» »

Microsoft: NNNP

Microsoft: NNNP

The Register - Ah, da, to prelepo piratstvo: neprestano čivkanje o [ne]povzročeni škodi, visokih cenah kot vzrokih te oblike pridobivanja produktov znanja in ostale moderno-jih-je-čim-večkrat-omeniti rečenice.

Pred časom sem pisal o zanimivi obliki tega nelegalnega početja, ko so Microsoftovi zaposleni kupovali poceni programsko opremo, nato pa jo po profitni metodi posredovali naprej -- malce osvetlitve tematike ne škodi.

The Register tako poroča o 31-letni nekdanji Microsoftovi uslužbenki, ki jo je sodišče spoznalo za krivo (v bistvu se je 'spoznala' kar sama) (pre)prodaje strežniških izdelkov v vrednosti $ 6 MIO; grozi ji kazen v višini do $ 250.000 in do pet let zapora, ZlaPovezava z novičko o uspešnih ženskih gusarkah pa se ponuja kar sama. S podobnim početjem se je ukvarjal tudi MS-jev projektni koordinator Richard Gregg, ki naj bi podjetje oškodoval za kar 17 milijonov (kaj v ozadju slišim glasove, da naj bi s tem pravzaprav uspešno promoviral Microsoftovo programje in da škoda ni tolikšna, saj ga je Gregg prodal po nižji ceni, saj je bila prvotna previsoka in si ubogi kupci tega (namenskega) programja sicer sploh ne bi zmogli privoščit? Thought so. [>:D]).

Podjetje seveda ne sedi križem nog -- uvaja strožje nadzorne ukrepe, menda. Sicer pa so tako d'jali tudi zadnjič, tako da jim bo potrebno verjeti.

2 komentarja

blabla ::

Škoda ni tolikšna. S tem pravzaprav uspešno promoviral Microsoftovo programje, saj ga je Gregg prodal po nižji ceni, saj je bila prvotna previsoka in si ubogi kupci tega (namenskega) programja sicer sploh ne bi zmogli privoščit.

Srečen?

:D

mrTwelveTrees ::

Gusarka ? I like that :D
...več gusark bi mogl bit pri nas 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft želi 15 dolarjev za vsak Samsungov pametni telefon (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
6119064 (16410) BlueRunner
»

Evropska komisija še vedno nezadovoljna z Microsoftom (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Tožbe
36117205 (12234) Mavrik
»

Mandriva Linux 2007 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10212698 (8733) madviper
»

OpenOffice glede na raziskave cenejši od komercialne konkurence (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
12912410 (9005) [BISI]
»

Kako uporaba MS rešitev povzroča konkretno poslovno škodo

Oddelek: Loža
472545 (1612) ahac

Več podobnih tem