» »

SLi

SLi

Senitel ::

Glej, ce ti ni niti priblizno jasno, zakaj pol pametujes? Kaksna naj bi bila ta v osnovi drugacna graficna? Fancy smancy dual core GPU zato ker Intel in AMD pravita, da je to cool (tm)? Bo ta dual core GPU kar naenkrat naredil Quake 1 da bo zgledal kot Crysis? Kaj pa se naj bi se spreminjalo razen stevila cevovodov, stevila tranzistorjev in frekvenc? Naj dodamo se logiko za kuhanje kofeta? Ce je to vse kar se je spremenilo potem itak zivis pod eno skalco. :\

Vlady ::

Ewo info iz prve roke glede SLI-ja:

Par dni nazaj sm kupu:

AMD 4200+ X2 64-bit 1MB/BOX
ASUS A8N-SLI SE
2x 7900GT 256MB
600W napajalc (res 600W ne kwazi 600W).

Zadeva zaenkrat špila dokaj normalno, nisem še probal veliko špilov, ker nimam časa, ampak do sedaj se sprobal: Silent Hunter 3 z dodatkom, Oblivion in Gothic 2 z dodatkom.

Pri silenthunter 3 dela super zadeva, samo pogrešam kak AA, ki ga nikakor ne morem vklopiti. Če ga vklopim v driverju, mi špil zašteka in se ne naloži. Drugače pa špica. Voda je taka, kot da bi bla taprava. ostalo je povprečno.

Oblivion dela super, prav tako je kvaliteta superca. Vklopil sem vse, vse do konca, in mi je sdamo malo štekalo ko je loadal mapo (zaradi diska). Drgač pa grafika za sline cedit.

Gothic 2, pa je delal kot na prejšnji grafi FX 5600, mogoče še malo bolj tekoče.



Drgač me zanima pa predvsem to:
Imam dve grafični, kjer ima vsaka 256MB DDR3 ram-a gor. Torej bi morale imeti v SLI načinu 512 skupaj. Zakaj mi kaže samo 256MB? Nekje sem zasledil, da se v bistvu uporablja samo GPU od druge grafe, ki "pomaga" prvi. Drgač pa sm zaenkrat zadovoljen z novim kompom. :D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Senitel ::

Rama imas se vedno samo 256MB ker morata imeti obe kartici svojo kopijo vseh podatkov.

Vidko123 ::

Imam eno vprašanje glede SLI načina. Imam grafično kartico MSIGeforce 6600GT kateri bi rad dodal še eno da bosta delovali v SLI načinu. Moje vprašanje pa je, če mora biti druga grafična prav taka in od istega proizvajalca, ali je lahko kak drugi proizvajalec?

Lp

>>><<< ::

Grafični moreta biti ENAKI, tudi firma more bit ista.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

PrimozR ::

Nope, enak model (in enake frekvence). Da sta grafični enaki že DOLGO ni več omejitev.

>>><<< ::

Teoretično je predpisano, da sta isti, tako kot za ram v dual chanell.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

PrimozR ::

Pa ne firma. Že dolgo ne več. Isti model ja, firma ne več.

Vidko123 ::

To je dobra novica!
To pomeni, da se morata grafični ujemati po specifikacijah (hitrost GPUja in RAMa).
Kaj pa količina rama, cevovodi in podobne stvari?

PrimozR ::

Tudi to ampak 256 MB 6600 GTjk je itak zelo malo. Razlik v cevovodih pa tudi ni (seveda če sta grafični istega modela, kar je važno - 8800 GTS 640 s 640 in GTS 320 s 320, 7900 GTX skupaj, itd.)

plavi85 ::

Jst vm prawm da pomoje SLi se ni tm k bi mogu bit , mogoce z 8800 al pa 8 serijo pač , meu sm namreč 2x7600gs in nekateri spili so spilal nekateri so pac sam na eno , pa k mas u sli , mas lahko samo en monitor , mislm jaz mam namrec 2 na enemu racunalniku tako da to preklaplanje me je malo motilo...plus walda nebo se enkraten preformance , prsu sm do zakljucka takrat da se mi je bolj splacalo kupiti 7950GT ki je bila 70tisoč , kakor 2x32.000 ki pa je 64.000 , preformance pa je biu slabsi za ene 35% od 7950GT....

PrimozR ::

SLI za vse, kar ni top of the line, ni upravičen. Nekateri špili pač nikoli ne bodo podpirali SLIja, in v teh primerih nikoli ne bo to, kar bi moral bit. Je pa že s 7. generacijo lepo začivel, 8. je samo še izboljšala vse skupaj in je že kar uveljavljena tehnologija. Da imaš v SLI lahko samo en monitor??? Imaš na grafični samo en izhod??

macgajver ::

Veš kaj je s slijem problem če imaš močno grafično ti bo že itak vsak špil poganjala s dost fpsji ne rabiš potem dveh če pa kupiš dve grafi srednjega razreda povežeš v sli denarja daš isto kokr za eno močno grafično pa si spet tm performance bo definitivno slabši kot na eni močni s tem da pri veliko igrah sploh nebo sli deloval idini rezultat kjer se lahko potem pohvališ je 3dmark. Za igre sli definitivno ni rešitev

razn to kar si ti rekel PIP
SLI za vse, kar ni top of the line, ni upravičen
daš DVE 8800GTX V SLI PA PRIKLOPIŠ NA 1METER VELIK ZASLON S RESOLUCIJO 1920-1080.
zalaufaš R6VEGAS in daš shadows na high.
tenstan krompir je pa zakon

plavi85 ::

Kako bom meu priklop samo za en monitor če ima vsaka grafična kartica 2 izhoda , seprav sem imel 4 ampak v windowsih če sem obkljukal SLi mode je bil lahko sam 1 ekran aktiven in noben extended...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: plavi85 ()

igor0203 ::

Vidim,da ste nekateri prešpricali pouk slovenščine v šoli. Uporabljajte malo več ločil, prosim.

Vlady ::

Meni je do sedaj SLI lepo deloval v večini iger... Še posebej je bil problem pri oblivion. Če nisem imel SLI, mi je oblivion štekal če sem dal vsena high. Ko sem vklopil SLI, kot noč pa dan. Ne vem, sam do sedaj mi še noben špil ni štekal zaradi grafike, odkar imam SLI, do sedaj je bil problem vedno RAM ali disk.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

vbknez ::

Jst mam 2x 6600 GT extreme pa mi napr. serius sam 2 dela povprečno pri 26,399 FPS-jih (vse na maks, resolucija 1280x920). Je to realen rezultat al je bolj majhen. Tetiral sem tut v r faktorju pa sem dal vse na maksimum, tm sm pa dubu povprečno 27 FPS-ju. Sj v 3D marku 03 sm dubu kr dost točk 15300, sam v špilih bi pa menda lahka dubu več.
Kva pravte vi, bi mogel dobit boljše rezultate ?
(moj comp: AMD Opteron 144 2,1 Ghz, 2GB ddr rama (team group xtreme 500Mhz), A8N SLI Deluxe, 550 W napajalnik, pa 80 GB disk (prenosljiva hitrost 44KB/s)

>>><<< ::

3D Mark še najbolj izrabi SLi, drugače pa probaj še koliko FPS-jev dobiš samo z eno karto.

vbknez ::

Pr serius samu 2 sm z eno dubu, če sem dal vse na max 12.419 FPS-ju sam takrat je bil zadnji demo drugačen kot zdj. Tako da če primerjam demo Branchester sm pr eni grafi dubu (vse high, 1024x768) 29,865 FS-ju, pr SLI pa 49,424 FPS-ju, če sem pa še povečal resolucijo na 1280x960 sm pa pr eni dubu 15,610 FPS-ju pri SLI pa 35.501 FPS-ju. Pa sj ne rečem, serius sam 2 že sam napr. Call of Juarez sm pa s SLI-jem dubu povprečno 20 FPS-ju (nizka kvaliteta, 1024x768), če sm se pa po gozdu sprehajal, sm pa dubu 10-11 FPS-ju. Je to normalno.
Še nekaj bi vprašal. Ali je možno, da bi zaradi počasnega diska dosegel slabe rezultate v nekaterih igrah??

macgajver ::

Zaradi počasnega diska pomoje ne morš dobit malo fps če torente downlowdaš in antivirus melje se ti špil zatika ko hudič samo fpsji potem vseeno nebi smel veliko pasti če pa nič od tega ne dela pa sploh ni problema pa še rama imaš dost. Call of juarez je blazno zahtevna igra men je na 6800gt delovala precej švoh po performancih je 2x6600gt in 6800gt podobno samo še vedno sem jo lahko dokaj normalno igral na 1024.768 shader model 3.o in low-medium nastavitve. Serius sam bi ti moral sigurno bolš delat jest sem rihtal od enga tipčka računalnik amd 64 3200 1024rama in 6600gt je serius sam2 delou super. Če že dolgo laufaš isti windows se lahko šara nabere in potem vse skupej slabo dela probej win xp 2007 z vsemu updejti pa najnovejše gonilnike na svež sistem ni hudič da nebo dobr delal.
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

vbknez ::

Windows je xp sp1.Mal star, sam ga uporabljam, komaj nekaj mesecev in do zdej nisem opazil razlike. Težave z diskom sem omislil zato, ker je moj disk razdeljen na dve particiji. In sem na eni imel instaliran NFS U2, pa mi je delal vse na high s 20 FPS-ji, le v meniju sm jih dubu 50. Ko sm pa špil zbrisu, pa jo dal na drugo particijo, sm pa v meniju dubu podobno, le da mi med špilom ni padlo pod 25 FPS-ju. Zdej sem pa nove gonilnike naložu zaradi FIFE 07, ki mi pri predstavitvi ekipe dela s 15 FPS-ji, med igro pa 60-timi. (vse na max) Pol sm pa inštaliru ta nove gonilnike in šu, v kontrol panel ter vidu, da je
V-sync vklopjen, če ga špil tudi . Zato sm ga ugasnil, in je Fifa 07, med igro delala s 100FPS-ji, med predstavitvijo ekipe pa s 15-stimi, enako je pri posnetkih. Pri ostalih igrah ni razlik. No je, NFS UG2, dela slabši za 10 FPS-ju, in sem moral resolucijoznižat, na 1024x768. Ali je možna težava s starejšimi driverji(ostanki). KAko jih totalno zbrišem iz sistema??

Eti ::

lp mama eno vprasanje .. morda je kaksno tako vprasanje tudi v tej temi.. ampak.. brat vse strani :'( tko da upam
da mi lahko se en krat nekdo odgovoi v primeru da ponavljam vprasanje....
no vprasanje je sledece..
imam graficno kartico nVidia 7600GT (asus) in sedaj bi zelel narediti SLI... sedaj pa se pojavi problem..
moram kupit nVidia 7600GT (asus) al lahko kupim katerokoli 7600GT ( npr. od Club 3D) ?


hvala!

Shifty ::

Glej da imate enako kolicino rama in enake frekvence, firma ni pomembna. Drugic pa poglej saj na vrh strani ce ne kaksno nazaj;)
AMD X3 720 Black@3200
Sapphire 790GX

Eti ::

hvala :D

torej ce imam to graficno,
lahko nabavim to graficno in bo delovalo? 100%?

se neki offopic (oprostite :\ ) ...
sedaj imam na graficni 58°C ... a je to ok? al si morem omislit se kaksen ventilator, hladilnik za obe graficne ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Eti ()

Tilen ::

Na graficni lahko prides do ~127°C pa ne bo problemov. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Urc ::

Po moje se takrat začnejo pojavljat, če ne drugega fps drop pa kak artifakt:\

Eti ::

pri graficni pa sem opazil da so fpsji zelo nizki pri taki temperaturi.. v igri lineage 2 trenutno igram na PVPserverju.. in je vedno kaksen mass pvp in tam imam vedno pod 10 FPSja :\ in mi rahlo steka grafika :S rami nisao porabljeni 100% v igri.. tako da js mislim da je graficna preslaba :S

Vlady ::

Jaz imam 2x7900GT v SLI in imam na eni 55 na drugi pa 58 stopinj, pa mi vse dela kul. Drgač pa ne vem, če delujejo grafične različnih proizvajalcev, jaz namreč, ko sem kupoval, sem najprej vzel od ASUS-a XFX modela in že ko so sestavl skup, jim tam na servisu ni delal, tak da sem potem mogu vzet od Gigabyte-a, ki mi delata BP. Je pa možno, da se je v zadnjem letu zadeva spremenila.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vlady ()

Jernej L ::

Iščem SLI plato micro atx formata za AM2 podnožje, kaj priporočate?

PrimozR ::

Za AM2 dvomim da je kaka, s939 je bila, eVGA.

Eti ::

js imam asus m2n- sli deluxe ..
in je res dobra priporocam.. ima AM2 podonozje.. tko da 0:)

PrimozR ::

Lepo da maš M2N-SLI Deluxe. Ampak kaj njemu to pomaga? naj odžaga tistih 6 centimetrov? Človek išče mATX plato... :\

Eti ::

aja ups :\ oprostite :( sem spregledal.. oprostite ...

kobilica ::

Kako naj svojega prijatelja prepricam da je 8800 Gtx Sli brezveze in potratno?

Tilen ::

Ne moreš.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Vlady ::

@kobilica zakaj bi bil SLI brezveze in potraten?
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

kobilica ::

Na vecinoma testih se ke izkazalo kot iz zelo malo izkoristka...celo slovenski test je to pokazal.

Ta prjatu hoce kr en next generation computer...

Senitel ::

Če ma denar mu mal težko preprečiš...
Nevem zakaj bi takoj sedaj rabil "next gen" comp in not tlačil 2 GTX-a, ker igre itak še niso tolk "izkoristile" enega GTX-a, da bi dva naredila kakšen bistven pospešek, ko pa bodo, bodo pa zunaj že tudi hitrejše karte.

Vlady ::

Ne vem, men dve grafi velik bolj delata kot samo ena... Itak pa take stvari testirat je zelo težko, ker so testi preveč sintetični.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

kobilica ::

Meh naj kup kar ce,upam da ne bo joku pol k bo vidu nove grafe 8-O .

Aja,bojo 98 res cenejse kot 88?

dustphoenix ::

Hmm... Mene zanima ena stvar:

Mam ASUS 8800GTS 320Mb z njo na stock dobim 8898 pik v 3dmark06 ko pa vse navijem dobim 109XX pik.

Nato sem ustvaril SLi:
ASUS 8800GTS 320Mb + EVGA 8800GTS 320Mb (navadna in ne SC), sem dobil samo 123XX pik... :|
Nebi mogel nekak več dobit ven iz SLi kombinacije, glede na to, da z eno prilezem na slabih 11k pik?

Uporabljal sem zadnji driver z nvidine strani (mogel sem ga na novo povozit, da sem lahko SLi sploh vklopil) in testiral na WinXP+SP2+up-to-date updates... :)

Sistem pa je sledeči:
C2D E6750
2x 1GB 800MHz SuperTalent ram
ASUS Striker Extreme
SeaGate 500Gb SATA2
ASUS 8800GTS 320Mb (+ dodana EVGA za SLi test)
napajalnik je tudi ok: Epsilon 700W (in to ne tistih fancyšmancy 700W, ampak raw power:D)

PrimozR ::

Ker 3D Mark? pa vseeno, to ni kul, ne...

dustphoenix ::

Mam ASUS 8800GTS 320Mb z njo na stock dobim 8898 pik v 3dmark06 ko pa vse navijem dobim 109XX pik.

Vlady ::

Fora je v tem, da v kakem takem programu ne boš dobil 50% več pik, pač pa od 10-25%. V samih določenih špilih in na določenih nastavitvah, pa boš profitiral veliko. Še posebej se profitira, če v nastavitvah driverja vklopiš SLI AA 8x ali 16x. Izgleda super noro, pa še normalno dela :D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

PrimozR ::

Ja ampak 3D MArk se skalabila PRECEJ bolje kot pa 10%. Vsaj 06.

Heavy ::

Imam uprašanje; za koliko bi se poznalo če si omislim SLI z GF 7800GT? Trenutno imam GF7800GT pa v novejših igrah kot je Crysis se že malo pozna po performance. Cena rabljenih 7800 pa je ugodna.

PrimozR ::

Imaš plato? Lahko probaš. Ampak pri Crysis ti ne bo veliko pomagalo, odvisno od nasatvitev. Še 3 way SLI na very high na 24'' ne deluje popolnoma tekoče. Bo pa bolje, Crysis namreč kar lepo skalabira z SLIjem.

Heavy ::

SLI plato si nameravam omisliti, saj zdajšnja ne omogoča navijanja procesorja. Imam pa 19" CRT monitor, tako da ne ravno računam na vrtoglave ločljivosti. Tako ,da sem zdaj na dual core procesorju in 2GB rama poganjal na medium do high s tem, da je bila kar konkretno navita.

M-XXXX ::

Procesor te bremza- in to ZELO!

Dr_M ::

jup, moras najprej rocno zavoro spustit.... :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

7600GT ali 7800GT ali 7900GT (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
796728 (4810) Jan987
»

sli da ali ne

Oddelek: Kaj kupiti
212035 (1750) Mirč
»

Nov test: GeForce 6600 GT SLI

Oddelek: Novice / Grafične kartice
435488 (3525) Mirč
»

Kaj se bloj splaca 2x6600GT Sli ali X800Gt02 @X850XT Pe

Oddelek: Kaj kupiti
342545 (1930) mtosev
»

SLI

Oddelek: Kaj kupiti
201980 (1375) Mirč

Več podobnih tem