» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
35 / 42
»»

gorby ::

Na polju pri šoli v smeri Podgorice so prejšnji mesec kopali, videl sem Telekomove nalepke. Baje je tisto optika. Upam, da bo kmalu, men se meša. Prek GSM-ja je ful počas.

ali3n ::

Jaz samo upam, da bodo potegnili fiber po obstoječi infrastrukturi... Zokice pa itak nisem volil (se mi je zdelo, da spuščamo lisjaka v kokošnjak; guess i was right8-O ).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Brane2 ::

Nimda je nekam dolgo tiho.

Upam, da ga zdajle kje na kaki strehi s karabinom v rokah ne zebe... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

NavadniNimda ::

Ne, tuhtam, kako se bo Telekom (ki optiko polaga med tem, ko ima Gratel moratorij) prisililo, da bo PLAČAL SLUŽNOST mestu Ljubljana. Če mora Gratel za sekundarno omrežje plačati 1,1 jurja (40 cm globine po pogodbi), potem bi moral telekom plačati nekoliko več, ker ima jaške tudi po več kot 1 meter široke ponekod in globine od 80, pa vse do metra in pol. Moja ocena je 4,4 jurje. To velja seveda samo za Ljubljano.

Upam, da bo naš Yankovič zmogel tole izcufat nacional-operaterju, saj je večkrat pokazal, da se zavzema za interese Ljubljane. Gotovo ga bo tudi to vprašanje čakalo na kateri od naslednjih tiskovnih konferenc! :)) :|

Zgodovina sprememb…

Ja, ja, saj ti verjamem, ob toplem čajčku iz termoske in Coldrexu ti v temi misli zlahka uidejo...

Stara japonska modrost pravi "Majo oni denarne mogotce al što naš Nimda ima mirnu ruku..."

Saj vemo, da si ti pacifist. Lee Harvey Oswald bo spet vsega kriv. Ali pa mogoče zamunski klan. >:D :8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

aja - včeraj so v ulici pobiral vzorce novo položenega asfalta (po delu kjer se je kopalo za optiko (zaenkrat je sam alkaten not). Neka pnevmatska zadeva - se je stresla cela hiša... za sabo so pustili luknjo fi 10cm, mal zasuto z asfaltom...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Vanadium ::

Telekom ne bo plačal nič:

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...

;(( ;(( ;(( ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

lazo-x ::

optični kabli absolutno ne grejo po zraku, saj se večina zastarelih zračnih omrežij premika v zemljo,.... nima smisla delati ravno obratno.

@MADPANTER, povezavo se naredi takole: 8-)
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/234050/

Koliko tega je sploh res ?

Kot je videti, bo tu TK potegnil optiko po svojih OBSTOJEČIH jaških.

Vsaj jaz ne razumem, zakaj bi moral za to plačevati MOL karkoli.

NN vem kako se naredi sam se mi ni dal ubadat, ker mi je šef glih za vrat prsu :D ni glih vesel ce vidi da po netu drkam :D

BRANE2 - tole z jaški je seveda spet "ena od tistih". Z bakrom je bilo narejeno tako kot je, ravno zato, da nacionalni operaterji po Evropi, ne bi imeli neupravičene prednosti, pred mladimi, dinamičnimi operaterji. In sedaj se v neki Sloveniji nek naci.operater spet šlepa na družbeni imovini in bi se šel konkurenčno borbo s podjetjem, ki mora plačati vsak centimeter rovov plus precej centimetrov denarjem lokalnim harambašam, da sploh dovolijo kopanje. Seveda so tej harambašmani v navezi s prej omenjenim naci.operaterjem.

E, momci, neče to tako lako.:D :D :|

Ja, O.K. Ampak naslov je v stilu "Jankovič TKju dal zastonj pravice za polaganje vlaken".

Če je TK imel te pravice od prej v okvirih svojih jaškov, potem tu Jankovič ni nič kriv.

Bi se pa tako na uč lahko strinjal, da gre tu za "kuhinjo" preko financiranja Olimpije.

Zadeva smrdi. TK je kao brez dnarja, potem pa "hop" par mio EUR kar tako v šport... :\

4DFX ::

Zadeva smrdi.

Se strinjam.
TK je kao brez dnarja, potem pa "hop" par mio EUR kar tako v šport... :\

Brez denarja? Od kdaj pa to?

Danes mi je znanec povedal, da so dobili pošto od Telekoma - soglasje za vleko kablov po bloku (T2 ima tam že kabel potegnjen); Ljubljana, Celovška 185 (upam da je naslov pravi - stolpnica nasprot Avtomontaže, McDonald's DriveIn,...)
Pravi, da ima občutek, da bo večina podpisala, ker itak ne ločijo med T1 in T2...

Po tem pogovoru z njim, se mi tale zaustavitev del prikazuje v čisto drugačni luči...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

Ejsi_Disi ::

Bomo videli kaj bo.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Boste to, kar je že položenega alkatena po ulcah (šiška) dokončali - potegnili optiko in nas priklopili? Al tudi tega ne smete?

Po tihem sem računal, da bom poleti gledal HDTV,...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Ibex ::

Seveda, da bojo priklapljali. Ko je moj oče klical kdaj bo možno v Kosezah mu je gospa rekla, da maja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ibex ()

krasno.. hvala.:D
- "Rozi vidm." "S psom!"

Ibex ::

Jaz mislim, da se bo hitro uredilo med Gratelom in mestno občino.

sss ::

ali3n, če podpišejo stanovalci z obema ponudnikoma tudi nič ne škodi, se strinjaš? Itq nikjer ne piše, da če položi optiko en izvajalec jo ne sme še drugi.

Constantine ::

To bo še veselo :D

Telekom očitno cilja zopet samo na bloke. Naj mi nekdo pove kako bi oni speljali optiko do moje hiše, saj imam baker speljan po zraku? Ne bodo.:D

Gratelovo razmišljanje je svetlobna leta pred Telekomom>:D

Da ne bo pomote, živmi v hiši in imam optiko :D

jc ::

Imam kolega, ki je na vasi in mu je telekom že napeljal optiko, prav tako še v dve sosednji vasi. Čaka le še na priklop.

St@jler ::

Hehe najbolj zanimivo je, da bodo pri nas na vikendu (pri Turjaku) napeljali optiko, ker pač gradijo čisto na novo. :D :D

Kje pri turjako to vlecejo???? Se bomo končno nadejal kakega široko pasovnega priključka na gradežu :( :( :( ;(

ali3n, če podpišejo stanovalci z obema ponudnikoma tudi nič ne škodi, se strinjaš? Itq nikjer ne piše, da če položi optiko en izvajalec jo ne sme še drugi.

Vsekakor.
Zanimivo (strašljivo) je le časovno sovpadanje z ostalim dogajanjem v mestni hiši. Zdi se, da T1 lovi zamujena leta...
- "Rozi vidm." "S psom!"

lazo-x ::

več ponudnikov nikoli ne škodi, saj je konkurenca vedno pametna. zanima me pa če majo že kak cenik pr telekomu, saj če bomo cene primerljive z njihovo ponudbo adsl, bodo bolane.

PaJo ::

Tudi mene zelo zanimajo, kakšne bodo cene od našega Telekoma za to njihovo optiko, bo zelo zanimivo videt:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

triarius ::

Mene pa zanima, kako je s prijavo, da mi optiko napeljejo v stanovanje (Siska, omarica je ze od septembra, dve hisi skupaj, ni blok). Sem klical T-2, pa mi je rekel, naj lepo pocakam gratel, da bodo oni sami prisli do mene in zrihtali. Nato klicem na gratel, na netu objavljeno cifro za prijave za priklop. Zenska mi rece, da se moram najprej prijavit na t-2, potem oni posljejo gratelu.
Kako je zdaj s tem, kaj moram naredit, da bom cimprej prisel do optike. Sicer vem, da ne bo prej kot maja, ampak optika je moja edina moznost, da pridem do neta. (nimam telefonskega prikljucka zaradi obnove, narocil ga definitivno ne bom, kabel je, telekom mi je pa zavrnil poizvedbo za polno razvezan dostop pri t-2, To, da je telekom zavrnil, so mi pa povedali po 4ih mesecih in 6ih klicih)

TESKAn ::

Še zmeraj mi ni noben povedal, če se da zmenit, da jaz potegnem en svoj kabel po luftu do centrale:). Nekako ne verjamem, da bo drugače kaj kmalu prišla optika k nam...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

seminal ::

Men gre tale T-2 in nimda al kaj že pošteno na kurac.... S svojimi ogalševalskimi in cerkvenim kurcom.....
Še bolj pa me moti tale Cerkva... Cerkva je lastnik T-2 in Gratel... Vendar je v ustavi napisano da je cerkva ločena od države. To pomeni ne rabi plačevati davkokv in........ In sedaj mene zanima kako ima lahko cerkev podetje ki ne rabi plačevati davkov. Poleg tega se nebi smela ukvarjati z gospodarstvom...Mislim samo žepe si polnijo... In ja MOL ima prav 40cm kopanje pod zemljo je smešno...standard je 80cm ..

Aha tale rimokatoliška cerkev je postala požrešna... Hoče pokljuške gozdove, ki nikoli niso bili njihovi.. To jim je dal Anton Korošec, da je on dobil par bonitet...

Grrr...>:D

DixieFlatline ::

Dejte že mir s temi "sovražim cerkev" ali "sovražim komuniste" izpadi. Nekateri v vseh dogodkih pri nas vidijo ali zlobno cerkev ali pa zlobne komuniste. Matr ste omejeni al pa imate sprane možgane.

Držte se teme.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Najprej slovnica:
Cerkev
Cerkve
Cerkvi
Cerkev
pri Cerkvi
s Cerkvijo

bo šlo? >:D

In sedaj mene zanima kako ima lahko cerkev podetje ki ne rabi plačevati davkov.

Od kod informacija, da T2 ne plačuje davkov?

Poleg tega se nebi smela ukvarjati z gospodarstvom...

Zakaj ne? Tudi ti se lahko...

Hoče pokljuške gozdove, ki nikoli niso bili njihovi.

Kaj imajo pokljuške smreke s polaganjem optike v Ljubljani?
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zanimivo. Jaz sem recimo iz rdeče familije (po obeh vejah), ampak to NE pomeni, da bom podpiral nekega ljubljanskega harambašo samo zato, ker zase trdi, "da ima izrazit čut za socialno komponento".:8) Meni se gre samo zato, da bi čimveč ljudi imelo čimbolj spodobne telekomunikacije za SPODOBNO CENO.:O

Ja, SEMINAL, za spodobno ceno. Ne pa za tako ceno, da se še 256 ŠARLATANOVIČEV zraven napaja na telekomovem nektarju prek svojih dolgih slamic. In če me boš prcal, tolovajriš, bom slabe volje tudi jaz.;)

Gratel ima dovoljenje samo za sekundarno telekomunikacijsko omrežje, kar pomeni do 40 cm. To vse piše na pogodbah, ki jih je Danica izgubila, Jankovič pa jih je vseeno prebral.:8)

Zgodovina sprememb…

'FireSTORM' ::

povem nekaj o gratelu kar se dogaja v murski soboti
kopajo vsepovprek, ker pač župan(ki je komunist, saj...logo) "navija" za t2
jim daje vse zastonj in inšpekcija se jih ne sme dotaknit
no ok...me ne moti
moti me kako delajo...
izkopajo, dajo kabl not in kar z neko kvazi zmesjo zabašejo luknjo postavijo samo nekaj čez luknje, znak NA luknji in ne pred njo, kar po celi ulici luknja, tako da če malo hitreje zaviješ v ulico moraš biti kar spreten da zgrešiš luknjo
pade jim prvi dež gor, ta njihova kvazi zmes ki je prej polnila luknjo zdaj polni skoraj celotno ulico, seveda bolj v redki obliki, vse je tako pink-rjavo ali nekaj takega in luknja seveda takoj večja ker ni več te kvazi zmesi tam
potem spet, danes se peljem, zavijem v eno ozko ulico in pred mano stoji kr bager čez vso cesto...ja super!
kje je pa kak znak? saj jaz lahko čakam in se pr*kam da pridem rigverc ven nekako na varen način in grem spet vse OKOLI
delajo tako na hojladri, sploh se ne čudim da jim je jankovič dal kajlo, prav tak, to jim treba vsepovsod če tako delajo kot tukaj
potem še jim pa naj po njihovem super 40cm izkopu optika spoka in spet naj grejo to vse gor kopat, pa kupim 10 starih katrc in se jim zapelam v tiste jarke in jih pustim tak...
mislim res polom kaj delajo
na brzino, prav posiljeno, to bo še tako veselo pokalo da bog pomagaj...
Those penguins.... They sure aint normal....

volkec ::

Če bi se ljudje pritoževali, vsaj polovico toliko čez ostala delovišča na/ob cestah, kolikor imajo za povedati čez Gratel, bi se v naši preljubi Sloveniji mogoče še kaj premaknilo v tej smeri :))

KandazaR ::

Tista zmes je poseben beton, ki ne razpoka kar tako. Tako da 40cm zadostuje. Če bi kopali 80cm bi lahko še v kako kanalizacijo zadeli. Standard 80cm je po zelenih površinah kjer ni nobene ojačitve čez cevi.

moja redna relacija je ms - maribor, bila
in tam je blo kar nekaj let gradbišče na cestah
vedno lepo vse označeno tako da sem bil kot voznik dovolj dobro obveščen ta je tam neko gradbišče oz. da se nekdo poslanja po lopati ob/na cesti

seminal ::

Cerkev ne sme služiti in se ukvarjati z gospodarstvom, saj je ločena od države in ne plačuje davkov.... Ne nimam ni proti nobenemu, vendar kar je preveč pa je preveč.... Mislim začelo se je ko je Drnovšek podisal tisti vatikanski sporazum bedak jedan...
Zdaj pa hočejo tisto kar ni bilo nikoli njihovo, pa še žepe si polnijo na račun firm... Barabe....

In ja....

ma lastnik t2 cerkev ali posameznik, saj je vseeno, cerkev je saj vemo vsi kar je že xxxx let
ampak če je vojna naj bo vojna za vse...

ampak mislim da bo pa telekom malo v prednosti glede optike
sploh ko bo prišlo do pokanja fibera ali kakršnih drugih fizičnih okvar/poškodb
telekom bo sam kabl iz kanala potegnil ven in dal novega nazaj not
t2 bo pa ponovno odkopaval?
na mojem dvorišču ne

Saj res. Kako spravijo vlakno v cev ? S kakšno posebno zajlo ?

Težko si predstavljam, da bi počeli kaj takega na 2 km cevi... :\

Nekaj je bilo govora o vpihovanju. Ma kdo kaj več materiala na to temo ?

Firestorm kaj ti bluziš?
Gratel ne koplje, kopljejo podizvajalci. Tako kot pri Telekomu, Ki ima tudi podizvajalce. In roko na srce, sem jih videl in nekateri so bili res padalci.

Zakaj nobeden ne omeni novih pločnikov, kakšna flika več, kjer so bile razpoke, popravljeni požiralniški kotli... Je kdo iz Črnuč? V Črnučah je že vse posafaltirano. No, skoraj vse, razen glavne Ceste 24. junija, ki jo asfaltirajo že od novembra - KPL.

elekom bo sam kabl iz kanala potegnil ven in dal novega nazaj not
t2 bo pa ponovno odkopaval?

Ja, halo saj se dela kabelska kanalizacija - kanalizacija! Veš kaj je to?

edit: typo

Zgodovina sprememb…

KandazaR ::

Saj zato pa imamo jaške. Vleče sejih z posebno zajlo.

Ejsi_Disi: FireStorm je telekomar, on pač ne more vedeti teh reči. Ne ga obsojat.:\

Brane2
Vem le to, da za vpihovanje mora cev zdržari vsaj 4 bare. Lahko pa se še kaj pozanimam. S klasičnim 'foršpanom' se pa da tja do 200 m, če je ravno. V kolikor so kakšni lomi se razdalja precej zmanjša.

Slišal sem, da imajo zdresirane hrčke, na rep jim privežejo špago, pred nos pa obesijo eno skorjico sira. Na drugem koncu hrčka potem ulovijo in z uno špago potegnejo notri šop fiberčkov.8-)

AC/DC:

Se mi sanja, kako to izvedejo, bi blo pa zanimivo dobiti kak podatek več.

Domnevam, da fiber povežejo na "štoflc", ga dajo v cev, nato pa vpihujejo zrak.

NApritisk rine štoflc po cevi in te vleče za sabo fiber.

Rahel haklc je kako zadržati zrak v cevi in hkrati spustiti fiber not, a to verjetno ni nerešljiv problem.

Domnevam pa, da s to tehniko ne morejo potegniti novo vlakno ob obstoječem.

No, vedno pa lahko potegnejo obstoječe ven, potem pa magari kako kevlarjevo vrvico not, z njo pa potem toliko vlaken, kot jih želijo... :\

Ch4N93 ::

Nekaj o vpihovanju na tem linku, ki je, btw, že bil objavljen v tej temi na 3. strani. :)

Še zanimiva povezava o napeljavi optike po obstoječih kanalih odpadnih vod.
Ni nam lahko...

Cerkev ne sme služiti in se ukvarjati z gospodarstvom, saj je ločena od države in ne plačuje davkov.... Ne nimam ni proti nobenemu, vendar kar je preveč pa je preveč.... Mislim začelo se je ko je Drnovšek podisal tisti vatikanski sporazum bedak jedan...

Še vedno mi ni jasno, od kod ti informacija, da T2 (lastnik kot praviš je Cerkev) ne plačuje davkov? link? citat? vir?

kar je preveč pa je preveč...

Te moti to, da edini vlečejo optiko na sončni strani Alp?
- "Rozi vidm." "S psom!"

sss ::

Nekateri zvenite kot 60-letni, tečni starčki med vsakodnevnim prepirom o politiki. NN, se spomniš, ko sem zapisal, da si kot pokvarjena plošča? No, s svojim ponavljanjem besed (komunist jadajada, harambaši jadajada...) samo potrjuješ to kar pišem :\

P.S.: seveda nisi edini
««
35 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1145235235 (1904) Tribal
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52963982 (11366) morosito
»

optika do hiše

2610193 (8459) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9112008 (7336) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )