» »

Katero plazmo kupiti do 900.000 SIT?

Katero plazmo kupiti do 900.000 SIT?

Trinitron ::

Doma kupujemo nov TV sprejemnik (plazmo) in v vsaki trgovini kamor gremo, hvalijo drug model. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje s plazmatskimi televizorji (btw, kupujemo diagonalo 107 cm). Katero podjetje izdeluje ta hip najboljše plazme? So razlike med njimi res tako ogromne? In kakšna naj bi pravzaprav bila ločljivost slike na zaslonu, ker nekatere ločljivosti so prav smešne: 1024X1024 pri razmerju 16:9...

Kako je torej s tem? Kaj je najboljša zadeva, ki se ja da dobiti za 900.000 SIT?

Dejancek ::

Zakaj pa ne zaokrožiš kar na 1 miljon ?

BigWhale ::

1024x1024 pri 16:9? A ima pravokotne pixle?

Trinitron ::

Ja, vse plazme naj bi bile HD kompatibilne in vse imajo razmerje 16:9. Ločljivosti pa so različne: 1024x720, 1024x768, 1024x876, 1024X1024 in tudi višje...

SleepLess ::

Mislim da je BigWhale na nekaj druga mislil :)

Prejsno soboto sem gledal televizije v Mediamarktu in so res velikanske razlike med njimi. Po moje je najbolse it v eno vecjo trgovino pogledat in primerjat med sabo. Sicer pa so vse televizje tam nad 3500e ki so HD ready super. Btw ni HD standart ki naj bi imel malo vecjo resolucijo od npr. 1024X1024?? Mislim da si malo pomesal te stvari Trinitron (no ja mogoce sem jih pa jaz).

vres.ales ::

a si vse to s plazmo premislo. veš da plazme oddajajo nekje 500W energije. dobro pozimi še to gre kaj pa poleti ko je vroče pa še te televizija greje:D :D

Tomay ::

Če imaš milijon za plazmo boš pa že 60.000 za klimo v šparu dal. >:D
Voodoo 4Ever

BigWhale ::

Trinitron,

Ce nimas kvadratnih pixlov, te aspect ratio lahko precej zajebava... :P

Fatboyslim ::

Preden kupiš TV, upam da se zavedaš, da se plazma TVji VELIKO bolj segrevajo kot LCD tvji; plazme so pravi radiatorji.
Priporočam ti nakuo LCD TVja, pa čeprav je nekoliko dražji

Trinitron ::

Po drugi strani pa imajo LCD-ji precej slabšo sliko, slabo prikažejo črno barvo in kotna vidljivost je omejena. Klime pa še vedno obstajajo... Odločili smo se za Panasonicov model (ne vem oznake modela), ki je baje najboljši v konkurenci.

drejc ::

Btw ni HD standart ki naj bi imel malo vecjo resolucijo od npr. 1024X1024??


Ne, predvidene so horizontalni resolucije p480 (dvd qual), p720 (better) in i1080 (even better, sam interlaving). Semizdi pa da v USA ne furajo več kot p480 oz p720 mogoče.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Jago ::

Vprašaj se prvo kaj boste doma delali s tvjem.

Plazmo philipsa dobiš že za 1600 EUR, ista cena pri nas in je povsem soliden. Nesmisel dat za plazmo 900 jurjev če jo dobiš za pol cene in je zadeva za normalno rabo povsem dobra.

Če boste doma gledali dnevnik ozirom pretezno tv potem od plazme nekega učinka ne bo. Večina TV programomv je v formatu 4:3, kar pomeni na 107cm diagonali le diagonalo 85cm... Tudi razna raztegovanja in podobno ne morejo formata 4:3 narediti v 16:9 (matematika pač).

Če boš pa gledal filme, (DVD, Divx) igral kakšen Playstation potem pa je plazma brez dvoma prava zadeva.

Za 900 jurjev dobiš super plazmo brez dvoma, vprašanje pa je če ni boljše za ta denar kupiti dveha plazem :)) Jaz bi naredil tako.

Ko smo kupovali prvo plazmo, je bila cena okoli miliona (model philips 9956). Sedaj druga plazma pa je stala 1800 eur. Razlike v sliki neke ni, model 9956 ima več nastavitev in možnost nastavitve ekrana (kot na monitorju pomikanje zaslona levo desno, gor dol). To je koristno pri dvix filmih zaradi podnapisov. Vendar se da tudi na cenejši ok gledat.

iskra ::

Jst sem pred kratkim malo romal po Rudniku in BTCju in si malo ogledoval te pošasti. Sicer sem bol gledal 80-90 cm rang: v večini primerov so se mi zdele slike na LCD TV-jih veliko boljše. Resolucija je 2x višja kot pri plazmah, res pa je, da stanejo ene 15% več pri isti velikosti.

Najbolj pa so se mi dopadle slike Samsungov, Panasonicov in Sonya. Žal mi prodajalec ni hotel narediti usluge in posoditi daljinca, da bi si ogledal dodatne barvne nastavitve in tudi Matrice ni želel zavrteti na DVD-ju, ker so imeli neko super reklamo za PS2 in je mogu folk u prazni trgovini gledat screen saver od neke teniške igre. Je že vedel, da nisem resen >:D

V glavnem: vzemi kako hudo akcijo na DVD-ju in skoči v trgovine še odzivnost in barvitost LCD-jev preizkusit. Mislim, da nimaš kaj izgubiti. Boš vsaj bolje prerazporedil tistih 900k. Pa še kvadratne piksle dobiš :D
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

flipflop ::

Ta pa je tapravi da ni hotel predvajati DVD-ja, jst bi se mu samo zahvalil za (ne)sodelovanje in ga lepo pozdravil, pa kupil drugje. Drugače so pa menda Pioneer plazme tudi precej dobre.

Fatboyslim ::

Moj prijatelj je plazmo prodal in kupil LCD TV, s katerim je sedaj presrečen; kako ne- na LCDjih je večja resolucija, manj se segreva ter porablja energije.

Mr.B ::

Razen da ste pozabili povedati, da je razvoj plazm ustavljen že kar nekaj časa....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Trinitron ::

Slika plazme je neprimerno boljša od slike na LCD. Resolucije pa so praktično na obeh tehnologijah enake. In ne, razvoj plazem še niti pod razno ni ustavljen...

Fatboyslim ::

Slika plazme je neprimerno boljša od slike na LCD

lol pre lol
Slika na plazmi NI boljša kot na LCDjih

Plazme so primerne le kot ogromni televizorji na stadionih

Trinitron ::

Slika na plazmah je boljša od slike na LCD, videl na lastne oči. Edino pri račualniški sliki se LCD odreže veliko bolje. Ampak konec koncev se pogovarjamo o televizorjih, kajne?

Loki ::

problema pri plazmi sta sorazmerno kratka zivljenska doba in potemnenje slike po dolocenem (dolgem) casu.:\

Trinitron ::

Naj bi zdržala do 14 let ob povprečni uporabi. TV pa itak menjaš na deset (ali manj) let.

goldrake ::

Pana serije 500 boš zadovoljen verjemi!

goldrake ::

Pa ne verjemi vsega kar pišejo po forumih o obratovalnih urah ali barvah..Daj si na Denona en dober film pa boš vidu razliko (seveda z pravimi kabli).Po petih mesecih ti lahko zagotovim vrhunsko sliko in priključke ki ti dajo možnost za naslednje tri leta lagodnega gledanja v HD res .Edino kar ni U redu je ta neumnost snemanja na SD kartico.Glas je mono slika pa je potem stisnjena na Divx format pol manjša kot normalna.Slika na Antemna signalu je gledljiva prib tako kot na CTR ju.

|SwightDraw| ::

alo zakaj pa si ne kupiš kr projektorja..?Slika morda res nebo tako kontrastna, ampak diagonala pa bo 1,5m+.Če že kopuješ tako velik televizor verjetno imaš prostor za projektor se mi zdi.:\
Če pa smo resni ..Sej na koncu koncev za 900 000sit so vsi televizorji extra kvalitetni tako da ni neke panike kaj boš izbral.Se pa sam nagibam bolj k plazmam zato ker sem videl kakšna je slika na lcd-ju.Meni je prav ogabna.Vse je zdrisasto tako da mi ni prav nič všeč.
Vredu bi bilo če bi za nasvet vprašal nekoga, ki se resno spozna na te stvari in, ki ti bo povedal po resnici ne pa po ''trgovsko'' kjer vsak vleče na svojo stran, da bi več prodal.

lp

danix1 ::

Za 900.000SIT je verjetno najboljši Panasonic TX42PV500. Ima resolucijo 1024x762, torej višjo, kot ostale plazme (852x480) vendar to za današnjo TV in DVD tehnologijo ne pomeni ravno veliko. (za priklop PC-ja pa vsekakor). Bolj kot številke in tehnični podatki je pomembna dejanska slika, saj sta lahko na papirju dve plazmi ali LCD-ja popolnoma enaki po resoluciji, kontrastu, barvah,.. vendar so še kako
debele razlike v praksi. Torej glede kvalitete slike niso toliko važni podatki, najboljše je, da se sam zapelješ v kakšen BigBang in sam preveriš kvaliteto. Pa tudi vse funkcije ima ta Panasonic - HDMI vhod, sliko v sliki (PIP1), snemanje na SD kartico,..
Se pa popolnoma strinjam z vsemi, ki trdijo, da ima plazma boljšo sliko kot LCD, saj nima zrnate slike, kontrast je večji, barve bolj naravne, večji kot gledanja... Edina slaba stran pred LCD-ji je nekaj večja poraba in da ni pripravljena za HDTV (ta Panasonic je, in še nekaj je izjem). kar se pa tiče gretja, plazme prejšnjih generacij so se resnično grele in porabile tudi 1000W. Pri novih
modelih nekega strašnega gretja ni in tudi porabijo precej manj kot včasih (250 - 450W).
HDTV pa bo pri naših (in večini tujih) komercialnih programih realnost šele čez veliko število let. Neke neposredne primerjave med LCD in plazmo pa tako ali tako nima smisla delati, saj je Plazma tehnologija samo za diagonale večje od 107cm, LCD pa za manjše (spet obstaja nekaj izjem ampak zelo malo) , zato, če želiš veliko sliko kupiš Plazmo (107 in več), za manjšo sliko (do 102 cm) pa LCD. Najbolj očitna razlika pri enako velikem LCD in plazmi pa bo pri TV kanalih, kjer ima Plazma (zaradi drugačne tehnologije in nižje loćljivosti) precej manj zrnato sliko kot LCD, ki mora imeti vgrajen resnično dober scaler, da dvigne klasičen PAL signal z 625 vrsticami v 1366 ali več vrstic brez večjih artefaktov. Drugače bo seveda z prihodom HDTV, vendar je danes lahko visoko resolucijski ekran prej zlo kot pa korist. Kar se pa tiče življenske dobe, se tudi ni treba več bati, saj bi naj nove generacije plazem zdržale do 60.000 ur (23 let pri 6 ur na dan)

Še dve fenomenalni plazmi poleg Panasonica pa sta Pioneer PDP436XDE in Philips 42PF9966

pingec ::

.:n00b:.

za projektor rabiš temen prostor
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

toncek_95 ::

jah k vsi tolk hvalte lcd. Kšn teden nazaj sem šel v bigbang in sta tko zravn stala ena plazma in en lcd oba za ~500.000sit. Pa je bla na plazmi slika VELIKO lepša pd tiste na lcd-ju. Ubistvu je bla tista slika na lcd-ju primerljiva z enim 50cm televizorjem za slabih 50k
ASUS A8N-E, AMD ANTHLON 64 3200+@2500Mhz, LEADTEK 7800GT VIVO,
1GB GEIL VALUE, HITACHI 160GB SATA2,
LC POWER 550WG 140mm, GMC H-60

Jago ::

Jao, eni kar nabijate o LCDjih in Plazmi.

Človek je vprašal glede plazma TVja za 900.000 jurjev in diagonale 107cm.

Kaj ti pomaga silna resolucija, ko so DVDji na 720x5xx), za PAL in NTSC pa tudi vemo kake resolucije ima.

Še enkrat povem iz prve roke, da na plazmi odlično izgleda PS2, divxi, dvdji in tekoči dnevni program.

Skratka. Za domačo rabo dobiš povsem solidno plazmo DIAGONALE 107cm že do 500 jurjev.

Tako cena kot diagonala sta na strani plazme...

Tudi za 240 jurjev že dobiš plazmo, ki je za domačo rabo tudi povsem sprejemljiva. V akciji sem videl gericoma.

Za LCD pa vsi vemo kakšne cene majo. Plazma živi ob normalni rabi preko 10 let...

Sicer pa najboljše da greš v kakšno trgovino in primerjaš LCD in plazmo glede slike, boš videl da OČITNE razlike ni. Mene osebno celo bolj moti LCDjeva kockavost.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Končana doba plazemskih televizij (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
16743701 (15321) kurjač
»

LCD ali plazma? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7733467 (30917) jajcar
»

kupujem lcd ali plazmo?

Oddelek: Kaj kupiti
404222 (2962) benx
»

Nakup LCD ali plazma TV

Oddelek: Kaj kupiti
399436 (5878) Leks
»

Katodni televizorji v izumiranju

Oddelek: Novice / Ostale najave
476447 (4690) javaman

Več podobnih tem