» »

NVidia proti porabi s Hybrid SLI

NVidia proti porabi s Hybrid SLI

Neowin - Skozi razvoj grafične kartice počasi postajajo ključni porabniki električne energije v računalniških sistemih. Vanje moramo priključiti ločen kabel za napajanje, po možnosti pa si lastimo kar 2 ali celo 4, sparjene v SLI / Crossfire navezo, kar zna račune dvigniti do višav. Fantje pri nVidii se zavedajo težave, zato so stuhtali tehnologijo, imenovano Hybrid SLI.

Začeli bodo ponujati sisteme z dvema grafičnima karticama, najprej bo tu primarna (ali več njih), kot do sedaj, dodatno pa bo na matični plošči integriran še manj zmogljiv čip, ki se bo vklopil vedno, ko zverinska moč ne bo potrebna. Tehnologija bo omogočala, da lahko monitor enostavno vključite v matično ploščo, pa bo tamkajšnja grafikulja vedno servirala sliko, četudi bo številke mlela močnejša kartica.

Izvorna novica.

15 komentarjev

neoto ::

Naj dajo še to v večino prenosnikov, pa je problem rešen...

Primoz78 ::

Vecina prenosnikov ima ze manj zmogljive in integrirane graficne...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Matevžk ::

No, v igračkarske premičnike je najbrž mislil :).
lp, Matevžk

frudi ::

dobra ideja, ampak zakaj tega ne dajo kar na grafično kartico?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Senitel ::

Ker lahko, če imaš priključek za monitor na matični plošči, celotno grafično kartico izključiš kadar je res ne potrebuješ.

frudi ::

Ampak stvar deluje le, če se integrirana in ločena grafična razumeta med sabo; po domače, če imaš nvidijin chipset in nvidijino grafično.
Razen, če tole podpreta še intel in ati, si ne predstavljam, da bom še kdaj izpolnjeval pogoje za to tehnologijo :). Če pa še slučajno ne podpira dveh monitorjev, pa sploh ne...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

joebanana ::

Ta članek ma zlo dvoumn naslov. Proti se lohk zastop kot da nasprotuje... Saj jst sm tko zastopu

Matevžk ::

Saj. Nasprotuje porabi. Skuša odpravit porabo. Kaj je tukej lahko narobe razumljeno? :)
lp, Matevžk

driver_x ::

A samega grafičnega čipa pa ne znajo narediti tako, da bi v času mirovanja (beri: pisarniškega dela) porabil manj energije, si zmanjšal frekvenco ali kaj podobnega? Drugače pa: a ni bil Voodoo od 3DFX-a nekaj podobnega: vključil se je samo pri 3D pospeševanju, sicer je delala običajna grafična kartica.

neoto ::

Vecina prenosnikov ima ze manj zmogljive in integrirane graficne...

To je sicer res, ampak tiste še za OS kot je Vista komaj zaležejo, kaj šele če kakšne 3D simulacije poženeš...
Sem pred kratkim videl pa res en prenosnik, ki je imel stikalo za izbiro grafične kartice - integrirana ali ločena. To pa pogrešam še na kakšnem drugem prenosniku z ločeno grafiko.

GaS ::

OK, tisti ki si ze lastijo(te) SLI sisteme, se itak verjetno ne sekirate prevec zarad racuna..Pa ce mas tok kesa za neko gamersko masino, pol mas tut 1% tok kesa za eno office/server/mula masino, kjer pocnes vse ostale stvari.. In je prihranek zagotovo vecji. Res pa da mas dve masini..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GaS ()

arjan_t ::

zadeva nima nobene povezave s pravim sli-jem, gori je omenjen ker pač porabi dosti

Senitel ::

frudi: Exactly... >:D

sammy73: Saj se grafične kartice danes down clockajo, če niso v 3D načinu. Ni pa to niti približno podobno prihrankom, ki bi jih lahko dosegli, če bi grafično postavil v stand by. Ker tudi pri samem downclocku moraš še vedno napajat vse tiste milijone tranzistorjev, ki sicer ne počenjajo ničesar. Voodoo 1 in 2 je seveda zlo simpl se spravil v stand by, kaj pa Voodoo 3, ko ni bil več dveh ločenih kartic? Tam je pa vsa "3D" logika se napajala tudi takrat ko si se šetal gor in dol po direktorijih v DOS-u. Sedaj si pa predstavljaj kaj se zgodi, ko pač vse potrebuje 3D pospeševanje (Vista).

neoto: Da, razni ultra portable prenosniki imajo poleg integriranega čipa tudi dodaten GPU in zadevo pač vklopiš po želji. Edini problem je, da moraš prenosnika pri spremembi resetirat. Tole je pač avtomatsko in "on the fly".

Jst ::

Dobra ideja, but... kaj pa kvaliteta slike? Ko se mi je skurila grafična, sem uporabljal na mojem entertainment sistemu intelovo integrirano zadevo, ki je prikazovala tako sprane, blede barve, da bi lahko kar depresiven postal. Da ne pomislim na nejasne črke pri resoluciji 1280x1024.

Kako pa mislijo to rešiti?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Izi ::

Saj se grafične kartice danes down clockajo, če niso v 3D načinu.

To je bila kar v redu zadeva, dokler ni prišla Vista. V Visti pa je grafična vedno v 3D načinu, saj celotno namizje deluje v 3D načinu.
Zaradi Viste bo sedaj poraba računalnikov bistveno narasla in tako se morajo spomniti nekaj novega, ker 2D način sedaj ne obstaja več.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

SLi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
445345695 (148416) SureNot
»

Intel X38 Express prihaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
818337 (5739) kotnikd3
»

Maja prihajajo prvi PPU-ji

Oddelek: Novice / Grafične kartice
495586 (3079) Senitel
»

Crossfire končno prispel

Oddelek: Novice / Grafične kartice
294817 (3347) fahrenGONE
»

agp, pci

Oddelek: Kaj kupiti
161883 (1566) Utwig

Več podobnih tem