Forum » Hlajenje in modifikacije » pasivno hlajenje napajalnika
pasivno hlajenje napajalnika
K0K0 ::
Že dal časa razmišljam o predelavi svojega napajalnika sam se mi zdi mal čudn da nism še nikjer zasledu omenjene predelave ker je v principu zlo simpl. In sicer bi za hladilno telo uporabil odslužen cpu hladilnik ter ga namontiral na zadnjo stran napajalnika potem bi iz napajalnika odlotal mosfete ter jih nalotal na cca 5 cm dolge žičke tako da bi jih potem lahko namontiral na moj hladilnik ki bi bil montiran na zadnji strani takole nekak upam da sem dovolj razumno napisal
bi to šlo?
bi to šlo?
Mr.B ::
Odstraniš pasivna rebra, in jih zamenjaš z debelim Cu profilom. NA profila priciniš bakrene cevi, pać daš nekomu da naredi tako kot mora biti. Vse skupaj dobro fiksiraj, in imaš vodno hlajenej napajalnika.
Ali pa izbereš bakrene L profile, enake velikosti. Na vrhu prtrdiš, eno hladilno rebro konkretne dimenzije, in ga uporabiš del montaže napajalnika, saj nosi večino teže.
Ali pa izbereš bakrene L profile, enake velikosti. Na vrhu prtrdiš, eno hladilno rebro konkretne dimenzije, in ga uporabiš del montaže napajalnika, saj nosi večino teže.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To z vodnim sem tud že vidu sam trenutno je moj vodno v predalu ker je L30 glasnejši kot zalman 6000cu pa še paloninota mam tko da za navijanje je itak isto voda al pa zrak (pr nobenmu ne gre nkamor) pa sm kr nazaj na zrak prešaltov. Tko da tole z vodnim vsekakor pride v poštev ko bom menjal sistem do takrat pa bi rat tole z pasivnim izvedu.
Čeprov tale tvoj drug predlog tud ni slab
Čeprov tale tvoj drug predlog tud ni slab
Zgodovina sprememb…
- spremenil: K0K0 ()
humanoid ::
Poglej v JAE tam imajo kar nekaj pasivno hlajenih napajalnikov za nižjo ceno, ker pri cool-pc je cena da dol padeš.
Nekje sem videl predelavo, ampak je kar nekaj časa minilo, poglej pri silentpcreview ali nekaj podobnega.
Nekje sem videl predelavo, ampak je kar nekaj časa minilo, poglej pri silentpcreview ali nekaj podobnega.
Jest bi to rt sam naredu, ker me zanima če se da to res tko simpl in pocen izpelat. Aja pa še neki me zanima pa da nam glih nove teme odpiru men na 12v liniji kaže 11,74 prej pa je blo zmeri okol 12,4 ali neki tazga a ga lohka nazaj nesem, ker je še v garanciji. Pa še občasno se mi pc kr reštarta kr naenkrat bi bil za to lohka kriv napajalnik, ker tega prej ni delov?
So me prehiteli :http://www.antec.com/us/productDetails....
Sm že najdu neki tko da zgleda da se da . hvala za link humanoid
Sam ne vem a morjo bi res tolkšna rebra?
klik
Sam ne vem a morjo bi res tolkšna rebra?
klik
Rabiš. Računati moraš da boš imel lahko 100W izgub, ki jih moraš nekam odvajati.
kva 100 w toplote odajajo ti mosfeti ? Kako pa da se potem v napajalniku z tistim malim hladilnikom lahko hladijo?
neoto ::
Sej, a nimajo rač. napajalniki tam do okoli 90% učinkovitosti? Torej 10% nazivne moči pretvorijo v toploto? 500W napajalnik > 50W toplote ?
TribesMan ::
Ponavadi je tako, da je izkoristek neka cudna funkcija obremenitve napajalnika... in ponavadi je izkoristek najslabsi takrat, ko je obremenitev najvecja. Proizvajalci sicer podajajo samo izkoristek ob polni obremenitvi... ki pri dobrih napajalcih znasa okoli 75%... pri slabsih pa od 65% do 70%...
Ce pa je napajalnik manj obremenjen je izkoristek boljsi, vendar 90% zelo tezko dosezejo...
LP
TribesMan
Ce pa je napajalnik manj obremenjen je izkoristek boljsi, vendar 90% zelo tezko dosezejo...
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Problem je v tem, ker se ne grejejo samo transistorji, ampak tudi dusilke in transformator... tega se pa ne da z hladilniki hladiti... Tko da ne priporocam predelave... Bo cez kako uro samo fajn zasmrdel in to bo to.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Aha hvala. A pol bi blo bolš če bi spodaj naregil luknjo za 120mm vent (tko kot ma lc) in ga dal na 5v?
Precej bolj pametno ja...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 29203 (17749) | LittleDevil |
» | Enermax izdal napajalnik z 1000W (1kW) (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Modifikacije | 8937 (7704) | TribesMan |
» | Povratek Peltierjevih elementov?Oddelek: Novice / Procesorji | 2535 (2535) | TribesMan |
» | mnja, nakup peltilerja ???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1745 (1218) | EX-B |
» | hlajenje mosfetov?? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3515 (2759) | Tic |