» »

Manchestrska policija kaznovana s 120.000 funti za iznos podatkov na nešifriranih USB ključkih

Manchestrska policija kaznovana s 120.000 funti za iznos podatkov na nešifriranih USB ključkih

Tamkajšnja policija je že itak na udaru zaradi vprašljivih pooblastil za odstranitev vinjenih nogometnih navijačev, ter zaradi slabega ravnanja v primeru umora dveh uniformiranih policistk v začetku meseca.

vir: computing.co.uk
computing.co.uk - Policistom v angleškem Manchestru je lani oz. predlani uspelo izgubiti dva USB ključka s podatki o tekočih preiskavah oz. tajnih sodelavcih policije, potem ko so jih brez uporabe šifriranja ali podobnih varnostnih ukrepov preprosto odnesli domov, da bi lahko nadaljevali delo. Britanski informacijski pooblaščenec se je minuli teden odločil, da da je policija kljub dobremu namenu grobo kršila določbe o varstvu osebnih podatkov, ter policijski postaji naložil plačilo civilne kazni v višini 120.000 funtov. Ta ponedeljek je bila tudi plačana, k sreči z 20% popustom za rano plačilo (naša polovička).

Namestnik vodje urada informacijskega pooblaščenca, David Smith, je ob tem povedal, da sicer ne nasprotujejo iznosu službenih podatkov iz prostorov policijske postaje, vendar mora biti pri tem ustrezno poskrbljeno za varnost, predvsem pa mora vodstvo policije poskrbeti, da so njihovi policisti ustrezno izobraženi o teh zahtevah. Pravzaprav je bil razočaran, da policiji to ni bilo jasno že samega početka, s čimer so tudi dopustili omenjena dva incidenta. Zato so tudi navili višino kazni, tako da bodo policisti in drugi javni delavci naslednjič temeljito premislili o možnih posledicah svojih dejanj.

4 komentarji

Matwic ::

Čisto prav, če zdrava logika odpove jo je pa treba s kaznimi pripraviti do delovanja :). Če si deloholik oz. tako strastno opravljaš svoje delo, da nosiš službo še domov, potem boš pa že dosegel, da bodo zate zapravili tistih 80 € za šifriran usb ključek in 2 urce izobraževanja o uporabi šifriranja in varstvu podatkov.

amigo_no1 ::

Plačali so komu ?
PP Manchester državi ? Torej sami sebi.

Matheeew ::

Je neke vrste iz levega v desni žep.
Vseeno pa se to lahko kar pozna posamezni policijski postajo, ki ima verjetno določen in omejen letni proračun.

Mipe ::

Ja, odpovedati bodo morali silvestrovanje. :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Policija slikala osebno izkaznico (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8514624 (10892) solatko
»

Zastaranje prometnega prekrška

Oddelek: Na cesti
4013350 (7950) St235
»

DNK profiliranje po ameriško (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / NWO
21752328 (48982) Mandi
»

Opomin pred zacetkom davcne izvrsitve

Oddelek: Loža
153155 (2450) Šimpanz

Policija in dobljena kazen zaradi kresničke...

Oddelek: Loža
454482 (3033) Ziga Dolhar

Več podobnih tem