» »

Yasser Arafat

Yasser Arafat

1
2
»

username ::

nobena kvantna fizika ni tole, dovolj imaš radiacijo v obliki oblaka, ki potuje glede na vremenske pogoje. Kontroliraš jo pa koliko? Malo manj kot nič.
a) minimalna kontrola je celo možna: vsaj približno se da predvideti smer vetrov na posamezni višini, nekateri so celo stalni;

b) nasploh je ta panika pred posledicami A-bombe na sosednje pokrajine pretirana. Ne pozabit, Američani so veliko bomb popokali v nevadski puščavi, par sto km stran od Las Vegasa.
Večina večjih arabskih ciljev (prestolnic in drugih pomembnih mest) je od Izraela tudi vsaj par sto km daleč. Med najbližjimi je Damask (mislim da cca 100 km od Golanske planote, na skrajnem severu Izraela).
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Vice ::

Tisti ki prodaja drek ne bo nikoli priznal, da je samo navaden drek.
Me zanima koliko je junakov, ki bi šlo občudovat to čudo s švas špeglipar km stran k sosedu. :D


p.s. To me malo spominja na mirovnike ki so zviznl še preden je orenk počilo :D :D

Keyser Soze ::

Statistika gor ali dol. Ne zaupam tem stvarem. Šele potem, ko bo tisti, ki je delal ta eksperiment oz. statistiko svoje ljube otroke in recimo vnuke preselil na Muruoro (Kaj je že?) in ene 30 let nato probaval ali so posledice ali ne.

Minimalna kontrola ni to kar je kontrola. Saj nimaš v rokah nobene kontrole, le predvidevaš dogodke. Kontrola bi bila, če bi rekel: "Pihaj stran". Poleg tega me zanima kdo bi pil iz vodnih virov, ki izvirajo iz kontaminiranih področij?

Saj pravim... ČE je panika pretirana. Jaz ne vidim nobenega skeptika da bi izjavil željo po tem, da se preseli na eno od teh območij. Poznate kakšen primer??

Thomas ::

1. Jedrsko orožje je strašno. Milijonom lahko povzroči smrt v nepopisnih mukah. Poleg milijonov, ki jih pobije "v trenutku" in vseh vmesnih variant.

2. Trajnih ostankov in posledic pa niti ne pušča. Od 1945 naprej, je v atmosferi eksplodiralo že vsaj 1000 jedrskih bomb. No big deal.

3. Izrael ga ne misli uporabiti, razen če bi Arabci poskusili ponoviti Holokaust. No, če bi bili pri tem uspešni.

Tear_DR0P ::

To sicer vem, da je izrael bil nekoč nekoliko manjši, in se je raztegnu čez ozemlja svojih sosed. Sam sm še vedno mnenja, da vkolikor se te sosede zorganizirajo in nehajo plenit druga drugo (plus da morjo dobit odobravanje mednarodne skupnosti, tko kot jo ma izrael) z lahkoto izraelce tresknejo po glavi. Jedrska gor ali dol.

Mi tud vemo da majo hrvati jedrsko orožje. Dva dni obstreljujejo krško pa bo že kej radiacije ušlo. Sam vemo da tega ne bojo naredl, kr je do zagreba ravna pot in pol zagreb gre. Glih tko pa izraelci vejo da ne morejo nuklearnega orožja uporabljat proti sosedom.

Večja težava je tisto čemur se reče umazane bombe. To je municija nafilana s tako mejhno količino radioaktivne snovi, da sploh ne veš da je kej narobe. Sam jajce ti narobe delajo. Tega lahk majo pa židi na 1000 ton.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

iration ::

Tear Drop, nimaš pojma o zgodovini pa kle neki bluziš. Nimaš pojma.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Daedalus ::

>To sicer vem, da je izrael bil nekoč nekoliko manjši, in se je raztegnu čez ozemlja svojih sosed. Sam sm še vedno mnenja, da vkolikor se te sosede zorganizirajo in nehajo plenit druga drugo (plus da morjo dobit odobravanje mednarodne skupnosti, tko kot jo ma izrael) z lahkoto izraelce tresknejo po glavi. Jedrska gor ali dol.

Heh, vojna leta 1967 je bla taka. Štirje proti enemu. Pa mislim, da mi ni potrebno razlagati, kdo je zmagal. Dejstvo je, da Arabci s svojim orožjem, tehnologijo in strategijo nimajo za burek proti Izraelu. Sj zato jim pa gre tako na živce (določenim). Najraje bi jih (Izraelce) zabrisali v morje, pa jim je jasno, da to ne more uspet. Pa daj kdaj kaj prebrat..
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

Sej je kar prav povedal...
vkolikor se te sosede zorganizirajo in nehajo plenit druga drugo


Samo problem je, ker se ne znajo zorganizirat in se tudi ne bodo pomojem. Oni so bolj gverila...:D

Daedalus ::

>Samo problem je, ker se ne znajo zorganizirat in se tudi ne bodo pomojem. Oni so bolj gverila...

Heh, leta 67 so se kr dobro zorganizirali. Samo jih je predvsem Mossad učinkovito znevtraliziral. Egiptovsko letalstvo je bilo naprimer v celoti uničeno na tleh, medtem ko so poveljniki hodli domov z žurke, ki jo je organiziral agent Mossada. In jim je ratalo jasno šele po nekaj urah, kaj se je pravzaprav zgodilo... Sicer pa je bil zadnjič en dokumentarec na to temo na RTVSLO, pa itak sem dal en kup linkov.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

A to naj bi bila dobra organizacija. Ja no sej ne rečem da ne.... Če si 1. razred OŠ. Premalo so organizirani. Imajo voljo, temu ni za oporekat. Močnejšo kot katerikoli drugi. Ampak problem je ker izvira iz vere in je vsa cuzi muzi in kar nekaj v oblakih. Če bi obdržali to voljo in se postavili malo na realna tla bi bil pa problem za nasprotnike. Ampak tega se najbrž ni bati.

Tear_DR0P ::

Aja,drgač pa neki celo vem o zgodovini. Vem da jo večinoma pišejo zmagovalci. Velikokrat kake laži šele čez par let pridejo na plano. Dejstvo je da so izraelci naprednejši, militantnejši (reveži tud orožja v rokah ne smejo držat, tko da morjo prav grozn zgledat ko prilteijo na boge muslimane "paznih"rok), imajo boljšo vojsko, disciplino, moralo...

Jasno je da dominirajo celotni regiji. Sam ko sm reku da je podobno kot na balkanu se je nekdo bunil da ni res. Kaj ni,srbija in izrael imata približno podoben status v bližnji okolici. Palestinci bodo poteptani tko kot so bli črnogorci. Turki so iz sranja elegantno pobegnal, tko kot smo mi. Ostali bi se pa najrajš med seboj prej poklal, tko kot so to počel hrvati in bošnjaki.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Luka Percic ::

Bah, te tvoje primerjave.

Če bi izraelci hoteli bi palestince že zdavnaj izbrisali. Med vojno bi bilo to dosti bolj upravičeno dejanje kot sedaj ka-li?

Poleg tega so židje kulturno na višji ravni. Napadejo le ko so oni napadeni, ali ko jim kdo grozi da jih bo napadel.
Right?

Phil ::

Premalo so organizirani.

Ne manjka samo organizacija. Treba se je zavedati da je njihov sistem gnil že pri temeljih.
(banalen)Primer:
S tem da ženskam ne pustijo hoditi v službe jim takoj izostane 50% delovne sile. Iz tega sledi zanič (ne)ekonomija. V vojni pa ne zmaga tisti z močnejšo vojno, ampak tisti z močnejšo ekonomijo.
Takih zadev je seveda mnogo več.
LP
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Afganistanu našli nafto, napad na Iran "neizbežen" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7617449 (15409) Pyr0Beast
»

Izrael uspešno ubranil svoj narod pred terorističnim konvojem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23346254 (41337) Gregor P

Izrael vs. Palestina (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Problemi človeštva
85244562 (28131) Stepni Volk

Več podobnih tem