» »

Nakup iz amerike!

Nakup iz amerike!

kekec123 ::

Mene pa zanima, če ima kdo kej izkušenj z naročanjem iz amerike? Na internetu sem gledal za en zlo dober in poceni server. Zanima me pa, koliko pride poštnina iz amerike, če bi bila teža paketa okoli 7Kg? Če ma kdo kej izkušenj s tem in če se splača to naročanje? pri nas sem gledal podoben server pride okoli 350.00 SIT, če bi ga kupil v ameriki bi me pa prišel samo 150.000 SIT. Zdej me pa zanima kulk bi znašala poštnina??

Hvala

KEKEC je bil junak, ker je mojco rešil!

OZZY ::

Poštnina ne tok, kot bi te prišla carina in plačilo ddvja.

Zakaj pa tam ne vprašaš...Ker cene se razlikujejo. A misliš, da majo oni iste cene kot mi?'
Go with the flow.

ThinMan ::

E narode moj...


Ko smo prisli v to "LEPO IN DOBRO" EVROPO smo pokasirali tudi davke kateri se placujejo malo vec v drzavah ki so v EU. Se pravi da ce bil bil na Hrvaskem bi dal 10 do 15% manj dajatev drzavi oziroma davka na uvoz (barem je tako pri Softwareu)

V glavnem dej rajsi preveri kakšni so davki na uvoz v EU - to mora vedet firma od katere bi kupil.

Po drugi strani zakaj bi pa dajal denar Ameriki ???? Zakaj ne v SLO ?
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

krneki ::

Poštnina je odvisna s katero dostavno službo ti bodo poslali v Slovenijo, zato vprašal prodajalca. Kar se pa tiče carine pa vprašaj na Carinskem uradu Ljubljana Izpostava Pošta tel. št.: 01/476-75-00, za DDV je pa jasno.

kekec123 ::

Ta server bi šel dol na hrvaško! Sam mene je zanimal če ve kir približne cene kolk bi nanesla ta carina + dostava? Pride to več kot je cena v sloveniji ali gre tu za odstopanje samo za 10K SIT? Se to sploh splača??? Če se, katerega dostavljalca se najbolj splača vzet?

Hvala

krneki ::

Dosti poceni je USPS. Samo ti ne moreš izbirati katerega hočeš. Ponavadi ima prodajalec za pošiljanje paketov v tujino samo par opcij. Sicer pa predno potrdiš naročilo ti tudi piše koliko znaša poštnina. Če praviš da je cena 150k v USA in 350k tukaj, se ti to definitivno bolj splača, ker dajatve so maksimalno 40% vrednosti.

Gandalfar ::

Cloveka ne zanima vase mnenje o politicnih odlocitvah zakaj so davki taksni kot so ampak predvsem kaksni so in kako to najlazje resiti. Debata o politicnih odlocitvah in kaj se da narediti na nivoju drzave pa spada v Lozo ali Probleme clovestva. Vsi offtopic posti so bili odstranjeni.

SuperStipe ::

Jaz sem pri graficni kartice (vrednosti 300$) placal samo DDV.

ronaldo ::

definitivno kupi v ameriki, mene skor kap prime ko vidim kake cene imajo. ti pa kupi server v usa in bos prisparal dosti denarja ki bi ga drugace moral vrzti stran.... postnina pa carina pa vse to te ne bo prislo vec kot stane tle server...tak da bos vseeno dosti prisparal...

kekec123 ::

SuperStipe! Ti si rekel, da si plačal za grafično kartico (vredno okoli 300$) samo ddv. Ka si jo iz amerike naročil? al si jo kje drugje kupil? Ka lohk to mal bol na šroko poveš? :)

Kak je pa s tem prevozom na dom? A to moram jaz organizirati ali mi oni pošljejo in pripeljejo na dom?

Hvala!

SuperStipe ::

-Kupil na ebay
-Placilo western wireless, rahel nateg, ker nisem mogu placat preko http://www.auctionpayments.com/ potem sem mogu placat preko NLB, kjer sem dal za provizijo 5k .... grr, ce bi lohka pa prek neta pa recimo bi dal manj kot 10$. Avtoriziral so kartico, ampak potem zaradi neznanega razloga zavrnili placilo po 2 poskusilh sem obupal pa sel na banko placat.
-poslal mi je preko neko express poste, dobil priblizno v manj kot 1 tednu. Potem so mi poslali obvestilo iz Poste Slovenije, naj pridem tja po posilljko, ker notr ni blo racuna za carino. Sprintal iz ebaya un kao racun pa ga nesel tja, zaracunal ddv + 1k sit za neki stroske predali paket in sem odsel domov.

Pac na elektronko do nekega zneska placujes samo DDV, mogoce ne bi bilo slabo da poklices na posto ali pa kaksno spedicijo pa ti bodo povedal tocno do katerga zneska pa katere zadeve.

Zgodovina sprememb…

Caligula ::

Komitenti NLB ne rabjo placevat provizije na NLB.

Gandalfar ::

Seveda rabis placevat, ce nakazujes v tujino.

Sicer je pa tudi v Kliku spet provizija za nakazilo na ne-nlb racune.

Caligula ::

Zadnic sem nakazoval v Nemcijo pa me je vprasala. ce sem komitent. Ker kao ce bi bil mi nebi racunala, ker je pac samo moje nakazilo pol kot njihove stranke.

scenic ::

Sam sem naročil tri majice iz ZDA so ble 59$, poštnina je bla 30$ vse skupaj mal čez 15K, ker še nisem dobil ne vem okoli DDV verjetno mi ga bodo zaračunali, če pa pomislim da lahko brez carine prinesem čez mejo za cca 170 € ne vem bom videl.
Vsekakor javim. Kar se tiče plačila sem plačal z Eurocardom brez problema in tudi račun je prišel korektno.

Scenic

SuperStipe ::

Nakazila v tujino, tudi ce si komitent ti zaracunajo provizijo, zelo draga provizija je pa seveda pri western wireless. Upam, da bodo kmalu v prihodnosti postavili paypal v Slo.

Caligula ::

Mozno, da je meni tista zenska narobe razlozila al je pa na zlo moten nacin hotla povedat, da bi mi, ce bi bil komitent, trgali z racuna. Sam ona je rpav rekla, da ce bi bil komitent mi nebi blo treba nic placat.

Slo je za dobrih 400 Evrov.

MEDENA ::

ja kaj še ni PAYPAL-a v SLOVENIJI ?

freserovski ::

Pri NKBM je provizija na nakazilo vedno 2100 sit, pri velikem znesku se ni poznalo kaj dosti, samo če je kaj majhnega, potem pa raje ne :)) .
Bo treba spoznat kake alternative
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

SuperStipe ::

Paypala ni, ker se jim ocitno se ni uspelo domeniti z nobeno slovensko banko, da bo krila - zavarovala placila pa to.

boleklolek ::

Mene pa zanima koliko je poštnina in carina čevljev iz amerike če kdo ve?? Hvala za odgovore.

LuGi ::

Odvisno ce posle preko dostavne sluzbe ali poste usps..ta bi znasala 20-30 dolarjev.. za dostavno sluzbo pa nebi vedel.

Carine ni do 150E
Davka pa do 22E

Racuna se artikel+stroski posiljanja

KrEn24 ::

živjo !
nameravam kupiti tole: http://cgi.ebay.com.my/New-Black-NBA-Sh... iz amerike
zanima me koliko bi plačal za vse skupaj!

Hvala za odg. že vnaprej

krneki ::

20$

KrEn24 ::

hvala

Jure24 ::

Imam eno vprašanje hočem naročiti copate vendar jih nikjer ne dobim..v usa jih imajo (50euru ceneje) stran nba.com in me zanima če bi jih naročil koliko bi plačal poštnine,carine in vsega tega?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carina iz USA (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7219094 (5824) St235

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567102464 (47011) Tilen

ebay (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19744530 (33921) Tilen

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27095907 (72772) Tilen
»

Nakup iz tujine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
608424 (5067) Dr_M

Več podobnih tem