» »

O cenzuri interneta na Kiberpipinem odprtem terminu

O cenzuri interneta na Kiberpipinem odprtem terminu

foto: Kiberpipa

Slo-Tech - V torek, 23.2., bosta na Pipinem odprtem terminu Gorazd Božič in Matej Kovačič spregovorila o cenzuri interneta, ki jo v našo zakonodajo prinaša novela Zakona o igrah na srečo. Na predavanju bosta predstavila pravne, družbene in tehnične dileme filtriranja interneta, pa tudi nekatere tehnične rešitve, s katerimi se je blokadam mogoče izogniti.

Matej Kovačič je asistent na Fakulteti za družbene vede in sodelavec Inštituta za forenziko informacijskih tehnologij ter avtor knjig “Zasebnost na internetu” in “Nadzor in zasebnost v informacijski družbi“. Gorazd Božič je vodja slovenskega centra za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT, ki od leta 1995 deluje v okviru Arnesa in pomaga pri preiskovanju računalniških vdorov, okužbah in drugih zlorabah na omrežju. Oba predavatelja sodelujeta tudi v projektu SAFE-SI evropskega programa “Varnejši internet plus”.Lahko ste že prebrali, bo ponedeljkov Mobile Monday Slovenija v Kiberpipi namenjen predstavitvi treh perspektivnih startupov s področja mobilnih tehnologij. Tako kot vsako, bo tudi to sredo večer posvečen svetu spletnih tehnologij v okviru Spletnih uric, v četrtek pa so vsi, ki iščejo alternativo obstoječim kino programom ter nekonvencionalne filme, vabljeni na Film'šteko.

Kot smo na Slo-tech pisali pred kratkim, se v kratkem ustanavlja FSFE (Free Software Foundation Europe) Slovenija, organizacija, ki bi z različnimi aktivnostmi skrbela za prosto programje v Sloveniji - za njegovo promocijo, kontrolo nad njegovim (ne)uvajanjem in (ne)upoštevanjem v javnem sektorju, kontrolo nad kršitvami v zvezi z njim, ipd. Do sedaj sta potekali dve odprti srečanji vseh, ki jih tematika zanima. Trenutno je ustanvoljena FSFE Fellowship skupina Slovenija, skupina Slovenskih simpatizerjev FSFE oz. prostega programja nasploh, na podlagi katere bo v prihodnje ustanovljena organizacija FSFE Slovenija. Vsi zainteresirani za FSFE ali nasploh prosto programje, so vljudno vabljeni, da se prijavijo na e-poštni seznam.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

O hitrejšem Wordpressu in prisotnosti podjetij v družbenih omrežjih

Oddelek: Novice / Kiberpipa
305061 (4448) Tear_DR0P
»

Nič več Gmaila v Iranu

Oddelek: Novice / Zasebnost
132356 (1404) GAAANKSTER
»

Nekaj vzorčnih primerov z mize varnostnega centra SI-CERT

Oddelek: Novice / Varnost
152884 (1950) Gandalfar
»

Anatomija hekerskega napada

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
192929 (2096) cryptozaver
»

Prosto programje kot svetovna kulturna dediščina

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
301538 (1538) minmax

Več podobnih tem