» »

router&cable modem&network&...

router&cable modem&network&...

alesp56 ::

torej s cimri smo nabavili internet, kabelski internet preko arnesa itd...itd. zadeva ima torej statični ip, nabavili smo nek router bol kot ne noname firme zame (qtec?!?) in zadevo konektali prišli smo do tega da deluje internet, in mrežne igre, ko pa hočemo zadevo videti v omrežju (3 kište, xp pro service pack2 in enkrat navaden pro) nam ni uspelo nastaviti tako da bi se videli v eni skupini ali kakorkoli sploh, ko sem hotel pogledati katere skupine oz skupina je v omrežju zadeva rahlo freezne in potem javi napako, nakoncu ni delala niti internetna povezava. kaj bi u bistvu mogli mi narediti, če je že ta postopek opisan prosim za link. poskusili smo s čarovnikom za omrežja, nastavljali skupine, v routerju spreminjali ip range itd... aja še to v manualu routerja piše da bi naj mogla biti tcp/ip nastavitev nastavljena na avtomatsko torej če sam vstavim ip. 192.168.1.xxx ne dela internet. router sem poiskusil z dhcpjem in brez. any solutions?

ps: še nekaj ko je zadeva online se poskušamo povezati na messenger, ki pa zmrzne prav tako tudi gaim, kako to rešiti mislim da je podobno tudi z programi kot je emule itd... nekje sem že zasledil nekaj o tem, samo sem žal pozabil.

hvala za vaše odgovore :D
in to je to...

Slowenc ::

Skiny gate.

ja to je torej to... net deluje, lan igre tudi, a še vedno se ne vidimo v omrežju, pri iskanju skupine in kompov v njej zadeva zmrzne in izjavi error.

kaj pa rešitev za msn messenger???
in to je to...

aja, tole pa javi stvar ko hočem pogledati katere skupine so
Ta error javi na vseh računalnikih povezanih v router
SLIKA!
in to je to...

ok zadeva zdaj dela, vsi se vidimo v omrežju, problem rešen :D
messenger pa še vedno zmrzne ob vpisu, tudi gaim ne dela normalno... kaj je treba storiti??? je kdo že rešil ta problem?
zelo vesel bi bil če bi mi kdo pojasnil kaj morem forwardirat oz. karkoli pač je že treba storiti...
in to je to...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1820581423 (1442) -=Tomaz=-
»

[Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61984023 (15784) brez-imenko
»

[INFO] Windows Live Messenger/MSN Messenger (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Programska oprema
23676640 (17281) tilinho20
»

Kako povezem dva racunalnika v mrezo

122074 (1979) Redkvica
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

655365 (4601) Klemenn

Več podobnih tem