» »

Bodo Američani zakonito prisluškovali vsem komunikacijam?

1
2
»

pupsi1984 ::

matheus a si slucajno pravnik ali FDV-jevc, kr mi tako obracas naokoli besede? ;)

1. drzi legalno ne pomeni legitimno, sam jz tega tukaj nisem nikoli trdil... razglablajati o tem kaj je legalno in legitimno ni smiselno.. zakaj? ker nekaj kaj je legitimno za nekoga, za drugega ni... tako da legitimnosti ni nikoli zadolsceno... razen ce ti ne mislis legitimnost ( v smislu konsenza vecine (a hkrati to pomeni zatiranje manjsin)), oz omenjene legitimnosti mednarodnih pravnih načel, ki pa temeljijo izključno oziroma v veliki večini (z redkimi izjemami) na mednarodnem rimskem pravu oziroma zahodnem pravu ter občih pravnih načelih (ki izhajajo iz tega prava), kar je že samo po sebi sporno z vidika enakopravnosti , torej hkrati legitimnosti...
2.vse funkcije v državni upravi so tako ali pa tako politične (govorim dejansko NE fantazijsko kaj bi morale biti), zato ne vem zakaj bi bilo z direktorjem SOVE, ki je politična funkcija, že zaradi tega, ker služi državi oziroma trenutni vladi, kaj drugače...

"vso prisluskovanje pa se snema v centru v katerem so shranjeni vsi podatki glede vseh zapisov ki so nastali pri prisluskovanju...
Razen če vladna komisija ali pa bivši direktor službe kakšnih dokumentov ne "odnese" na "varno"."
Normalno, da pride do zlorab.... zato sem pa opisal primer zlorabe npr. ribičija janša-sanader...
Kar sm hotel s tem povedati je samo to, da dokumenti obstajajo, kar si ti samo potrdil...

3. V 25. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»(2) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka pooblaščena skupina ne sme vpogledati v tisti del dokumentacije nadzorovane službe, iz katerega bi bilo lahko razvidno, da v postopku delujejo ali sodelujejo tajni delavci oziroma sodelavci po določbah ZKP, ZObr in ZSOVA oziroma bi bila lahko razkrita identiteta teh tajnih delavcev ali sodelavcev.«.

To je varovalka za razlicne "intelektualce" iz parlamenta s koncano osnovno solo (nedavni primer) , ki bi (in v Sloveniji ki) razkrili podatke ki veljajo za strogo zaupne in ki bi z razkritjem ogrozili nacionalno varnost in celoten obrambno varnostni sistem... samo poglej kaj se dogaja v Sloveniji v zadnjih časih? obvescevalna sluzba je unicena... zaradi tega ker se je nekdo spomnil (ne bom ga spet omenjal...), da mu to ne pase... Nemci so popizdili, ko je NEKDO (spet ne bom pisal osebe), objavil podatke o lokaciji njihovega staba v Sloveniji, samo zato, da bi dobil politicne tocke... ZARADI TAKIH debilov v parlamentu, ki jih nenazadnje volimo vsi, so zakoni (ceprav ne najboljsi) napisani kot so...in prav je tako, da vsak tepec v parlamentu ne dobi teh podatkov...

4. Po eni strani to drži. Po drugi pa mi nismo dolžni dopuščati tega nadzora. Povedano drugače - imamo pravico uporabljati šifriranje in tajnim službam pokazati sredinec.
DA, Imaš pravico uporabljati šifriranje in kazati sredinec (ustava ti to omogoča)

ps. tocke ne pisem zato, da bi koga nerviral ampak zaradi preglednosti, pravopisne napake pa so izkljucna posledica moje povrsnosti ;)

poweroff ::

No, ni problema. Jaz sem malo na hitro napisal, ker se mi ni dalo razlagati detajlov. Pegaz se je pa malo zatipkal, ampak vsi vemo kaj je hotel povedat.
sudo poweroff

nevone ::

> Seveda ne. Dokler se to dogaja drugim (Arabcem, "kriminalcem", "pedofilom", itd. nas ne skrbi. Ko pa smo nenadoma MI na vrsti, in to MI, ki podpiramo borbo proti terorizmu, in ki smo "na liniji" - potem pa ljudem začnejo delati "klikerji" v možganih. Samo takrat je ponavadi prepozno.

To velja samo za tiste, ki imajo stalno eno figo u žepu. Za ostale to ne velja.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Barakuda1 ::

To velja samo za tiste, ki imajo stalno eno figo u žepu. Za ostale to ne velja.


Yess...yess...tooo :))

Še mau, pa bomo lahko vodilni v izvažanju fig :D >:D

CaqKa ::

>>> Ker nimam kaj skrivati, bom še naprej uporabljal Gmail, Yahoo in Hotmail.

normalno. nisem tak paranoik kot ti.

Looooooka ::

arabcem pedofilom in kriminalcem?
demokracija je tle zato, da smo VSI delezni istih pravic in da ni nobenga Busha, ki si svojevoljno zmisluje kdo je arabec pedofil in kriminalc.
ce obstajajo neke izjeme za case ko nekomu pac to izjemo pase met pol to vec ni demokracija ampak isto sranje kot smo ga mel v Jugoslaviji.
Vse drzavne institucije morjo spostovat zakone in tist k jih krsi more takoj letet s polozaja.
Izgovor da neki pocnes v drzavno dobro nima nobenih temeljev, ker si se sam odlocu kaj je dobr za drzavo.Dokler se vecina slovencev ne odloc in rece..."ja lahko nam prisluskujete pa berete mail pa sledite kam in s kom to kokrat pocnemo,ker nimamo kej skrivat" se pac tega ne sme pocet.
Je pa lepo vidt da bo Bush znan kot najslabsi in najbolj osovrazen predsednik vseh casov.Njegovi nasledniki ga bojo lepo spluval k prasca in pridno zlorablal zakone, ki jih je on sprejel ne da bi ob tem izpadl kot volki.10ka za sprejete slabe zakone, ki so vedno v interesu napacnih ljudi.
In letos je slovenija sprejela par podobnih "antiteroristicnih" zakonov.Tko da v Sloveniji ni nc bols.

Thomas ::

Nesimetrija v moči se veča. Nekdo je vsak dan še za en korak pred drugimi. Tisti drugi mu sicer napovedujejo skorajšnji propad, a sami ne verjamejo preveč v to.

Kaj drugega bi bilo pričakovati, če smo realni, kot da nekdo prehiti vse ostale in jih še posluša zraven?

To bi naredil že Rimski imperij, če bi lahko. To bi naredili že Goti, potem ko so ga opustošili.

Dejte vzet 10 doz realnosti in potem glejte na svet.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leinad ::

Thomas mislim, da nisi povedal ničesar kar vsi tukaj že ne bi vedeli. Kritika proti takšnemu početju pa je povsem na mestu, je Matthai imel(ali še ima) v podpisu lep citat: "We must defend our privacy, if we expect to have any".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

Mahdi ::

>barakuda1: Človk vas sploh ne razume več. Saj če ste pošteni, če niste terorist in če nimate kaj skrivat, pol je itak vseeno.

Tisti, ki pravite, da vas ta zakon ne gane... a potem vas ne bi motilo tudi to, če bi se nekdo spomnil v vsakega človeka vgradit čip, da bi se vedno vedelo, kje kdo je? Sej verjetno ne počnete nič protizakonitega, jst tudi ne, ampak meja pa mora biti nekje.

Kje boste potegnili mejo med zagotavljanjem varnosti in vdorom v vaše osebno življenje?! Čip je pač nadgradnja nadzora komunikacijskih sredstev, prav tako je nadgradnja biometričnih potnih listov... končna stopnja je pa 1984. Ne vem za vas, ampak raje tvegam arabskega terorista na sosednjem sedežu na letalu, kot pa da živim v akvariju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mahdi ()

poweroff ::

Tisti, ki pravite, da vas ta zakon ne gane... a potem vas ne bi motilo tudi to, če bi se nekdo spomnil v vsakega človeka vgradit čip, da bi se vedno vedelo, kje kdo je? Sej verjetno ne počnete nič protizakonitega, jst tudi ne, ampak meja pa mora biti nekje.

Seveda nas ne moti, saj vendar uporabljamo mobilne telefone. Z njimi se da ugotovit precej točno lokacijo vsakogar...

P.S. Barakuda se je delal norca iz tistih, ki so dosedaj tulili oo tem, da pa kaj pol če nas nadzorujejo....
sudo poweroff

nodrim ::

telefon lahko ugasneš kadar koli ali ga ne vzameš s seboj ...

Mahdi ::

>Matthai: Seveda nas ne moti, saj vendar uporabljamo mobilne telefone. Z njimi se da ugotovit precej točno lokacijo vsakogar.

Kot je že uporabnik nad mano napisal, lahko mobitel izključiš oz. ga ne nosiš s sabo. Pri čipu pa to ne bi šlo.

poweroff ::

Lahko ga. Pa si ga že poiskusil?

Jaz sem ga, pa ni šlo več kot tri mesece. Tako da - v teoriji ga seveda lahko izključiš. V realnosti se pa to ne dogaja. Učinek je torej isti kot bi bil pri čipih, le da bi čipe dojemali kot prisilo, telefon pa nosimo prostovoljno. ;)
sudo poweroff
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SOVA še vedno skovika na vaših žicah

Oddelek: Novice / NWO
3711153 (7308) zmaugy
»

Kako pod vlado Mira Cerarja v Sloveniji nastaja nova politična policija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
12532591 (24990) poweroff
»

Ruski hekerji brali Obamovo elektronsko pošto

Oddelek: Novice / Varnost
2110259 (7138) PaX_MaN
»

SOVA (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
91443908 (30547) Jst

Več podobnih tem