»

Sistem za detekcijo prevožene rdeče luči je mogoče zlorabiti

Slo-Tech - Videonadzor menda izboljšuje varnost na vseh področjih, zato so videonadzorne kamere oz. sisteme za detekcijo prevožene rdeče luči pričeli uporabljati tudi pri kontroli prometa. Norce na cesti je vendar treba ustaviti, mar ne?

Žal so nekateri pri tem preveč goreči. Mednje sodi tudi 45-letni Stefano Arrighetti iz Genove, skupaj s 63 mestnimi policisti, 39 lokalnimi italijanskimi državnimi uradniki ter nekaj zaposlenimi v sedmih zasebnih podjetjih. Fantje so se namreč domislili zanimivega načina za povečanje mestnih proračunov. Arrighetti je namreč semaforje v Genovi preprogramiral tako, da so hitreje preklopili iz rumene na rdečo, posledično pa je sistem za detekcijo prevožene rdeče luči, T-Redspeed, "ujel" več voznikov motornih vozil. Sistem namreč s kamerami samodejno zazna prevoženo rdečo luč, zavijanje v levo in nekatere druge kršitve cestnoprometnih predpisov ter voznike samodejno kaznuje s 150 EUR kazni.

Zadevo je razkril šef lokalne policijske postaje Roberto Franzini, ki...

59 komentarjev

Tony Blair po novem z elektronskim naslovom

The Register - Britanski konzervativci so kruto napadli premiera Tonya Blaira. Je namreč eden redkih svetovnih voditeljev in edini v skupini G8, ki nima (javno znanega) elektronskega naslova, preko katerega bi mu lahko poslali svoje pismo.

Nasprotniki ga tako postavljajo ob bok Castru in Gadafiju ter voditeljem Severne Koreje, Zimbabveja, ki takisto ne priznavajo nadmoči elektronskih pisem nad dimnimi nadomestki. No, vse pa ni tako črno: torijski kolegi so s skupnimi močmi premieru le ustvarili poštni predal.

Če želite, mu lahko pišete tudi vi. Naslov? RtHonTonyBlairMP@hotmail.com.

6 komentarjev

Stran l337 haX0rjev napadena

Vnunet - Medtem, ko je brazilska 'hekerska' skupina Hax0rs Lab praznovala svoj 1000. vdor tako, da je vdrla v nadalnjih 1158 strani in jim spremenila podobo, je 'heker' z vzdevkom CarderBR spremenil podobo njihove lastne strani.

Na tej jih je obtozil, da so lamerji ter niso sposobni uporabljati lastnih orodij temveč zgolj ukradene skripte drugih skupin. Ka-Klik!

0 komentarjev

MSNTV na programu, policija na vratih

Vnunet - V Ameriki imajo gospodinjstva, ki si lastijo Microsoftovo "interaktivno TV škatlo" ter policija, rahle težavice. Na prostosti je sicer dokaj star ter znan virus, ki se poigrava z modemom. Prenaša se kot email priponka, ki ob zagonu restarta računalo, nato pa preko modema kliče 911 (ne, ne Porscheja). Policija seveda ob prejetju klica, ko na strani klicočega ni odgovora, seveda na mesto dejanja pošlje patruljo [>:D]. Klik! Mami, mami, hitro poskrij warez! Kako so nas dobil?

0 komentarjev

6 italijanskih očalarjev za zapahi!

TV Slovenija - Zgodilo se je, za ameriške pojme, nedoumljivo: 6 mladoletnikov (15 - 23 let) je vdrlo v sistem Pentagona ter obšlo protivirusno programje v več kot 70 državah.

Vse skupaj se je začelo med srečanjem skupine G8 v Genovi, ko je posebna skupina GAT (TECHNOLOGIC ANTI-CRIME GROUP) izolirala eno hekersko skupino -- s tem so prišli še do petih udeležencev, vendar menijo, da jih je na prostosti še več.

Prve aretacije so italijanske oblasti izvedle v zadnjih tednih.

17 komentarjev

Antidemonstrantni prijemi

The Village Voice - Upam, da ste vsaj malo spremljali dogajanje v Genovi na srečanju G-8, ko so demonstranti policiji naredili kar precej preglavic. Na žalost (ali na srečo) pa bo teh preglavic iz dneva v dan več, saj demonstracije postajajo del vsakdanjika in nič ne kaže, da bi popularnost le-teh upadla. Demonstranti pa lahko poleg demonstriranja naredijo tudi veliko škode, saj v svoji razjarjenosti sesujejo vse pred sabo (izložbe, avtomobili, ...). Maso ljudi je lahko obvladati, ni pa lahko mase VARNO obvladati. Vsi dosedanji ukrepi v obliki vodnih topov, pendrekov in podobnih stvareh, da o gumijastih nabojih, ki se jih tako lahko zamenja s pravimi ne govorimo, so se izkazali za sorazmerno nevarne, saj lahko povzročijo trajne poškodbe (zaradi gumijastega naboja ste lahko ob oko, vodni top vas nabije ob steno, itd.). Ravno zaradi tega, so se ljudje k raznim bolj varnim alternativam. Na tej strani si lahko preberete nekaj o teh stvareh - energetske puške, ki povzročajo občutek opeklin, vendar človeka...

2 komentarja

FBI vrača udarec

MSNBC - Zaradi vedno večjega nezadovoljstva nad nemočjo in pomanjkanjem volje nekaterih tujih držav v boju proti spletnemu kriminalu je ameriška oblast prvič prešla svoje državne meje in vdrla v računalnike dveh osumljenih ruskih računalniških kriminalcev, da bi dobila obremenilne dokaze.
FBI agenti so privabili dva osumljenca v ZDA s ponudbami za delo, ki naj bi jih ponudilo (navidezno) podjetje za varnost, in jih potem aretirali v Seattlu, ter vdrli v njuna računalnika v Rusiji.
Odločitev, da vdrejo v računalnike, katere sta osumljenca uporabljala za vdore v računalnike ameriških podjetij in za poskuse izsiljevanja, so sprejeli šele po tem, ko je Moskva ignorirala prošnje za pomoč od ameriške oblasti.
Podrobnosti o tem si lahko ogledate tukaj.

6 komentarjev