» »

Antidemonstrantni prijemi

Antidemonstrantni prijemi

The Village Voice - Upam, da ste vsaj malo spremljali dogajanje v Genovi na srečanju G-8, ko so demonstranti policiji naredili kar precej preglavic. Na žalost (ali na srečo) pa bo teh preglavic iz dneva v dan več, saj demonstracije postajajo del vsakdanjika in nič ne kaže, da bi popularnost le-teh upadla. Demonstranti pa lahko poleg demonstriranja naredijo tudi veliko škode, saj v svoji razjarjenosti sesujejo vse pred sabo (izložbe, avtomobili, ...). Maso ljudi je lahko obvladati, ni pa lahko mase VARNO obvladati. Vsi dosedanji ukrepi v obliki vodnih topov, pendrekov in podobnih stvareh, da o gumijastih nabojih, ki se jih tako lahko zamenja s pravimi ne govorimo, so se izkazali za sorazmerno nevarne, saj lahko povzročijo trajne poškodbe (zaradi gumijastega naboja ste lahko ob oko, vodni top vas nabije ob steno, itd.). Ravno zaradi tega, so se ljudje k raznim bolj varnim alternativam. Na tej strani si lahko preberete nekaj o teh stvareh - energetske puške, ki povzročajo občutek opeklin, vendar človeka ne poškodujejo in podobno. Zaradi rahle prisotnosti znanstvene fantastike, bi človek pričakoval, da gre bolj za nakladanje govna oz. "krneki". Mogoče, vendar imejte vse to skupaj bolj za nedeljsko in nezahtevno branje.

2 komentarja

Eschelon ::

V članku je govora o kar nekaj različnih tipih "umirjevalcev". Večinoma so to precej znane zadeve, ki so jih predstavili že na Discovery-ju (laser za šokiranje, puška ki pljuva hitro strjajoče lepilo,...).
Najbolj odpuljena pa je električna šok-puška, ki uporablja za prevodnik ioniziran zrak. Morda bo malce lažje verjeti, če povem, da firma razvija ne-ubijalska orožja že kar nekaj časa (prvič sem na to naletel kako leto nazaj). Na domači strani pa si lahko vsak prebere FAQ. Ko sem ga takrat bral, je bilo notri vprašanje, če se da zaščititi s 100% pokritostjo z alu-folijo (Farradayeva kletka et al.). Odgovor je prav zabaven: Seveda. Vendar bo policist verjetno potem uporabil kakšne bolj ubijalske prijeme - npr. pištolo, ki s folijo nima problemov.
(pa še to... Fantje ne povejo, da v primeru, da žrtev beži in jo nekdo zamrzne, ne bo obstala pri miru, ampak se bo zgrnila ko hold pri polni hitrosti po tleh. Tako da to ni ravno tako nedolžno orožje kot se zdi) >:D

minmax ::

policija tega noče, policija (pod vplivom politike) hoče nasilje, to je edino področje kjer lahko uspeva, tu ima vso kontrolo in vso moč. Hočejo kri, radikalizacijo gibanja, gre za 'strategijo napetosti' (enako kot v 70ih), ... ampak se ne bomo dali

Hasta la victoria siempre!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Assange išče ekvadorski azil

Oddelek: Novice / NWO
4814457 (9365) MrStein

Nov temnopolti Američan žrtev policijske samoobrambe (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9722763 (20416) Gandalfar
»

Nakup policijskega vodnega topa? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
935154 (3332) Gandalfar
»

Ameriška policija uporabila zvočni top zoper protestnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
617333 (4253) Domacica

Več podobnih tem