» »

CB slika iz racunalika na TVju

CB slika iz racunalika na TVju

matevzm ::

Vceraj sem si prinesel prehodnik svideo na SCART in se poigral s TVjem.
Slika je na composite lepo barvna in vse. Izklopim composite in vtaknem svideo. Slika je, a crno-bela. Hmmm, o tem sem ze slisal nekje.. :D
Sem malce popraskam in vidim v spodnji vrstici napisano C-VIDEO RGB Y/C, izbrano je C-VIDEO. Nekaj ugibanja, ne gre, odhod po navodila... nasel. Preklopim na RGB, samo rdeca barva se vidi. Cool. Preklopim na Y/C, voila, slika je tu, lepo v barvah.Postopek koncan.
V prihodnje vsi, ki sprasujete, kaj se dogaja, preverite nastavitve televizorja.
Sem sedajle sel gledati, kako je narejen pretvornik in je logicno, da je slika CB: na SCARTu je na pinih, kjer je pri composite cel signal, z barvami vred, pri svideo pripeljan samo Luminance (Y). V tem signalu pa ni barv. Barve so pri svideo locene in so na dveh drugih pinih, TV pa mora pac vedeti, da mora upostevati se to. Ko ga preklopite na svideo (Y/C), gre gledat se ta dva pina, ki imata informacijo o barvah (Chrominance - C).

roro ::

Lepo da si našel rešitev, ampak večina po moje nima televizorjev, kjer bi se to dalo nastaviti. Jaz sem imel pred zdajšnjim (Sony Wega KV-29FC60D) nekega Samsunga (70cm letnik 1998), kjer nisem mogel narediti nič.:'(

matevzm ::

To je cisto mogoce, TV mora pac podpirati svideo vhod. Mogoce bolj od datuma izdelave odvisno od ranga TVja. Jaz sem testiral na bojda okoli 10 let starem TVju, gor pise se Made in W.Germany, torej mora biti se vec. Svideo je v principu za vhod iz boljsih virov (na zacetku za SVHS rekorderje), ce imas to, imas tudi denar za boljsi TV. Verjetno po tej logiki ni mogoce svideo vhoda speljati v nekatere TVje, ki niso bili misljeni kot top modeli.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962579420 (18749) Dominator
»

povezava starega projektorja

Oddelek: Mobilne tehnologije
82493 (2346) Gapi
»

tv out= čb slika

Oddelek: Zvok in slika
253251 (2784) romario
»

Črnobela slika na TV-OUT

Oddelek: Zvok in slika
152111 (1774) Hevidi
»

VooDoo3 TV-out in kabl S-video na SCART

Oddelek: Zvok in slika
271982 (1700) Caboose

Več podobnih tem