»

Kako usposobiti pokvarjen disk?

Overclockers Australia - Precej zanimiva debata se odvija v eni od tem na forumu avstralskih navijalcev. Neki uporabnik trdi, da ob okvari diska v večini primerov pomaga, da ga za eno uro damo "hladit" v hladilnik. Med elektroniki naj bi bilo že dolgo znano, da lahko ob primerni trenutni ohladitvi elektronske komponente preprosto oživijo. Udeleženi v debati so poskusili s postopkom na lastnih mrtvih trdih diskih, in - glej no glej - nekaterim je uspelo rešiti podatke. Klik!

12 komentarjev

ZlobnaKoda™: Viroza človeka in računalnika, kakšna je razlika?

Slo-Tech - Dr. Rod Daniels je leto dni 'opazoval' računalniške in 'človeške' viruse oz. podobnosti med njimi. Kaj je v svojem delu, Virtual Virology, ugotovil? I, pravzaprav to, da gre za zelo podobna pojava. Obe vrsti virusov se nampreč vtihotapita tako, da se pretvarjata za nekaj drugega. In da, proti obema vrstama se bojujemo z zdravili, ki pa so vse manj in manj učinkovita, saj se virusi prilagajajo.

Padate vznak od smeha? Jaz vsekakor. Pri tej raziskavi gre vsekakor za izjemno koristno trošenje denarja... Apčih!

2 komentarja

Kar milijardo prodanih računalnikov

BBC - Od leta 1975, ko je v prodajo prišel prvi (uspešni) osebni računalnik, Altair, je bilo prodanih že kar milijardo (ja, res je, enka in devet ničel [:D]) osebnih računalnikov. Zanimivo pri vsej stvari pa je, da je trg PCjev že tako razširjen, da analitiki napovedujejo, da bo meja dveh milijard prebita že čez šest let. Klik! Torej, če en računalnik tehta kakih deset kil, na odpadu pa leži kakšna polovica te milijarde...

3 komentarji

AMD Athlon XP SFF

X-Bit Labs - AMD je že začel prodajati predelane Athlone XP, namenjene sistemom, kjer je utilizacija porabe ter odvečne energije zelo pomembna. Athlon XP SFF porabi namreč med polnim delovanjem le 35 W električne energije ter uvaja novost, katere smo pri drugih proizvajalcih že vajeni. Tehnologija, imenovana "Cool'n'Quiet" omogoča dinamično zniževanje frekvence procesorja, kar pomeni, da bo procesor, ko ne bo potreboval procesorske moči, enostavno obratoval na bolj prijazni frekvenci. Mar to pomeni, da bo AMD začel naskakovati tudi trg počasnejših procesorjev z nizko porabo? Se morata VIA in Transmeta začeti tresti? Klik!

0 komentarjev

Obogateti z Xboxom

Source Forge - Ja, Microsoftova konzola je postala že zelo znana, saj se o njej govori skoraj vsak drugi dan. Ali slišimo to, da bomo Xbox 2 ugledali leta 2006, ali to, da ima veliki modri s konzolo izgube zaradi subvencioniranja končne cene, prek tega, da lahko z Xbox modchipom na konzoli gledamo DivX filme, in tako dalje. No, sedaj so za dosego "višjih ciljev" ponujene tudi nagrade. Na tem naslovu si lahko preberete celotno zgodbo, bistvo pa leži v tem, da je v skladu 200.000 amerikanerjev. Prvo polovico, torej 100.000 njih, dobi tisti, ki popolnoma legalno ter brez hardverskih modifikacij na Xbox namesti operiacijski sistem Linux, drugih 100.000 pa tisti, ki naredi program, ki softversko doseže isti učinek, kot Xbox modchip. Ste zagreti? [:D]

1 komentar

Nov DVD

Slo-Tech - Ja, konec je te zloglasne mature. Torej to nekako pomeni, da je nam zmanjkalo izgovorov zaradi pomanjkanja nove vsebine na strani. No, obljubim vam, da boste lahko jutri prebirali zanimiv članek, pred tem pa si na hitro preberite novo recenzijo našega recenzenta DrSergioDJa, ki trenutno uživa na slovenskih algah... ekhm... plažah [:D].

4 komentarji

ZlobnaKoda™: KaZaA in Kowbot malce podrobnejše

Slo-Tech - Glede na to, da je bilo v komentarjih na novico o golazni, ki je napadla Gamespy ter KaZaA, kar nekaj uporabnikov, ki so bili okuženi, bom dodal še nekaj podatkov.

Ko se računalo okuži, se virus razmnoži v 150 datotek v mapi, kjer se nahajajo datoteke v 'skupni rabi'. Ti okuženi filetki so veliki 19 kB ter naj bi vsebovali razne multimedijske vsebine, recimo videospote, glasbo. Virus prav tako prevzame nadzor nad računalom, skozi zadnja vrata pa se preko irc protokola nadgrajuje ter je lahko uporabljen v ZleNamene. Odstranitev virusa je rahlo tečna, navedel pa bi navodila na Symantecovi strani.

Dodatek: kriko je v komentarjih napisal kratka navodila za odstranjevanje. Beri!

5 komentarjev