» »

Lindows odslej tudi Lin---s

Lindows odslej tudi Lin---s

OSNews - Pred kratkim je zaradi pritožbe Microsofta padla odločitev, da mora podejetje Lindows spremeniti svoje ime. Pa ne povsod, ampak (zaenkrat) samo na Nizozemskem, v Belgiji in Luksemburgu. In kako je podjetje reagiralo? Po predpisih, seveda. Odslej bo v omenjenih državah znano pod imenom Lin---s, kar izgovarjamo Lindash, ali po naše -- Lindpomišljaj. Seveda je že na voljo spletna stran z novim imenom. Klik!

8 komentarjev

boštjan ::

dobro ime:D

LordPero ::

LOL ime!! :)) :D :D
(oz. slikca ki kaže na nekaj)

Zheegec ::

Prow hudo :D

LINdowS 0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Fury ::

ta je pa res ena hujsih z vislicami.. sem skor iz stola padu ko sem vidu sajt :D

Road Runner ::

Lindpomišljaj

zakaj "d"?

darh ::

Nekako mi postaja jasno da je organizacijam, ki stojijo za npr mozillo in lindows OSjem, marketing španska vas. Ker osebno ne vidim čisto nobene plus pike pri takem preimenovanju produkta 1x na mesec :\
Excuses are useless! Results are priceless!

swar ::

Kaj ti tukaj ni jasno?A ne vids da se jim je vse sesul?Glupa sodisca podkupljena z microsoftom jih bodo zjebala.Jest bi bil tud razocaran in bi se se bolj norca delal,nekateri se trudijo narest nekaj,eni pa ti pa buge prodajo za msten denar in s tem uzivajo se imunitete.Dabogda microsoftu wmp9 zjebal v EU.:\
Sama svinjarija na tem svetu.

Jux ::

Swar, pa ti si nor.. lindows je pa ja trademark, ki je uspešen samo zaradi tega ker je tako prekleto podoben besedi windows. Sej si zelim, da rata linux bolj popularen, da se za njega pise vec programov, da ga vec tajnic uporablja, sam posluževanje taktik ki jih MS uporablja za pridobivanje kupcev je pa nizko in podlo. Za moje pojme idejni vodje lindows niso nič drugega kot ljudje, ki jim ni uspelo dobro zaslužiti z svojimi programi in so posvojili linux, na njega nabili ime ki zmede kupca in čez čas bodo zaradi tega tudi vlekli velike denarje. Lindows za moje pojme nima prav dosti zveze z ideologijo o prosti kodi, o prostem softwareu ampak samo in zgolj z denarjem. Tako kot microsoft.

Predvsem pa Swar. Predstavljaj si da bi se spomnil recimo novega oblikovanja ali pa koncepta avtomobila (imenujmo ga Supermobil ;)), ga delal 10 let kot črna živina tako da bi večina ljudi imela tvoj avto oz. tvoj koncept avtomobila. Potem bi se pa našla firma, ki bi delala svoje avtomobile, ki sicer ne grejo dobro v promet zaradi raznih razlogov (predvsem zaradi tega ker niso vložili tako veliko denarja v marketing kot ti) in bi rekla. O lejga zlomka - visi poznajo Supermobil. Recimo našemu Dupermobil in sigurno bo kar nekaj kupcev to ime povezalo z Supermobil in bodo kupili naš avto namesto njihov (Lindows ni brezplačen v smislu debiana, ka-li?).

Mah, Microsoft dostikrat ustreli kozla, v tem primeru pa bi morali tudi diehard linux fani priznati, da je poteza Lindows enostavno nefer in nekul - skratka podla!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava Firewall-a iz starega računalnika

Oddelek: Omrežja in internet
341750 (1157) Gapi
»

Se bo tudi MandrakeSoft preimenoval?

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
52204 (2204) swar
»

Lindows odslej tudi Lin---s

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
82045 (2045) Jux
»

Lindows nič več Lindows

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
122589 (2589) norvalk
»

Mozilla + Daniel + Lindows.com = Nvu

Oddelek: Novice / Brskalniki
92772 (2772) undefined

Več podobnih tem