» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
20 / 42
»»

m_a_t ::

kako kaj kaze pa z drugimi vecjimi mesti? ali so ze kaksni plani?
hvala za odgovor

lazo-x ::

@ pyro: kar se tiče optike je zastonj od switcha naprej (se pravi utp se pa plača)

@ dejan: ko bo kanalizacija je velika možnost da se zraven priključimo,.. če sluuuučajno ne bomo sami zvedl kdaj kar sporoči pa bomo ukrepal

bzp: trenutno je veliko naročil tak da kak dan boste še počakal :) preterano dolgo pa ne bo

m_a_t: katero mesto?

Pyr0Beast ::

Uff, za UTP pa itq ni problem, sej mamo itq klešče doma, pa en kolut tega :D

-_Najlepša hvala za odgovore
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

m_a_t ::

zanima me za novo gorico

nova gorica za enkrat še ni v planu ...

bekas ::

@lazo-x

a KP je že kdo priklopljen ?

Če je, me zaninma kaj je s Partizansko cesto, kjer so dela prva začela.

lp:\

v kopru še ni priklopov

St@jler ::

mogoče kdo ve, kdaj bo potem v dravljah oz. v Kosezah možno naročilo neta prek optike? :)

mal za nazaj preber,.. letos oz v roku pol leta

bekas ::

Hvala, @lazo-x

In, kdaj naj bi bilo nared za prve priklope v KOpru ?|O

Irmscher ::

lazo-x: kaj si sedaj zrihtal glede Črtomirove 5 v LJ.?

koper bo kak mesec zaostajal za šiško (pomoje... to ni uradni odgovor :) )

za črtomirjevo sem dal naprej da pridejo ponovno. kdaj bodo prišli ne vem točno verjetno morajo najprej končat, kar so se prej zmenil. bo pa ob pravem času :)

d0rK ::

Dons vidu stroje na delu v Kosezah. V pol leta?

AWEWEANWSTRNANAWPIBJ#QWPEBIQANWLKN! :(

Ibex ::

V kosezah je kar veliko hiš.

frenk ::

men je učer majstr napeljal kabl, zdej morm pa počakat še enga druzga(predvidevam da od t-2) da prnese tistga milana al kva je že...upam da bo pršu čimprej:)

MEDENA ::

pa je sosed frenk dočakal "D" day >:D , kateri paket boš vzel?

murphyboy11 ::

mene pa zanima gdaj bojo na moji ulici začel kopat če sploh bojo govorijo že dolgo časa pa tud en stric ki je bil pred 2 ma mesecoma pri nas je rekel da morajo po pogodbi do konca leta vse narest ampak slabo kaže do konca verovškove so prišli potem so se pa ustavili in že pol leta stojijo naprej na saveljsko cesto pa zgleda ne bojo šli.....
ali pač ?

mhm v Kosezah kr delajo. Dons so nardil jašek za odcep v našo ulico. Zdej pa nevem a bojo šli naprej po glavni, al bojo notr zavil.
Če bo čez pol leta, se mi zdi da bo kar uredu.
sarkazen on:
sej zdej je silol popust dal, bo lažje počakat :D :D
sarkazem off!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St@jler ()

Ejsi_Disi ::

V Kosezah ne gremo v stranske ulice. Vsaj zaenkrat ne.:8)

ali3n ::

Po prebranem sklepam(upam), da bo spodnja šiška (gasilska, maurerjeva) do konca leta že priklopljena? (cevi so potegnjene, asfaltirano je že vse,...).

aja - na maurerjevi na konc ulce (slepa) ste pozabili eno črto poasfaltirat... :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

frenk ::

pa je sosed frenk dočakal "D" day >:D , kateri paket boš vzel?

1Mbit...na optiko grem predvsem zarad cene...pa k sm mel 10/2 je bla linija večinoma neizkoriščena, če sm jo pa že iskoristu pa nism meu cajta pogledat vseh filmov...zadne cajte mi zmankuje cajta:)

MEDENA ::

pa še poceni je 1/1 3500 SIT :)

Jaz bom 1 mesec 10/10 potem pa 5/5...izkoristim pa do konca linijo >:D

V Kosezah ne gremo v stranske ulice. Vsaj zaenkrat ne.

neeeeeeeee :'(

Tomson ::

Kaj kdo ve, za Vnanje Gorice pri Brezovici je kak načrt v kratkem?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

St@jler - Pošlji na PM, katera ulica. Mogoče, ampak res mogoče, bomo pa lahko kaj rešili.

d0rK ::

Predlog.

Ce ste ze v Kosezah, pejte na Kmecko pot, potem pa mimo Bajerja na Pot spominov pa potegnte tm cez kabl do Brda.

Lazje kopanje ker je sam pesek. Al sm kej faliu? =)

Tilen ::

No ce ste prvic v Rusah pol pa raje pes cez zeleznico. Vecina tam ne pozna predpisov.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

tomson: še kar nekaj cajta ne,... ko bo v brezovici delujoče lahko začneš spraševati kdaj bo v vnanjih goricah

dork: hvala za predlog,... treba je pa preverit kakšni so projektni načrti, pa glede na to da je pot spominov in tovarišva zna bit da je spomeniško varovano območje.

madmitch ::

lazo-x, se da jak izvedeti, kako je S Pavšičevo v šiški? Predvsem stolpnici Pavšičeva 4 in 6.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

antonija ::

Pridni ste v Siski, se kar vesel zbudim ko slisim zvoke optike pod nasim blokom:))

Ce ste ze tko bliz Freyerjeve....... :8)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Ja ja, od Freyerjeve je samo par ovinkov do nas. Po celovški so že polagali (samo kaj ko po drugi strani).

dOrk
Draga se še naredi, Kmečka pot pa žal ne. Kaj šele, da bi do Brda prilezli.

zdufs ::

Ejsi_Disi al pa lazo-x kdaj bo kej na viču na jamovi cesti + okolici ?

lp

Tomson ::

Ah, ok ... sem mislil, ker so menda optiko lani že do železniškega prehoda v VG potegnili da bo kmalu ....
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

NavadniNimda ::

Evo Stanovanjski Zakon iz leta 2003, kjer je razvidno, da NIHČE ne more blokirati postavitve Gratelove optike FTTH (edine zaresne optike) do stanovanja - tudi če je samo en lastnik, ki je ZA:;)
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200369&stevilka=3312

Folk, ne se pustiti nategovati, prepričevati in peljati žejnega okoli vode - podkupljeni hišniki, upravniki blokov in podobna svojat nima nobenega zakonskega pokritja za svoje palamudenje.8-)

Nimda, kaj si mislil 97. člen? :\

Prej 13, ampak seveda 97. v detaljih, tudi tam, kjer je omenjen telefon. Možno je dobiti optiko FTTH Gratela tako, da ima uporabnik samo telefon. In to za 1000 SIT na mesec.:|

Z dobrim pravnikom, nimajo šans, da blokirajo postavljanje optike. Posebej v blokih, ki imajo več kot 50% soglasij. Za tam kar predlagam, da se prične z gradnjo. Če težijo in postavljajo barikade, pa se pokliče policijo. Prav fino bi bilo gledati na dnevniku, kako bi se jih razgnalo z vodnimi topovi, bando proti-optično!>:D

Zgodovina sprememb…

sakal84 ::

Zivjo!

Ejsi_disi zanima me ce ves, kdaj bo izkopana optika v Kranju na Cesti talcev (št.13). Optiko so ze polozili v vseh ulicah okrog nas, razen v nasi (je normalno dostopna in polna stanovanjskih his - se pravi nic posebnega) - res cudno, da so izpustili eno ulico - in ravno mojo !

Imam pa mnogo tezav z obstojeco T2 povezavo (VDSL) zaradi slabih tel.kablov (baje) do hise. Zato imam probleme s telefonom, TVjem, internetom - imam paket 10/2, upload pa dela kvecjemu 350kbit/s (npr. gledat TV in se pogovarjat po telefonu je prakticno nemogoce). Napisal sem ze veliko pritozb, klical 1000x pa nic ne pomaga. Sem ze razmisljal o odjavi T2ja, vendar je tu nov problem - v hisi smo naredili kompletno omrezje UTP v vseh sobah - tako, racunalnik, TV, telefon enostavno vklopim v zid v kateri koli sobi in zadeva funkcionira. Za to pa sem zmetal 130.000 sit. Ce pa bi hotel nazaj telekom, bi moral placati se stroske priklopa, ki niso tako majhni. Zato se mi res ne splaca odjaviti in obstaja samo ena resitev - OPTIKA! Ampak seveda imam tudi tu veliko srece :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sakal84 ()

pavšičeva 4 in 6 imamo dovolj soglasij. daj točno bo izvedba pa še ne vem bi se moru pozanimat
vič pride na vrsto po bežigradu in mostah, tko da kak let sigrno še ne

cesta talcev 13. brez skrbi tudi do vas pridemo, ste v planu! in ni čist tko da smo spustili samo to hišo,.. prisli smo do začetka vaše ulice in bomo tudi nadaljevali, samo je žal tako da so sedaj ekipe prezasedene in bo še nekaj časa treba počakat da pridemo do vas. potrpljenje.. boste mel optiko prej k doooost ljudi.

@nimda: res je notri lepo piše kaj se sme in kaj ne :)

sakal84 ::

sicer sem napisal, da ste falili ulico, ne samo hiso :)

vseeno hvala za odgovor

Lazo, bi lepo prosil, če se ti da za Pavšičevo povprašati malo bolj natančno.

Še nekaj, ali je dostop preko optike pri Gratelu vezano izključno na T-2 ali bo možno kdaj dostopati tudi preko drugih ponudnikov?

SasoS ::

kako kaj kaže z bežigradom...a so že dovoljenja, a bo treba na volitve :D

prvo Črnuče, potem pa počasi proti centru.:\

balocom ::

Glihkr odano soglasje:D Kako sem srečen da živim v hiši:D Kdaj pridejo Košenice (Šmihel, Nm) na vrsto?
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

BlueRunner ::

@NavadniNimda: Ti ne, da nisi pravnik, niti osnovne pravne izobrazbe nimaš! To je videti že iz tega, da ne znaš brati zakonov, kaj šele, da bi poznal sodno prakso.

Tvoj 13.čl. SZ-1 se nahaja v II.1 poglavju, ki opredeljuje lastninskopravna razmerja na posameznih delih, ne pa na skupnih delih, kamor sodi tudi TK napeljava. Kaj so posamezni deli, je natančno opredeljeno v 3.čl. in 4.čl. SZ-1. Opredelitev seveda ne vključuje skupne TK infrastrukture, ki se nahaja v kanalih, ki so vsekakor skupni del.

Za upravljanje in lastniške pravice nad skupnimi deli je tako relevanten 18.čl. SZ-1, kjer je navedeno: "Skupni deli večstanovanjske stavbe so solastnina etažnih lastnikov." V odsotnosti drugih zakonskih določil to pomeni, da veljajo določila stvarnega prava, od koder izhaja tudi tistih famoznih zahtevanih 50% soglasij. Konkretno se uporabita 65.čl.SPZ (Stvarnopravnega zakonika), ki določa, da so lastniški deleži v skupnih delih enaki, in 67.čl.SPZ, ki med drugim pravi: "(2) Za posle v zvezi z rednim upravljanjem stvari je potrebno soglasje solastnikov, katerih idealni deleži sestavljajo več kot polovico njene vrednosti."

Takšno interpretacijo uporablja tudi vrhovno sodišče, ki je tovrstno prakso z pravnomočnimi sodbami že potrdilo. Zaradi tega vsakomur priporočam posvet z kvalificiranim pravnikom, vsekakor pa odsvetujem, da se bi kdo zanašal na blebetanje NN, ker ga bi tako priporočena dejanja zelo hitro spravila na sodišče - na žalost ne v vlogi, ki si jo bi kdorkoli želel.

Praktično to pomeni (in na Gratelu ti bodo to vedeli čisto lepo povedati), da potrebujejo za posege v skupnih delih bodisi soglasje 50% lastnikov, bodisi dovoljenje (s soglasjem lastnikov) potrjenega upravnika. Na oba načina se tako izpolni zakonsko zahtevo iz 67.čl.SPZ. Kakršen koli drug način izvedbe, bi bil čisto izzivanje odškodninske tožbe. To s čemer se hvalisa (ker vsaj na Brilejevi itak nikoli nič ne stori) NN, je samo neproduktivno nabijanje, ki je, kot si lahko vsak sam misli, ne samo neproduktivno, temveč za večino solastnikov tudi precej moteče. Se bojim, da je bilo nekaj soglasij izgubljeno že samo zaradi njegovega gobca.

Vsekakor je žalostno, če zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ni možno doseči zahtevanih 50% strinjajočih, vendar pa se je potrebno takšnih zadev lotiti z prijaznostjo, uvidevnostjo in premišljenostjo. Nikoli in nikakor pa ne s teženjem, grožnjami, klevetanjem in ostalimi, milo rečeno, neciviliziranimi metodami. Morda pa bi kdo iz Gratela povedal kaj več o različnih razlogih s katerimi so bile njihove usluge zavrnjene. Konec koncev je veliko lažje zadeve predebatirati na svetu stanovalcev, kamor se lahko povabi tudi kakšnega iz podjetja, kot pa kar nekaj bloditi. Če nič drugega, (verjetno) še ni vse izgubljeno, vendar pa se je treba stvari lotiti predvsem z glavo.

Čistopis SZ (Stanovanjskega zakona) je tukaj, SPZ (Stvarnopravnega zakonika) pa tukaj.

perci ::

Kako kej kaže z bežigradom (savsko naselje)?

Bo prej kot v dveh letih? Rabm vedt, ker drugač bom vzel siol trojčka, vezavo 2 leti.

@PERCI - zdele se bo kmalu začalo kopati. Ni pametno se vezati na ponudnike inferiorne tehnologije za dve leti, saj boš potem plačeval podpisano ceno, cene pa kakor veš, padajo. Potrpi še teh par mesecev do lokalnih volitev, potem zna biti, da bo veselje vsesplošno!:D

@BLUE RUNNER - glede na to, da imamo 60% (84/140) soglasij v bloku, ni potrebno biti "vrhunski intelektualec Blue Runnerjevega kova", da bi bilo Lipetom kot sem jaz povsem jasno, da optika FTTH bo - pa če se pol "zaviraške rdeče smetane" na titovke postavi, pa z nogami ploska v ritmu "Aj kolika je Jahorina planinaaaaaa".

Tudi če je samo ena zahteva za optiko FTTH (edino pravo optiko, saj gre gigabit fiber direktno v stanovanje), neki podkupljeni kljukci o tem pač ne bodo odločali in NE smejo tega blokirati, kot se poskuša izvajati sedaj. Ker se ve, kateri lobiji stojijo zadaj, ne bo problem ukrepati. In ker se ve od kod izhaja tovariš Blue Runner, pa mu seveda ne kaže verjeti, saj natepava v 3 krasne, kot vedno na Partijskem sestanku.:D

@ madmitch ...gratel ima trenutno pogodbo z t2 le za kranj (kakor je meni znano) in bo najverjetneje tudi v ljubljani, naša trasa bo šla pa tudi mimo telemacha, siola,.... tko da če bodo želje po sodelovanju ne vidim razloga zakaj ne bi šlo.

BlueRunner ::

@NN: Če ima Gratel soglasje več kot 50% solastnikov, potem ne vem kaj palamudiš. Zadeva se bo gradila. Če ga nimajo, raje naredi kaj, da ga bodo dobili, ne pa da samo vrtiš gobec na tabli. Dajanje bedastih kvazi-pravnih nasvetov o stvarnem pravu, o katerem očitno nimaš pojma, pa je najslabša usluga, ki jo lahko narediš komur koli. Za začetek naj se vsaj glasno pove, da soglasje večine pomeni natančno to: soglasje večine. Če večina ne soglaša, potem pač prodaj stanovanje, dokler mu cena ne pade, in si ga kupi tam, kjer FTTH je, še preden mu cena zraste.

Kar se pa tiče tvojega nabijanja, pa si poišči razlage pojmov, kot so: demokratičnost (sooldočajo vsi - odloči večina), pravna država (solastniki s svojo lastnino prosto upravljajo v skladu z zakonodajo) in prosti trg (če ti kaj ni všeč, prodaj stanovanje in si kupi novega drugje). S svojim obnašanjem v tem trenutku sebi, G.-ju in ostalim lastnikom delaš več škode, kot pa koristi. Ljudje pač nimajo radi, da se jih obklada z vzdevki, veliko raje vidijo, da se jim pokaže kako in zakaj je to dobro za vse. Verjel ali ne, tako se naredi veliko več. Tudi za večno zahtevne stare mame se najde prav način (sem ga ravno dva tedna nazaj odkril), samo če si človek vzame čas za razmislek, in, če je dovolj zrel, da zna posušati tudi drugo plat zgodbe.

košenice enkrat drugo leto
««
20 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Omrežja in internet
1156244171 (5967) _Denny_
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52965035 (12419) morosito
»

optika do hiše

2610335 (8601) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112137 (7465) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )