» »

Google prevzel Episodic

Google prevzel Episodic

Google - Google je prevzel podjetje Episodic iz San Francisca, ki se ukvarja z gostovanjem videa. Na svojih straneh ponujajo video vsebino v živo in na zahtevo, za kar omogočajo tudi vstavljanje oglasnih sporočil in transakcije s kreditnimi karticami. Za zdaj je mobilna verzija strani na voljo le za iPhone, a obljubljajo tudi podporo za Android, Blackberry in Symbian.

Google bo z novo pridobitvijo oplemenitil svoj YouTube. Z novimi možnostmi prevzetega podjetja bi lahko iz YouTuba v obliki verzije Pro iztisnili tudi kakšen dolar. Ker je Google znan predvsem po obratni poti (plačljiv Urchin je postal brezplačen Google Analytics), je verjetnejša kakšna druga smer. Google bi lahko Episodic izrabil za povečanje priljubljenosti YouTuba pri ustvarjalcih profesionalnih vsebin, saj je stran trenutno odlagališče amaterskih posnetkov in pollegalnih kopij avtorsko zaščitenega materiala. Podjetji sta dejali, da za zdaj sprememb ne bo, saj bo ekipa Episodica nadaljevala razvoj in delo na videu. Finančnih podrobnosti podjetji nista razkrili.

4 komentarji

Relanium ::

Nekdo tu gor je že rekel: Čez nekaj let nebo več internet, bo samo še Google

Jst ::

Saj že sedaj nekateri ne poznajo sistema naslovov internetnih strani.

Moja mama (računovodkinja), ko odpre FF, vedno v *vrstico za iskanje* napiše recimo "www.ajpes.si" ali pa "ajpes.si",... Google je že sedaj za nekatere "internet."
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

BIG_Yack ::

Razmišljujoč posnetek, kar se Googlovih prevzemov tiče, najdete tukaj. Pa vseeno ne diši po zlu; skoraj vse stvari, ki jih je gugl pohrustal, so se nekako razvile, postale uporabne - vsaj tako se mi zdi.

Kolikor gledam Episodic, se mi zdi čista logika pri odločitvi. Verjetno se bo priključil YouTube, ki je imela že lani (ali leto poprej?) apetite po živih dotokih videa - ko so na lastno roko prenašali YouTube koncert.
Kar se same platforme tiče, je odlična. Upam, da jo Googlu (vsaj v "pomanjkljivi" različici) uspe ponuditi pro bono. Če koga zanima, nekaj podobnega (za žive prenose in usstvarjanje spletnih televizijskih programov) obstaja Livestream.

mrktngr ::

BIG_Yack je izjavil:

Razmišljujoč posnetek, kar se Googlovih prevzemov tiče, najdete tukaj.

Link?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google najavil prelomno platformo za pretočno igranje Stadia

Oddelek: Novice / Igre
1710011 (8091) hamez66
»

Naročniška storitev YouTube Music Key je tu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
1512047 (8366) čuhalev
»

HEVC, VP9 in Daali

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
83364 (2894) MrStein
»

Google pripravlja prenovo YouTuba

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
124966 (3481) PARTyZAN
»

Microsoft vlaga pritožbo zoper Google pri Evropski komisiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
7120903 (19439) dela

Več podobnih tem