» »

6 italijanskih očalarjev za zapahi!

6 italijanskih očalarjev za zapahi!

TV Slovenija - Zgodilo se je, za ameriške pojme, nedoumljivo: 6 mladoletnikov (15 - 23 let) je vdrlo v sistem Pentagona ter obšlo protivirusno programje v več kot 70 državah.

Vse skupaj se je začelo med srečanjem skupine G8 v Genovi, ko je posebna skupina GAT (TECHNOLOGIC ANTI-CRIME GROUP) izolirala eno hekersko skupino -- s tem so prišli še do petih udeležencev, vendar menijo, da jih je na prostosti še več.

Prve aretacije so italijanske oblasti izvedle v zadnjih tednih.

17 komentarjev

boogoo ::

6 mladoletnikov(15 - 23 let).... ce so nekateri stari 23, ze zdavnaj niso vec mladoletniki, noj sej vseeno.
Zanimiva novica, spomnim se, da je pred parimi leti to uspelo enemu hrvatu iz zadra >:D.

Pentagon je ze drugic v kratkem casu dozivel hud udarec....

nemesis ::

cudno je, da si Pentagon upa nekaj takega priznati... glede na to kolk kesa zmecejo za varovanje in jim potem vse skupaj obide skupina mulcev>:D --> jst vem, da si nekaj takega ne bi upal priznati oz. bi za to obtozil vsaj BinLadna >:D:D

JXS ::

folk: kva je pa tle čudnga? sam poglejte kako "luknjo" ma pentagon.>:D

segi ::

KO bom velik bom vsaj eden teh mladoletnikov.>:D
Upam je še ostalo!:D

Filo ::

ej luknja dobra fora!!!lololol

Sam je pa tud neki res....tak folk je mal bolan. Oziroma dvoje.In sicer Tak folk ma preveč dnarja pa preveč cajta!! To so eni zavaljeni modeli z 25 geoptrije k ne vid pol metra pred sabo, ker že cel življenje buli v un ekran! MIslm fak ej...tak folk mi gre na k... Nej si gre model poiskat bejbo pa se nej z njo mal ukvarja kakor kol hoče. Milsm pomoje bi mogl met norišnice, zavode za odvajanje od alkohola, zavode za odvajane od drog in pa zavode za zdravljenje zavaljene pujse z nizko samozavest in majhno socialno razvitostjo...hehe a sem prestrog..........ne...
Mislm kva folk priprav da gre to počet.........če mene vprašate dolgčas. Pomoje....
To je samo mnenje mnenje...

Ziga Dolhar ::

Zdej se pa počutim vsaj malo užaljenega...

Filo ::

ok-ej sej sem mal prestrog. Sam hočem da se ljudje mal zavejo da je to resen problem. To je v bistvu vse. Mislm a veš čez par let ko bo računalnik res zadeva našega vsak dana, kot na primer šola (ker primer:) bo mal drugač. BO malo bolj osebno. Sej zakoni se bodo najbrž zelo spremenili kar se tiče takih stvari. Npr čez kašne 10, 15 let bo že čist vse v zvezi z računalnikom tud tvoj dnevnik na primer. Ok sej to je mal off primer ampak, vseen. Men se zdi varovanje osebnih, ne osebnih oziroma kakršnih koli podatkov pomembno. Saj je tud je , sam kaj je smisel, če ti lahko vdre vsak, kateremu se da naučit rabo določenih program in ukazov. Sej ni več vprašanje, če bo lahko sistem zadržal vsiljivca, vprašanje je ali ima vsiljvec dovolj veliko zavest kaj je sploh pravilno in kaj ni pravilno !
Sicer je pa tako, če si odločen in 100% prepričan, da hočeš psa, ga boš tud dobil, ane. Obstajajo pa seveda tudi ljudje, ki mislijo da je v vojni dovoljeno vse. Ne glede!

Ziga Dolhar ::

Filo: ma saj si v bistvu prav povedal...... tale zadnji post sicer rahlo zmedeno :), a vseeno je res...

g0Run7 ::

HVALA BOGU, dokler bo tak folk, ki bo take stvari obvladal! vsaka jim čast!


škoda edino da niso bili dovolj dobri in da so jih izsledili...

boogoo ::

Filo, tebi zgleda ne gre tak folk na kurac, samo strah te ga je. Sploh pa kak veš da so to neki debeli asocializirani tipi? Zdaj se bo pač menjal medij, včasih so bli gangsterji, so hodli naokoli mlatli folk, ropali, etc. zdaj pa pridejo hekerji na vrsto od doma iz naslonjača in se smejijo. Malo preveč klišejsko sem to napiso, ampak princip je pa tak.
Je pa res kr čudno da je bil vmes 15 letni froc ko se v bistvu sebe še dobro ne zaveda, kaj šele da bi se zavedal kaj je on v bistvu s tem nardil.... Ja nič ne treba bo pipico do interneta iz računalnika odstranit, pa ne bo nobedn vdiro vanj [:\].

Tjulenj ::

filo: sam trojanci pa podobno sranje, ki ga izvajajo osebki katere si opisal, je popolnoma nekej drugega od vlamljanja v pentagon. tuki gre bolj za stvar dokazovanja in ne delanja skode. IMHO

Filo ::

boogoo:Ko sem omenju debele pujse nisem mislu da so pa zdej resno debeli pujsi, samo navedu sem da se vse bolj tako sliši a-ne.

Kaj za hudiča me pa nej bi blo strah ?? Da mi bojo v moj racunalnik udrl al kaj? WTF?

Tjulenj: je različno sranje če pogledaš kaj Pentagon ali pa navaden osebek poseduje od podatkev. Je pa isto srnaje vdiranje in branje informacij ki naj ne bi bile na voljo drugim debelim pujsom (ups, mi je ušlo:)
KAr se pa tiče dokazovanje. Vbistvu to je to. Folk se kr neki dokazuje. S tem da dela drugim škodo. Takrat si je upal. Ker ni nobeden vedu da je bil to on. Samo potem se je pa pomoje lih zjoku. (samo prispodoba)ko so ga dobil. Kar hočem reči je to da ta folk ,dokler se skriva za računalnikom je ful pogumen. Vsaj tako se mi dozdeva.

boogoo ::

Filo:
Glede pujsv, ta stavek se res lepo sliši: "To so eni zavaljeni modeli z 25 geoptrije k ne vid pol metra pred sabo, ker že cel življenje buli v un ekran!".

Pa ja mislim da se bojiš, da ti bo nekdo v prihodnosti vdrl v računalnik, vsaj tak se lahko sklepa iz tvojega drugega posta, sam si povvdaril da vsak ko ma voljo lahko pride do tvojih osebnih podatkov.

Drugače se pa strinjam, da se tak folk za rač. počuti dosti močnrjše, vendar mislim da ne vdirajo zaradi tega v zelo zaščitene rač. ampak enostavno zaradi kicka, dokazovanja samega sebe, zaradi izziva ipd., tak kot se nekateri vozijo na strehah vlakov :O, pol pa jih dobi policija pa so pečeni. Pa še bi se našlo ekstremnih stvari. Vsak ma pač svoj fetiš.

R0K ::

eden od njih je npr. tak, ki ga prekeršite skor vsak dan večkrat .. to je prevelika hitrost na cestah ... čeprav je zakonsko omejeno, jo "vedno" prekoračite, ti se pač malo "pošalijo" z Pentagonovim secur-om, ki kot kaze ni bogve kaj, če lahko tak froc kt sm jst zraven pomaga ...

minmax ::

mene bolj skrbi politicna situacija v italiji... fasisti spet prihajajo na oblast, ... hmmm saj smo bral zgodovinske knjige, ne?

no .. eni so vsaj poskusal neki delat.. sicer ne wem če se z njimi strinjam, ampak so pa zihr manj skode ko blac block naredl :)

vsak heker mora biti mal socialnega invalida, k drugač preprost nima dovolj časa in energije da bi delal kar počne
jih je pa veliko od njih čisto normalnih ljudi, z normalnimi življenji.

1309976 ::

Minimax:
Mene bol skrbi nas severni kolega Haider in klapa....je na sodišču spušu pa se je odloču da je kar za reformiranje avstrijskega ustavnega sodišča....sem ga zadnjč mal poslušal na orf1 in kar nisem mogel verjet da lahko ljudje nasedejo takemu bleferju...ok pa to je ze druga tema..

Glede italjančkov pa mislim, da po svoje kar privoščim Pentagonu..da so jih osramotil...glede priznanja je po mojem boljš da sami javno povejo, kot pa da se potem neki podatki pojavijo kot dokaz vdora na netu...Mislim pa da tile decki po svoje tudi pripomorejo k izboljšani varnosti...ker pac pokazejo luknje,ki jih morda niti nebi našli....

Glede politike pa se to osebno mnenje:
George Bush se mi ne zdi primeren človek za predsednika tako vplivne države, je pa res da nekako personalizira njihovo trenutno zunanjo politiko (ki je zdaj bolj dvolična kot kdajkoli prej)

lp
[:\]:):D

minmax ::

ja se strinjam... heider je tud problem. sam ga sicer ne čutim, tko da če je kdo iz tiste regije pa da zna slovensk bi zlo rad slišal kaj ima za povedat

kar se pa ameriške zunanje politike tiče. vedno je bila smrdeča in krvava - nikaragva, iran-irak, afganistan (tako tisti 20 let nazaj ko so trenirali in plačevali Osamo kot zdaj ko se proti njem kao borijo), da o podpiranju izraelske zasedbe palestine ne govorimo - še posebi kako so blokiral kakršnokoli resolucijo združenih narodov, ko so hotli izrael vsaj opomnit...
no ja, o tem je bilo napisanih že dovolj knjig, kdor hoče naj si jih prebere.

najprej moramo pospraviti pred lastnim pragom... naprimer z natom? :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razbili hekersko skupino GozNym

Oddelek: Novice / Varnost
84331 (3319) antonija
»

Rezultati finskega eksperimenta z UTD: ljudje srečnejši in bolj zdravi, vpliva na zap (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
23945146 (38007) Mato989
»

SI-CERT pomagal pri lovu na spletnega kriminalca

Oddelek: Novice / Varnost
105043 (4005) poweroff
»

Fak. FE LJ

Oddelek: Šola
202119 (1633) gansta
»

Sodobna prehrana (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
718566 (7022) Matev

Več podobnih tem