» »

Rdeča luč za združitev AT&T in T-Mobile USA

Rdeča luč za združitev AT&T in T-Mobile USA

vir: CNet
Bloomberg - Ameriško pravosodno ministrstvo je na zveznem sodišču v Washingtonu vložilo tožbo (polno besedilo), da sodišče prepove združitev telekomunikacijskih gigantov AT&T in T-Mobile, ki je bila najavljena marca. Po mnenju pravosodnega ministrstva bi združitev ustvarila okolje z zmanjšano konkurenco, kar bi kršilo ameriško protimonopolno zakonodajo.

Prevzem je sicer že od najave buril duhove. Kmalu po napovedi prevzema so se že pojavila prva nasprotovanja. Izrazit nasprotnik 39 milijard dolarjev težkega prevzema je bil Sprint, ki je od ameriške vlade prepoved prevzema enostavno zahteval.

Sedaj je pravosodno ministrstvo za washingtonsko sodišče zapisalo, da bi AT&T-jev prevzem T-Mobila USA s trga odstranil neodvisnega konkurenta, kar bi izrazito okrnilo konkurenco. AT&T ima sedaj resno težavo, saj mu v primeru nasedle ponudbe grozi plačilo penalov v višini tri milijarde dolarjev, ki jih ob neuspelem prevzemu dolguje Deutsche Telekomu, lastniku T-Mobila USA. Prav tako bo moral T-Mobilu USA dovoliti uporabo nekaterih frekvenc v spektru in poskrbeti za nižje cene klicev v svoje omrežje. Skupno bo AT&T ob neuspelem prevzemu zabeležil skoraj sedem milijard dolarjev stroškov.

Delnice AT&T so takoj po objavi izgubile skoraj pet odstotkov vrednosti, podjetji pa odločitve ministrstva še nista komentirali.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon želi postati tudi mobilni operater

Oddelek: Novice / Rezultati
114966 (3648) vostok_1
»

AT&T prevzel Time Warner

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
105803 (4653) stara mama
»

AT&T omejuje prenos prek mobilnih omrežij

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
218080 (6869) andrejus
»

AT&T se trudi prevzeti T-Mobile USA, sicer sledijo penali

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
53689 (3168) mkoco
»

Sprintu ne diši AT&T-jev nakup T-Mobile US

Oddelek: Novice / Ostale najave
73248 (3027) Bistri007

Več podobnih tem