Forum » Omrežja in internet » postavljanje domačega omrežja
postavljanje domačega omrežja
furor ::
Jaz bi rad povezal dva računalnika in oba dal na splet. mam statični ip in kabelski usb modem. zaj pa je problem tu. modem mam na stacionarnem računalniku instaliran in net mi dela (to se tu vidi :)) ampak ko hocem nareit domače omrežje me pa nekaj zaj****. prosim če mi pomagate. v onem članku kak nastavit računalnik ki bi deloval kot router (na WinXP) sem vse naredil kot piše samo en korak ne, ker ni blo opcije. ko kliknem na internetno povezavo pa properties, pa pol zavihek advanced - tam ne morem dolocit mrežne naprave skozi katero bodo dostopali drugi uporabniki na ta računalnik. no pa da to izpustim pa nastavim vse tak kot tam piše. pa potem nastavim še drugo povezavo kot tam piše (ethernet mrežno kartico). pa na clientu tut nastavim vse kot tam piše ip-je. na kratko: VSE ENAKO! ampak mreža še vedno ne dela. na mrežnih karticah ki sta povezani mi piše: cable unplugged. pa ne vem zakaj. če pa mam kabel vrei napelan od mrežne do mrežne. pa mam crossover kabel ko je čisto nov. aja pa one diode na mrežnih ne blinkajo. zdaj sem pa zgublen. vsepovsod sem ze povprašal za pomoč pa še nihče mi ni znal pomagat. pa na netu tut nikjer ne najdem nič podobnega. aja pa pe nekaj. modem ma usb in ethernet izhod. če povežem oba računalnika direkt v modem bi to šlo? pa kaj pol rabim dva ip-ja (če ja kaj drugega lahko zastonj dobim če pokličem svojega operaterja in ga zaprosim?)?.
HVALA VAM ČE MI BOSTE ZNALI POMAGAT.
HVALA VAM ČE MI BOSTE ZNALI POMAGAT.
Tisti ki ga vse zanima ;)
Slowenc ::
Prvo kot prvo. Večini ljudi se sploh ne da brati ta glomazen tekst. Nauči se delat odstavke. Get it?
Moj drugi nasvet: Kupi še eno mrežno kartico in jo daj v računalnik, ki ga hočeš imeti kot router. Potem pokliči kabelskega operaterja in jim razloži da bi sedaj želel imeti modem in računalnik povezan preko UTP kabla in ne več preko USB. USB je en navaden shit za kabelski internet.
Nato pa sledi navodilom v članku o postavitvi domačega omrežja.
Moj drugi nasvet: Kupi še eno mrežno kartico in jo daj v računalnik, ki ga hočeš imeti kot router. Potem pokliči kabelskega operaterja in jim razloži da bi sedaj želel imeti modem in računalnik povezan preko UTP kabla in ne več preko USB. USB je en navaden shit za kabelski internet.
Nato pa sledi navodilom v članku o postavitvi domačega omrežja.
Skiny gate.
furor ::
OK se bom držal tvojega nasveta glede odstavkov in glede mrežne :)
Hvala!!
Hvala!!
Tisti ki ga vse zanima ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569504 (6333) | c23po |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44096 (19636) | imallears |
» | povezava laptopa s kabelskim internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 2660 (2279) | orangebud |
» | internet ne dela pa da se je*emOddelek: Omrežja in internet | 1780 (1425) | Jakka |
» | Problem s prepoznavanjem kabelskega modemaOddelek: Pomoč in nasveti | 3695 (3379) | Azrael |