» »

Strežnik Apache za okolje Windows

Strežnik Apache za okolje Windows

TineL Studio - Ste si želeli kdaj namestiti spletni strežnik Apache v okolje Windows? Pa niste znali ali si niste upali?

To težavo vam lahko reši Vodnik za namestitev spletnega strežnika Apache v okolje Windows, ki vas po korakih vodi od izbire domene in povezave do organizacije spletnih strani na disku, korak za korakom.
Vodnik je za vas v slovenščini spisal TineL Studio. Klik!

23 komentarjev

Trubadur ::

odlično!!!to čakam že dolg časa
Berite Thomasa!

necromncr ::

"Najlažji del je vsekakor namestitev operacijskega sistema Windows, saj ga že skoraj vsako dete zna namestiti in nastaviti. Seveda, ga je prej potrebno kupiti."

BUuaahahahaha!!! Apache pa windowsi! LOL!

Thomas ::

Razlog za Windowse več. Je pa res, da moralna zasluga za Apache je pa Linuxova.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

nojus ::

jest že dobro leto lavfam apache v xp-jih na ntfs in sem zelo zadovoljen. zraven je še ftp, mail, webmail, php, mysql in dela ko urca. (no skoraj ko urca, če mi nebi 2 dni nazaj mal pohekal ene par mojih strani), po moji krivdi (ves disk je bil sheran ter strojni firewall izklopljen)

a nebi bilo dobro to stiskat v knjigo pa za $$$ (mastne pare) prodajat?
sovražim Gargamela.

Tr0n ::

Hmm, kje je catch? Apache za Windows obstaja ze MEGA dolgo in ga uporabljam za lokalno PHP, MySQL programiranje.

Ahiles ::

Ja pa obstajajo clo paketi kjer mas vse v enem paketu sam exe kliknes pa vse sam instalira pa nastavi le ti mors pol pass spremeniti na koncu instalacije seveda ce hoces pol kej sam spreminjat se se vedno da sma za zacetnika je to cist dost da se mu ni treba po config fajlih podit.

En takih je e-novative> WAMP - Windows/Apache/MySql/PHP + phpMyAdmin WAMP © 2000-2002 by e-novative GmbH - www.e-novative.de

mrTwelveTrees ::

za začetnike je najboljši IIS od windowsov.... inštaliraš, in že deluje... nastavitve so pa za začetnika prilagojene...

hruske ::

LOL mrTwelweTrees :D

dobr si to povedov :)

dr.J ::

Saj, zaradi nastavitev za telebane imajo razni www črvički toliko lažje delo.:D

eee ::

pojdi spat!

Tomi ::

Ohranite komentarje na primernem nivoju, prosim.
metrodusa.blogspot.com

@ljash ::

hm, a mi lohk pove kdo naslov kšnga tazga paketa? postavljam (prvič) apache server +php+mysql na Windows98SE. Sicer mam samo 32 MB rama (mam še 32, pa ne šteka neki..)


lp,
aljaž

nojus ::

ena izmed teh zadev je Veliki Indijanec Joe aus Oberkreiner
Nisem stestiral kako deluje, (imam raje klasične namestitve).
sovražim Gargamela.

poweroff ::

PHPTriad poišči - dobiš Apache + PHP + Perl in deluje pod Windowsi 98 - preverjeno. Samo ne priporočam za resno delo, ker je varnost na nuli... vsaj firewall si daj še gor.

necromncr ::

@ljash ::

ne vem ker firewall bi dau gor - kok kej kerio "žre" ram-a? Drgač pa a pol je indijanc ok?

ferjan ::

kako pa je s podporo asp-ju???

necromncr ::

hm, a mi lohk pove kdo naslov kšnga tazga paketa? postavljam (prvič) apache server +php+mysql na Windows98SE. Sicer mam samo 32 MB rama (mam še 32, pa ne šteka neki..)


Ne bi ti rajs dal linux gor pa mas 3 muhe naenkrat ubite (apache, firewall, hitrost)? Ker ce pogledas.. lahk mas eno masino za server + firewall, drgac mors pa se met eno s??anje od firewalla... premisli ;)

@ljash ::

preber moj prejšnji post - mam samo 32 MB Ram-a, Linux pa sm spoznou samo v KDEju in s Konzolo sigurno ne bi postavu serverja, ker je še ne obvladam. KDE se mi pa z 32 MB rama zaganja 15 minut! pa še pol tok počas dela...

minmax ::

win98 bodo kmalu eolani, če že niso bili. kar pomeni no more patches. kar pomeni bad bad za server.

ne se zezat, za serverje je vedno treba met sisteme, ki so aktivno vendar konzervativno vzdrževani. recimo debian woody ali pa verjetno kateri od winsov, ki niso najnovejši (win2k server če kaj takega obstaja?)

drugače pa.. postavitev web serverja in firewall iz konzole je približno tok komplicirana kot postavitev web serverja iz grafičnega okolja. v vsakem primeru boš moral za karkoli koristnega (recimo da ga dober zavaruješ) šariti po config datotekah.

če se ne boš naučil natančnih nastavitev, potem je čisto brez veze stvar sploh imet, ker boš ziher naredu ali napake ali varnostne luknje.

učenje novih stvari ti bo pa sam koristlo

necromncr ::

bmw-f1 - zakaj pa bi laufal KDE? sej ne nucas X-ov, da ti laufa server. Softwer pa to ze zinstaliras, daj si gor tudi Webmin ( http://www.webmin.com/), preko katerga lahko potem rihtas 95% vseh stvari na tvojem serverju. Ko mas pa to fertik, das init 3 za startup level (/etc/initrd?) pa je.

32MB.. Will do, samo ti ni treba pretiravat.

p.s.: za malo rama je IceWM zakon!

@ljash ::

lej a mi lohk to bl na easy razložiš? Jst namreč nism linux frik in tistga posta nism glih najbolj štekou. A ta program je dodatek za linuxe al "prostostoječ"? Pa še to: a v linuxih bom pa sam zagnou pa bo delal? :(

sm probou že z RedHati 9.0 pa mi ni delal - KDE se je nalagou 25 minut - v konzoli pa nimam pojma (več).

Tko da...

necromncr ::

Takole, kot prvo, meni je najljubsa mandrake distribucija in sem imel z njo se najmanj problemov, kar se tice serviranja. Trenutno mi doma laufa suse 8.1, ki pa.. pac *bljak*. Stvari niso tako kot bi mogle bit.
Redhat je zakon, ker zgleda res "pošmekan", vendar so mu ravno v devetki s carskim rezom odvzeli upravljalnika paketov, tako da je uporabnik precej puscen na suhem.
V Mandrake bi postopek zgledal sledece: v CD vrzes Mandrake, izberes slovenscino, zinstaliras kar ti ponudi, rebootas masino (nastavitve pa to si ze vmes podelal), zalaufas KDE (ajde, gremo cakat), Mandrake Control center / Dodaj programsko opremo (oz. ALT-F2 rpmdrake) in si zinstaliras Webmin. Zdej, ne me za besedo drzat, ce je ze v 9.1 distribuciji tudi notri, instalacija preko konzole pa tudi ni problematicna. Ko pa imas webmin pa kot root poeditiras datoteko /etc/inittab in spremenis vrstico:

id:5:initdefault: v id:3:initdefault:

Vzemi browser in se povezi na tvoj server na port 10000 viola!

Ce te kaj zeza al ce nucas distribucijo, mi poslji na privat..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apache server slo navodila?

Oddelek: Omrežja in internet
71382 (1284) z15ky
»

izdelava portala

Oddelek: Izdelava spletišč
111590 (1337) Ales
»

php težava

Oddelek: Izdelava spletišč
81213 (1062) madmitch
»

majni problemi z apache-jem

Oddelek: Programska oprema
6711 (649) madmitch
»

Webshop in MySQL?

Oddelek: Izdelava spletišč
61296 (1271) madmitch

Več podobnih tem