» »

Nekaj nejasnoti delovanja ruterja

Nekaj nejasnoti delovanja ruterja

danielka84 ::

DHCP Server
Tule mi je jasno da je to za samodejno dodeljevanje IPjev, samo potem ce nastavis port fowarding kjer mores vpisat ip lokalne masine, in ce ti pol ta DHCP Server slucajno dodeli drug ip pol nima fowardiranje nima smisla. ? Ok si recem kaj ce pa nastavim fiksne IPje. Ok nastavim fiksne ipje; ruter ima 192.168.2.1, nastavim pc1 192.168.2.2 ter pc2 192.168.2.3 default gateway dam 192.168.2.1 vse seveda v isti Subnet maski... rezultat? net ne deluje;( Probam vklopit/izklopit DHCP na ruterju pri fiksnem ipju pcja, vendar brez uspeha, net se kr ne deluje. Kakor hitro pa dam da avtomatsko pridobi ip naslov (ob vklopljenem DHCP na ruterju) deluje vse brez problema. Zanima me kaj delam narobe? Na net se povezujem z pomocjo ruterja in sicer pppoe/xdsl(to mi da na izbiro ruter, in se tud poveze..) Imam dinamicni ip.

Zaj prvo bi blo fajn da resimo ta problem, da se lahko potem ubadam z port fowarding/virtual server/uPnp in kasnej vprasam tudi kaj o teh.

lp

CCfly ::

Mogoče bi nam moral prilepiti vsebino konfiguracijske datoteke.
edit: Oziroma nisem prepričan ali uporabljaš Linux ruter ali pa imaš kakšen "blackbox" ruter. V drugem primeru bi bilo dobro da poveš model in znamko ruterja.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CCfly ()

Spc ::

DNS ?
Vpišeš dnsje ?

ok gre za Canyon wlan ruter 12.
Katere DNSje pa vpisem? od ISPja? Kateri pa so za siol?

CCfly ::

193.189.160.11
193.189.160.12
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

IgorGrozni ::

Hm, sem opazil na mojem SMC routerju, da DHPC dodeljuje med 192.168.2. 100 in ...199. Preveri range DHPC. Jaz sem nastavil lokalne IP med ...101 in 199. Dela.

LP. Igor Grozni

stavar deluje!
neglede kaki ip nastavim, ker net se vseeno ne deluje.
ko sem pa vpisal DNS naslova, pa je zadeva stekla kot po maslu 8-)

hvala vsem.
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8933138 (12046) Lonsarg
»

OpenWRT in OpenVPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet