» »

Bioenergija in radiostezija

Bioenergija in radiostezija

«
1
2

whatever ::

Ravno zdejle se začenja debata v polnočnem klubu o bioenergiji in radiosteziji. Kako je vaše mnenje o tem? Jst menim, da je to bullshit.:D

nicnevem ::

očitno nisi edini, ki tko misliš:D

whatever ::

:D Sam kake to nakladajo ej... Kao da imamo aure pa tretje oko pa take... Pa največja fora je bla da so enmu prestavil pojstlo za 1m in od takrat naprej kao ni mel več božjastnih napadov... Nisn zdržu do konca oddaje, sn preklopu na porniče:D Škoda cajta za tako bedarijo, se mi zdi prav čudn da dajo v eno oddajo, ki naj bi bila resna tako tematiko. Pa od kod unim gostom doktorski nazivi mi je pa sploh uganka.

Phil ::

In oni bi kar raka zdravili :\. Jaz bi prepovedal take oddaje.
LP

Double_J ::

To je podn folk!

Najbolj je pa podn tist tip, ki pravi, da bolezen je itak stvar razmišljanja. Se zbudiš in rečeš "Zdrav sem" in potem si res zdrav. In še obrnit se moreš na mati naravo, ki pozna vsa zdravila in njena modrost ozdravi vse bolezni!
Dve šivanki...

BigWhale ::

JJ:

Precejsenj odstotek danasnjih bolzeni je placebo. In edino placebo jih lahko ozdravi. Mogoce celo polovica.

PS: Ce pa ta ozdravljajoci placebo vzpodbudi France Podprdnik dr. med., ki predpise eno tabletko za katero so ga na faxu naucili da jo more predpisovati ob dolocenih simptomih ali pa nekdo, ki ti iz kofeta prebere, da se bos pozdravil, ce bo vsak dan trikrat prdnil proti vetru, je pa cisto vseeno. Na koncu bos zdrav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

ripmork ::

ma radiostezija pa bioenergetika,to ni noben hec.Ni stvar v tem da rečeš,zdrav sem-in potem si zdrav.Gre se za drugačno dojemanje sveta,za krepitev telesa in duha.
Zdrav duh v zdravem telesu:)
Sicer pa je na koncu pomemben le dober imunski sistem:če je le ta dober,rakave celice nimajo šans,saj se jih telo samo znebi-seveda pa ne govorim o bolnikih v zadnjem stadiju,čeprav nikoli ni prepozno za to,da nekaj narediš zase,
Vsak dan se v telesu vsakega človeka na tem planetu dogajajo rakave spremembe in anomalije ob kopiranju in obnavljanju celic in tkiv.Močan imunski sistem brez problema poišče te napake in jih odpravi-in tako se ponavlja dan za dnem.Glavni namen bioenergetike pa je ravno v tem,da ti pomaga vzdrževati ta imunski sitem optimalen.To je to.Bistvena pa je voda.
BTW:na šoli imamo dva profesorja,ki se tudi profesionalno ukvrjata z bioenergetiko ki sta nam povedala že marsikaj zanimivega in resničnega o teh vedah-fora je v tem,da telo samo lahko pozdravi praktično vse bolezni(no,razen kakega AIDS-A in hujših bolezni ne),samo dopustiti mu moraš in mu pomagati da se samo ozdravi-to pa postopoma dosežeš z zdravim duhom in zdravim življenjem.

Thomas ::

> na šoli imamo dva profesorja,ki se tudi profesionalno ukvrjata z bioenergetiko ki sta nam povedala že marsikaj zanimivega in resničnega o teh vedah

Ojej! Ojej! Ojej, ojej! O jej, jej, jej!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Phil ::

Na FRI-ju imamo tudi enega profesorja, ki vsaj 2h na leto nameni zastrupljanju mladine z "alternativnimi idejami" (zdravljenje z vodo, na daljavo, tretje oko pa tak bull). IMO nedopustno. Naj verjame v to druge pa naj pusti pri miru. Kakšna škoda bi bila šele če bi to predaval recimo 5 let mlajšim ljudem ;( .
LP

Phil ::

No vidim da je tudi Thomas podobnega mnenja kot jaz.
LP

Double_J ::

Hehe... a dedne bolezni se tud da pozdravit? Če si zelo želiš in si odprtega duha ter rad hodiš v planine?:))
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Poldi112 ::

Oddaje sicer nisem gledal v celoti, ampak ne vem zakaj ste vsi tako mocno prepricani v to, da je vse bavbav. Dovolj je da ne razumete in ze je vse goljufija. Osebno se mi nase zdravstvo zdi precej kilavo (zalostno). Kaj pa mislite o homeopatiji, je tudi brezveze?

Double_J ::

Whale

Placebo je to ja. Ampak zahodna medicina ima skupaj precej boljši učinek kot zgolj placebo. Za razliko od alternativcev. Kjer je dejansko vseeno kaj počno.
Dve šivanki...

Phil ::

IMHO ni s homeopatijo nič. Kar ima učinka je zaradi pozitivnega učinka na psiho bolnika. Placebo torej.
Drugače pa, a naj verjamem da je nekdo z nihalom ozdravil hromega človeka:\? Razume pa "alternativnih idej" itak nihče ne ker ni nobene logike zadaj.
LP

Jst ::

Copy/paste iz PDR Electronic Library, kot replika na izjavo Double_J, da ima zahod boljše metode proti placebu.

ANXIETY DISORDERS Treatment-Emergent
Symptom Incidence † Incidence of Intervention
Because of Symptom
XANAX PLACEBO XANAX
Number of Patients
% of Patients Reporting: 565 505 565
Central Nervous System
Drowsiness 41.0 21.6 15.1
Light-headedness 20.8 19.3 1.2
Depression 13.9 18.1 2.4
Headache 12.9 19.6 1.1
Confusion 9.9 10.0 0.9
Insomnia 8.9 18.4 1.3
Nervousness 4.1 10.3 1.1
Syncope 3.1 4.0 *
Dizziness 1.8 0.8 2.5
Akathisia 1.6 1.2 *
Tiredness/Sleepiness * * 1.8
Gastrointestinal
Dry Mouth 14.7 13.3 0.7
Constipation 10.4 11.4 0.9
Diarrhea 10.1 10.3 1.2
Nausea/Vomiting 9.6 12.8 1.7
Increased Salivation 4.2 2.4 *
Cardiovascular
Tachycardia/Palpitations 7.7 15.6 0.4
Hypotension 4.7 2.2 *
Sensory
Blurred Vision 6.2 6.2 0.4
Musculoskeletal
Rigidity 4.2 5.3 *
Tremor 4.0 8.8 0.4
Cutaneous
Dermatitis/Allergy 3.8 3.1 0.6
Other
Nasal Congestion 7.3 9.3 *
Weight Gain 2.7 2.7 *
Weight Loss 2.3 3.0 *
* None reported
† Events reported by 1% or more of XANAX patients are included.

____

Don't make me laugh!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

whatever ::

Na FRI-ju imamo tudi enega profesorja, ki vsaj 2h na leto nameni zastrupljanju mladine z "alternativnimi idejami"


To sem pa že slišal:D ... mislim da je v 2. letniku FRI UNI za algoritme al nekaj podobnega.

Double_J ::

Suspendirat!

No, ampak res. Lahko naštejem par zdravil, ki imajo praktično 100% učinek. Placebo v tem primeru pa praktično 0%.
Dve šivanki...

Jst ::

Dr. Igor Kononenko?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Avenger ::

A je to un smešen model, ki medtem ko se pogovarja po telefonu, mahedra z uno palčko s kuglco na konc in pol pove, da gospo na uni strani žice zvija v mezincu na levi nogi? :D

Thomas: a je kdo dokazal, da je bioenergetiga bulšit?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

nicnevem ::

mislim, da četudi bi kdo lepo dokazal (matematično-fizikalno-medicinsko in vem kaj še) to še vedno ne bi pomenilo da bi se alternativne metode opustile...koj je že nekdo omenil v ozadju bioenergetike in kar je podobne šare ne stoji logika, zato ljudi, ki se ukvarjajo s tem, prav malo brigajo logični dokazi "nevernikov"....

sicer sem pa dons gledal ponovitev oddaje in poslušal "bolj tehničnega tipa" kako je nekaj nakladal o "desnosučni vodi", ki jo lahko proizvedemo z neko posebno pipo ali pa mal zavrtimo steklenico v pravo smer,...kakorkol, omenil je tudi da pri tisti pipi nastane pritisk 200 barov, ki nekako povzroči da v vodo pridejo negativni ioni, ki potem ozdravijo raznorazne bolezni 8-O :D

...berem kar dosti fantasy literature, ampak takih pravljic pa še ne :D

BigWhale ::

JJ:

Cela zahodna medicina crkne, ce se nekdo odloci in res trdno odloci, da ga bo bolela glava. Zaradi bolecine se mu bo zmesalo, pomagala pa mu ne bodo nobena zdravila.

Mogoce kaka lokalna anenstezija mozganov.

Potem je pa tukaj se psihiatrija, kjer medicina odpove. Zdravijo v glavnem posledice stanj in lajsajo stanja. Vzroka pa nihce v vecini primerov ne pozdravi. Ko gre za dusevne motnje/bolezni, takrat je vzrok 95% placebo. Ostalih 5% je pa tistih, ki imajo res okvarjene mozgane, ampak tisti so ponavadi tako zelo 'coo-coo', da jim tudi tablete ne pomagajo.

whatever ::

MORDA že res, da je vzrok psihičnim boleznim placebo, ampak ne vidim razloga da bi to kakorkoli postavilo bioenergijo ali radiostezijo v boljšo luč. Odvisno v kaj posameznik verjame- če verjame da mu pomagajo tablete, ki mu jih predpiše psihiater ga bo to glih tako pozdravilo kot če verjame da mu pomaga seansa pri bioenergetiku. S tem da imajo tablete še nekaj dejanskega efekta na določene nevrotransmiterje v možganih. Me pa zanima kako bi en bioenergetik pozdravil pacienta s kakim kompliciranim zlomom česarkoli ipd.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

nevone ::

>Cela zahodna medicina crkne, ce se nekdo odloci in res trdno odloci, da ga bo bolela glava. Zaradi bolecine se mu bo zmesalo, pomagala pa mu ne bodo nobena zdravila.

Kakšna traparija, odločit se da te boli glava tako, da si potem od tega zmeša. To je krep. Lahko ima kdo zelo močne glavobole, zdravila za to vrsto bolečine pa še ni. Mišljenje, da cela zahodna medicina crkne, če nečesa še ne zna, je tudi krep. Izhaja pa ponavadi od mema, da če ni vse zrihtano je pa zanič. Se pravi prekleti mem Vse_ali_nič.

Kar se pa možganskih (in memetskih) okvar tiče, jih je cel spekter in zahodna medicina jih kar lepo počasi najeda. Spet je pa zelo nedobrodošlel mem Zdravila_so_slaba_ker_imam_po_njih_še_vedno_težave_To_da_so_nekoliko_manjše_pa_kar_zanemarim.

Sploh pa ljudje ki imajo zares težave, so se pripravljeni pogovarjat tako z zahodno medicino, kot z radiostezistom. Kdo jim potem zares pomaga, oz. od koga sprejmejo pomoč, je pa odvisno od več dejavnikov.

Zahodna medicina (še) ni idealna, je pa (upam) na pravi poti.

o+ nevone

DMouse ::

Tut jest mislim, da precej alternativnih metod učinkuje samo kot placebo, vseeno pa ne morem trditi, da je placebo edina stvar, ki pomaga. Sej vemo iz zgodovine, kako je s trditvami o ploščatem svetu, zemljo v središču vesolja in podobno. Tisti, ki so mislili drugače, so bili krivoverci, danes pa vsi vemo da so prav oni imeli prav.
Še eno vprašanje: je lahko placebo tako močan, da bi ga uporabili pri operaciji kot anestetik? Precej znano je, da na Kitajskem kot lokalni anestetik uporabljajo tudi akupunkturo 8-O, za katero uradna medicina še danes ne zna razložiti kako deluje... na placebo pa se je pri takih primerih pomojem bolj težko izgovarjati.

DMouse ::

Aja, pa pravilna beseda je radiestezija

jype ::

Silvester Stalone se komot sam operira, pri polni zavesti, pa sem ziher da se ne spozna na "alternativno medicino", torej mora biti nekaj zahodnega :)

Jaz mocno verjamem v bioenergijo in mam okol bajte 4 bagre ki vsak dan prerinejo 15 kubikov bioenergetskih kamnov par metrov levo al pa desno, pa me vseen boli glava, ker mam skos slusalke na glavi.

Blazno hecno je da eskimi, ki nimajo casa razmisljat kaj vse je z njimi narobe, ker ce bi, bi jim hitro zmanjkalo osnovnih zivljenskih potrebscin, dejansko nikoli nimajo bolezni, ki so tipicne za zahodno civilizacijo. Verjetno jih ze prej poje severni medved.

Ko sem bil nazadnje v mongoliji sem ugotovil, da je life expectancy tam podn, ampak noben pa nima psihicnih tezav, kakrsne majo tukaj. Umirajo od pljucnice pri tridesetih (jah, -40 stopinj od novembra do aprila je jeba) ampak nimajo psihiatricne ustanove, odkar niso vec satelit Sovjetske Zveze. Je ne potrebujejo, ker se nikomur ne zmesa, ker ni nobenih nezdravih druzbenih pritiskov (se pocasi pojavljajo, ampak mongolci so trmasti in ne zaobjamejo zahodnih fint tako hitro kot bi nekatere megakorporacije rade). Nekateri zivijo vec kot 100 let, ampak so tako kot pri nas precej izjemni, in jih ocitno ni veliko. Nihce ne verjame v bioenergijo, jih je pa precej ki imajo "my god". Nihce ne ve, kako se njihovi veri rece, imajo pa radi hkrati obesene figurce od bude, krize in slikce od Dalajlame. Enim to pomaga, enim je pa dovolj vodka.

Ce svoje priljubljeno bozanstvo (lahko tudi bioenergijo ali radiestezijo) prosis za pomoc, zraven se pa bases s holesterolom al pa spis na prepihu, si pac bolan. Poznam par ljudi, ki pac rabijo vero v nevemkajze za to da niso anoreksicni, ali pa da zberejo dovolj volje da vsako jutro vstanejo in telovadijo, tecejo ali delajo kaj podobnega, da jim telo zaradi televizije in cipsa ne odpove pri dvajsetih.

Jaz lahko vse to pocnem (po opravkih s kolesom, vsak dan dvakrat na dolg sprehod s psom, poskusam jest manj sladkarij, kot si jih lahko kupim :) tudi ce ne pijem desnosucne vode in imam pojstlo tam kjer jaz hocem, ne pa tisti lolek k hodi okol z nekaksno anteno in govori kako je NASA z enimi meritvami ugotovila da ce bom mel se naprej tam pojstlo bom pa hmal umru (in seveda moram tudi njemu dat kaksen tolar za ta prijazen nasvet, ce ne se lahko situacija se poslabsa).

nevone ::

Sicer se na medicino spoznam samo laično, vendar mislim, da je placebo oz. sugestija lahko zelo močan dejavnik. Samo ne vem koliko se lahko pri recimo kakšni komplicirani operaciji zaneseš na moč sugestije. Pomoje za kakšne manjše posege je lahko čisto v redu. Samo jaz osebno se ne bi upala zanašat samo na placebo.

Zakaj pa jaz vseeno mislim da razne alternativne metode niso čisto za odmet. Lahko recimo uradna medicina in alternativna čisto lepo sodelujeta. Če se le obe zavedata, da je njun cilj in poslanstvo čim večja kvaliteta življenja čim večih ljudi. Če je odziv ljudi v stiski tak, da gredo raje k alternativcu kot k uradnemu zdravniku, ima za to verjetno kar dober razlog. Ni sicer nujno, ampak po moje zelo verjetno. Pa ni nujno da je za to kriva kar uradna medicina. Lahko, da je posameznikova memetska struktura taka (ki pa ni nujno optimalna), da se lažje sporazume z readiestezistom. So bi it.

Bi pa bil problem, po moje, če bi se kar naenkrat vsi odločili, da uradna medicina je za odmet, in se začeli zanašat samo na radiestezijo. Ne vem pa, ali bi bil problem tudi, če bi rekli, da je radiestezija za odmet. Po moje so alternativci "agentje" uradne medicine. Nekateri ji koristijo, nekateri ne. Odvisno kako pravilno je njihovo vedenje (znanje).

I prefere sience based medicine.

o+ nevone

Hypno ::

Ko že ravno omenjate anestezijo v povezavi s sugestijo:

tole
tole
Za heart surgery pa recimo še malce globlje stanje kak Esdaile state s SPONTANO kompletno anestezijo, ko sploh ni treba sugerirat brezbolečnosti.
Great are mysteries of the mind ...

nevone ::

Če te res znajo brez tveganja spraviti v STANJE, da se med operacijo ne zbudiš (če sploh zaspiš, nevem) je to amazing.

Hypno, kakšne pa so prednosti pred kemičnimi substancami in zakaj je s kemičnimi substancami večja verjetnost komplikacije?

o+ nevone

Double_J ::

Prosim lepo.

Tako preproste mehanizme, kot jih imajo alternativci, bi evolucija že davno vgradila v samo telo. Torej, če kaj je na teh zadevah jih imamo itak že vgrajene.

Vgrajene imamo namreč tudi neprimerno bolj kompleksne zadeve.
Dve šivanki...

Double_J ::

Edino eno hudo pripombo imam. Evtanazija.

Kaj je problematičnega pri tem? Če se kdaj zlorabi - prava reč - tisti, ki zlorabi zadevo itak ni preveč pri pameti in dobrem stanju. Pa tudi, če je, je čist okay - pač prikrajšan za nek pleasure v prihodnosti. Ne tako zelo tragično. Big deal je če nekdo umira 10let pa ne more dobit zadeve.

To so pač ostanki glupe krščanske miselnosti. Kako se je treba za vsako ceno oklepat sicer mizernega življenja. Medicinci so to prevzeli, vrhovno vodilo jim je preživetje, ne pa pleasure/pain količnik. Enako je s pravniki, ki obtožujejo krive, ni jim pa mar za pleasure/pain, kar smo že obdelali.:)
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Poldi112 ::

Poleti sem imel eno tezavo, ko me je zacelo vedno pogosteje "usekat" v nogo. 2 klasicna zdravnika nista nasla nic. Njuna resitev je bil painkiller in pocitek. Jaz pa imam odpor do painkillerjev, ker pac ne zdravijo. Nato je en homeopat s posebnimi sposobnostmi resil moj problem. Sem mu hotel razlozit problem, pa ga sploh ni zanimalo. Z roko je meril neke energije, aure, pojma nimam kaj, ampak cutil je neko energijo okrog mene (to so cisto moja opazanja, ker je bil tiho). Nato je potipal tocno tisto vretence, katerega disk se je izmaknil. Adijo pamet. Nato me je potegnil za vrat in rekel da bo zdaj pocasi sam notri zlezel in mi dal par homeopatskih zdravil, da sem jih jedel. Neki elementi, katerih mi jih je manjkalo. In dejansko sem bil cez 2-3 tedne cisto ok.
Slisal sem pa tudi prigodo od kolega, ki je bil pri nekem polagalcu rok in kakoo ga je ozdravil, kjer ga normalni doktor ni mogel. Tako da vsi komentarji o pravljicah so zame primitivni.
Pa ne mislim, da je nase zdravstvo zanic, samo rahlo je ignorantsko, ko misli, da sve vedo in da so ostali zanic. Pa groza mi je ko vidim, kako se ljudje preventivno filajo s tabletami. Zdravojo bolezni ki jih nimajo (poznam par takih, pretezno starejsi).

Thomas ::

Nič ti ne verjamem. So, sue me!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Saj te ni noben prosil, da mu verjames. ;)

Thomas ::

Prosil me je isti, kot tebe za aboten komentar. Nobeden.

(Včasih apliciraj rekurzijo.)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Na koncu je tako ali tako vazno samo to, kdo ima zadnjo besedo.

Hypno ::

nevone,
prednost je ta da sam doziraš nekaj kar dobiš pod kontrolo in to je tvoj "kontrolni center" z nadzorom nad vegetativnim živčevjem. Primer tega je bil, ko je Dave Elman naučil brata Mayo kako znižati takratne dost toksične doze anestetikov, ki so jih običajno dajali med operacijami na 1/10 prvotnih doz. Seveda nista priznala, da je šlo za hipnozo, bila sta namreč priznana ZDRAVNIKA. ;)

"Another advantage comes with the administration of the chemical anesthesia. By using hypnosis, the amount of anesthesia and during surgery can be considerably reduced. A technique used by Dr. Munro and the Mayo brothers goes like this, "We're going to start anesthesia in just a minute, and to make this procedure very easy for you, I want you to do just as I tell you. Open your eyes wide. I'm going to pull them shut, like this. Now pretend you can't open your eyes. That's all you have to do. Pretend you can't open your eyes. We're going to start the anesthesia, and in a little while you'll wake up in your room upstairs. The operation will be over and you'll be on the road to recovery. Just keep on pretending you can't open your eyes and we'll go ahead and start the anesthesia," With that statement, the critical faculty was bypassed and selective thinking was Implanted. The amount of chemical anesthesia can be reduced. With the reduction of chemical anesthesia, tile risk of harm to the patient is reduced."

Je pa Esdaile state recimo v primerjavi s spanjem, nekak kot dan pa noč. Ringlšpil take evforije, da se uporablja za terminacijo tega stanja t.i. hypnotic coma threat. Mi lahko verjameš na besedo, bil tam, sprobu tut, te nekak ne zanima preveč kaj se s telesom dogaja.

"A person in the Esdaile State experiences general anesthesia without suggestion. The catatonic state produces limb rigidity without surface muscle contraction, which eliminates muscle fatigue and muscle burn. This is unlike the cataleptic state which is achieved in light hypnosis, where the subject experiences rigidity of the muscles."
Great are mysteries of the mind ...

Phil ::

@Poldi: pa dopuščaš možnost da bi se ti in tvoj kolega v 2 ali 3 tednih ozdravila tudi če ne bi šla k alternativnemu zdravilcu? IMO sta se vidva kar sama ozdravila.
LP

nevone ::

@Hypno: Samo sugestija oz. samosugestija ni vedno učinkovita, je pa privlačna. Če delaš z anestetiki, je po moje večja zanesljivost. Verjamem pa, da se da količino le-teh zmanjšati, samo potem se zmanjša tudi zanesljivost.

o+ nevone

AtaStrumf ::

Na občutek bolečine se da vplivati brez anastezije, ker je to nenazadnje le en od množice signalov, ki prihajajo v možgane in da se jih tudi izklopiti, če je to potrebno. Če je bil kdo kdaj v kakšni malo večji nesreči, kjer je utrpel nekoliko bolj resne poškodbe in bil zaradi tega v šoku ve točno o čem govorim. Lahko ti manjka pol noge pa sploh ne čutiš bolečine, lahko se pa urežeš na listu papirja pa te spravlja ob živce. Vse je odvisno od dojemanja signalov. In kot pri vseh stvareh tudi tu ni nič absolutno, tako da ni nobena skrajnost 100% pravilna. Resnica je vedno skrita nekje vmes :).

Poldi112 ::

cman, za kolega ne vem, sam pa sem preprican da se problem ne bi odstranil sam od sebe. Itak je bilo pa zdravljenje pretezno "zahodno" (vsak kiropraktik ti lahko disk zabije nazaj v hrbtenico). Samo odkril je napako na nacin ki ga vi zavracate samo zato, ker ga ne razumete.
Thomas bi cloveka, ki bi na alternativen nacin ozdravil njegovo neozdravljivo bolano mamo/kolega/znanca, oznacil za goljufa samo zato, ker ne bi razumel (oz. bil zmozen najti tehnicne razlage) kako je on to uspel.

Thomas ::

> Thomas bi cloveka, ki bi na alternativen nacin ozdravil njegovo neozdravljivo bolano mamo/kolega/znanca, oznacil za goljufa samo zato, ker ne bi razumel (oz. bil zmozen najti tehnicne razlage) kako je on to uspel.

Imamo alternativce in "alternativce". Pod "alternativce" štejem recimo tisto Romunko, ki je hromemu (zdaj že pokojnemu) Petru Ustinovu toliko časa skakala po hrbtu, da je spet shodil. Uradni dohtarji niso hoteli njegove hrbtenice glihati na silo, da mu ne bi še bolj škodovali. Romunka pa je rekla - zajebi! - in mu naglihala tista vretenca. Romunka je zato "alternativka" in njeno deluje. Včasih ji morda kdo tudi umre ... ampak dela po racionalni doktrini.

Alternativci ... njim pa ne deluje. Uprabljajo metode, ki po definiciji ne delujejo. Marsikdaj se pa komu zdi da je delovalo. To pa. Ampak kot je rekel cman - a si prepričan, da se nisi pozdravil sam?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Double_J

Zlo na kratko.

Če se komu zdi življenje (njegovo) prezahtevno, prenaporno ali sploh takšno, da mu "ni za živet" bo pač naredil samomor. To mu bo težko kdorkoli preprečil.

Če pa zato, ker je sam preveč omahljiv, boječ ali kar si je že tega, ni sposoben sam narediti konca tistemu kar pač meni, da bi se "moralo" predčasno končati, naj nikar ne terja od drugih, da bodo to storili namesto njega.

Malce nizkotno se mi zdi terjati od svojih najbližjih, da te usmrtijo, zato ker sam nimaš poguma za tak korak.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

Double_J ::

Ja, kako boš pa naredil samomor, če si priklenjen na eno kurčevo posteljo?
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Poldi112 ::

Thomas, kot sem rekel, jaz nisem bil zdravljen po metodi, ki je ti ne priznavas (vsaj predvidevam da odobravas kiropraktiko), ampak sem dobil diagnozo na nacin, ki ga ne razumem (in ki ga ti kategoricno zavracas), je pa bila popolnoma pravilna pravilna.
Ce bi se pozdravil sam od sebe ne vem. Ampak mocno dvomim. Vem pa premalo o delovanju in mehanizmih s katerimi hrbtenica sama spravlja diske nazaj na mesto, da bi si upal trditi da se ne bi nekoc sam pozdravil.
Ampak mogoce bo lazje ce te vprasam glede akupunkture. Pocasi prodira v zahodno medicino, ceprav ta ne razume njenega delovanja. Oz. ne priznava energijskih sredisc ampak samo molekule. In akupunktura je zelo zelo razsirjena na vzhodu. Zakaj?

Thomas ::

Če katerikoli aspekt kiropraktike, akupunkture, homeopatije ali obrednega bičanja deluje, deluje povsem v racionalnih principih klasične medicine.

Tukaj, kakor sem rekel, imamo dve alternativi. Ena to medicinsko sploh ni. Je kvečjemu doktrinarno. Naprimer evtanazija, kot je rekel Double_J, ali pa tudi manj drastične reči. Nekateri zdravniki ne bi dali aspirina vsakemu, saj je (dokazano) slab za želodec. Da je pa dober za srce in ožilje, pa tudi. Tu medicinskega spora ni. Tu je doktrinarni spor, kaj če enemu preluknja želodec, ob tem ko mu reši srce? Jebeš želodec, pravijo nekateri. Drugi bi pa raje počakali na žegen za srce, ki ni prekletstvo za prebavila. To so doktrinarni spori.

Da bi pa kdo zdravil z metodami, ki ne prenesejo (double) blind testinga - pa mislim da to po definiciji ne gre.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AtaStrumf ::

Za akupunkturo obstajajo teorije o načinu delovanja. Baje naj bi aktivirala inhibitorne descendentne poti, sproščala inhibitorne nevrotransmitorje itd. Nocicepcija, kot se strokovno reče dojemanju bolečine sploh ni tako simple zadeva in ima mnogo možnih točk delovanja, zato bi vas prosil, da ne filozofirate preveč na to temo, ker je mal brezveze brez osnovnih teoretičnih podlag.

Pa Thomas, če veš kaj je dvojni slepi test, še ne pomeni, da razumeš patofiziologijo, ki jo določen test preiskuša, tako da ne kategorično zavračat vsega česar ne moreš logično razložiti. Iz takih razlogov so si ljudnje dolgo nazaj izmislili bogove, pošasti, raven svet itd. Mal počakaj, bojo že pogruntal v čem je trik :).

puto ::

nekateri ljudje ste tukaj tako BUTASTI, kot da imate pajčevino pred očmi.

Ne morem verjet da mlada generacija tako zatiska oči pred drugimi oblikami zdravljenja. To je nemogoče. Recimo Homaopatija je čudovita stvar, ki sam zastavim življenje da deluje. Sam sem z njo pozdravil 3 ljudi.

Vi pa samo bulite v to medicino in medicino.
no me zanima da ko boste na kakih težkih zdravilih in vam bodo počasi začeli odpovedovati organi zaradi stranskih učinkov, boste mogeče takrat pomislili na ALTERNATIVO

:\ :\ :\ :\
msi k8n neo platinum, athlon 3000 64, geforce gt 6600, sata wd 200, lc6420

mchaber ::

Nimam ravno zaupanja v človeka, ki po 6 mesečnem tečaju zdravi ljudi z kvapajazvemkakšno obolelostjo.|O
.

Phil ::

Ne morem verjet da mlada generacija tako zatiska oči pred drugimi oblikami zdravljenja. To je nemogoče. Recimo Homaopatija je čudovita stvar, ki sam zastavim življenje da deluje. Sam sem z njo pozdravil 3 ljudi.

3 ljudi praviš. Kaj pa je bilo narobe z njimi? Kakšne bolezni si jim diagnosticiral?.
LP
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bioenergija verjamete ali ne? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53864512 (23433) Unknown_001
»

Zdravljenje raka-alternativa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18439008 (19401) next3steps

Vprašanja glede bioenergije

Oddelek: Loža
347702 (6737) pegasus
»

Znanstveno priznan Zdenko Domančić (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
40289195 (76962) mlamat
»

Nevidna moč (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
9811343 (8326) grex

Več podobnih tem