» »

Evropska komisija želi Windows brez IE

Evropska komisija želi Windows brez IE

CNet - Evropska komisija se je spet odločila nekoliko pobliže ogledati Microsoftov položaj in njegov Windows, saj meni, da redmondski velikan izkorišča prevladujoči tržni delež. Tokrat je kamen spotike brskalnik Internet Explorer, ki je integriran v Windows, povod pa pritožba razvijalcev Opere iz leta 2007.

Evropska komisija je Microsoftu že poslala obvestilo o nasprotovanju (statement of objection), v izjavi za javnost pa je zapisala, da navezava IE-ja na Windows, s čimer je prvi avtomatsko dostopen na 90 odstotkih računalnikov, ovira konkurenco. Hkrati verjamejo, da Microsoft na tak način zavira razvoj konkurenčnih produktov in znižuje kakovost izdelkov, ki bi jih končni uporabnik lahko bil deležen. Prav tako ugotavljajo, da vsenavzočnost IE-ja spodbuja razvijalce spletnih strani k razvoju strani, prvenstveno optimiziranih za IE. Microsoft je bil za zdaj kratek, saj je dejal, da so obvezani poslovati v skladu z evropskim pravnim redom in da preučujejo obvestilo. Podjetje ima namreč sedaj dva meseca časa, da pripravi dogovor, lahko pa tudi zaprosi za zaslišanje. Po tem času bo Komisija podala končno odločitev.

Spomnimo, da je EU od Microsofta že zahtevala verzijo Windows brez Media Playerja v podobni akciji. Takrat so svoje na papirju sicer dosegli, saj je moral Microsoft ponuditi verzijo Windows brez Media Playerja, a ker je stala enako kot tista s predvajalnikom, so ljudje seveda kupovali slednjo. Kako bo Komisija ravnala v tem primeru, je predmet številnih ugibanj. Lahko bi zahtevala izdajo Windows brez IE, kjer bi spet ključno vlogo odigrala cena, a slednje EU ne želeli določati.

156 komentarjev

«
1
2 3 4

Looooooka ::

heh...se bojo pa zmenil da bo to optional install...s tem da bo checkbox na konc ze selectan.in cifra bo spet na 90% =)

st00rm ::

ma kaj skos ta komisija neki tečnar. glede da je v evropi največja uporaba firefoxa bi lako vidl da ie ne povzroča težav. enkrat bo pa miscrosoftu dovolj pa bo reku da preprosto windowsov ne bo izdal v evropi
itak pa nobeden ne bo kupil verzije brez ie, ker bo stala isto kot z njim
God must love stupid people because he made so many of them.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: st00rm ()

GupeM ::

Bojo kupil... Tisti ki so tok proti IE da bi celo več plačali za Windows brez IE.

cekr ::

Če jest nekaj plačam, hočem vse kar mi MS nudi.

Nek eurobirokrat žespet hoče pokazat, da je njegova služba zelo pomembna.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

bbf ::

windows se kupuje brez ie. čeprav je zravn. na to temo so že pušili enrat.

c00L3r ::

Neumnost. Namestil bom windows in ne bom imel spletnega brskalnika??? WTF?!? Niti na internet ne morem it in si prenest Firefox/Chrome/Opera/Safari. Večje neumnosti si ne morejo izmislit.

neoto ::

Tukaj vsak svoje goni... Eni se pritožujejo, da so Windowsi en crap, zato ker ne moreš nič naredit, ko jih namestiš (v primerjavi s kakšnim drugim OS), drugi bi pa radi imeli skoraj samo kernel in ostalo vse svoje...

A za MacOS bodo tudi zahtevali, da ga ponudijo brez Safarija?

Sims ::

Ni potrebno, da je brez,

samo opcija, da ga lahko odstranim (dejansko, ne samo ikone). Po defaultu naj bo gor. Pa updajti naj delajo brez njega ... Enako za MPlayer. Uninstall, pa so zmagali.

LP.

Sims

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

SmeskoSnezak ::

Ne, ker Apple navaja, da je "Safari bundled software with MacOS and the Apple PC". Težava je pač, kar "Windows ni bundled" z PC-ji, ki so različnih konfiguracij. Je "optional". Zato _bi_naj_ tudi programje biti "optional" za Windows. Vsaj, tak jaz to razumem...
@ Pusti soncu v srce... @

Tear_DR0P ::

mah tale komisija res sam nekaj sere - naj pustijo MS na miru, da dela windowse kot hoče, sami pa se zmigrirajo na FLOSS (vsaj OOo naj začnejo uporabljati) - se bo MSu poznalo bolj kot neko zajebavanje na podlagi prijave izpred dveh let, ko se je stanje že davo spremenilo

a ni opera "spakirana" v wii?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

MrStein ::

st00rm:
enkrat bo pa miscrosoftu dovolj pa bo reku da preprosto windowsov ne bo izdal v evropi

Sanje.

neoto:
A za MacOS bodo tudi zahtevali, da ga ponudijo brez Safarija?

Which part of monopoly you don't understand ?

ko se je stanje že davo spremenilo

Ah res ? IE več ni del Windows ??? Sem kaj zamudil ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MTm2H37rqt7B ::

Evropa spet rabi denar, se bodo že kakšno tožbo spomnil. Že videno.

AndrejS ::

Jaz pa bi mel BMW serije 7 brez električnega pomika stekel.... kam se naj pritožim ?

ales85 ::

Eni pa res nočete razumeti pojma monopol...

Tomas 33 ::

Pa še vedno lahko kupiš kak drug avto in se brez težav voziš po slovenskih cestah. Ko pa uporabiš kakšen drug OS ne moreš uporabljati večine storitev e-uprav, e-bank itd.

JayKay ::

Operacijski sistem naj bil bil po installu funkcionalen. Če nima web brovserja pol ni funkcionalen. Itak ga ne bodo popolnoma odstranili, ampak bo tako kot so že omenili, optional. Saj si lahko kdorkoli naknadno namesti browser po meri. Še boljše pa bi bilo če bi bili vsi ta večji browserji not v instalaciji in bi si vsak izbral svojega :)

Genetic ::

Jaz pa bi mel BMW serije 7 brez električnega pomika stekel.... kam se naj pritožim ?


...ker ti Majster&Toncek ponujata njun vgradni komplet za el. pomik stekel, ki ti bolj ustreza (tipke na strehi, modro osvetljene, nastavljiva hitrost pomika, ...)

Phantomeye ::

Ma brezveze. Windows pripada Microsoftu in SAMO on ima pravico odločat, kaj bo njihova lastnina vsebovala. Nihče od vas ne zahteva, da morate uporabljat Windowse. Imate popolnoma proste roke.
Če čutite neizmerno željo, da ne boste uporabljali Windowsov samo zaradi tega, ker je naložen Internet explorer, se lahko mirne volje odločite neuporabljat Windowse.

In tomas, ne vidim poante v tvojem postu. Uporaba e- storitev je odvisna od browserja, ne od OS.

Icematxyz ::

Sploh nevem kaj se razburjate:

povod pa pritožba razvijalcev Opere iz leta 2007


Če že čez koga bentiti potm bentite čez tiste, ki so tožbo sploh vložili.

pecorin ::

izkoriscajo monopol, ki ga imajo na trgu OS-ov za vsiljevanje svojega web browserja, ki ga ne mores odstraniti...

saj to bi moral vsak otrok razumeti.

km- ::

pomoje tuki sploh nebi bil problem ce bi ie podpiral standarde.. in se web developerji nebi rabli jajcat in pisat kodo posebi (tweakat) samo za ie.

SmeskoSnezak ::

Sprobaj IE8, se vidi napredek k podpiranju standardov.
@ Pusti soncu v srce... @

st00rm ::

st00rm:
enkrat bo pa miscrosoftu dovolj pa bo reku da preprosto windowsov ne bo izdal v evropi

Sanje.


bojo rekl dost mamo te k* evropske komisije sej nas skos zaj*, pa nam sam kazni pišejo, pa še cela evropa gre na open source, tko da ne vem kakšen dobiček bodo imel če morjo novo verzijo izdat, pa še na vsake neki let miljardo kazni plačat
God must love stupid people because he made so many of them.

Poldi112 ::

>Ma brezveze. Windows pripada Microsoftu in SAMO on ima pravico odločat, kaj bo njihova lastnina vsebovala.

Zakaj potem sploh imamo zakone ki se ukvarjajo s preprečevanjem izkoriščanja monopolnega položaja?

>In tomas, ne vidim poante v tvojem postu. Uporaba e- storitev je odvisna od browserja, ne od OS.

No, pa ti uporabi browser ki ni IE za recimo Intrastat, kar država od tebe ZAHTEVA, če se greš trgovino. In potem rabiš kupit win zgolj in samo zato, da pošlješ eno statistiko našim birokratom. Fino, ane.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

PaX_MaN ::

bojo rekl dost mamo te k* evropske komisije sej nas skos zaj*, pa nam sam kazni pišejo, pa še cela evropa gre na open source, tko da ne vem kakšen dobiček bodo imel če morjo novo verzijo izdat, pa še na vsake neki let miljardo kazni plačat

To se ne bo zgodilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

MrStein ::

Smaugi:
Nihče od vas ne zahteva, da morate uporabljat Windowse. Imate popolnoma proste roke

Ah res ? Mi usposobiš Klik Pro na ne-Windows sistemu ?
Pa milijon drugih stvari ?
Ali si eden od tistih, ki ne razumejo besedo "monopol" (prevladujoč položaj na trgu, da ne bo kdo dlake cepil).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

pepe007 ::

Mislim, da te poteze EU komisije ne prinesejo nič končnemu potrošniku, temveč so usmerjene v dobrobit nekaterih podjetij.
Kar se mene tiče, bi osnovna programska oprema (operacijski sistem), moral vsebovati toliko uporabniške programske opreme, da povprečni uporabnik z računalnikom lahko kaj počne. Nadpovprečni uporabnik pa bo moral dodati programsko opremo za svoje potrebe.
EU bi raje skrbela za kvalitetno infrastrukturo. Ta bi vsem njenim državljanom omogočala boljše priložnosti in posredno bi mogoče celo zmanjšala tržni delež MS Windows. Povsod dostopen hitri internet bi znal resno spremeniti stanje tega, kar je na računalnikih. To naj se gre EU.
Cilj EU birokratov ne more biti, da umetno vzpostavlja konkurenco, kjer je zaenkrat ni (prav veliko). Konkurenco lahko naredijo samo resna podjetja ne pa naknadne umetne izmišljotine, ko je trg že razdeljen.

rnrv ::

Bravo EU, bravo razvijalci Opere!
Tisti, ki ste proti tožbam pogoltnih monopolistov ste čudni! Vam bi bilo vseeno, če bi vsi zemljani uporabljali Nokia mobilce, nosili Nike cunje, vozili GM avtomobile, srali McDonalds, scali ...

MS je s svojo agresivno, militantno in podlo marketinško in razvojno politiko potolkel že marsikaterega razvijalca programske opreme (npr. Netscape Communicator). No res pa je, da jo je zaradi nekvalitetnih izdelkov marsikomu tudi ustvaril (npr. defragmenterji,...).
Ampak na koncu se lasamo uporabniki, ker ne dela to, ker to ni združljivo z onim, ker OS stalno napake serje, ker PowerPoint po sveži namestitvi sploh ni delal,...
Ali se sploh zavedate koliko je na spletu forumov, kjer se ljudi menijo samo o MS napakah (nekaterim to postalo že hobi).

Pa ne mi s takimi, da imamo možnost presedlati na drug operacijski sistem... Dobro veste zgodbo o združljivosti naprednejših programov!

Sicer pa za prostočasno popravljanje OSja, klikanje po nastavitvah in občasno brskanje po netu sploh ne rabimo nič drugega kot Windows.

MTm2H37rqt7B ::

Jaz vem da v svoj software ne bi tlacil linkov (ali buhnedej bundlov zraven) do softwera od konkurence. Ali sem pa samo jaz tako cuden? Winsi omogocajo namestitev drugih brskalnikov brez kakrsnega koli problema, celo spremeniti se da default browser. Kaj se zelijo? To kar se grejo je ze preseravanje in mahajo z besedo monopol. Jaz ga ne vidim. Zadnjic je bila objavljena raziskava koliko se uporabljajo drugi web browserji.

Tle vidim povezavo z piratstvom v glasbeni/filmski industriji.
IE monopol - porast firefoxa : MP3/Divx piratsvo - rast dobička

Nekdo je pohlepen. In to v tem primeru ni MS :)

mrdaco ::

@rnvr

Ma kaj bluziš.

Na koncu bo EU prepovedala vse kar je integrirano v Okna. Se pravi, media player, notepad, remote desktop connection, bla bla spisek je dolg. In kaj boš na koncu dobil? Nič druga kot DOS.

Ma raje malo širše razmišljajte europejci. Kateri brskalnik pa ima privzet naprimer Linux? Sploh pa če komu ni všeč IE, pa so tukaj alternative, ki so trenutno zastonj. Če pa enkrat IE nebo integriran v sistem verjemi, da bo Firefox, Opera itd tudi plačljiv.

Sicer pa kot je že nekdo rekel, operacijski sistem mora biti celovit. To pomeni mora ponujat osnovvno delo z osnovnimi funkcijami, kar pač IE je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mrdaco ()

PlayTheGame ::

Kaj se tolk sekirate okol tega IE-ja, a je monopol al ni monopol... Itak ima vsak svobodno voljo naložit kak drug browser in to je to. Sam sem itak že precej časa na firefox-u in bom tam tudi ostal. :)

Mogoče edina stvar, ki jo pogrešam je uninstall za IE.
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

opeter ::

EU bi morala poskrbeti, da se vsakega, ki uporablja npr. nelegalni Windows OS nekako kaznuje/sankcionira.

Statistika uporabe sistemov bi se v tistem trenutku takoj spremenila, tako bi odprli prosto pot brezplačnim sistemom, ter programom, obenem pa bi tudi Microsoft točno vedel, koliko legalnih Windowsov je v uporabi.

To ne velja le za Windows, ampak za vse komercialne programe, od Adobove zbirke, Autodeskove programe, celo za najmanjše programške, ki stanejo 19,95 $ ali manj.

Seveda to izvesti je znanstvena fantastika, saj takoj ko izdajo najnovešjo različico nekega orodja (recimo Vimeo Video Converter - tak nap pamet) za 19,99 $ se še isto uro pojavi crack zanj oz. kakšen generator serijskih.

Ker tisti, ki že sedaj ne plačujejo za te programe, seveda ne bi plačevali niti pozneje. Bi pa tako podjetja dobili bolj realne podatke o dejanskih licenčnih programih in številu uporabnikov. Pa tudi razvoj alternativnih programov bi še bolj razcvetel oz. dobil nov zagon. Morda celo iz donacij posameznikov (kot se to že sedaj dogaja).

Zakaj pa potem ne uporabljajo brezplačne in/ali odprtokodne programe? Ker se GIMP sliši bolj bedno od Adobijevega Fotošopa?

Glede odločitve EU komisije se strinjam s pepe007-tom. Naj EU predlaga alternativo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

preem ::

a umirte se no, kaj se razburjate tolko, slabo za srce ;)

drgač pa je to čist prav, microsoft je navaden zloben monopolist in ne pusti zraven nobenga drugega. cela njegova zgodba o uspehu temelji na prevari in sedaj ni nič boljše. vendor lock-in jim je najbolj pogosto uporabljena strategija pri razvoju novih stvari, lepo vas prosim, vse jim je treba pobrat.

No, pa ti uporabi browser ki ni IE za recimo Intrastat, kar država od tebe ZAHTEVA, če se greš trgovino. In potem rabiš kupit win zgolj in samo zato, da pošlješ eno statistiko našim birokratom. Fino, ane


in to se tep zdi prav??? da država vsiljuje microsoft-only tehnologije? še javni upravi par kazni iz strani evrposke komisije v vrednosti par miljončkov evrov pa se bo kaj spremenilo.

microsoft je samo še ena komercialna firma ki prodaja svoj produkt, kot fruktal, gorenje, tuš. zakaj bi imeli oni pa prednost?

Poldi112 ::

Od kje ti ideja da se mi to zdi prav?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

mrdaco ::

Preem

Od kot se ti zdi da ima MS prednost pred Fruktalom in Gorenjem? Vsi so le firme, ki trgu ponujajo nekaj, eni sok, drugi pralni stroj, tretji pa operacijski sistem. Trg se pa sam odloči, katerga proizvajalca bo izbral, po različnih kriterijih; ceni, uporabnosti, supportu, zdravju, garanciji in nenazednje okusu določenega izdelka.

Ne vem, a je tebi kdaj prišel kak diler in ti s pištolo na čelu ukazoval da kupi Microsoftova Okna. No jaz do danes še tega nisem zasledil niti v Lady, kaj šele v kakem drugem resnejšem občilu.

Phantomeye ::

Kot sem že rekel. Njihov OS je. Itak, če želiš lahko nadomestiš vse kar ti je želja. Od firefoxa pa do fucking gimpa. Je pa bedarija, da bi vključeval konkurenčne izdelke v svoje. Naj se javi tisti, ki bi na svoj avto dal goodyear gume, če bi pa doma imel svojo tovarno gum? Še vedno lahko tisti gume zamenja z drugimi, ko kupi avto.


Skratka, ZAME ni izkoriščanje monopolnega položaja, če ti firma omogoča alternative.

preem ::

ah lepo te prosim, poglej sam kolk npr laptopov lahko kupiš pri nas BREZ windowsov gor. primoran si kupiti winse ja, ni glih kot da lahko izbiraš. pod katerim kamnom ti živiš?

poldi, sory, med vrsticami se mi je zdelo kot da si podpornik tega.

mrdaco ::

Lahko pa kupiš prenosnika, brez OS-a, pa boš za enak model plačal enako ceno. To je problem proizvajalca, ki ima pogodbo z MS.

Azrael ::

Nova glupa poteza EU birokratov.

NI čudno, da je EU vedno bolj podobna SZ.
Nekoč je bil Slo-tech.

MTm2H37rqt7B ::

@preem:

Nastejem ti lahko: 26 razlicnih notebookov brez OS, 109 z DOS in 80 z Linux

Ne govori bedarij.

EDIT:
Ja, v slo. stacunah.

Zgodovina sprememb…

Bistri007 ::

JayKay:
Operacijski sistem naj bil bil po installu funkcionalen. Če nima web brovserja pol ni funkcionalen. Itak ga ne bodo popolnoma odstranili, ampak bo tako kot so že omenili, optional. Saj si lahko kdorkoli naknadno namesti browser po meri. Še boljše pa bi bilo če bi bili vsi ta večji browserji not v instalaciji in bi si vsak izbral svojega :)

Kaj naj začnejo prodajati MS-DOS 7.0 namesto Windows 7 ali kaj? Še notepad naj ven vržejo, ker je potem uničijo konkurenco za izdelovalce notepad.exe :(

Linux seveda dobiš na polnem DVDju bloata - to je pa OK, al kaj?

Problem je še to, ker bi moral s kakšno počasno internet povezavo (ali preko dragega GPRS) najprej prenesti 20MB za browser, preden bi šel lahko na google ali najdi.si.

Microsoft bi moral tako krpati še buge v konkurenčnih browserjih, od FF, Opere, Konquererja, Safarija, Chrome do ne vem še česa. Njihovi Windows sistemi ne bi bili varni, če bi bila luknja v enem izmed teh. Odgovornost pa seveda na Microsoftu.

Kako bi pa sploh izbrali, kateri browserji pridejo na DVD oziroma v spisek? Kaj pa če vmes pride FF 5, na DVDju pa je FF 3? Poleg tega bi morali biti instalerji poenoteni ipd.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

kriko1 ::

Bistri007: Katerega dela od monopol ti ne razumeš?

Linux seveda dobiš na polnem DVDju bloata - to je pa OK, al kaj?

Ampak si lahko namestiš samo jedro če ti paše, oz polno namizje tudi brez brksalnika, kateregakoli.

Microsoft bi moral tako krpati še buge v konkurenčnih browserjih, od FF, Opere, Konquererja, Safarija, Chrome do ne vem še česa. Njihovi Windows sistemi ne bi bili varni, če bi bila luknja v enem izmed teh. Odgovornost pa seveda na Microsoftu.

Ja, z IE pa so res varni. In od kje tebi to da bi sedaj kar naenkrat morali drugim krpat karkoli?!

ender ::

Linux seveda dobiš na polnem DVDju bloata - to je pa OK, al kaj?
Na DVDju imaš več alternativnih programov za iste stvari, in se lahko sam odločiš katere od njih boš namestil - ali pa ne.

Kako bi pa sploh izbrali, kateri browserji pridejo na DVD oziroma v spisek? Kaj pa če vmes pride FF 5, na DVDju pa je FF 3? Poleg tega bi morali biti instalerji poenoteni ipd.
Zakaj pa pri Linux DVDjih ni teh problemov?
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

>Lahko pa kupiš prenosnika, brez OS-a, pa boš za enak model plačal enako ceno. To je problem proizvajalca, ki ima pogodbo z MS.

Kar seveda ni res, ampak zlajnana floskula FOSS loverjev, po načelu dovoljkrat ponovljena laž, mogoče postane resnica.

Popolnoma enak model notesnika je v SLO brez OS bistveno dražj, kot isti model z Windowsi npr. v Nemčiji, jasno z dostavo vred.

Primer:

SI vs: DE

Tako, da bi bil že čas, da si tale mit o dragih Windows FOSS loverji vtaknete tja kamor sonce ne posije.

Isto kot mit o bogem privatniku, ki si ne more kupiti licenčneih Windows. Če za tak majhen strošek nima, kako bo pa plačeval material, surovine, prostore, energente, davke in , če se mu sluičajno sprdne, še zaposlenim plače?

Če ga baje ena ušiva licenca pokoplje? Tak naj crkne danes, ne jutri, bo manj škode.
Nekoč je bil Slo-tech.

Testman42 ::

Trg se pa sam odloči, katerga proizvajalca bo izbral, po različnih kriterijih; ceni, uporabnosti, supportu, ....


Premislimo kdo spada pod trg? Jest mislim da ene par procentov geekov, ostalo pa večinoma noobi pa podjetja. (lahko kdo preveri kako je dejansko)
Kako tej večini trga dopovedat da obstaja (boljša) alternativa temu kar oni smatrajo za samoumevno, da so na računalniku Windowsi in njihove aplikacije?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Utk ::

Zakaj bi jim pa to treba dopovedat? Kaj tebi kdo dopoveduje, katera pašteta je najboljša? Pusti jih na miru, naj izberejo kaj želijo. Če jim že hočeš kaj dopovedat, dej pa reklamo na tv.

MrStein ::

Bravo Azrael, ugotovil si, da je v DE cenejša računalniška roba, kot v SI.
Zdaj pa primerjaj DE+Win z DE-brez Win.

Drug pogled na isto stvar:
- brez Win : 1132 EUR
- z Win : 1219 EUR
8-O

Gre za isti laptop (v isti trgovini, takorekoč).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Bellzmet ::

Hmm O.K. vse lepo in prav.

Samo, potem bo treba imeti ob sveži namestitvi zraven še CD kjer bo gor program za dostop do spleta. Ker sedaj sem namestil Windows, najprej pognal IE, poiskal vse driverje, downloadal Firefox,...

Kako bo pa sedaj to šlo, če ne bo še na CD/DVD od Windowsov spletnega brskalnika? Sej se še na net ne bo dalo iti...

Poldi112 ::

Pač, Azrael je pameten kot ponavadi, potem pa potihne. Kot recimo v tej temi.

In kar je najbolj smešno, on je tisti ki daje take izjave:
>Kar seveda ni res, ampak zlajnana floskula FOSS loverjev, po načelu dovoljkrat ponovljena laž, mogoče postane resnica.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropska komisija hoče več brskalnikov v Windows (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
16315515 (11587) BigWhale
»

Microsoft tožijo, Sony BMG uvaja nove "DRM luknje"

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
184097 (3435) 64202
»

Spor o Windows Media Playerju

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
302922 (2855) Pithlit
»

EU : Microsoft - 2 : 0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
10010152 (10057) Utk

Več podobnih tem