» »

Nakup tujina

Nakup tujina

sharp ::

Živ,vem da je bilo odprtih veliko tem glede tega ,samo nisem izvedel nič konkretnega. Prvič kupujem iz tujine (ZDA) in me zanima koliko je carine,davka recimo,če je vrednost paketa 140$.Kako je z pošiljanjem in nakazili na banki? Kupil bom od znanca in ne internetne trgovine,kaj mu naj naročim? Povejte karkoli glede tega ,vaše izkušnje ker se nebi rad
zajebal.

krneki ::

Nakažeš dnar na njegov račun pri banki in plačaš ene 1500 sit za posredovanje Slo banke, potem pa lahko še neki podpišeš, da ti odtrgajo z računa, če slučajno banka na drugi strani tudi hoče denar za posredovanje (tako da vedno pride točna vsota denarja na željen račun). Znanec naj ti na paket napiše kakšnih 30$, pa ne bo ne DDV ne carine. Drugače pa dobiš 20% DDV (na vrtednost in poštnino), carina pa odvisno kaj ti pošilja ampak v večini primerov je manj kot DDV.

OZZY ::

Tukaj še na nekaj pazi....V tisto vrednost ki jo napiše ti bojo dodali tudi še poštnino. Se pravi, če bo napisal 30 usd pa poštnina da pride 20 usd, je to skupaj 50 usd in plačaš davek in carino (carina odvisna od stvari- na elektorniko ala computer stuff jo ni).

najslabše je, da tistih 175 evrov ne velja za poštno. In po poštni je neobdavčeno do okoli 6000 ali do 9000 (mislim, da je ta znesek) če je poštnina zastonj.

Ja še glede plačila in nakazila. Je že nekaj v prejšnjem postu omenjeno. Če boš nakazal boš v vsakem primeru plačal tudi posredovalnino pri tuji banki. Kako je v ZDa z iban in swft kodo ne vem. V Eu če maš to provizije pri tuji banki ni. Vem pa da lahko provizija v Zda tane tudi do 20 dolarjev. Naj se un tam zgoraj glede tega pozanima pa ti pove kako je če maš iban in swift kodo ali če je nimaš.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

zee ::

če naročaš iz Evrope, itak ni več carine.

zee

OZZY ::

zee..A ti ne znaš brat..On hoče iz ZDA vedt kako je.
Go with the flow.

zee ::

ups. se nisem še navadil na LCD display od prenosnika.

sharp: a si povsem prepričan, da se zadeve, ki jo želiš, ne da kupiti v Evropi?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

sharp ::

Hvala za informacije.Zgleda kot cel fax tale nakup :)
Ozzy sam a nebo mal sumljiv ,če bo cena s poštnino 30$ za velikost zapakiranega multimetra? A odprejo paket in ga pregledajo al kaj? Kako pa vejo,da je elektronika in si potem oproščen davka?

OZZY ::

Sharp:

Ja odprejo v vsakem primeru. Lahko ti tam prijatu napiše, da gre za rabljeno stvar pa ti ne pošlje računa zzraven pa da na roko napisano kok naj bi bila stvar vredna kot rabljena - recimo 30 dolarjev. Vrednost robe more biti dodana paketu.
jaz sem vedno tko naredu, da sem se zmenu z uni iz ZDA, da naj na roko napiše da je stvar rabljena in kok naj bi bila kot taka vredna. pa ni bilo problemov.
lahko pa tudi napiše, da je poštnina zastonj, kot da on plača zanjo.

zdej ali je oproščeno carine je pa druga stvar. za multimeter ne vem. Je pa to z vso pc opremo.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

sharp ::

Se pravi naj on plača poštnino in naj da v paket račun kao za 30$,jaz mu nakažem denar in konec.Kolk pa pride približno poštnina in v kolikem času pride paket iz ZDA v SLO?

OZZY ::

Tukaj imaš kalkulator za poštnino. Za več varjant.. L I N K

On naj pač napiše na en list kao, da je stvar rabljena pa da je bla kupljena preko ''BOLHE'' ali kaj podobnega za 30 USD. Pa seveda da on plača poštnino.
Go with the flow.

d0rK ::

Hey,

mau pozn a vseen ;). Torej .... Jz zdej kupujem oz. sem že kupil Radeona 9800 Pro AiW prek Ebaya. S prodajalcem sem se ze zmenil, da mi stvar deklarira kot darilo ter napise vrednost 10 $ ... Postnina je pa 48 $.

S tem bi mogel bit oproscen davka ane?
Na kaj bi se mogel paziti preden dokoncno posljem denar in on poslje grafo?

OZZY ::

Ne ne boš, ker presega vrednost za pošiljke preko pošte. že sama poštnina je čez mejo.

Tam naj ti še napiše, da je kartica defektna in da se boš ti ukvarjal z garancijo. Moreš pa napisat kaj je notri če ne dobiš kak poziv, da prinešeš še kak račun ali podobno. Naj ti on napiše kar sem reku. Boš pa plačal - vsaj upam, 20% davka od 58 dolarjev.

mogoče bi bilo dobro da on tudi napiše, da on plača poštnino. Seveda to doda na roke napisano na pošti. mogoče bi šlo pol čez.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6733200 (1988) Nesta
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34499557 (54418) Mare2
»

Amazon USA - carina za rabljeno knjigo

Oddelek: Loža
102302 (1939) St235

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567101183 (45730) Tilen
»

Nakup iz tujine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
608247 (4890) Dr_M

Več podobnih tem