»

Xbox 360 Super Elite

Papirnat oglas

vir: engadget
engadget - Ko je Microsoft predstavil možnost digitalnega prenosa iger in njihovega igranja brez fizičnega medija, se je pričakovalo Xbox 360 z večjim vgrajenim trdim diskom. Ukinitev modela Pro in pocenitev modela Elite je odprla vrata novemu, dražjemu modelu, ki bi imel vgrajen večji trdi disk. In prav to bo očitno naredil Microsoft, glede na, jasno, pobegle plakate in prednaročila na spletnih trgovinah.

Xbox 360 Super Elite bo spiritualni naslednik Xbox 360 Elite iz časov, ko je obstajal še model Pro. Z njegovo ukinitvijo in pocenitvijo Elitea je le-ta izgubil priložen HDMI kabel, ki pa ga bo imel Super Elite. Prenešene igre bo moč shranjevati na 250 gigabajtni trdi disk, v pobeglem...

40 komentarjev

Heker Albert Gonzalez kriv

Albert Gonzalez

CNet - Eden izmed najbolj zloglasnih ameriških hekerjev Albert Gonzalez se je izrekel za krivega v vseh 19 točkah obtožnice, ki jo je proti njemu sestavilo ameriško tožilstvo lanskega avgusta. Obtožbe ga bremenijo kraje več milijonov številk kreditnih in debetnih kartic, ki je pridobil iz ameriških trgovinskih verig. V skladu z dogovorom, ki ga je sklenil s tožilstvom, bo za zapahi presedel 15 do 25 let, vrnil bo tri milijone dolarjev denarja, stanovanje v Miamiju, svojega BMW-ja, računalnike in celo ure Rolex.

Gonzales naj bi...

21 komentarjev

Intel optimističen za tretje četrtletje

Expreview.com - Intel je z napovedmi za prihodke tretjega letošnjega četrtletja, ki je v polnem zamahu, optimističen. Sprva so znesek postavili na 8,5 milijarde dolarjev, z dovoljenim odstopanjem 400 milijonov doalrjev, a so ga po dobrih poslovnih rezultatih in večjem povpraševanju po procesorjih, veznih čipovjih ter ostalih izdelkih v drugem letošnjem četrtletju so znesek povišali.

Po novem napovedujejo prihodke v višini 9 milijard dolarjev, kar je za celo milijardo več od drugega četrtletja, ki jo je Intel na račun kazni Evropske Unije končal s približno 400 milijoni dolarjev izgube, a vseeno več kot milijardo manjši od lanskega tretjega četrtletja, ko so imeli za 10,3 milijarde dolarjev prihodkov. Dvignila se bo tudi njihova bruto trgovska marža, na zanje bolj običajnih 53 %.

Vse torej kaže, da se računalniška industrija po slabših časih, ki so posledica recesije, pospešeno pobira na noge. Grafičnim čipom zdaj sledijo tudi procesorji, o povečani prodaji pa poročajo tudi iz drugih sektorjev.

5 komentarjev

Tudi Kitajcem iPhone

Rdeče države imajo iPhone

The Wall Street Journal - Apple je sklenil dogovor z mobilnim operaterjem China Unicom, ki bo na kitajski trg pripeljal iPhone v prihodnjem četrtletju. Podrobnih podatkov o ceni, mogočih storitvah in podobnem niso razkrili, so pa dejali, da bo cena dostopna. V skladu s kitajsko zakonodajo bodo imeli telefoni izključeno funkcionalnost brezžičnega povezovanja Wi-Fi. China Unicom svojega dobička ne bo delil z Applom, ker bo iPhone kupil po tržni ceni, jih bo pa potem kupcem subvencioniral ob sklenitvi naročnine.

Doslej ima mobilni telefon okrog 687 milijonov uporabnikov na Kitajskem, Unicom si jih od tega lasti trenutno 141 milijonov. Podjetje upa, da bodo z novim izdelkom pritegnili premožnejši razred, ki jim bo še kako koristil v boju z največjim...

29 komentarjev

Snow Leopard pravzaprav 32-biten

Moduli, ki še vedno tečejo v Universal binaries

vir: CNet
CNet - Snow Leopard oz. OS X 10.6, ki ga je Apple svetu predstavil pred dvema dnevoma, vsebuje 64-bitni kernel, a je pri zagonu sistema za izbiro le-tega potrebna intervencija. Samodejno se naloži 32-bitni kernel, razen če pri nalaganju uporabnik drži tipki 6 in 4. Avtomatičen zagon 64-bitnega kernela podpirajo le Applovi X-Server računalniki, na katerih teče Snow Leopard Server.

Pri Applu so se za tako potezo odločili, da bi uporabnikom omogočili čim bolj neboleč prehod na 64-bitne sisteme, saj je zelo malo gonilnikov in aplikacij, ki zahtevajo 64-bitni kernel. Zanje je opcija na voljo, po drugi strani...

51 komentarjev

Ubuntu pripravlja 'AppStore'

Idejna zasnova novega App Centra

vir: Ubuntu.si
Ubuntu.si - Da bi še poenostavili in poenotili nameščanje novega programja, bo Ubuntu v prihodnjih različicah razvil poenoten center za nameščanje aplikacij.

Novi App Centre (delovno ime) naj bi tako nadomestil Upravitelja paketov Synaptic, Upravitelja programskih virov (Software Sources), Gdebi in Upravljalnika posodobitev (Update Manager).

Razvoj in integracija novega sistema se začneta že z naslednjo izdajo (9.10), končala pa naj bi se z izdajo 11.04. Novi center naj bi bil še enostavnejši za uporabo (a ne na račun varnosti), vseboval pa bo med drugim tudi podrobnejše opise programov in njihove zaslonske posnetke.Z naslednjo različico, ki izide oktobra, bo Ubuntu v namestilnike programov integriral...

69 komentarjev

Apple: kilo je 1000 in ne več 1024

Binarne in decimalne predpone

Apple - Zgodbo računalniških predponah za merjenje kapacitete poznamo. Ker računalniki naslavljajo v binarnem sistemu, so v starih časih za kilo zlorabili kar 210 oz. 1024, kar je blizu pravemu 1000, mega je postal 220 oz. oz. 1 048 576, kar je blizu pravemu milijonu itn. Operacijski sistemi in proizvajalci pomnilnika so uporabljali binarne veličine (32 MB pomnilnika je bilo natančno 33.554.432 bajtov), medtem ko so proizvajalci trdih diskov 60.000.000.000 bajtov velik disk oglaševali kot 60 GB. Zmeda uporabnikov je bila popolna, ko je operacijski sistem taisti disk označil kot 55,88 GB. Da bi se...

205 komentarjev