»

KyLix z nižjo ceno

Borland - Borland je končno prišel k pameti, bomo rekli uporabniki Linuxa. To pa zato, ker je znižal cene paketov KyLix in končno bo paket bolj ali manj dostopen vsakemu programiranja željnemu Linuxašu. Ceno je spustil iz neverjetnih 999$ na še bolj neverjetnih 199$, jaz osebno tega nisem mogel verjeti, dokler nisem prijadral sem.

4 komentarji

Čudne izjave

Yoink3d - Pri testiranju je eden težjih delov oceniti predmet. Včasih si pomagamo z primerjavo s kakšno stvarjo iz (ne)vsakdanjega življenja. S čem pa lahko primerjamo matično ploščo? Bananami? Avti? No, fantje pri Yoink3d so našli prav posebno primerjavo. Matične plošče primerjajo s kurbami.

"Motherboards can be easily compared to hookers. Some are really great looking, have nice features, but perform horribly in bed. Others are overweight and bloated, with tons of extra jewelry and trinkets that you don't care for. What we have here is the Epox 8KTA3 motherboard. Exactly what kind of hooker can we compare it too? I don't know yet, but it certainly is a cheap one."
Vse kar lahko rečem je HUDO! Meni se zdi tak stil pisanja popolnoma neprofesionalen in neresen. Saj se pohecaš, ja, samo to... presega res vse meje.

19 komentarjev

Novi VIA vozači

X-Bit Labs - VIA je danes izdala nove AGP vozače za svoja čipovja. Tokratna verzija je 4.05c. Zelo pomemben faktor pri performansih vaše grafične kartice (če imate matično ploščo na VIA čipovju) je verzija vašega AGP GART driverja. Torej odhitite sem in si ga naložite. Seveda je driver neuraden in ste sami krivi, če gre kaj narobe.

4 komentarji

Tretja firma

X-Bit Labs - Sedaj izdelujeta Kyro II kartice le dve firmi. To sta VideoLogic Systems in Hercules/Guillemot. Ne več!
Od danes naprej bo grafične kartice na Kyro II čipu izdelovala tudi InnoVISION Multimedia. Na Computex sejmu (že spet) bo InnoVISION Multimedia predstavila svojo najnovejšo umetnino. O kartici se še ne ve veliko, razen tega, da bo izšla. O vseh specifikacijah vas bomo sproti obveščali.
Vedno več je firm, ki začenjajo s prodajo Kyro II kartic. Mogoče se pa vsi le ne bojijo Nvidie tako kot je bilo videti na začetku. Nvidia je namreč (neuradno seveda) grozila proizvajalcem grafičnih kartic, da bo, če bodo prodajali Kyro II kartice, zvišala cene svojih čipov. Edini, ki se Nvidie ni bal je Hercules, ker je dovolj velik, da bi bila prevelika izguba za Nvidio, če bi prenehal s prodajo njihovih kartic. Veliki pač imajo moč.

3 komentarji

NSA

Slashdot - Be scared, very scared. Ameriški NSA (National Security Agency) očitno že od začetka 90ih lahko 'prisluškuje' na optičnih kablih med Evropo in ZDA. Glede na to, da gre čez te kable večina komunikacij (telefon, internet) pomeni, da lahko prisluškujejo prakitčno vsem. Seveda imajo OGROMNE probleme kako predelati takšne količine podatkov, ampak v zadnjih letih je tako imenovana tehnologija "data mining" (kopanje podatkov) zelo napredovala (primer: Google, z data miningom pa se zelo uspešno ukvarjajo tudi na Inštitutu Jožef Stefan). Kaj vse NSA že zna? Speech-to-text že dolgo ni problem, kaj pa slike? (menda smo slovenci relativno varni, ker imamo tako obskuren materni jezik :) Gre seveda za to, kako avtomatsko ugotavljati teme pogovorov in iskati 'zanimivosti'.
NSA je skoraj dvakrat večja od zloglasne CIA, pa ljudje skoraj nič ne vejo o njej. Malo zastareli in nepreverjeni podatki se najdejo tule. Točnih podatkov nima nihče, zaposlujejo pa najboljše strokovnjake z vseh mogočih...

7 komentarjev

Pol miljona

Slo-Tech - Kaj napisati, česar že ne veste? Kako sestaviti ubitačno samohvalo ter kovanje v nebesa in hkrati tudi povedati kaj novega? Moram priznati, izjemno težko opravilo, a se bom vseeno pomujal ter vam probal naložiti čimveč s to lepo lastnostjo, da bom dejansko povedal čimmanj. Veste že, da je Slo-Tech ustanovil naš master-bwana luni šestindvajsetega decembra leta Gospodovega 1999. Stran je bila privlačna, brez foruma, brez lastne domene, z dosti vsebine, testi, triki, članki, ažurnimi novicami. Gostovala je na strežniku Robas s povprečjem okoli 50 obiskov na dan. Ostalo je zgodovina. Vsak dan več, vsak dan bolje, vsak dan više ter zahtevnejše. Tako je prišel v svojo vlogo Primož, ki smo ga prosili samo in le za uslugo, da nam bi naredil skripto, ki bi pošiljala naslove novic na mobilne telefone. Pa poglejte, kaj je danes Primoževega. Celoten forum, prijavna skripta, skripta za novice, struktura baze, vnos DVDjev. Vse, kar je na tej strani sprogramiranega, je napisal Primož v lastnem...

25 komentarjev

Panasonicova USB 2.0 DVD-RAM enota

EverythingUSB - Panasonic je poslal v prodajo svojo prvo USB 2.0 enoto. Ta zunanja enota bo lahko pisala na DVD-RAM nosilce velikosti 2.6, 5.2, 4.7 ter 9.4 GB. Zmožna je tudi prebrati CD, CD-R, CD-RW, DVD ter DVD-R. CDje lahko bere pri 24x hitrosti DVDje pa pri 6x hitrosti. Kar je zanimivo pri tej enoti, poleg tega da je sploh prva USB 2.0 enota na trgu je to, da je bil USB 2.0 zgrajen tako, da omogoča popolno podporo za nazaj, tako da lahko enoto priključimo tudi na vodilo USB 1.1. Cena? 580 ameriških zelencev.

0 komentarjev

[H]ard|OCPjev test hladnjakov

HardOCP - HardOCPjevci so se lotili še enega primerjalnega testa HSF enot (HeatSink&Fan enot). Tokrat so jih na test popeljali kar devetnajst, od tega 6 od Thermaltakea, 2 od GlobalWina ter ostale. Po kratkem opisu vsakega od njih zvemo, da je od vseh najslabši Thermaltakeov Mini Copper Orb, saj se je 1.4 GHz Thunderbird segrel kar na sedemdeset (!) stopinj celzija. Najboljši od vseh pa je bil Thermoengineov 7K, ki je krotil procesor na 48 stopinjah. Klik za nadaljnje informacije.

0 komentarjev

Pravici je zadoščeno

Electic Tech - Italijansko sodišče je tudi ugotovilo, da Micron ni kršil patentov, ki jih je registriral Rambus. Še ena sodba ovržena, še en velik dan za to, da se spomnimo, da se s takim grdogrdim odnosom ne pride nikamor. Rambus, raje delaj to, za kar si narejen. Delaj pomnilnike. Po konkurenčnih cenah.

0 komentarjev

Pravi gigant, ta nVidia

CNet - c|net se je spustil v detajlne razlage fenomena nVidiinega uspeha, njenega prodora na trg ter vsakodnevnega višanja delnic kljub nekakšni računalniški recesiji, ki je prizadela domala vsa podjetja, ki se ukvarjajo s tem, danes enem najbolj razširjenih cehov. nVidia nekako narekuje tempo, ki mu ne more slediti nobeden od proizvajalcev. c|net navaja namreč, da je edini konkurenčen, ki bi lahko vsaj še malo zmešal štrene nVidii, ATI. V svetu grafičnih kartic ima danes nVidia 56 odstotni delež, gledano iz perspektive nakupov zadnjih mesecev pa drži kar 83 odstotni delež vseh grafičnih pospeševalnikov. Da ne boste mislili, da bo nVidia zaspala na lovorika in si s tem, kakor 3dfx, skopala zgodnji grob, nikakor. nVidia prodira v trge pospeševalnikov za prenosnike, v katerem je absolutno večino imel ATI. Začela je prodajati grafične kartice za Macintoshe (se spomnite predstavitve GF3 za PowerMaca?), njen pospeševalnik se bo nahajal tudi v Microsoftovi prihajajoči konzoli, Xbox. Če misli...

5 komentarjev

Stopnja piratstva

Slo-Tech - Ta novica je tako dobro spisana, da si ne zasluži ničesar drugega kot kopiranje . OZZY je spisal:

"Po šestih letih konstantnega padanja, je v zadnjem letu piratstvo ponovno v porastu. Raziskava BSA pravi, da piratstvo še vedno predstavlja izzive za industrijo in globalno ekonomijo. V letu 2000 je stopnja piratizirane programske opreme znašala 37 odstotkov, kar je odstotek več kot leto poprej. Eden pomembnejših razlogov za rast piratstva je slabša ekonomska situacija, ki nekatera podjetja sili k uporabi cenejših piratskih programov, kljub tveganju v katerega se s tem zavestno spuščajo. Najvišjo stopnjo piratstva najdemo v vzhodni Evropi, kjer je le 37 odstotkov programske opreme legalne. Najslabše je v Rusiji in Ukrajini, kjer je stopnja piratstva najvišja v svetu in dosega skoraj 90 odstotkov vse programske opreme."

Thnx, OZZY

6 komentarjev