» »

WhatsApp umazano blokira konkurenta

WhatsApp umazano blokira konkurenta

Android Police - WhatsApp sodi med velikane hipnega sporočanja, saj njegove aplikacije za pošiljanje sporočil in govorno komunikacijo na mobilnih telefonih uporablja več kot milijarda ljudi. Zato je toliko bolj nenavadno, da se WhatsApp toliko boji konkurenta Telegram, da so se ga lotili z umazanimi triki. Aplikacija WhatsApp za Android ne omogoča več odpiranja povezav, ki vsebujejo besedo telegram, niti ne dovoli njihovega kopiranja ali posredovanja.

Aplikacija WhatsApp v pogovorih samodejno pretvori vse naslove strani v hiperpovezave, tako da jih lahko enostavno kliknemo in oddeskamo na stran. To pa se ne zgodi, če se domena imenuje telegram. Da je situacija res čudna, priča tudi nezmožnost kopiranja. Če označimo sporočilo, se v zgornji vrstici pojavi ikona za kopiranje besedila - razen, če sporočilo vsebuje naslov na domeni telegram. Tedaj ga ni mogoče skopirati, lahko ga le ročno pretipkamo.

Sprva je kazalo, da gre za hrošča, a to ne drži. Gre za namerno potezo, saj je telegram uvrščen na seznam bad hosts. Še bolj zanimivo je, da se to zgodi le na Androidu, medtem ko verzija za iOS tega nagajanja (še?) nima.

WhatsApp se na številna vprašanja še ni odzval. Spomnimo pa, da je Facebook, ki je lastnik WhatsAppa, nekaj podobnega že počel. Že pred petimi leti so blokirali povezave do torrentov, česar sploh niso skrivali. Letos se jim je podobno zgodilo s Tsu.com, ki je padel v Facebookovo nemilost, tako da člankov o njem sploh ni bilo mogoče deliti. Sedaj pa je Facebook ukinil celo Telegramovo stran na svojem omrežju.

12 komentarjev

Glugy ::

Pred časi to še ne bi bil problem ker ljudem FB ni bil okno v svet..Zdej je pa FB okno v svet. Če se tega cenzurira za komercialne namene se lahko tudi za politične in družbeno-socialne.

swar ::

Teroristi pa to...jest bi telegram ipd. Aplikacije ukinil ravni zaradi teroristov...

bluefish ::

Elektronske in klasične pošte pa ne? Telefon? Golobe?

SimplyMiha ::

Lepo prosim, arhaične metode komunikacije? Šteje se leto 2015 in teorristi lepo uporabljajo napredne oblike komunikacije:
How ISIS Terrorists May Have Used PlayStation 4 To Discuss And Plan Attacks [Updated]

bluefish ::

Moj point. Če se zaradi teroristov blokira naprednejše metode, kje je potem meja?

Thuban ::

je ni.

Strašenje ljudi je najboljše orodje za dosego biločesa.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

popster ::

uporablja kdo kak FOSS program tipa whatsapp?

Zvezdica27 ::

piz*a sam res...

zdaj ko nekaj kupujem, vidim, da sem prvič moral oglas dati na FB... če ne nebi šlo...

zz

poweroff ::

Imam občutek, da so tisti, ki najbolj navijajo za razne prepovedi v resnici neki mlečnozobi mamini sinčki, ki cele dneve komentirajo po forumih in FB ter igrajo igrice...

Zatorej - ker teroristi dokazano komunicirajo preko igric in ker širijo svojo propagando preko forumov in FB, naj se prepove vse igre, FB in forumske komentarje. Saj veste - zgolj zaradi boja proti terorizmu. >:D
sudo poweroff

Phantomeye ::

Ljudje res ne dojamejo, da je omejevanje teroristov na rovaš omejevanja splošne populacije slabo za taisto populacijo, ker v resnici postane obravnavana kot potencialni terorist.

Manu ::

Ne samo, da ljudje ne dojamejo, da je vsako omejevanje lahko uporabljeno za katerekoli druge namene, ki se ne tičejo terorizma, ampak jih tudi to ne zanima.

Še več, postajajo agresivni v svojih argumentih, da 'to ni nič kaj takega'. Ljudje so otopeli in za prihodnost, v tej luči, ne kaže nič dobrega za sedanjo in naslednjo generacijo.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

bluefish ::

Phantomeye je izjavil:

Ljudje res ne dojamejo, da je omejevanje teroristov na rovaš omejevanja splošne populacije slabo za taisto populacijo, ker v resnici postane obravnavana kot potencialni terorist.
Da ne govorimo o tem, da je omejevanje splošne populacije pravzaprav eden od ciljev terorizma.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FBI dobil vsebino sporočil WhatsApp in Signal s Cohenovega blackberryja

Oddelek: Novice / Varnost
3112593 (9051) haydenberg
»

Tudi Viber dobil šifriranje pogovorov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7023856 (18613) matijadmin
»

WhatsApp prispel na Windows in OS X

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
53869 (559) poweroff
»

WhatsApp bo povsem brezplačen

Oddelek: Novice / Ostale najave
2912391 (10376) smihael
»

WhatsApp sklenil partnerstvo z WhisperSystems za šifriranje sporočil

Oddelek: Novice / Varnost
98833 (1282) Jst

Več podobnih tem