» »

Vsako peto britansko podjetje je bilo lani tarča hekerjev

Vsako peto britansko podjetje je bilo lani tarča hekerjev

theguardian.com - Spletni kriminalci so v 2016 napadli vsaj 20 odstotkov britanskih podjetij, ki so sodelovala v raziskavi britanske gospodarske zbornice o varnosti na spletu. Večina napadenih podjetij sploh ni imela nikakršne zaščite proti vdorom. Na hekerje je bila tako pripravljena le četrtina podjetij oziroma 24 odstotkov.

Na udaru hekerjev so bila predvsem večja podjetja (torej podjetja, ki imajo več kot 100 zaposlenih). Kar 42 odstotkov velikanov, ki so sodelovali pri raziskavi, je bilo napadenih, medtem ko se je s spletnimi kriminalci soočilo le 18 odstotkov malih podjetij. Seveda je absolutno število slednjih veliko večje o števila velikih podjetij.

Raziskava je tudi pokazala, da večina podjetij nima zaposlenih s potrebnim znanjem o spletni in informacijski varnosti. Tako ima le 37 odstotkov podjetij ima med zaposlenimi potrebnega strokovnjaka. Za primerjavo, le 12 odstotkov finančnih inštitucij se za potrebe digitalne varnosti obrača k zunanjim izvajalcem.

V raziskavi britanske gospodarske zbornice je sodelovalo 1.200 britanskih podjetij.

1 komentar

SeMiNeSanja ::

Kakšni luzerji so ti angleži. Naj pridejo pogledat v Slovenijo, kjer se kaj takega v malih podjetjih sploh ne dogaja :))

Pri vsem tem pa so pozabili, da 2/3 malih podjetij sploh ni sposobnih zaznati, če je do kakšnega incidenta prišlo. Ugotovitev, da je bilo prizadeto vsako peto malo podjetje, je zgolj vrh ledene gore. Realna številka je bistveno višja.

Še bolj zanimivo postane pri zdravstvu, kjer se realne številke prikrivajo. Angleži imajo že lep čas precej zasoljene kazni za malomarno varovanje omrežij. Zato se marsikje potrudijo kakšen incident pomesti pod preprogo, čeprav bi ga morali prijaviti. Podobno se bo pričelo dogajati tudi pri nas, ko bo v veljavo stopil GDPR.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Založnike skrbi snemanje pretočnih vsebin (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
17552943 (47726) joze67
»

Ne Rusija, ZDA: od kje najraje napadajo digitalni kriminalci

Oddelek: Novice / Varnost
206004 (3998) nevone
»

Koliko bi stal internet brez oglasov

Oddelek: Novice / Ostale najave
4011762 (8972) Mesar
»

Hedge sklad, ki je nalagal glede na Twitter, likvidiran

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
157790 (6423) Looooooka
»

Britanska policija ugotavlja da videonadzor ni učinkovit (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
24721578 (16735) Daedalus

Več podobnih tem