» »

ABIT NF7s

ABIT NF7s

TommyBoy ::

Ali bi mi lahko nekdo prosim razložil kakšna je razlika med ABIT NF7-s in ABIT NF7-s v2.0 matično ploščo? Hvala
lp:\

CCfly ::

Prva je starejša druga je novejša. Ugani katero je bolje vzeti.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

To je že res,
hec je pa v tem da NF7-s že nekaj časa laufa v mojmu compu. A ma mogoče v2.0 tisto reč gor k se ji reče uGuru al nekej podobnga. Mam pa še en problemček, prejle sem bios zamenov na NF7-s pa mi zdej kaže višjo temperaturo CPU-ja kot jo je pa pred tem. Kaj nej zdej nardim?
lp

CCfly ::

http://www.abit-usa.com/products/mb/comparison_amd.php

Za temperaturo ti pa ne znam pomagati. Ti bo moral lastnik tovrstne plošče pomagati.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Hvala, zdej sem pršu do zaključka da moja plata je v2.0, sem pogledov na črtno kodo ki je nalepljena na plati pa gor piše da je model ABIT NF7-s v 2.0. HURA!!!!!! se bomo navijal:)

mato22 ::

To da ti kaže višjo temperaturo pri novejšem biosu je čisto normalno, saj so bile pri prvih biosih temperature dokaj nižje, ampak so te višje temperature dokaj bolj točne kot prej, čeprav ne čisto natanko.

Gill ::

TommyBoy. Kateri bios si naložil?

Bios je 2.6 (18.9.2004), novejšega ni blo.

MEDENA ::

kdo pravi da moraš uradnega 2.6 imet ?

Medena kateri bios mi predlagaš in kje bi ga snel?
Hvala
lp:)

Kawl6 ::

Tudi jaz sem se igračkal z nadgradnjo biosa te plate in to prvič!
Sedaj me zanima kako naj si DDR spravim nazaj na 400.Ob zagonu mi napiše DDR333?
Iskal sem v nastavitvah v Biosu ampak nimam blage veze kje se to zrihta.

LP

Tud meni se je to zgodilo, sam ne boj se ni panike. To se popravi v biosu ''soft menu'' tam kjer spreminjaš napetosti, fsb in ostale zadeve. Pojdi v ta menu in tam pri nastavitvah za ram poglej ali imaš avtomatik ali maš že user setings, če je na user setings boš verjrtno videl ene ulomke npr. 3/6, 2/5, 6/6........ No s smerno tipko se postavi v to vrstico potem pa s pomočjo tipk ''page up ali page down'' toliko časa spreminjaj vrednosti da boš prišel do 400.
Sam pomoje je s to zadevo tuko da če imaš FSB 166 je boljše če imaš ram na 333, ker je to lepša frekvenca (333 deljeno z 2 je bližje frekvenci FSB166 tako se ram in cpu lažje'' pogovarjata'' med sabo. No to je moja teorija, popravite me če se motim.
Veliko sreče Kawl6.
lp:\

Kawl6 ::

Ej hvala!

Sem našel nastavitve, vendar sem pustil na 333 kot si predlagal.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kawl6 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Abit NF7-S

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
432255 (876) mailer
»

Navijanje Athlona XP 2500+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
615586 (4149) Pyr0Beast
»

OC Sempron+NF7 (s-v2.0)?

Oddelek: Navijanje
161179 (987) WinsuckeR
»

Bios update neuspel-plata mrtva?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81317 (1187) IgorGrozni
»

Abit NF7-S (rev. 2) - procesorji?