»

Manj gretja naših glav

Newsfactor - Kot vemo, mobilni telefoni sevajo. Kot še ne vemo -- pa bi nekateri radi, da bi to "vedeli" -- je to sevanje rakotvorno.

Ker pa je preventiva boljša kot kurativa, kot je med drugimi odrkil tudi sam ameriški predsednik (pa ne bi sedaj o tem), se tudi sam ne bi branil manjšega sevanja. Znanstveniki pa so odkrili, da bi gsm telefonom prav lahko namontirali antene podobnim onim, ki jih uporabljajo GPS aparati, ter s tem zmanjšali količino, ki jo absorbira telo, za kar 85 %. Klik!

5 komentarjev

TDK S80 2.1 zvočni sistem

Blarg Overclocking - Tudi TDK zna narediti dober zvočni sistem. Tako vsaj pravi avtor tega testa. Pravi celo, da je težko opaziti razliko med TDK zvočniki in njegovimi DTT2200, v kar pa dvomim, saj ima njegov sistem 3 satelite več. A vseeno jih (TDK S80) je označil z vsemi možnimi zvezdicami in jim očital le malce nerodne kontrole ter neprimerno postavitev gumba za vklop, ki je lociran na nizkotoncu.

2 komentarja

3D LCD?

BlueSmoke - Ja, točno tako. Pri Bluesmoke-u so imeli na testu Dimension Technologies 2015XLS - 3D LCD monitor. V testu imate podrobno napisano uporabljeno tehnologijo, katera vam da 3D pogled, monitorjeve tehnične podatke (žal je le 15' [;(]) in seveda test [;)]. Le ta je (po besedah avtorja testa) pokazal, da monitorju ni para. Preskusil je nekaj iger (RTCW, Quake III, Unreal Tournament, in Serious Sama), ter povedal samo, da je zadeva sapo jemajoča. Žal pa se malce zatakne pri ceni. Le ta znaša za 15' $1699, za 18' pa kar $5995 [;(]. Tako si ga bodo (zaenkrat) lahko privoščili resnično samo najbogatejši. Šmrc...

1 komentar

Test Socket 478 hladilnikov

TweakNews.net - Če posedujete mamoplato z Socket 478 podnožjem, potem ste se sigurno že kdaj našli pred vprašanjem o najbolj primernem hladilniku. Tu so si za vas vzeli na test kar 10 različnih hladilnikov. In, kakšni so bili rezultati? Kot najboljšega glede na uporabnost/cena so izbrali Thermaltakov Volcano 7+, kateri ima še to dobro lastnost, da ga lahko uporabimo tudi na Socket A/370 podnožjih.

0 komentarjev

Šorš V Buš:

Newsfactor - Ameriški prezidente poziva 'odgovorne' k hitrejšemu razvoju in nameščanju širokopasovnih dostopov do interneta. Chlick!(hec: če to prevedemo v slovenske razmere, si lahko predstavljamo kakšnega e-sekretarja, ki podjetja poziva k pospešenemu uvozu interneta [:D])

K bolj klišejskemu izpadu poziva pa vpliva tudi dokaj 'liberalna' zakonodaja, po kateri morajo recimo lastniki kabelske infrastrukture njih uporabo dovoliti tudi drugim operaterjem. No, to se za naše razmere zdi idealno (predstavljajte si prihod konkurence Telekomu, ki bi tako relativno poceni prišla do infrastrukture!), vendar je na stvar potrebno pogledati iz oči ponudnikov, ki jih ta poziv zadeva: po ekonomskem zakonu ponudbe pač velja, da so ponudniki pripravljeni ponuditi več, če je cena višja. Vlaganja v kablovje, ki pride v "skupno rabo" pa v tem pogledu ni ravno smiselna poteza. No ja, morda pa bi Bush rad le izvedel en burn-in test novega ciinega abaka......

0 komentarjev