»

NVidia proti porabi s Hybrid SLI

Neowin - Skozi razvoj grafične kartice počasi postajajo ključni porabniki električne energije v računalniških sistemih. Vanje moramo priključiti ločen kabel za napajanje, po možnosti pa si lastimo kar 2 ali celo 4, sparjene v SLI / Crossfire navezo, kar zna račune dvigniti do višav. Fantje pri nVidii se zavedajo težave, zato so stuhtali tehnologijo, imenovano Hybrid SLI.

Začeli bodo ponujati sisteme z dvema grafičnima karticama, najprej bo tu primarna (ali več njih), kot do sedaj, dodatno pa bo na matični plošči integriran še manj zmogljiv čip, ki se bo vklopil vedno, ko zverinska moč ne bo potrebna. Tehnologija bo omogočala, da lahko monitor enostavno vključite v matično ploščo, pa bo tamkajšnja grafikulja vedno servirala sliko, četudi bo številke mlela močnejša kartica.

Izvorna novica.

15 komentarjev

Več mišk na enem sistemu

InternetNews - Microsoftov razvojni oddelek v Indiji je razvil tehnologijo, imenovano MultiPoint, ki omogoča hkratno uporabo več kot ene računalniške miške na istem sistemu. Zadeva naj bi bila namenjena predvsem državam v razvoju, kjer izobraževalne ustanove ne morejo zagotoviti dovolj velikega števila računalnikov, da bi pokrili potrebe vseh otrok. Tako si pri pouku agresivnejši učenci izborijo mesto pred zaslonom, medtem ko jih njihovi bolj nebogljeni vrstniki le opazujejo in se s tem bistveno manj naučijo.

Po novem bo imel vsakdo od participantov v izobraževalnem procesu na voljo svojo miško, s katero bo po zaslonu vodil ločen, drugače obarvan kazalec, dodatna programska oprema pa bo zahtevala, da vsi uporabniki opravijo svojo nalogo, preden bodo lahko dosegli naslednji korak. Preberite več v izvorni novici ali v povzetku na Neowin.

Sam med drugim pričakujem tudi kooperativno igranje strategij v načinu split-screen.

22 komentarjev

Tudi Toshiba bo vpoklicala baterije

Neowin - Zgodba s pokvarjenimi baterijami iz Sony-jevih tovarn se vleče že nekaj mesecev. Videli smo nešteto zamenjav, požarov in varnostnih ukrepov letalskih družb, sedaj pa se Apple-u in Dell-u pridružuje še Toshiba. Problematičnih je približno 340.000 primerkov baterij istega proizvajalca, s katerimi so opremljene nekatere med marcem in majem letos proizvedene serije. Neowin omenja srečo v nesreči -- baterijam grozi zgolj prerana smrt, o požarih pa ni govora, se strinja tudi BBC.

4 komentarji

Samsung izumil PRAM pomnilnik

Neowin - Samsung je danes predstavil nov tip pomnilnika, imenovan PRAM, ki združuje prednosti DRAM-a, ki ga uporabljamo v računalnikih (hitrost) in flash pomnilnika (ohranjanje podatkov brez električne energije). Novinec je tako 30-krat hitrejši od flash konkurence, enostavnejši za izdelavo, obljublja pa tudi 10-krat daljšo življenjsko dobo, poroča Neowin.

12 komentarjev

Adieu Intel Inside?

vir: Neowin
Neowin - Legendarni zaščitni znak večine ohišij, v katerih tiktakajo Pentium in Celeron procesorji, Intel Inside, se po šestnajstih letih poslavlja. Govorice o tem se širijo že od novembra, govorijo pa, da Intel za začetek januarja pripravlja novo oglaševalsko kampanjo, v sklopu katere bodo spremenili svojo zunanjo podobo. Pa počakajmo še en teden.



Bo Intel uporabil že predstavljene logotipe ali so naredili popolnoma nove? Bomo videli.

19 komentarjev