» »

AT&T na vsak način želi prevzeti T-Mobile

AT&T na vsak način želi prevzeti T-Mobile

vir: CNet
Reuters - Kot smo pisali v sredo, ima drugi največji ameriških mobilni operater AT&T velik problem. Pravosodno ministrstvo je sprožilo sodni spor o napovedanem prevzemu četrtega največjega operaterja T-Mobile, saj naj bi združitev ohromila konkurenco. AT&T si želi da bi prevzem uspel, saj bodo v nasprotnem primeru morali Deutsche Telekomu kot lastniku T-Mobila plačati skoraj sedem milijard dolarjev pogodbene kazni, deloma v gotovini deloma v drugih sredstvih.

Zato si želi AT&T preprečiti sodni postopek in z ministrstvom doseči poravnavo. Podrobnosti še niso znane, vendar Reuters vseeno poroča, kaj vse je AT&T pripravljen obljubiti. Obdržali bi poceni naročniške pakete, ki jih ponuja T-Mobile. Poleg tega bi po prevzemu odprodali približno četrtino T-Mobilove ponudbe (pred vložitvijo tožbe so pravosodnemu ministrstvu ponujali 10-odstotno odprodajo, pa je bilo to premalo), s čimer bi preprečili, da bi trije največji operaterji obvladovali 90 odstotkov trga. Pri tem je vprašanje, kdo bi to kupil. Kupcev za regionalne ne bi bilo preveč težko najti, medtem ko bi nacionalne prevzela Verizon (ki je že tako največji) ali Sprint Nextel (tretji največji), kar regulatorjem trga prav tako ne bi bilo po godu. AT&T si sedaj želi še en pogovor z ministrstvom, kjer bodo predstavili nove predloge.

A vse torej kaže, da bo zgodba dobila epilog na sodišču. Sodnica Ellen Segal Huvelle je znana po hitrih razsodbah, tako da AT&T vsaj ne bo več let visel v vicah, čakajoč na odločitev. Sodni postopek naj bi se namreč začel že čez dva meseca. Ni pa rečeno, da je prevzem popolnoma padel v vodo. V zgodovini je tovrstne tožbe, ki so roko na srce same po sebi redek primer, pravosodno ministrstvo že izgubljalo - zadnji tak primer je bil leta 2004, ko je Oracle dobil tožbo, tako da je smel prevzeti PeopleSoft. Vodilni odvetnik AT&T-ja bo sedaj Richard Rosen, ki je včasih vodil oddelek za telekomunikacije pri pravosodnem ministrstvu.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bill Gates: razbitje tehnoloških gigantov je slaba ideja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6411461 (9169) vostok_1
»

Amazon želi postati tudi mobilni operater

Oddelek: Novice / Rezultati
114904 (3586) vostok_1
»

AT&T prevzel Time Warner

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
105761 (4611) stara mama
»

AT&T se trudi prevzeti T-Mobile USA, sicer sledijo penali

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
53671 (3150) mkoco
»

Sprintu ne diši AT&T-jev nakup T-Mobile US

Oddelek: Novice / Ostale najave
73219 (2998) Bistri007

Več podobnih tem