» »

Ameriški regulator bo verjetno preganjal OpenSea

Ameriški regulator bo verjetno preganjal OpenSea

Slo-Tech - Ameriški regulator trgov vrednostnih papirjev (SEC) je največji svetovni menjalnici oziroma borzi nezamenljivih žetonov (NFT) OpenSea poslal obvestilo o morebitni tožbi. SEC je poslal tako imenovano Wellsovo pismo, s katerim podjetja obvesti o koncu preiskave, v kateri so našli zadosti razlogov za sum kaznivih dejanj, da razmišljajo o pregonu. Podjetje ima potem mesec dni časa, da se odzove na očitke in poizkusi SEC prepričati, da pregon ni potreben, a so podjetja v večini primerov neuspešna.

OpenSea je na blogu zapisal, da obratujejo zakonito, da ne nudijo trgovanje z vrednostnimi papirji temveč z NFT-ji, ki jih ni možno šteti kot take. To bi namreč po mnenju OpenSea negativno vplivalo na vrsto poklicev, ki si s prodajo svojih umetniških stvaritev prek OpenSea zagotavljajo kruh, pa tudi na zbiratelje, navdušence in druge akterje. SEC meni drugače in trdi, da OpenSea opravlja funkcijo borze brez ustreznih dovoljenj in licenc.

Viri iz podjetja pričajo tudi tudi o kaotičnem okolju, spreminjanju prioritet in težavah z regulatorji. Medtem ko se kriptovalute izvile še iz vseh globeli, so NFT-ji obtičali v globinah. Promet na OpenSea je pred poltretjim letom znašal šest milijard dolarjev, sedaj le še 430 milijonov dolarjev mesečno. Ko je OpenSea nastal, so bili NFT-ji še v povojih in nišna dobrina. V javno zavest so začeli pronicati v začetku leta 2021, leto pozneje pa so dosegli vrh priljubljenosti. OpenSea se je nekaj časa kopal v denarju, nato pa se je situacija hitro poslabšala. Konec leta 2022 so bili NFT-ji le še svoja bleda senca, izgubljala pa je tudi kriptovaluta ether, v kateri je OpenSea še leta 2022 hranil večino sredstev. Potem je udaril še SEC.


1 komentar

N-E-O ::

Kdo se uporablja OpenSea, ce imamo Blur...
Follow the white rabbit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Seznam Airdropov! Free crypto (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
1346158845 (5992) smmsmrtn
»

Balonček NFT-jev je počil

Oddelek: Novice / Kriptovalute
308941 (3797) cortez
»

NFT - Non fungible token (Edina tema) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
577244 (3824) Kvinta
»

Nakup nepremnčnine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6214557 (8353) Groot
»

Jack Dorsey prodaja prvi čivk

Oddelek: Novice / Kriptovalute
4711824 (8652) mikhail

Več podobnih tem