»

Hitachijev mikrodisk

The inquirer - Hitachi Global Storage, lastnik IBM-ovega oddelka za trde diske, je začel razpošiljati prve primerke svojega novega 4 GB mikrodiska. Sony, Kodak, Minolta, Pentax in Sigma so prva podjetja, ki jih je doletela čast preizkušati disk velikosti škatlice vžigalic in mase 16 gramov. Malček bo v prosti prodaji na voljo v mesecu novembru za ceno 500 ameriških dolarjev. Hitachi bo še naprej prodajal 1 GB inačico, poleg tega pa bo še letos svetu predstavil tudi 2 GB izvedenko mikrodiska. Klik!

Česa takega se ne bi branil niti James Bond ;) ...

6 komentarjev

Intel znižal cene Celeronom

X-Bit Labs - Danes je Intel (zopet) spustil cene svojim procesorjem, namenjenim trgu poceni računalnikov, Celeronom. Sicer znižanje ni tako drastično, kot so bila nekatera v preteklosti, saj znašajo 'le' od 6 do 14%, tako da je sedaj treba za najmočnejšega celerona, ki tiktaka pri 2600 MHz, odšteti 89 dolarjev (prej 103), najšibkejši pa od danes naprej velja 69 (prej 74) dolarjev.
Tabelo za ostale Celerone si, skupaj z originalno novico, lahko ogledate na X - bit Labs.

Tako, Intel je pripravil trg na splavitev novega, 2,7 GHz Celerona, ki bo stal predvidoma 103 dolarje. Sedaj pa počakajmo, kako se bo odzval AMD.

In vojna cen se nadaljuje...

1 komentar

Microsoft Office 2003: RTM

Microsoft - V sredo, 20. avgusta, je Microsoft javnost obvestil, da je najnovejša verzija vodilnega paketa divizije information worker nared oziroma je bila predana tovarnam širom sveta. O novostih smo že precej pisali, zato ogled povezanih novic ne bo škodil, vendar bom vseemo omenil najpomembnejše novosti (kakor za koga!).

Večjih sprememb programi -- kot je to že v navadi -- niso bili deležni. Najbolj so seveda vidne novosti grafičnega vmesnika ([:\\]), medtem ko bodo globlje v kožuh uspeli zlesti predvsem tisti, ki bodo zaorali s programom InfoPath; bogatini s tablicami si boste privoščili OneNote, enega izmed novih članov družine, ki je namenjen hitremu kracanju zapiskov po zaslonu, vendar pa -- začuda -- ni vključen v študentsko edicijo paketa (MS izdelek priporoča ravno slednjim).

V trgovine boste drli 21. oktobra.

3 komentarji

Optično branje za zahtevne

Tom's Hardware - Optični bralniki nam pridejo v določenih trenutkih zelo prav, včasih pa niti ne vemo, zakaj smo ga sploh kupili. Na Tom's Hardware so se odločili, da bodo testirali optični čitalnik (po domače: skener) podjetja Epson, ki sliši na ime Perfection 3200 Photo. Izdelek ni namenjen "navadnim" uporabnikom, ampak bo našel topel dom pri vseh tistih, ki zahtevajo od njega kar največ in so to pripravljeni tudi plačati. Komuniciranje z računalnikom poteka preko priključka USB 2.0 oziroma FireWire, kar pomeni optimalno delovanje. Še cena? Štiristo ameriških zelencev. Več o tem.

2 komentarja

BBC svoj arhiv postavlja na internet

BBC - Generalni direktor BBC-ja, Greg Dyke, je oznanil skorajšno dostopnost celotnega BBCjevega arhiva prek spleta. Gromozanski arhiv obsega tako avdio kot video zapise, torej odlične dokumentarce, radijske oddaje in še marsikaj. Najlepše pri vsem tem pa je, da bo celoten arhiv dostopen povsem brezplačno, v kolikor se bo podatke uporabilo v nekomercialne namene.

Dyke je prepričan, da bodo s tako zakladnico znanja pridobili prav vsi, od šol, knjižnic, do posameznikov. in tudi pravi: "V bistvu lahko s pokažemo, kako lahko javni denar, združen z digitalno tehnologijo, spremeni življenje vsakega posameznika.". Vsekakor lahko BBC ob tem le pohvalimo. Izvirno novico najdete tukaj.

10 komentarjev

Popoldansko ponedeljkovo branje

Zmaj

vir: Amdmb.com
več strani - Če se vam dogaja, da na tak dolgočasen dan, kot je danes, ne veste, kaj bi počeli, imamo na Slo-techu rešitev. Kot ponavadi, nam je nedelja postregla s kupom testov, in nekaj teh vam vam priporočamo tudi mi.

Na Metku.net so testirali Seagate Barracudo 7200.7, na Tech Warelabs pa so pod drobnogled vzeli Liteon-ov 52 kratni pekač. V Navijalski kavarni imajo kot ponudo dneva Chaintech FX71 Apogee, isto kartico pa so testirali tudi na Monkey Review-u.

Na AMDmb so si ogledali zanimiv dodatek prozornim stranicam, pri OC Modshop pa so oko vrgli na Zalmana CNPS7000A-Cu. Podoben test...

1 komentar

Nova anketa!

Slo-Tech - Ker smo po 1200 preštetih glasovih ugotovili, da imate še vedno najraje sivomodro barvno shemo Slo-Techa, smo se odločili, da je danes dober dan za zamenjavo ankete. Kot veste, je problematika javnega objavljanja vašega e-mail naslova postala mestoma že moteča, saj si veliko spletnih strani kar same vzamejo pravico, da vaš e-mail naslov objavijo na javnem mestu, brez da bi jim vi to dovolili, oziroma brez da bi bili o tem sploh obveščeni. Zanima nas, kaj mislite o tem.

15 komentarjev

Vodič: varnost na spletu

PC Stats - Zadnja generacija virusov je, vsaj upam, marsikoga prepričala v skrb za varnost svojega računalnika, v kolikor tega ni počel prej. Za vse, ki ne vejo, kako se lotili varovanja svojih mlinčkov, pa so poskrbeli na PC Stats.

Avtor se je potrudil in napisal kar 11 strani dolg dolg članek, ki razloži osnove varnosti na spletu, postavitve požarnega zidu, upravljanja s porti in podobno. Za vse, ki še vedno kolebate, kako se rešiti neprijetnosti z ZlobnoKodo™, je branje obvezno.

2 komentarja