Forum » Loža » Amazon USA - carina za rabljeno knjigo
Amazon USA - carina za rabljeno knjigo
Zoran7 ::
Se opravicujem, ce je bilo vprasanje ze postavljeno, searchal sem po amazon in carinski temi in nisem nasel pravega odgovora.
Zanima me, ce ima kdo izkusnje z nakupom rabljenih knjig iz Amazon USA.
Za nemskega Amazon mi je jasno, sem ze naroceval veckrat in je tako: koncna cena = cena rabljene knjige+3EUR fiksna postnina.
Torej moje vprasanje je, kaksni stroski se pojavijo pri nakupu iz USA. Recimo ce je cena knjige 3USD, postnina do EU 4USD, koliko bom moral skupno placati s carino?
Ali sem mogoce oproscen carine do dolocenega zneska?
Zanima me, ce ima kdo izkusnje z nakupom rabljenih knjig iz Amazon USA.
Za nemskega Amazon mi je jasno, sem ze naroceval veckrat in je tako: koncna cena = cena rabljene knjige+3EUR fiksna postnina.
Torej moje vprasanje je, kaksni stroski se pojavijo pri nakupu iz USA. Recimo ce je cena knjige 3USD, postnina do EU 4USD, koliko bom moral skupno placati s carino?
Ali sem mogoce oproscen carine do dolocenega zneska?
Blum ::
Do vrednosti 22 eur se ne carini. Glede knjige, če je bila rabljena in da bi strošek prišel več kot 22 eur, pa ne vem.
St235 ::
zakaj bi bilo za rabljene kaj drugače? do 22€ ni nobenih dajatev, med 22 in 150 je DDV nad 150€ je carina, glede na TARIC.
Drugače pa smo to že 100x odgovarjal in res ne vem zakaj je tako težko uporabit ali google ali search na tej strani.
Drugače pa smo to že 100x odgovarjal in res ne vem zakaj je tako težko uporabit ali google ali search na tej strani.
Ok, hvala za odgovor. Lakotnik, kot sem omenil sem iskal ampak je tezko najti odgovor v temi, ki ima 30 strani. Mogoce bi kak sticky lahko naredili..
Zanima me se varijanta, ce bi kupil rabljeno knjigo na amazon.de (third party seller al kaj ze so) - piše pa da bo poslana iz ZDA. (Versand aus IL, Vereinigte Staaten von Amerika) - v kosarici mi potem lepo izracuna samo 3EUR zraven za postnino - ce bi tu nabutal vec kot 22eur tudi potem placam carino ali ne?
Pa se tole - ce v amazon.com dam v kosarico knjigo, ki ima ceno 5USD, pa global shipping rate pise pri prodajalcu da je 4,99USD, potem pa mi v informativnem izracunu napise da je shipping in handling 24,99USD - torej skupaj 30USD??
Zanima me se varijanta, ce bi kupil rabljeno knjigo na amazon.de (third party seller al kaj ze so) - piše pa da bo poslana iz ZDA. (Versand aus IL, Vereinigte Staaten von Amerika) - v kosarici mi potem lepo izracuna samo 3EUR zraven za postnino - ce bi tu nabutal vec kot 22eur tudi potem placam carino ali ne?
Pa se tole - ce v amazon.com dam v kosarico knjigo, ki ima ceno 5USD, pa global shipping rate pise pri prodajalcu da je 4,99USD, potem pa mi v informativnem izracunu napise da je shipping in handling 24,99USD - torej skupaj 30USD??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zoran7 ()
The Wiber ::
Poštnina se ne šteje k ceni knjige. Če boš kupil knjigo za 5 USD in plačal poštnino v vrednosti 25 USD, ne bo carine. Če pa boš kupil knjigo za 25 USD in plačal 15 USD za poštnino, boš plačal davek za knjigo, torej 22% od 25 USD + delo carine (5€).
Ok, hvala za odgovor. Lakotnik, kot sem omenil sem iskal ampak je tezko najti odgovor v temi, ki ima 30 strani. Mogoce bi kak sticky lahko naredili..
No shit sherlock. Poglej si PRVI POST v temi carina... https://slo-tech.com/forum/t276516/zace...
Poštnina se ne šteje k ceni knjige. Če boš kupil knjigo za 5 USD in plačal poštnino v vrednosti 25 USD, ne bo carine. Če pa boš kupil knjigo za 25 USD in plačal 15 USD za poštnino, boš plačal davek za knjigo, torej 22% od 25 USD + delo carine (5€).
daj ne nabijaj, če pojma nimaš.
a. Pri določanju ali je blago oproščeno carine šteje samo vrednost blaga. Če vrednost blaga preseže 22€pa se obračuna DDV na CELOTNO vrednost pošiljke (torej vrednost blaga + poštnina + morebitne druge storitve).
b. DDV za knjige NI 22%
c. Stroški v primeru plačila DDV NISO 5€.
č. Stroške ne zaračuna carinska uprava
d. Carina NI enako DDV
Wow, Lakotnik, ko citam tvoje poste sem se takoj spomnil na Smrkca Zmrdo. Hvala za odgovore, ampak daj no, lighten up..
Se kaksno mnenje na shipping in handling v amazon.com - zakaj je 25usd namesto 5usd kot pise pri prodajalcu?
Se kaksno mnenje na shipping in handling v amazon.com - zakaj je 25usd namesto 5usd kot pise pri prodajalcu?
Zgodovina sprememb…
v veliki meri je povezano z aretacijo Tou Thean Teu.
https://www.cambodiadaily.com/news/offi...
https://www.cambodiadaily.com/news/offi...
Sorodnike maš v Kambodži al kaj? Kdo je to? Rdeči Kmer?
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 96505 (73370) | Tilen |
⊘ | Carina (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 41956 (37737) | Tilen |
» | Carina oz. davek na poštnino?Oddelek: Loža | 10401 (9466) | Princo22 |
» | amazon-cena sitnica-kaj pa nasa drzava?Oddelek: Loža | 1857 (1706) | boha |
» | Carina za stvari iz ZDAOddelek: Loža | 2891 (2442) | Jure2k |