» »

Tretja generacija Xboxa je... One?!

Tretja generacija Xboxa je... One?!

vir: The Verge

vir: The Verge

vir: The Verge

Ogled košarkarske tekme z gledalčevo fantazijsko ligo v Snap Mode na desni

vir: The Verge
The Verge - Microsoft je kot naslednika Xboxa in Xbox 360 predstavil Xbox One. Ime je daleč od pričakovanega, saj se je pričakovalo neko nadaljevanje iz prejšnje generacije - večinoma se je v medijih, seveda napak, govorilo o Xbox 720, omenjen je bil tudi Xbox Infinity, oboje pa je daleč od Xbox One. A ime postane neprimerno bolj smiselno, ko upoštevamo vse, kar bo novi Xbox znal in počel v dnevni sobi. Pri Microsoftu so se namreč odločili, da to ne bo več zgolj ena izmed igralnih konzol, temveč bo tretja generacija njihove igralne konzole ključni element avdio-video opreme najbolj družabne sobe v stanovanju.

Sama konzola ima umirjen, celo škatlast izgled, kar spet postane bolj smiselno, ko vzamemo v zakup pričakovano vlogo. Žene oz. prijateljice nimajo pretirane želje gledati neke kričeče, barvaste škatle, zato je takšna oblika bolj dobrodošla. V notranjosti konzole se pod hladilnikom skriva ogromen čip z okrog 5 milijardami tranzistorjev. Izdelan je v 40 nanometrskem proizvodnem procesu, vključuje pa 8 procesorskih in grafično jedro iz AMD-jevega nabora, 8 GB delovnega pomnilnika, različne krmilnike (za pomnilnik, trdi disk, itd.) in zvočni čip. Za hrambo podatkov bo skrbel 500-gigabajtni trdi disk v 2,5-palčnem standardu, medtem ko bodo igre prišle na ploščkih BluRay (podprto bo jasno tudi predvajanje filmov). Zanimivo je, da sta tako trdi disk kot optični pogon delo Microsoftovih inženirjev. Pod črto je konzola strojno v nekaterih ključnih točkah na moč podobna PlayStation 4, veliko bolj, kot katerikoli par konzol iz preteklosti.

Nov Kinect je prav tako deležen obsežne osvežitve. Tokrat so uporabili kamero, ki sliko sveta zajema s 1920 x 1080 pikami s 60 sličicami na sekundo. S tem je izredno uporabna za dodobra integrirane videoklice prek protokola Skype. A to je le eden izmed senzorjev, ki so na voljo v Kinectu. Na voljo imamo še običajno 3D zaznavanje, kot ga poznamo že iz prve generacije, s tem da se je tudi temu ločljivost močno povišala. To so dosegli z uporabo merjenja časa, ki ga foton infrardeče svetlobe potrebuje za pot od konzole do površine in nazaj - uporabljajo namreč usmerjene žarke infrardeče svetlobe, namesto projiciranja vzorca v prostor in opazovanja deformacije le-tega. Kinect je tako povsem uporaben tudi v temi.

Poleg video klicev je tako jasno uporaben za splošno upravljanje s konzolo ter igranje iger, kjer bo višja ločljivost nedvomno dobrodošla. V primerjavi s predhodnikom lahko zaznavajo več točk na telesu (posamezne prste na roki, povešena oz. povzdignjena ramena, itd.) skupaj z njihovo rotacijo. Kot posledica bistveno višje ločljivosti je novost možnost, da uporabnikom Kinect zgolj prek kamer meri srčni utrip. Podprti so seveda tudi glasovni ukazi. Prav vsak Xbox One bo tokrat prišel opremljen s Kinectom, saj je ta ključen za delovanje konzole, za razliko od Xbox 360.

Ker so v sestavljanki strojne opreme novi vsi členi, to jasno pomeni še prenovljen igralni plošček. Okroglega štirismernega gumba ni več, nadomestil ga je bolj natančen križ. Močno so se posvetili obliki štirih akcijskih gumbov (A,B,X,Y), medtem ko so baterijo premaknili v notranjost ploščka in se s tem znebili velikega paketa, ki je zavzemal prostor za prste nekaterih igralcev na spodnji strani. Prenovljena sta tudi ramenska gumba in prožilca, slednja imata povratno informacijo prek vibriranja, izboljšana je ergonomija, plošček se povezuje prek WiFi Direct, itd. Vsega skupaj naj bi bilo tehničnih sprememb prek 40, a naj bi bil plošček vseeno povsem domač za veterane Xboxa.

Novosti je jasno ogromno tudi na programski strani, sploh zaradi namena, da bi bil Xbox edina medijska naprava v dnevni sobi. Microsoftovi inženirji so zato uporabili kar tri operacijske sisteme, ki delujejo hkrati in so osnovani na kernelih Windows. Eden izmed njih je namenjen izključno igranju iger, drugi je namenjen izključno medijskim nalogam (gledanje videoposnetkov, brskanje po spletu, Skype, itd.), tretji pa zagotavlja, da oba prej omenjena delujeta tako, kot morata ter da je preklapljanje med njima gladko.

Če se osredotočimo na igre, le-te bodo zdaj v celoti nameščene na konzolo, optični medij bo potreben le za prvi zagon. Od takrat naprej bodo igre na voljo na katerikoli konzoli, kjer se bo prijavil uporabnik. Optični medij je torej bolj ali manj uporaben le še za preverjanje pristnosti. V primeru želje igranja že nameščene igre na drugem računu bo potrebno za ta privilegij dodatno plačilo - igranje rabljenih iger bo torej mogoče, a ne bo brezplačno. Možnost igranja katerekoli igre brez ploščka je podprto s pomočjo Microsftovoih strežnikov Azure, kamor se shranjuje celoten potek igranja, vsi dosežki, seznam nameščenih iger in še več. Microsoft bo namreč svoje strežnike lahko uporabil celo za nekatere izračune tekom igre, npr. za fizikalne preračune, dejstvo pa je, da bodo tokrat oni poskrbeli za strežnike večigralskih iger. Te bodo zdaj tudi mnogo obsežnejše, namesto 16 oz. 32 igralcev jih bo lahko hkrati igralo kar 64 oz. celo 128. Igranje iger, narejenih za Xbox 360, na novincu žal ne bo mogoče.

Na predstavitvi so objavili lep nabor novih naslovov, nekaterih tudi ekskluzivnih za Xbox One. Eden izmed njih bo že ob začetku prodaje konzole Forza 5, ustvarjalci serije Max Payne in Alana Wakea, studio Remedy, pripravlja Quantum Break, EA pripravlja iteracije NFL-a, NBA-ja, FIFA-e in UFA-ja, prihaja popolnoma svež Call of Duty, več pa na E3. Med omenjenimi novimi naslovi iger ni bilo Haloja, a se ta zato seli na male televizijske zaslone v obliki igrane serije, kjer bo kot izvršni producent na pomoč priskočil Steven Spielberg.

A igranje iger, videotelefonija in gledanje filmov z medija BluRay je daleč od Ene in Velike Naprave za dnevno sobo, za to mora biti vključena še televizija. In točno to so naredili pri Microsoftu. Verjetno bo najbolj popularna izbira posredovanje slike prek priključka HDMI - Xbox One pride opremljen z vhodnim in izhodnim priključkom. Izbira je nato uporabnikova, kanale lahko menja z uporabo naprave, ki posreduje HDMI signal, lahko pa za to skrbi Xbox z glasovnimi ukazi oz. kretnjami (Kinect), z uporabo igralnega ploščka oz. prek aplikacije Smart Glass na mobilnem telefonu oz. tablici. Tam je mogoče neposredno izbrati kanal oz. emulirati daljinski upravljalnik. Poleg običajnega menjavanja po kanalih lahko Xbox prikaže spored, pokaže kje se predvajajo zanimive vsebine oz. kaj trenutno gledajo prijatelji.

SmartGlass bo poleg prej omenjene funkcionalnosti kot vodič po TV programih na podoben način lahko zaposlil mobilne naprave tudi pri igranju iger, kjer bo mobilni telefon ali tablica lahko v krizi nadomestila igralni plošček, vsekakor pa bo mogoče prikazovati dodatne informacije. Več na to temo bomo verjetno izvedeli kasneje, najverjetneje na E3. Zanimivo je še, da bo Kinect ves čas poslušal svojo okolico, tudi ko bo konzola ugasnjena. Da se bo ta prižgala, je dovolj zgolj povedati 'Xbox On', kar bo prižgalo konzolo, televizor in set-top-box ponudnika televizije, če bo ta to podpiral. Skupaj z ostalimi deli platforme je jasno nekoliko spremenjen še Xbox Live, ki bo zdaj, podobno kot PS4, lahko snemal igro in jo delil s prijatelji. Za razliko od PS4 to ne bo mogoče v živo, temveč bo možno deliti le videoposnetke, ki se bodo že samodejno shranjevali v oblak. Še ena podobnost s PS4 je prenašanje in sočasno igranje iger, a za nobeno od implementacij še ne poznamo vseh detajlov. Dobrodošla novost je še Smart Match, ki poda časovno oceno vrste za vstop v večigralsko igro, medtem ko igralec lahko počne kaj drugega, npr. gleda televizijo, igra lokalno igro, itd.

Programski paket v celoto poveže prej omenjena trojica kernelov. Kot rečeno vsi trije tečejo sočasno v vseh pomenih besede. Xbox One ima namreč implementirano funkcionalnost iz Windows 8, poimenovano Snap Mode. Poleg živega programa s televizije, filma z video servisa oz. optičnega medija ali igre bo namreč mogoče v ozkem delu zaslona prikazovati še neko drugo vsebino, npr. spletno stran v brskalniku, pogovor v Skype (Kinect naj bi bil tako občutljiv, da bo sam odpravil zvoke igre, torej bo mogoče videotelefonirati in igrati hkrati), itd. Na predstavitvi sta bili izpostavljeni predvsem ameriški košarkarska in nogometna liga NBA ter NFL, kjer je mogoče ob robu prikazovati uspešnost gledalčevih igralcev iz fantazijskih lig.

120 komentarjev

«
1
2 3

cen1 ::

Par zadev ki jih internet vleče po zobeh v tem trenutku, več ali manj potrjeno:
-na vsake ~24ur potreben dostop do interneta
-internetni dostop za namestitev iger (aktivacija)
-trenutni trg z rabljenimi igrami ne bo več obstajal. Nekako bo MS speljal tako da bo šel del cene njim/publisherjem. Posojanje iger ne bo možno.
-Kinect pride zraven in brez njega konzola ne deluje
-HDD ni zamenljiv
-zelo skopi tehnični podatki. Posebej čuden podatek o 40nm čipu??? AMD zadeve na PS4 so na 28nm.
-ni podatka za GPU. Glede na skopost informacij je velika verjetnost da jih PS4 presega in so bili raje tiho.
-8GB DDR3 RAMA, 3GB dodeljeno trem operacijskim sistemom (en za boot, en za sistem in en za igre, particionirano. Kot nekaki VMji)
-eDRAM za cache za GPU za pohitritev sistemskega RAMa
-zelo velik poudarek na TV, zelo malo o igrah. Naj bi bile najave na E3.
-zadeva dejansko zgleda kot 15 let star VCR. Ni nek presežek dizajna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cen1 ()

BigWhale ::

"V primeru želje igranja že nameščene igre na drugem računu bo potrebno za ta privilegij dodatno plačilo"

Tole je ena izmed bolj nadleznih stvari. Ali to pomeni, da v istem gospodinjstvu ne bos mogel imeti dveh razlicnih uporabnikov ene same igre?

Doma imam eno konzolo, uporabniki smo pa stirje. Sedaj bomo prisiljeni za igro placati dodaten fee, ce bo hotel vsak svoj savegame?

Tr0n ::




-internetni dostop za namestitev iger (aktivacija)
- V primeru želje igranja že nameščene igre na drugem računu bo potrebno za ta privilegij dodatno plačilo


Welcome to Steam, kjer je to ze obicajna praksa. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

filip007 ::

Nekaj vmes med sušilcem za sadje in predvajalnikom glasbe, to je mogoče prihodnost?
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

BigWhale ::

Tr0n je izjavil:

Welcome to Steam, kjer je to ze obicajna praksa. :)


Ja, edina razlika je, da je Steam nalozen na PC ... Personal Computer. :) Konzola je pa v dnevni sobi, namenjena zabavi celotne druzine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

BaToCarx ::

Sem gledal live včeraj in edino kar mi je bilo všeč je "špartanski design" aka XBOX VCR, ostalo je vse "meh", bodo pa podaljšali življensko dobo konzole z temi "cloud gaming" čež ene 2-3 leta ko se izboljšajo pipce za net. Zanimivo je kako lepo so prevzeli trg "tv chan watchers ratings" kar je kar biz v .us, kaj ima user od tega? nič. :D And so on...

crazyathoss ::

OK par vprašanj:

- kakor sem jaz gledal na netu ne boš imel več možnosti igranja rabljenih iger, razn če boš za to opcijo doplačal
- igre za xbox 360 ne boš mogel igrati

Koliko kaj veste o tem, detaili in ali je mogoče čas da se preide na playstation4 mogoče wii-u?

FlyingBee ::

a ni minilo 7 let od xbox 360, pa vse kar so vmes naredili je to, v 40nm?

matejdro ::

Tr0n ::

Microsoftovi inženirji so zato uporabili kar tri operacijske sisteme, ki delujejo hkrati in so osnovani na kernelih Windows. Eden izmed njih je namenjen izključno igranju iger, drugi je namenjen izključno medijskim nalogam (gledanje videoposnetkov, brskanje po spletu, Skype, itd.), tretji pa zagotavlja, da oba prej omenjena delujeta tako, kot morata ter da je preklapljanje med njima gladko.

Med njimi pa preklapljajo s prilagojenim hyper-v softwarom. Zgleda so noter natrpali veliko MS programja, med drugim tudi Azure.

http://www.lifehacker.com.au/2013/05/xb...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Senitel ::

FlyingBee je izjavil:

a ni minilo 7 let od xbox 360, pa vse kar so vmes naredili je to, v 40nm?

40nm je po mojem dost logična izbira. Proces je cenejši in bistveno bolj dozorel. O samem čipu se ne ve kaj dosti, ampak 8 CPU jeder + GPU ranga tam okrog Radeon 7800 + 32MB embedded drama ne bo ravno majhna zadeva in ne bi bila majhna niti na 28nm. Cenejši proces, kjer dobiš "vse" čipe deljuoče zmaga, čeprav je sam čip večji.

HardFu ::

Live event je bil sicer precej kul, nad konzolo pa nisem prevec navdusen, sploh pri dejstvu da vsebuje vse kar jim je prislo na pamet, namesto da bi se fokusirali na tisto kar XBOX v resnici je (oziroma je bil): Igralna konzola. Upam da ga PS4 ne bo ustrelil v to smer. Edini del sistema, nad katerim sem navdusen je Kinect.
http://codeable.io

GaS ::

C4Eva že kuštra male sive celice...

legice ::

Samo da sem slišal ime in zagledal škatlo...joj pa jej. Kar je po tem sledil, jim ni kaj veliko pomagalo-_-
TV,tv,tv?TV!
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

opeter ::

Edina konzola, ki ima še naziv "igralna", je potemtakem le še Wii U. Ker tudi PS4 mežika v isto smer kot Xbox One. Torej predvajanje raznih multimedijskih vsebin itn. Skratka, vse v enem. Popolnoma multimedijska zadeva, ki bo v sebi vljučevala Bluray predvajalnik, streamanje preko mreže itn.

Meni so sicer te zadeve všeč, bi pa bilo še boljše, če bi lahko za vse te zadeve (končno) imeli le eno škatlo. Torej, da bi obe konzoli npr. pometli z vsemi set-top-boxi (pa naj bo to IP-TV, kabelska ali DVB-T sprejemnik + seveda razni CD/DVD/BR in drugi predvajalniki).

Da bi imel pod/nad/poleg TV-ja samo eno škatlo in maks. 2 daljinca. Zdaj pa imaš v povprečju že skoraj tri ... oz. s temi konzolami bo to kmalu že štiri.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Berserker ::

Popolnoma neuporabno za naš trg. Večina multimedijskih funckij namreč ne bo delovalo pri nas.

muzičar ::

Pa so napovedovali slabo prihodnost za PC... mogoče pa še ni "all said and one" :)

Da ne zgubljam besed -> gospodine Joe kr lepo povzame :)

PrimozR ::

40 nm je pomojem zaradi allinone čipa, vprašanje kako samozavestni so izdelati vse kontrolerje in RAM na 28 nm, če je to nepoznan teritorij. Pa s tem so dobili enega izmed refresh featurjev.

Bigwhale zgleda res ne bo mogoče, ampak imo bo na E3 dodatna razlaga okrog tega. Morda kaki family connections? Monday rda ne bo vezano so na račun, temveč tudi oz. zgolj na škatlo?

]Fusion[ ::

BigWhale je izjavil:

"V primeru želje igranja že nameščene igre na drugem računu bo potrebno za ta privilegij dodatno plačilo"

Tole je ena izmed bolj nadleznih stvari. Ali to pomeni, da v istem gospodinjstvu ne bos mogel imeti dveh razlicnih uporabnikov ene same igre?

Doma imam eno konzolo, uporabniki smo pa stirje. Sedaj bomo prisiljeni za igro placati dodaten fee, ce bo hotel vsak svoj savegame?


Other users on the console will be able to play that game as well, Harrison said. So you don't need to buy multiple games per family. "With the built-in parental controls of the system it is shared amog the users of the device," he said.

Baje da ni problem.
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

astras ::

heh, ce ti je tak tip ql oziroma nacin na katerega hoce povedat njegovo osebno mnenje, pol svaka cast ;)

muzičar je izjavil:

Pa so napovedovali slabo prihodnost za PC... mogoče pa še ni "all said and one" :)

Da ne zgubljam besed -> gospodine Joe kr lepo povzame :)
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

AmokRun ::

NubCake ::

Torej, če prav razumem, igro, ki jo igraš na ISTEM xboxu, lahko uporablja več uporabnikov, če pa jo hočeš posodit komu drugemu (njegov xbox ima drugačno serijsko številko/IP al whatever), pa bo za to potrebno plačilo?

Dr_M ::

Dizajn zgleda ql, ampak tako kot Sony, prevec skrivajo. Sicer pa, koliko tocno so specifikacije konzol sploh pomembne? Gre za namensko zadevo.

Glede prodaje iger, pravijo, da naj bi se dalo.
http://www.fudzilla.com/home/item/31454...

puginho ::

Za software je še prezgodaj dajat kake ocene, ker še ni dorečeno nič, sam design konzole pa je za mene katastrofa. Namesto male lične škatle dobimo VCR iz 80 let. Upam da bo PS4 manjši in lepši.

Ganon ::

BigWhale je izjavil:

"V primeru želje igranja že nameščene igre na drugem računu bo potrebno za ta privilegij dodatno plačilo"

Tole je ena izmed bolj nadleznih stvari. Ali to pomeni, da v istem gospodinjstvu ne bos mogel imeti dveh razlicnih uporabnikov ene same igre?

Doma imam eno konzolo, uporabniki smo pa stirje. Sedaj bomo prisiljeni za igro placati dodaten fee, ce bo hotel vsak svoj savegame?


Doma lahko igra kdorkoli hoče.

Mipe ::

BigWhale je izjavil:

Tr0n je izjavil:

Welcome to Steam, kjer je to ze obicajna praksa. :)


Ja, edina razlika je, da je Steam nalozen na PC ... Personal Computer. :) Konzola je pa v dnevni sobi, namenjena zabavi molzenju celotne druzine.

Drznil sem si manjši popravek. ;)

Neprenosljivost iger, sploh starejših, za katere moraš še doplačati... Joj, za koga pa nas imajo?

Aja, za molzne krave.

BigWhale ::

Ok, ce lahko igra kdorkoli na tistem doticnem Xboxu, potem stvar ni tako zelo kriticna. Vseeno so ubili menjavo in prodajo starih iger.
Se ni nekaj govorilo, da naj bi ena izmed EU drzav ze pritiskala na Steam zaradi tega?

Ganon ::

Rabljeno igro se bo sicer dalo prodati, a le preko interneta. Kako točno bo to izgledalo, pa niso razkrili. Verjetno boš prodal kodo ali kaj podobnega. V kakšni obliki boš potem to dobil povrnjeno, je pa vprašanje.

opeter ::

BigWhale je izjavil:

Ok, ce lahko igra kdorkoli na tistem doticnem Xboxu, potem stvar ni tako zelo kriticna. Vseeno so ubili menjavo in prodajo starih iger.
Se ni nekaj govorilo, da naj bi ena izmed EU drzav ze pritiskala na Steam zaradi tega?


So (EU), ampak nič ne izgleda, da bi se kaj premaknilo ... in nekako dvomim, da se bo. Korporacije so močne in postajajo vse močnejše.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

erunno ::

Po pravici povedan tudi PS4 nima vzvratne kompatibilnosti (kakor vem je tudi večina proizvodnih serij PS3 brez vzvratne kompatibilnosti).

Kar se pa tiče rabljenih iger, se špekulira da tudi MS se še ni dokončno odločil, glede na množico različnih izjav, ki so jih dali v tem kratkem času.

dronyx ::

Tega bodem jaz kupil ne, me pa kljub vsemu zanima, kako bo v praksi izgledala prodaja rabljenih konzol, če bodo igre vezane na konzolo?

nekikr ::

Tako kot sedaj, ko prodaš konzolo in daš zraven vse kar imaš od iger, ker jih ne rabiš več :)

dronyx ::

nekikr je izjavil:

Tako kot sedaj, ko prodaš konzolo in daš zraven vse kar imaš od iger, ker jih ne rabiš več :)

Danes to sploh ni nujno in imaš možnost, da lahko igre prodajaš posebaj. Že samo nekaj 10 iger po 50 € je vrednih precej več od same konzole in to verjetno ne boš dal kar nekomu zastonj zraven, nimamo pa vsi enakega okusa, da bi bil pripravljen plačat nekaj, kar ne bom igral.

Razen seveda če ne bo zadeva rešena tako kot Steam, da imaš uporabniški račun na katerega so vezane igre, ne na samo konzolo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

BaToCarx ::

Igre so vezane na "@live" račun. Pa zgleda bo "prodaja" rabljenih tako da boš plačal prenos iz računa na račun.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

dronyx ::

opeter je izjavil:

Korporacije so močne in postajajo vse močnejše.

Nobena korporacija nima te moči, da bi te začarala in si bil tako prisiljen v nakup. Če je zadeva tako dobra, da si jo pripravljen kupiti kljub znanim omejitvam, potem jim je uspelo, sicer so oni v težavah, ker bo finančni polom. Meni je pomembno samo, da so pravila znana vnaprej, potem se bom pa že sam odločil.

BigWhale ::

Me zanima, ce se bodo TV dela lotili kaj bolje kot Google s svojim GoogleTVjem, ki je bolj ali manj propadel. In sploh, kaksna bo out of the box podpora drugje po svetu. :)

opeter ::

@BigWhale:
Itak jim je pomemben trg v ZDA, Zahodna Evropa in seveda Azija (za slednje sicer nisem 100% prepričan).

Vzhodnoevropske oz. južne države pa ... saj bodo kmalu vse bankrotirale. Kupna moč je dokaj slaba, igre se piratizirajo. Zakaj bi se še trudili s TV programom? Kaj moreš ponudit Balkancu, kar mu ne ponuja že recimo program od Pinka?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Pithlit ::

puginho je izjavil:

Za software je še prezgodaj dajat kake ocene, ker še ni dorečeno nič, sam design konzole pa je za mene katastrofa. Namesto male lične škatle dobimo VCR iz 80 let. Upam da bo PS4 manjši in lepši.

A bote nehal dissat video rekorderje?
 HTPC

HTPC


Od vseh xbox-ov je ONE daleč najbolj ličen. Je pa res da ne skače v oči.

A Halo serija pa nikogar ne zanima?
Life is as complicated as we make it...

ahac ::

Pithlit je izjavil:

A Halo serija pa nikogar ne zanima?


Boš kupila Xbox zato, da boš Halo serijo gledala na njem? :P

Dost žalostno, če je TV serija glavna novost pri konzoli...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Pithlit ::

Ne. Je pa dosti bolj vzburljiva novica kot tale škatla.

Bi pa pričakovala da je Halo serija vredna vsaj besedice omembe... pa nič, ne v novici, ne komentarjih.

No ja, pa tole... ker smeh nikoli ne škoduje. Pa ker je vsaj približno povezano.
Life is as complicated as we make it...

simnov ::

Kupil ga bom zaradi Forza 5 in Halo.

Tr0n ::

Pithlit je izjavil:

Bi pa pričakovala da je Halo serija vredna vsaj besedice omembe... pa nič, ne v novici, ne komentarjih.
Saj je omenjena v novici.

Med omenjenimi novimi naslovi iger ni bilo Haloja, a se ta zato seli na male televizijske zaslone v obliki igrane serije, kjer bo kot izvršni producent na pomoč priskočil Steven Spielberg.
Ni ravno neka omembe vredna zadeva tole. Yet another crappy TV show.

r0ker ::

Otroci, večina vaših pritožb se nanaša na govorice. Zelo malo se ve točno.
Kar se tiče contenta, so skozi reveal OGROMNO KRAT POVEDALI, DA BODO VEČ CONTENTA POKAZALI NA E3.
Ampak kot vsaki drugi MS izdelek poserete še preden veste 5% o njem in se obnašate kot da vam je vse znano. Pozabljate, da ste nule in nimate pojma o... well... ničemer :)

Lonsarg ::

Meh, škoda ker ne bo zadeva poganjala Windows Store Appov, vsaj zaenkrat ne zgleda da bi. Je pa koda bolj ali manj ista zadaj, tak da hopefully enkrat v prihodnosti.

Tr0n ::

ahac ::

Kar se tiče contenta, so skozi reveal OGROMNO KRAT POVEDALI, DA BODO VEČ CONTENTA POKAZALI NA E3.

Ja, naredil so event, ki ga je gledal ogromno ljudi in rekl so samo: "bomo kasnej več povedal". :))
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

nejcpirc ::

Hahaha, greedy pigs from Microsoft :D Mislim ne morem verjet koliko negativnih komentarjev sem prebral na praktično vsaki spletni strani (da ne govorim o youtube komentarjih), ki se je dotaknila najave novega Xboxa :D

Pa kako bi si sploh lahko konkurenca želela kaj boljšega kot se jim je zgodilo s tem...če SONY tega ne bo izkoristil, če Nintendo tega ne bo izkoristil...pol pa res ne vem.

Sony bi moral že danes sprejeti odločitev in jasno povedati uporabnikom, da bo PS4 deloval brez interneta in da ne bodo srali z dodatno kupnino za rabljene igre, pa so v trenutku pridobili vsaj 25% Microsoftove hardcore fan baze igralcev. Že jutri bi morali usekati z močno oglaševalsko kampanjo in to v Ameriki in Britaniji, kjer je M$ doma in proda največ.
Če bodo prodali konzole, bodo avtomatsko dobili ekskluzive in to vojno za novo generacijo konzol bi dobili še preden bi se ta sploh začela.

Tr0n ::

Heh, prebirat random komentarje razvajenega in neinformiranega folka je izguba casa. Zadeva je solidna in se bo prodajala za zemljice. Xbox One je v bistvu edina skatla trenutno, ki ti ponuja cel spekter zabave, od hardcore iger, filmov, TVja, glasbe, social medijev, VoIP (skype) in na splosno integracije s cloud servisi.

Mogoce ni tako zanimiva za nas PCjase, ki smo tega ze navajeni, ampak za ostalo rajo je pa to kar big deal.

Wii U pa je tokrat cisto izpadel iz dirke. Kje je Wii U software? Tista ena, ali dve 1st party igri na leto je premalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

opeter ::

Zakaj misliš, da je Wii U izpadel? Komaj zdaj se širi nabor iger, vse več indie ponudbe je ...
Spremljaj www.nintendolife.com.

Ne odpisat velikega modrega. Četudi ga želijo mediji potlačiti.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Xbox One (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Konzole
1347292866 (12580) filip007
»

Izšel je Xbox One (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
8524117 (9897) Machete
»

Xbox One bo stal pol tisočaka, pride novembra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Konzole
10322083 (18579) kuglvinkl
»

Tretja generacija Xboxa je... One?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Konzole
12038314 (31529) LuGi

Več podobnih tem