» »

T-2 praznuje prvo obletnico

T-2 praznuje prvo obletnico

Slo-Tech - Prvega oktobra lani je z delovanjem pričel T-2. V deželi visokih cen in arogantnega obnašanja obstoječih operaterjev so ponujali sanje. Visoke hitrosti, relativno nizke cene, poceni pogovori, ... brez vezave.

Čez kakšen teden se je izkazalo, da je realnost malo drugačna. Operater ni bil sposoben niti odgovarjati na povpraševanja uporabnikov, kaj šele, da bi interneta željne množice pričeli priklapljati v razumnem roku. Izkazalo se je, da so pogodbo o sodelovanju s Telekomom podpisali šele nekaj dni pred javno objavo ponudbe. Telekom se je posluževal vseh dovoljenih (dolgi pogodbeni roki) in nedovoljenih (varovalke, zasedene kapacitete, ...) metod za oviranje nove konkurence.

T-2 je počasi priklopil prve uporabnike, ugotovil, da je parazitsko življenje na tujem omrežju težko, v sodelovanju z Gratelom pričel graditi optično omrežje in končal leto s slabo milijardo tolarjev bilančne izgube.

Sčasoma so se stvari nekako uredile. APEK je kaznoval Telekom zaradi nedovoljenega obnašanja do konkurence. Omrežje je, razen občasnih izpadov, še kar delovalo. Vsi uporabniki, ki so znali spremljati VLAN 10, so lahko brezplačno gledali 133 televizijskih kanalov in število uporabnikov je naraščalo. T-2 je posodobil vmesnik in omogočil ustvarjanje lastnih profilov ter spremljanje TV sporeda. Kmalu pred prvim rojstnim dnevom je T-2 dobil še koncesijo za postavitev UMTS omrežja.

Septembra letos se je T-2ju zgodil bwin. Po prejetju dopisa so bili edini, ki so takoj in brezpogojno ugodili želji Urada za nadzor prirejanja iger na srečo (ostali ali niso reagirali ali pa so blokirali z nekajdnevno zamudo in se kmalu zatem premislili). Uporabniki smo se vprašali, kako ustrežljivi so v podobnih primerih, ko pošiljatelj prijazne prošnje ni prej omenjeni urad, temveč policija ali celo BSA.

In vaš komentar?

109 komentarjev

«
1
2 3

Brane2 ::

T-2 je zakon. Resda veljaven v rahlo ozkem krogu okrog centrale, pa vendar.

SIcer pa s tem vlaknom raztura. Celo v Sostro smo že dobili papirologijo za podpisat... :)
On the journey of life, I chose the psycho path.

#000000 ::

A se zezaš ?? Cool, se bo treba mal pozanimat (a kej veš za kašelj oz. vevče) LP

Slipi ::

In če bo na vaša vrata potrkal nekdo s klobukom, na katerem bo pisalo GRATEL&T2, ter prosil za prostovoljne prispevke, ne oklevajte. Miljarda SIT ni majčken denar tud za tako veliki ppodjetji kot sta Gratel in T2.

Mislim, da se bodo zadeve počasi uredile, ko bodo pridobili dovolj naročnikov. Je pa res infrastruktura ni poceni, lahko jo bodo pa še prodajali, tako, da bodo še s tem zaslužili, pokrili izgubo in naredili dobiček. Ni vrag, da ne bi vedeli v kaj se spuščajo.

b ::

Glede na to, da so morali iz nule postavit omrezje, se mi miljarda niti ne zdi tako blazno veliko. Jasno je, da ne bojo profitabilni v enem letu, ce bi bili, bi bilo nekaj narobe.

Gambino ::

A kdo ve kdaj bo možno v Ljubljana Bežigrad (oz. za Bežigradom) v Tomačevem. Sem poklical in so mi rekli da sem 1536m stran od centrale kar je 36m pre daleč in da naj počakam na VDSL2. A kdo ve kdaj bo ta VDSL2 ???

rabbit-zek ::

Ko sem preklopil na T2 so se mi stroški bistveno zmajnšali v celoti plačam pribl. enako kot prej samo za telefon :)

Res da ima vaska dobra stvar tudi slabe lastnosti ampak če nisi grebator lahko tu pa tam kakšen izpad še pogoltneš, če ne drugo obstajajo mobiteli že dolgo časa...
Life sucks in many ways!

poweroff ::

Razumem, da je vzpostavitev infrastrukture prioriteta. Še posebej, če gre za optiko, ki ti bo prinesla monopol za nasledjiih 50 let.

Samo odnos do uporabnikov imajo pa podpovprečen. A je bil res tak problem vzpotaviti kvaliteten klicni center? Pa je bilo tole z bwinom res potrebno? Ne vem, no. Par pravnikov, pa par managerjev bi bilo še treba zaposliti. Tehnika pač ni vse.
sudo poweroff

SkIDiver ::

Pri nas so že potrkali na vrata in prosili za dovoljenje, da na hišo namontirajo omarico do katere bo pritekla optika. Dobrodušno sem podpisal dovoljenje, da jo velikodušno lahko namontirajo:D Sedaj samo čakam, da pridejo tu mimo z mehanizacijo:). Samo kot kaže bo naša ulica prišla proti koncu na vrsto v NM.

Pithlit ::

Bom bolj komentiral ko bom imel vsaj na pol teoretično možnost priklopa. Do takrat me T-2 ne zanima (kakor jaz ne zanimam njih po kar nekaj poslanih mejlih). Ostajam na našem "najljubšem" monopolistu.

Diver: si mel malo pojamrat pa zatežit za 20% popust ker je omarica na tvoji bajti :P
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

KoKi ::

T-2 je zakon. Resda veljaven v rahlo ozkem krogu okrog centrale, pa vendar.
vidis in ravno v tem je problem.

In vaš komentar?
nadpovprecno nezadovoljen.
# hackable

BoLhCa ::

U začetku julija sm naročil T-2 paket 10/2, še vedno ga nimam... Po zadnjem telefonskem "dogovoru" naj bi ga prišli priklopit v sredo... (teh "sred" je bilo že kar nekaj).

murmur ::

ja 1 milijarda tolarjev se slisi blazno veliko, 4 milijone evrov pa zelo ne.

Tezaab ::

Septembra letos se je T-2ju zgodil bwin. Po prejetju dopisa so bili edini, ki so takoj in brezpogojno ugodili želji Urada za nadzor prirejanja iger na srečo (ostali ali niso reagirali ali pa so blokirali z nekajdnevno zamudo in se kmalu zatem premislili). Uporabniki smo se vprašali, kako ustrežljivi so v podobnih primerih, ko pošiljatelj prijazne prošnje ni prej omenjeni urad, temveč policija ali celo BSA.


(citat s strani T-2):
Ali bo T-2 filtriral vsebine?
Ne. Prav tako pri T-2 zagotavljamo varno in zasebno uporabo elektronske pošte in telefonije.


Mnja. To bo to.

GregaST ::

V zadnjem tednu se mi je zgodila ena zanimiva stvar. Po zadnjem neurju je očitno zalilo kable in je šlo vse rakom žvižgat (crknilo). Ostali smo brez interneta in telefona (cela vas, telekom in t-2). Po enem tednu so se v vas prikotalili telekomovi kombiji in počasi so začeli z menjavo kablov. Po treh dneh je vse normalno delovalo (tako telekomovi telefoni, kot tudi t-2). Naslednji dan je po nekem čudežu internet prenehal delati (t-2). Klicali smo na t-2, in prišli so naslednje jutro (sobota) priklopili merilno napravo da bi pogledali koliko smo oddaljeni od centrale. Ko so nam priklopili t-2 smo bili od centrale oddaljeni 1060m, včeraj pa smo bili od centrale oddaljeni 1950m :\ Očitno telekom želi konkurenco uničit na ta način, da preprosto odklopijo vse naročnike t-2. Sramotno. Pri t-2 imam paket 8/1, trenutno pa zadeva deluje na 8/ 256 kbps :\

mitja_i ::

Izkazalo se je, da je T-2:
-najhitrejši (edini 40/15 preko bakra, 1000/1000 preko optike)
-najcenejši (naročnine in pogovori)
-brez vezave (edini)

T-2 je zakon!

T-2 uporablja napredno tehnologijo VDSL, ki ima drugačne zahteve kot druge tehnologije. To bi morali bolj poudarjati. Zato pa lahko ponuja precej več.

Razen tega, da Telekom Slovenije ne zmore dovolj hitro odklapljati njihove naročnike, ki bežijo na T-2, so se razmere povsem uredile.

Bwin se ni zgodil T-2ju. Zgodil se je VSEM ISPjem v Sloveniji. Pravzaprav se je "zgodil" urad.

Jaka83 ::

Pred enim letom sem čakal da se posodobi centrala, da bo možen priklop na T2 omrežje. Pred dvema mesecema je bila posodobljena centrala in domov sem dobil pogodbi v podpis ... obe sem nemudoma izpolnil in poslal nazaj ... do tega dne nisem dobil ne telefonskega klica, ne maila (navadnega ali elektronskega) kaj se s pogodbo dogaja. Če jaz znam prav računat po tistih rokih, ki so v pogodbi navedeni, bi moral met že dvakrat če ne celo trikrat priklopljen T2, pa se ni zgodilo še nič.

Vem da imajo najbrž gužvo, ampak a je tolk težko vsaj kakšno obvestilo poslat, ne pa da v luftu visiš. O optiki pa lahko seveda še lep čas sanjam, čeprav je Kranj dokaj blizu.

bosmla ::

Pa se nekajglede nasih ljubih monopolistov ter T-2

Prijatelj iz manjsega slo mesta je pred pol leta dal vlogo za internet (in ostalo) pri T-2. Sledelo je ze klasicno precej bedasto obnasanje T-2 (beri TISINA) nakar on mene zaprosi za posrednistvo. Zacel se je ping-pong med izgovori T-2 in Telekomom tako dolgo da sem (pred slabim mesecem) pridobil pisno izjavo T-2, da jim telekom ne mora zagotoviti paric za priklop (v stanovanju ze obstajal odjavljen telefonski prikljucek). Seveda sem to se jaz hotel pisno od Telekoma in tudi takoj dobil izjavo, da je centrala prezasedena.
Zdaj pa sledi najbolse - prijatlu sem rekel naj prosi Telekom da mu priklopijo navaden telefon in glej cudo v dveh dneh je dobil telefon, ki deluje!!
Papirji (izjave in ostalo) so sedaj na APEK-u vendar bo (po ustnih pogovorih) prislo le do opomina (!!!) telekomu - svetujejo pa (neuradno) odskodninsko tozbo...

eh toliko...:(

Eagle ::

mitja_i bwin se je zgodil vsem našim ISPjem ja, ampak t-2 je edini takoj pičko stisno pa začel blokirat. Tak da, me prav zanima kak je z varovanjem drugih podatkov uporabnikov, če že blokirajo samo na prošnjo.

d0rK ::

Men se hitrost uplouda znizuje lepo od februarja, ko so me priklopil.
Hecn je pa tut, da usakic, ko poklicem ter povprasam p vzroku za znizanje...Sem dlje oddaljen od centrale.

Trenutno sem oddaljen nekaj vec kot 1100m moj upload pa znasa manj kot 40kb/s. Razlog? Infrastruktura. Right.


In kaksno resitev mi je predlagal T-2? Paket 1/256. Ker bi tudi za 4/512 prevec placeval.

HVALA!

Stajerc ::

T-2 hoče pač biti poceni ISP. Upam samo, da ločijo med nečim kaj je poceni in med tem kar je ceneno.

Z T-2 tako nimaš česa za izgubiti. Če le imaš možnost priklopa saj ob nedelovanju lahko takoj zamenjaš. Če pa ti dela pa si prišel skozi poceni in nimaš cenene stvari pri hiši.

Sam če bi imel možnost bi tudi sprobal T-2 ker kot sem rekel je poceni ampak ne morem ker pač ni možnosti.

Če bi pa se izkazal zraven tega še da je cenen potem pa hvala lepa in bi šel drugam.
Have a nice day.

Brane2 ::


itja_i bwin se je zgodil vsem našim ISPjem ja, ampak t-2 je edini takoj pičko stisno pa začel blokirat. Tak da, me prav zanima kak je z varovanjem drugih podatkov uporabnikov, če že blokirajo samo na prošnjo.


Eh, folk bodte vsja malo življenjski. T-2 je naredil, kar je bilo optimalno zanj. Domnevam, da so vprašali odvetnika in ta jim je svetoval ravno to.

Če ste pričakovali, da se bo kdo šel tepst s cesarjem za tistih vaših 5 kSIT, ste se zmotili.

Cesar je postal težak in T-2 se je uklonil, ker bi sicer lahko imel težave. Sedaj pa se lahko sklicuje, da je tako ukazal cesar in da je z reklamacijami treba odhiteti na cesarjev šalter. Če je imel cesar prav in to lahko zagovarja O.K., sicer bodo postala podobna pisemca veliko redkejša.

Nekdo, ki mora intetnzivno delati na količini, da sploh kaj zasluži, se pač ne more preseravat.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

SasoS ::

Se pravi če cesar ukaže da je treba poslati kopije vseh uporabnikovih e-mailov (pa za to ni zakonske podlage, recimo odreden nadzor) in T-2 to počne je to ok? Zato ker je cesar ukazal??
Po mojem mnenju je prva dolžnost podjetja do tistega ki plačuje (seveda v zakonskih okvirih).

Brane2 ::

Ne ga s*at. Sam NATANKO veš, da bi sam naredil isto. Pri takem reazmerju moči med teboj in cesarjem zelo verjetno ne bi šel v sodni postopek, v katerem lahko prekleto izpu*iš ne glede na to da imaš prav.

Poglej samo to s Telekomom. Teorija pravi eno, praksa čisto nekaj drugega, vmes pa je razlike za par milijard SIT.
Ja, lahko tožijo in prej ali slej nekaj malega iztožijo, a to ni pi*kin dim v primerjav s tem, kar bo TK dobil na ta način.
In ker se sedaj TK prodaja, se ve čigava volja se bo zgodila, ne glede na to kar pravi zakon.

Pač pri T-2 morajo biti previdni in življenjski.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tilen ::

Bwin se ni zgodil T-2ju. Zgodil se je VSEM ISPjem v Sloveniji.

To sploh ni res. Triera ni blokirala bwin.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Jaka83 ::

Who gives a rats ass about bwin. Dejte že nehat z njim!
Kolk od vas je sploh uporabljalo bwin in kolk od vas ne zna proxyja uporabljat? Na živce mi grete že.

In mal drugače je, če bi zahteval kopije e-mailov al pa če blokirajo določeno stran določeni gruči IPjev.

Tear_DR0P ::

povpraševanje sem poslal konec oktobrta lansko leto - sedaj se selim v stanovanje v drugem kraju, kjer so povpraševanje poslali pred 1 mesecem - no v novem stanovanju smo baje že priklopljeni, tu kjer ostajajo moji starši, ni T-2 od aprila pustil nič, takrat pa samo dopis, da bo priključek pri nas doma vsak čas, nekje v roku enega meseca :)

ampak zaenkrat jih še vedno podpiram, fantje se borijo proti monopolistu in to takšnim, ki ga za po vrhu še država ščiti
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

tomitza ::

jst mam zdj T-2 cca. 2 mesca...10/2 in mi zadeva deluje BP. Naročil sm zadevo nekje konc junija pa so me prklopl 27 avgusta. Čaku sm pa zato tok dolg, ker jim je vmes zmankal modemov. Dobil sem seveda novega. V glavnem...zaenkrat je kr kul. Res pa, da sm mel v slabem mesecu uporabe že 3x izpad. Prej sem imel kabelski od Amisa in mi je v 4 letih padel dol samo 2x pa še to za 15min k so upgrejdal neki. Počakmo še mal pa bomo vidl.
www.at-crew.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomitza ()

poweroff ::

(citat s strani T-2):
Ali bo T-2 filtriral vsebine?
Ne. Prav tako pri T-2 zagotavljamo varno in zasebno uporabo elektronske pošte in telefonije.

Je T-2 filtriral vsebine?
Bwin.

Ali T-2 zagotavlja varno in zasebno uporabo elektronske pošte in telefonije?
???

Eh, folk bodte vsja malo življenjski. T-2 je naredil, kar je bilo optimalno zanj. Domnevam, da so vprašali odvetnika in ta jim je svetoval ravno to.

Če ste pričakovali, da se bo kdo šel tepst s cesarjem za tistih vaših 5 kSIT, ste se zmotili.

Logično. Torej lahko pričakujemo, da se ne bo šel tepst niti, ko bo cesar hotel nezakonito pregledovati našo e-pošto?

Potem pa hvala lepa za takega ponudnika...


In mal drugače je, če bi zahteval kopije e-mailov al pa če blokirajo določeno stran določeni gruči IPjev.
Upam. Ampak če na hitro pogledaš niti ni videti, ker zasebnost zagotavljajo v isti sapi ko garantirajo da ne bodo cenzurirali.
sudo poweroff

OmegaBlue ::

Matthai, tukaj ga pa malo kvasiš. Tisto filtriranje je bilo mišljeno filtriranje "odraslih vsebin" in "neprimernih vsebin", ko je nastala panika glede večinskega lastništva T-2 s strani cerkve.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Brane2 ::


citat s strani T-2):
Ali bo T-2 filtriral vsebine?
Ne. Prav tako pri T-2 zagotavljamo varno in zasebno uporabo elektronske pošte in telefonije.

Je T-2 filtriral vsebine?
Bwin.



Malo preostre kriterije imaš. Po njih varnih providerjev ni in nihče tega ne bi smel imeti v ponudbi.


Ali T-2 zagotavlja varno in zasebno uporabo elektronske pošte in telefonije?
???


Odvisno od definicije besede "varno" v tem primeru. Po moje ne kaj dosti bolj ali manj kot drugi.


Potem pa hvala lepa za takega ponudnika...


Meni je cool, če ga ne maraš, imaš pa seveda bogato izbiro drugih...

Zankrat sem trdno prepričan, da cenovne prednosti več kot odtehtajo kakšno morebitno nevšečnost.

Ko bom od bwina odvisen, se bom zanj sekiral. Seveda bi raje videl pokončnejšo držo T-2 a ne za ceno da izpuši in moram nazaj na SiOL zaradi tega...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Looooooka ::

sej jih ni cenzuriral...blokiral jih je :D
vecji problem je tle v tem da je to zahtevala drzava.ISPji morjo pac pazit na financne posledice,ki so lahko ob neupostevanju predlogov iz strani vlade za njih katastrofalni.
konc koncev bi lahko clo poskrbel zato da se jim odvzame dovoljenje za postavitev optike pol bi pa vsi najebal =)

Daedalus ::

Seveda bi raje videl pokončnejšo držo T-2 a ne za ceno da izpuši in moram nazaj na SiOL zaradi tega...

Hja, če bo bwin uspešno stožil T2, pol zna biti, da boš mogo nazaj na Siol (propadli zaradi velikanske odškodnine, press):D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

Edini problem je v tem, da je cesar T-2ju veliko bližje in precej nad njim tam nek bwin pa na drugem koncu planeta.

Poleg tega je T-2 odvisen od cesarjeve milosti še na mnogih drugih področjih in nenazadnje je cesar tu oblast in T-2 se lahko sklicuje na to, da je ravnal po ukazu cesarja...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Veron ::

sicer pa kar se tiče vezave, da so edini, hja... še Volja ne piše več vezave
sam škoda k lahko le sanjam, da bo pr ns kdaj optika ;( eee to pa je selo med Lj in Vrhniko ;((

Pa tud VDSL2 ma max oddaljenost od centrale 3.6km, če se bojo spomnl tud to ponudt,.. ;((

poweroff ::

Brane, saj jih razumem. V bistvu mi gre ta država čedalje bolj na k***, povezanost gospodarstva s politiko je obupna, korupcija cveti, pravzaprav ta vlada še potencira tisto, kar je delala prejšnja... :(

V bistvu je stvar taka,d a moramo uporabniki zase poskrbeti sami. Zagotavljaja operaterjev so bullshit. Zato tudi rabimo kriptografijo, Tor in ostala orodja.
sudo poweroff

antonija ::

Antigua fantje, Antigua. Govorijo anglesko, davkov skoraj ni, klima je vec kot ugodna... Malo je treba pazit na morske psicke pa verjetno nimajo glih optike do vsake barake, ampak pomojem se da potrpet!:))
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

SasoS ::

Malo preostre kriterije imaš. Po njih varnih providerjev ni in nihče tega ne bi smel imeti v ponudbi.

Če misliš s tem blokiranje določenih strani zaradi varnosti, potem se kot uporabnik strinjaš s tem da ti blokirajo pri naročilu storitve in stvar ni sporna.

Wirko ::

Zakaj bi BSA (ob pomoči policije) tvegala in pošiljala takšne "prijazne prošnje"? Menda jim ni hudo težko pridobiti odločbe sodišča, naj jim ISP-ji posredujejo podatke.

Phoebus ::

Jaz imam od začetka januarja 10/10 + tv + telefon in dela vse bp, hitrost vedno polna, ipd.
Res je, da sem na priklop čakal en mesec, a vem tudi, da je telekom šele po treh tednih poslal nazaj na t2 da je možno...torej 3 tedne od telekoma + moja pošta tja + njihovo delo, so bli kar hitri.

Jebiga, če telesmeh dela pizdarije, nimajo kaj; imajo lahko vse najboljše, pa bo še vedno crkovalo ker bodo kar naenkrat nekje varovalke, pa kabli bodo nekje kar naenkrat "podaljšani",...

Gavran ::

Po mojih informacijah je bil T-2 EDINI deležen hudih groženj z milijonskimi dnevnimi odškodninami če ne blokira BWIN. Od tod njihova reakcija. Za grožnje naj bi obstajali dokazi, ki pa bodo predstavljeni le na sodišču.

NavadniNimda ::

@GAVRAN - Če želiš najboljše T-2ju, potem ni potrebno teh reči razglašati naokoli po Forumih. Se bo že zvedelo, ko bo cajt za to!;)

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Upam torej, da bo prišlo do sodnega postopka. Seveda pa v nič ne verjamem, dokler ne vidim z lastnimi očmi. Tudi v grožnje ne.
sudo poweroff

NavadniNimda ::

Matthai, tole so bile modre besede!8-)

Evo, tukaj je Neuradna izjava za Javnost ob prvi obletnici::|
http://freeweb.t-2.net/NavadniNimda/T-2_1.OBLETNICA.html

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Zanimivo.

Zaposlen na T-2-ju sme podajat "neuradno objavo za javnost"?
https://dolhar.si/

Audigy ::

A je slučajno večinski lastnik T2-ja Cerkev?

Če je ga grem jutri odklopit.

BoLhCa ::

Se pravi jutri ne boš več pisal? :D

Fizikalko ::

Ja, posredno je. In še kako.

jype ::

Se prav je RKC v 100% slovenski lasti?

Prima! Dobra naložba!

MrStein ::

T-2 je počasi priklopil prve uporabnike, ugotovil, da je parazitsko življenje na tujem omrežju težko,

Parazitsko ?
Kaj uporabljajo omrežje, ne da bi zanj plačevali ?
Ni to zadeva za kurzivo ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sodišče uvedlo stečaj družbe T-2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
519015 (7692) čuhalev
»

T-2 dobra in slaba novica (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
18635174 (26372) Spajky
»

T-2 z januarjem dviguje cene (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11840128 (34489) madmitch
»

Telekom Slovenije zahteva stečaj T-2 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
13139737 (31389) Hevidi
»

T-2 praznuje prvo obletnico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
10911954 (7776) Criss

Več podobnih tem