» »

KDE SC 4.4, blagovne znamke v družbenih medijih, Ivo Boscarol in FSFE Slovenija

KDE SC 4.4, blagovne znamke v družbenih medijih, Ivo Boscarol in FSFE Slovenija

Kiberpipa - V prihajajočem tednu vas Kiberpipa vabi najprej v torek na zabavo ob izidu zbirke KDE Software Compilation 4.4, v sredo na okroglo mizo, kjer bo potekala razprava na temo pojavnosti blagovnih znamk v družbenih medijih. Gost četrtkovega VIP večera pa bo Ivo Boscarol.

Kot smo na Slo-tech že pisali, bo v torek izšla naslednja različica zbirke, KDE Software Compilation 4.4. Skupnost KDE se je jeseni tudi reorganizirala in prenesla poudarek z namiznega okolja na delovanje same skupnosti, ki je v zadnjem letu dni opazno zrasla. Ob 18. uri so v Kiberpipo vabljeni vsi navdušenci na predstavitev novosti, ki bodo predstavljene v okviru Pipinega odprtega termina skupaj s slovensko skupnostjo KDE in društvom Lugos. Dogodek bo pospremljen z več predavanji in družabnim dogodkom.

Sredine Spletne urice v obliki okrogle mize bodo posvečene "pravilom igre" in praksam s področja blagovnih znamk v družbenih medijih. Zakaj za blagovno znamko ne ustvariti osebnega profila na Facebooku? Kako se po načinu komunikacije razlikujeta Facebook in Twitter? Kako se pogovarjati s skupnostjo? Kateri triki so najbolj učinkoviti in tudi skladni z etiko in pogoji uporabe medijev? Le nekaj izmed vprašanj, o katerih bodo debatiral gostje okrogle mize.

V četrtek bo na Večeru za inovativne in podjetne gost večera ustanovitelj in direktor podjetja Pipistrel d.o.o. Ivo Boscarol, ki iz izkušenj meni, da lahko dosežemo marsikateri cilj, če si za mejo izberemo nebo. Je šestkratni državni prvak v letenju z ultralahkimi letali, leta 1987 je ustanovil prvo zasebno tovarno letal v takratni Jugoslaviji, danes Pipistrel d.o.o. Leta 2003 je postal slovenski podjetnik leta in 2004 GZS gospodarstvenik Slovenije. Pogovoru z Ivom Boscarolom, kjer mu lahko tudi osebno zastavite svoja vprašanja, se lahko pridružite ob 19. uri.

Če se katerega od dogodkov ne boste mogli udeležiti v Kiberpipi, ga kot običajno lahko spremljate v neposrednem prenosu.

Free Software Foundation Slovenija? V zadnjem času se je pokazala potreba po enotni organizaciji, ki bi skrbela za prosto programje v Sloveniji - za njegovo promocijo, kontrolo nad njegovim (ne)uvajanjem in (ne)upoštevanjem v javnem sektorju, kontrolo nad kršitvami v zvezi z njim, ipd. Ker na EU ravni že obstaja taka nevladna organizacija (FSFE) ter je večina zakonodaje in predpisov veljavnih v RS odločenih na EU nivoju, bi bilo edino smotrno, da se ji pridružimo kot nacionalna različica - FSFE Slovenija. Na sestanek bodoče FSFE Slovenija ste vabljeni ste vsi, ki bi vas omenjeni projekt zanimal. Kdaj, kje, zakaj, kaj je bilo do sedaj storjenega? Obvezno branje.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Zanimiva predavanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
89106612 (2448) BigBangStar
»

V kiberpipi ta teden: ETC festival, Maven, Astina, Andreja Jernejčič, Github Git trai

Oddelek: Novice / Kiberpipa
184516 (3895) Tear_DR0P
»

V Kiberpipi ta teden: ACTA in SOPA, VIP z Ireno Fonda

Oddelek: Novice / Kiberpipa
104412 (3625) digitalcek
»

Okrogla miza: Direktiva o hranjenju komunikacijskih podatkov

Oddelek: Novice / Zasebnost
145860 (5527) minmax
»

Okrogla miza: Informacijska družba po MID-u? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostalo
1279172 (9172) kopernik

Več podobnih tem