» »

Nemško sodišče: Facebook ne sme uvažati podatkov iz WhatsAppa

Nemško sodišče: Facebook ne sme uvažati podatkov iz WhatsAppa

Slo-Tech - Nemško upravno sodišče v Hamburgu je odločilo, da Facebook ne sme brez privoljenja uporabnikov prenašati njihovih osebnih podatkov iz aplikacije WhatsApp v bazo v Facebooku. S tem je deloma potrdilo odredbo informacijskega pooblaščenca Johannesa Casparja. Hkrati je odpravilo del odredbe, ki se je nanašal na obvezno brisanje že prenesenih podatkov. Prepovedana pa je njihova uporaba in nadaljnje prenašanje.

Ko je Facebook kupil WhatsApp, je regulatorjem zatrdil, da baz podatkov niti tehnično ni mogoče povezati. Zato smo bili negativno presenečeni, ko je lani avgusta Facebook najavil, da bo to storil in podatke iz WhatsAppa poslal v Facebook. Evropska komisija je tedaj izjavila, da je Facebook z izjavami ob prevzemu očitno zavajal in mu poslala izjavo o nasprotovanju. Nemški informacijski pooblaščenec pa je prakso označil za nedopustno in Facebooku to početje prepovedal, čemur je Facebook ugovarjal na pristojnem sodišču v Hamburgu.

To se je sedaj odzvalo in potrdilo začasno odredbo informacijskega pooblaščenca, saj bi z nadaljevanjem zbiranja podatkov med čakanjem na dokončno odločitev nastala nepopravljiva škoda. Iz istega razloga je tudi dopustilo, da že preneseni podatki ostanejo, a se ne smejo uporabljati. Sedaj čakamo na končno odločitev, ki pa je še precej oddaljena. Sodišče mora najprej razrešiti vprašanje, ali je sploh pristojno za WhatsApp. Facebook je napovedal pritožbo na začasno odredbo.

3 komentarji

St753 ::

Prepovedana pa je njihova uporaba

Suuure, prsežem! Kot da ni bil že v začetku njihov namen to narest. Zgleda je za nekatere kršenje zakonov samo nekaj, kar se vključi v expected value profita.

...:TOMI:... ::

Ma to je isto, kot google, ko je združil vse storitve za prijavo z enim računom. Potem so se pa nekaj pritoževali, da tega ne sme. Seveda bodo naredili, kot da ni združeno, v resnici pa bodo še naprej združevali na skrivaj.

FB je plačaal zelo veliko denarja za dostop do baze podatkov, ko je kupil whatsapp, da tega ne bi izkoristili, bi bili popolni bedaki. Saj niso bedaki, zato izkoriščajo to.
Tomi

aycabron ::

Uwaa. Ko bi me le googl kej vprašu ko so zdužli vse skupaj.
Verjetno ne bi imel na svoj uradni email vezan moj Youtube Weeaboo shit račun.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekdanji Facebookov menedžer: Zuckerbergove odločitve niso naključje!

Oddelek: Novice / NWO
54942 (3042) bbf
»

Nemški varuh konkurence udaril po Facebooku

Oddelek: Novice / Tožbe
257704 (6034) vahid
»

EU: Facebook je glede prevzema WhatsAppa zavajal

Oddelek: Novice / Tožbe
227204 (6001) čuhalev
»

WhatsApp umazano blokira konkurenta

Oddelek: Novice / Rezultati
127453 (5951) bluefish
»

Facebook za 19 milijard dolarjev kupil WhatsApp

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
4419901 (17368) Matevz96

Več podobnih tem