ
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Dr_M ::

jao, jest nikol ne bom razumel studentkov.
mate ful ugodnosti pri popolnoma vsaki stvari, pa se se konstantno cez use pritozujete.
bodte veseli da mate to, kar pr nas dubite. v tujini se vam neb tko lepo godil, kot se vam pri nas. zapomnite si to.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

strictom ::

Mr|ce: Poznam par ljudi k hodja na fax in jim čist nič ne manjka. Ravno nasprotno. Prav uživajo.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Taras_Bulba ::

Jst pa nikol ne bom razumel delavčkov, ki misljo, da za študente je pa itak vse dobr.

Dr_M ::

ja itak, student je car. delavcek more se za njegovo rit tezko delat.
samo da studentku ni treba nic delat in da se lepo zabava. to je vazno.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Super Sonic ::

"v tujini se vam neb tko lepo godil, kot se vam pri nas"

Tujino ne gre primerjati z nami, se pa popolnoma strinjam, da so naši študenti precej razvajeni - vsaj večina.

"Jst pa nikol ne bom razumel delavčkov, ki misljo, da za študente je pa itak vse dobr."

Boš ti že vidu čez par let kako boš razmišlu...
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

M-man ::

Kot prvo je namen teme obvestiti študente na spletno stran, kjer lahko vsak od njih dobi informacijo, kje se dobro je. Ker večina restavracij v študentskih mestih živi od nas študentov in za svoje storitve dobi pošteno plačilo, je njihova naloga, da se za nas potrudijo tako, kot za vsakega drugega gosta! V nasprotnem primeru pa bodo izgubili stranke.

Kot drugo pa se nihče ne pritožuje nad sistemom, ki ga imamo. Je zelo dober za študente in je občasno celo destimulativen za študij, vendar povečini omogoča širšo populacijo študentov. In JA študent je car, ker bodo predvsem študentje delali za pokojnine hitro rastoče populacije upokojencev in ne navadni delavci brez izobrazbe. Zato boste čez 30 in več let predvsem tisti, ki sedaj kritizirate študente in njihove pravice čisto tiho!
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Dr_M ::

ker bodo predvsem študentje delali za pokojnine hitro rastoče populacije upokojencev in ne navadni delavci brez izobrazbe.

to se ne bo nikol zgodil. al pa se bo, ker bo mel usak lulek diplomo v roki (ceprav si jih vsaj polovica sploh ne zasluzi) in jih bo precej veliko.
sicer pa, je tistih brez izobrazbe vedno mn.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Microsoft ::

Dr_M ze ve, ko je pa (bil) student. Mi pa boljse, da pocakamo do takrat.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Boeing ::

Je že bilo povedano, kar restavracije dobijo = cena bona + subvencija.

Zdaj, dejstvo je nekaj, in sicer, lukuza pri postrežbi ne rabimo (-te). Vse kar zahtevam je prijazen dober dan in nasvidenje, če hočem več, bom šel kam drugam. Zato je izredno pomembno, da se tako natakarjem kot vodjem gostiln da jasno in glasno vedeti, da so za svoje delo pošteno plačani in da se od njih tudi pričakuje, da ga bojo pravilno in korektno opravili.

Izgovor, da so za obroke na bon manj plačani, je en velik BULLSHIT z velikim B. Cena bona se namreč določi tako, da najprej gostinec določi ceno obrokov, ki jih bo ponujal, nato se šele odšteje subvencije in voila. Če so si napačno izračunali ceno in so zato na zgubi je to problem gostilne in njihovih ekonomistov in ne moj, zato tudi ne mislim "nositi posledic", kar vsakemu natakarju, ki mi pride s tem izgovorom naprej, vljudno povem. In ja, se je že zgodilo in se dogaja. Večkrat.

Taras_Bulba in Dr_M: oba imata prav... ker smo mladi in pri postrežbi recimo temu relativno nezahtevni (nevem čemu bi imel vrhunsko postrežbo in jo drago plačeval... bom, ko bom v penziji, zdaj pa ne), si gostinci lahko morebiti privoščijo malo nižjo raven postrežbe, čeprav to je že diskutabilno. Dejstvo pa je, da ne rabimo čisto nobenega luksuza.
Po drugi strani pa vseeno prenekateri gostinec bone jemlje preveč na "izico" in večina se jih niti ne zaveda, da če bome ukinejo, bo velika večina folka začela kuhat doma, prej nabito polne restavracije pa bojo prazne. Ko jih na to dejstvo opozoriš, so še vsi brez izjeme do sedaj ratali nesramni.

Ampak vseeno, kakorkoli obrneš: za 700-800 tolarjev dobiti kosilo v restavraciji sredi mesta, je poceni. Roko na srce...

LP J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Taras_Bulba ::

Seveda, noben ni reku, da rabmo po kosilu konjak pa cigaro. Sam, osebje se ponekod do študentov obnaša kot do drugorazrednih strank. Pol pa da te na vsakem koraku še nekdo prca, češ sej si študent povsod maš ugodnosti, kaj bi pa še rad, je pa mal preveč.

hunter01 ::

Meni se pa zdi da tukaj nekateri samo čakajo na take teme o študentih zato da lahko začnejo kako smo razvajeni in podobno čeprav sploh ni bil to namen te teme, zato mi ni jasno zakaj se ne moremo držati teme o dobrih in slabih restavracijah (za oboje vemo da so) in za kritiziranje studentov odprimo novo temo pa se tam not kregajte kak nam ni dobro (ker nam je) in kak nam je preveč dobro! (pa brez zamere)

Back on topic

Jaz zelo rad hodim v sparove restavracije ker se mi zdi postrezba korektna in cena bona (420 - nevem točno) se mi ne zdi preveč glede na to da dobim juho, kosilo, solato, sladico/sadje in pijačo.

Lep pozdrav

Bob Rock ::

Po novem dobis z racunom se kepico sladoleda pred vhodom v restacracijo.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

acookook ::

V to temo sicer pišem, ker sem še študent me pa zanima tudi na splošno. Pred slabima 2 letoma mi je ratalo priti iz 105 dol do in držati 90kg (bi moralo še iti dol). S tem sem recimo bil zadovoljen, se je pa sploh lani trend spet obrnil navzgor in ne vem kaj točno kaj naj naredim. Bistvo problema je, da imam po eni strani na voljo študentske bone, ki bi jih raje zapravil na nek pameten način, ki pa ga ne vidim. Hrana ki jih lahko kupimo na bone ni ravno neka kvalitetna še posebej, če jo moram naročati, ko sem na šihtu v Črnučah (oz. na sploh izven centra), kjer pa sicer tudi ni neke pametne alternative. Razmišljal sem tudi o kuhanju in predpripravi hrane doma, bi pa moral potem vsaj črtati faks. Kar se tiče gibanja imam plezanje enkrat na teden (kar planiram v kratkem razširiti na 2x), za fitnes pa čakam da ga dobimo nazaj kot perk na šihtu in bi zaenkrat hodil bolj občasno...Tu pa tam se še potem od bavarca do rožne sprehodim, to pa je to. Kaj bi lahko naredil sploh na strani prehrane?
.

mihy11 ::

acookook je izjavil:

V to temo sicer pišem, ker sem še študent me pa zanima tudi na splošno. Pred slabima 2 letoma mi je ratalo priti iz 105 dol do in držati 90kg (bi moralo še iti dol). S tem sem recimo bil zadovoljen, se je pa sploh lani trend spet obrnil navzgor in ne vem kaj točno kaj naj naredim. Bistvo problema je, da imam po eni strani na voljo študentske bone, ki bi jih raje zapravil na nek pameten način, ki pa ga ne vidim. Hrana ki jih lahko kupimo na bone ni ravno neka kvalitetna še posebej, če jo moram naročati, ko sem na šihtu v Črnučah (oz. na sploh izven centra), kjer pa sicer tudi ni neke pametne alternative. Razmišljal sem tudi o kuhanju in predpripravi hrane doma, bi pa moral potem vsaj črtati faks. Kar se tiče gibanja imam plezanje enkrat na teden (kar planiram v kratkem razširiti na 2x), za fitnes pa čakam da ga dobimo nazaj kot perk na šihtu in bi zaenkrat hodil bolj občasno...Tu pa tam se še potem od bavarca do rožne sprehodim, to pa je to. Kaj bi lahko naredil sploh na strani prehrane?



Marsikaj. Za začetek bi povečal vnos beljakovin ter v prehrano vključil živila, ki imajo visok volumen ter malo kalorij (zelenjava) katera te bodo nahranila da ne boš posegal po dodatni hrani.

Lahko probaš za začetek s tremi obroki na dan (zajtrk, po službi in večerja) ter se tako izogneš slabi kvaliteti hrane, ki jo ponuja študentska ponudba. Oz ne ješ v času službe.
"Computers are good at following instructions, but not at reading your mind."
by Donald Knuth

acookook ::

Hm, ja...mogoče bi moral najprej zamaknit kakšen obrok in res ne spuščat kaj, kot to zdaj delam.
.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov način kupovanja študentskih bonov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24744332 (36511) šernk
»

Kam prijavit gostilne ki kupujejo lastne študentske bone (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
828556 (5771) Pyr0Beast
»

Nove cene študentskih bonov (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29022265 (13805) nobodyelse
»

Topla malica (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1209829 (7169) Pyr0Beast
»

Ljubljana: kje jesti kot študent? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6012694 (8499) suntrace1

Več podobnih tem