» »

Kako dolgo bo še zamujal T-2?

Kako dolgo bo še zamujal T-2?

Delo - T-2 se je pritožil na Apek, ker mu Telekom Slovenije neupravičeno (tako pravijo) zavrača ali zavlačuje priklop uporabnikov, ki želijo obdržati Telekomov telefonski priključek in pri T-2 vzeti le internetno povezavo vdsl. Ti bodo morda morali na priklop interneta počakati še nekaj mesecev! Odvisno od tega, kako dolgo bo Apek rabila za odločbo, kaj bodo odločili in koliko časa si bo vzel Telekom, da njihovo odločbo uresniči ...

Očitno so na T-2 krivi tudi sami, saj Telekomovci pravijo, da so prepozno podpisovali pogodbe.

Tiskano Delo, elektronska izdaja.

92 komentarjev

«
1
2

Brilko ::

Sem vedu da bodo zadeve trajale, ker že na začetku niso neke hude resnosti kazali s spletno stranjo... No ja, ko bo bo pa dobr, če ne bo že takrat SiOL meu to.

|bLaD3| ::

Bullshit!

simnov ::

telekom in siol naj se začnejo zavedat da prihaja konkurenca

Alexius Heristalski ::

Je prišla, zato se je otepajo z vsemi štirimi.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

|bLaD3| ::

http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,36,90687&src=rp

HAHAHAHAHA, SiOL se je spravim nad Delo ! :)

MEDENA ::

fak tale SIOL&TELEKOM = BULLSHIT OBA

yimi ::

Treba se je zavedati, da se vse, kar se dogaja, dogaja na našo škodo. Siol, bi se moral obnašati bolj kot konkurenčni / alternativni ponudik interneta ter se prilagajati trgu, in ne tako kot sedaj, ko še vedno misli, da je podjetje z ekskluzivnimi pravicami in sinonim za internet v sloveniji. Kolikor berem članke, se mi zdi, da je kot en užaljen otrok, kateremu so otroci druge vasi vzeli liziko, ki si je tako ali tako ni zaslužil >:D .

p.s. upam da nisem užalil siol fanov, katerih prva asociacija, ko slišijo besedo internet je siol.

Brilko ::

Če mene vprašaš so siolovci gledano s poslovnega stališča zelo pametni. Pa uturimo jim najprej še modri ADSL in nevem kaj še vmes ter zaslužimo, ker potem bomo tako mastno zaslužili z VDSL-jem. Zakaj bi nekaj hiteli in na hitro na max., če lahka tehnologijo dvigujejo postopoma in pri vsaki fazi ali koraku zraven mastno zaslužiš in si pridobiš nove uporabnike.

MENI SE ZDIJO TAKE ZADEVE PAMETNE!

Jaffa ::

Dokler te ne povozi konkurenca, se da...

Drugač pa bo po mojem, vsaj po izjavah na forumih sledeč, odšlo na ta račun še nekaj folka ne samo iz siola, temveč tudi iz telekoma...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

driver_x ::

Jaffa, praviš "dokler te ne povozi konkurenca, ....". Njihova taktika je očitno taka, da konkorence sploh ne bo ...


Nekaj v podobnega je bilo itak za pričakovati. T-2 je sicer lahko OK, samo se bojim, da bo podobnih nagajanj veliko tudi v prihodnosti. Po moje se v eni normalni državi take stvari ne bi mogle dogajati. Fuj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: driver_x ()

antonija ::

"...bomo imeli prihodnji teden sestanek z novinarji Dela o tem, zakaj nekorektno pisanje o Siolu..."

SIOL


Jst bi tud tko probleme reseval... Samo sklical bi sestanek s tistimi ki mi grejo na zivce in jim razlozil kako se je treba korektno obnasati...:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Bakunin ::

Krambi got a taste of his own medicine....

Keyser Soze ::

He, he. Pomoje bi se morali pri Delu držati pregovora: "De mortius nil nisi bonum." ;)

pikachu004 ::

Mene pa to malo spominja na vego pred nekaj leti :)

Matako ::

Ali ni malo čudno govoriti o konkurenci (Siol) kadar imajo njeni prijatelji (Telekom) infrastrukturo, ki jo nujno rabiš? Telekom je tukaj v odličnem položaju in to nameravajo malo izkoristiti ... na škodo koga se pa ve.

frenk ::

kokr hočjo...bomo pa telefon odjavl...grem klicat na t-2 da mi pošlejo novo pogodbo da jih pooblastim da odjavjo še telefon:)

Jeebs ::

Zdej mam pa te naveze TELEkom SiOff že resno zadost! ;( Nej grejo hlevski drek prodajat, če niso sposobni zagotavljat storitev, k jih ponujajo. Šel bom na T-2 in to samo iz principa, da zaj... te drekače k jih mam že vrh glave. Pa menda ja ne mislijo, da jim bom plačeval 8 jurjev za 1mbit povezavo, če lahko dobim za jurja manj boljšo storitev?! ;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

yimi ::

Ne razumem zakaj se počutijo prikrajšane, če delo ne piše samo o siolu. Pač niso "in" trenutno :D.
Vsak medij bo raje napisal članek o nečim novem in cenejšem. Kdo bi sploh bral revije, dnevnike..., če bi dan na dan lapali o mogočnosti monopolistov in spregledali tisto, kar je povprečnežu najpomebnejše, da dobi več za manj denarja.

Ginginova ::

Jaz sem se danes oglasil na T-2 na Brnčičevi v Ljubljani ter podpisal novo pogodbo, kjer se odrekam Telekomovem ISDNju. Vzel bom njihovo IP telefonijo. Vsem ostalim neučakanim priporočam enako.
Postopek se ob tej spremembi začne znova in upam, da me do konca decembra končno vklopijo. 8-)

Tisti, ki si želijo obdržat Telekomovo telefonijo, pa bojo po mojem čakali vsaj kakšna dodatna dva meseca. Na žalost so postopki pri nas izredno počasni, pa četudi Telekom faše kako odločbo iz APEKa, kar ne bo tako kmalu, bo imel najmanj kak mesec dni časa, da jo tudi začne sprovajati. ;(

Ogo

goba ::

Predvidevam, da se sme na odočbo agencije tudi pritožiti in težave bi se lahko zavlekle v neskončnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: goba ()

poweroff ::

Ja, kakšno leto se lahko vlečejo zadeve. Vsaj.
sudo poweroff

pin29 ::

To dokazuje, da še vedno lahko TS in Siol "rulata" ampak teh časev bo zagotovo konec in sigurno tuki brez APEKa ne bo šlo...je pa to itak sama kapitalistična mafija...

taurennn ::

glede na to da sta v igri telekom in siol, lahko t-2 zacne pocas zapirat firmo...ali pa polagat optiko...slednje bi mi bilo ljubse...

AlienGT ::

Taure, sej jo itak ze polaga za njih Gratel. Potem koncno ne bodo vec odvisni od T1, pa se vdsl2 bodo lahko ponudili :D .
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

taurennn ::

no se tulk boljs!

|bLaD3| ::

Jst sem isto poblasil T-2, da mi odklopijo še ISDN, ker tem drekom ne bomo doma dali niti tolarja več.

Jeebs ::

Če bo T-2 dobr laufu se tud jst poslovim pač tudi od ISDN. Ne vem, kdaj bo TELEkomu jasno, da včasih tud v lastno skledo pljuvajo s takmi bednimi forami. :|
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

taurennn ::

tale gratel polaga samo v kr in lj...a bo zadeva zaobjela celotno slovenijo ali samo tu in tam kaksno mesto?

Looooooka ::

hmm glede na to da je tok govora o korupciji in skupinah za boj proti korupciji bi mogoce res mogl(pa ne sam govort o tem) se podpisat vsi pa nekam(ne na telekom) poslat eno pritozbo.
mislm da je zlo zalosto da lahko telekom ze vec kot desetletje jebe drzavljane v glavo in si lasti omrezje,ki sploh ni njegovo ker so ga zgradil z davkoplacevalskim denarjem.
Ene 2-3 barabe bi blo treba za 10 let zapret,da bi drugi 3x pomislil ce se splaca tkole jebat narod v glavo.
In ko bo tole resen upam da bo slo tok folka dol s siola na voljo gratel amis in t-2 da bo koncal kot najmanjsi ponudnik interneta v evropi.
banda lopovska...zdej bojo se 3 mesce zavlaceval dokler ne bo adsl2 pr siolu na voljo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

ERGY ::

Mislim, da bom kr lepo se isdn odjavu s tem pa tudi dodatno pocenim celotni strosek.
Za to bando zanikrno, ki si misli da lahk vsazga jebe v glavo naj grejo kr na ulco prodajat take fore. Tozba v visoki vrednosti, ki bi letela na odgovorno osebo telekoma, ki ga upravlja bi bila zelo dobra stvar, kajti toziti firmo kot celoto pomoje ni dobro.


LP

MrStein ::

AlienGT:
pa se vdsl2 bodo lahko ponudili

Kaj, po optiki ? A malo mešaš pojme ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Stepni Volk ::

Pozivi k nasilnim dejanjem niso dovoljeni. S skupinsko tožbo lahko dosežemo več. Celo z državljansko nepokorščino in prenehamo plačevati naročnine državnim podjetjem, ki nas jezijo. Veliko opcij skratka.

Podpihovanja k nasilnim dejanjem so bila posledično brisana.

para! ::

Ja, kr nehaj plačevat naročnino nekomu, pa boš vidu, da boš v vsake primeru na koncu le-to plačal. Z obrestmi.

lp
Death before dishonor!

Duke Nukem ::

js mam tud pun kufer tega siola ,pa telekoma ;(( bom pa vzel še telefon od T2 pa bo stvar rešena ,zakaj bi plačeval 3600k naročnine đabe ;( Tukej bi res lahk vlada pa njena politika o konkurenčnosti kaj storila, ali pa itaq podpira barabijo;((

para! ::

Pa čaki mal, a ni blo rečen (tud na tem forumu), da NIMA VEZE al boš skenslal ISDN in ostale pizdarije? Vseeno ne boš dobil VDSL, ker jih Telekom omejuje na obeh področjih (tako pri popolni razvezi kot pri tem, če obdržiš PSTN/ISDN):

lp
Death before dishonor!

jlpktnst ::

Zanimiva stvar:
- če jih tožimo, zajebemo sami sebe (a mislite da bo šel denar iz njihovih žepov? plačali bojo kazen z NAŠIM denarjem)
- če jih bojkotiramo, zajebemo sami sebe (očitno te lahko odklopijo, cela slovenija jih nikoli ne bo bojkotirala, pa tudi če jih bi - propade telekom? in smo v kameni dobi)
...

Edina uporabna rešitev je, da gremo (kot bomo upam študenti kmalu) protestirat pred parlament in zapremo dol Ljubljano, dokler vlada ne zamenja ljudi na določenih položajih. Po potrebi udarimo podobno taktiko kot uporniki v franciji (ok pretiravam); samo definitivno more narod pokazat da mu je dosti jebanja v glavo.

Koliko vas je z mano? (domnevam da manj kot 5%) - pripravljenih iti jutri na ulico demonstrirat do smrti.

para! ::

Do smrti?! Za en VDSL?! In zato, ker te telekom nateguje? Nekaj je narobe s tabo.
Death before dishonor!

Brane2 ::

Jaz tudi razmišljam o tem, da tem cepcem odpovem tudi ISDN.

Sedaj plačujem za 4M paket SiOLu 21.4 KSIT/mesec namesto da bi plačeval t-2ju tistih 9 kSIT/mesec za bistveno boljši paket.

Sem hotel obdržat ISDN a če se mislijo tako zajebavat, bom pač še tega odpovedal. Rečeno mi je bilo, da moram po zakonu podat novo pogodbo in da s tem staro izničim, kar pomeni novi mesec čakanja.

Težil sem na TK in tip na informacijah mi je reku, da gre za prehoden problem (razcepniki), ki bi jih lahko zadržal le nekaj dni, zato nisem hotel komplicirat. A če me mislijo še mentalno driblat, jih bom pač odpikal, pa čeprav bi bila zaenjava tel. številke zame PITA.

BTW: Ta izgovor z rezcepniki je debilizem. "Razcepnik" ni nič drugega kot simpl LC filter. Ena tuljavica in en kondi s par konektorčki.
Cela stvar stane verjetn manj ko 100 SIT na količino in se kupuje na tono...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Ginginova ::

Brane2, to kar si napisal je itak vsakemu, ki se razume v delovanje DSL tehnologij, kristalno jasno. Telekom se je pač malo zlagal, da bi čim bolj zavlačeval priklope na T-2. Ker kakor smo slišali, je itak T-2 tudi sam že predlagal, da on izdobavi in namesti spliterje, pa so se Telekomovci začeli sprenevedati. Sicer pa vemo, da Telekomovci lažejo, ker spliterje imajo.

Recimo jaz imam ISDN + Siol ADSL in sem hotel Siol ADSL pač zamenjat s T-2 in ohranit Telekomov ISDN, pa so tudi zame rekli, da nimajo spliterja. Kako nimajo spliterja, če ga imajo trenutno priklopljenega na moji bakreni parici na centrali, saj mi drugače Siolov ADSL ne bi delal. Skratka, čisto nategovanje. ;((

Danes sem oddal na T-2 pogodbo za popolno razvezavo lokalne zanke, skratka odpovedujem se ISDN. Bomo videli, kakega zajca bo Telekom sedaj privlekel iz klobuka. ;(

Ogo

NavadniNimda ::

@OGO, misliš KLOVNA, ne zajca, ne?:D

Duke Nukem ::

to so take finte, kot je bil isdn pogoj za adsl ;(( pa naj neha ta telekom pa siol tukaj drmat folk ,naj se počedjo, grem takoj ko bo mogoče na T2:))
aja na demonstracije bi js recimo šel da pokažemo tisti k upamo da nam ni vseno da skoz folk vrtijo kukr jim paše ,samo mam free samo nedeljo ostale dni cel dan delam :'(

Zgodovina sprememb…

Dead_Eye ::

haha, človek piše naj naredimo isto kot v franciji in je vse ok, druge poste pa briše..... drugič bom napisal zraven da se hecam, da ne bojo vsi mislili da grem res v akcijo.

Vsekakor ne razumem zakaj telekom zavlačuje, imajo tajni sporazum s siolom ali kaj. Tako bi mnogo uporabnikov še naprej njim plačevali ISDN, sedaj pa ne bojo niti tega kasirali.... Ista fora je če hočem nazaj na PSTN moram plačat, če pa odjavim vse pa nič.....
The one and only

pin29 ::

prej bi bla tožba s kakim Čeferinom na čelu bol učinkovita...>:D

Lahk bi se pa vsi nezadovolni useri obrnl in konkretno zatežil še na APEK, češ da TS ne omogača priklopov konkurenci...in s tem ne zagotavlja kokurenčnega trga oz. izrablja svoj monopol na škodo uporabnikov...škodl nebi:\ kvečjemu bi še z druge strani pritisnl na APEK, ki bi bil še bolj primoran ukrepati (prej al slej)

G@ry45 ::

Sem klical cel teden (vsak dan) T-2 in TELEkom, iskal resitev za čim hitrejši priklop!!
nakar v ČET (komaj) ugotovim, da še T-2 ni dobil odgovora na poizvedbo od TELEKOMA po celih 32 dneh!!!! sem klical na 116 (odprava napak TELEKOM) kjer mi je majster razlozil da sploh nimajo potrebne opreme za priključitev T-2!!!!!????? , nakar me napoti (po dolgem prepricevanju da nima prav) na višje inštance TELEKOMA, kjer mi zelo prijazen gospod(celo poklical me je na mobi, ko se je pozanimal o stvari) razlozi da vse skupaj ovira "dogovor " oz. pogoji , ki so bili sklenjeni v pogodbi med T-2 in TELEKOM-om-->

v nobenem primeru T-2 še ne bodo priklaplali (masovno) do nadaljnega, dokler se brihtne GLAVE ne bodo dogovorile o kosu pogače ki pripada vpletenim. do tega trenutka(petek11.11.05) priklopljenih le nekaj TESTNIH priključkov v LJ!!!

tako , da tudi vsi ostali poskusi ne bodo pomagali(vsaj tako jaz mislim) za hitrejši priklop!!
potrebo bo v vsakem primeru pocakat kaj bo odlocil APEK

p.s.:
poskusal sem tudi z naročitvijo novega priključka-samo parice (1 mesec čakanja+povpraševanje+priklop ,če bo sploh možen)
Have Fun !!

TekO ::

Včeraj so jim (telekomovci) naredili 2 testna priključka. ..so it begins :)

PS: WTF ste usi tok panični, bo k bo ffs.
Ideas are bulletproof.

M.B. ::

Tak laično.
Kaj pa evropsko sodišče.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

poweroff ::

Katero? Za človekove pravice? :D

Kvečjemu EU komisija bi lahko ugotovila, da naša država ne izpolnjuje nalog iz področja demonopolizacije...
sudo poweroff

muhec ::

Klici na Telekom in Siol so samo strošek in zaletavanje v steno. Tudi sodišče je rešitev, vendar vsi vemo kakšna je sodna pot in koliko časa preteče od sestavljanja obtožnice, pa do končne razsodbe. Gre se za sedanjost, čez par let bomo tako ali tako izbrali drugega ponudnika in uporabljali kakšno satelitsko povezavo, ki ne bo uporabljala nikakršno Telekomovo infrastrukturo. Pot, da danes kaj dosežeš je samo medijski pritisk. Potrebno bi bilo okupirat POPtv in RTV s telefonskimi klici in oni bi že poskrbeli, da bi jim stiskali vratove. Je že res, da so med posameznimi televizijskimi hišami in Telekomom nekakšne povezave in da so lobiji visoki, vendar jst v tem trenutku vidim to kot edino rešitev. Množica nezadovoljnih ljudi (to leti na nas) ne moremo doseči niti 5% tega, kar lahko stori par TV prispevkov. Go, go T2 & down with Telekom´s bitches!!!
Kdor visoko leta, daleč vidi...

perci ::

Matthai: Obstaja tut evropsko sodišče EU.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bo Telemach (Liberty Global) kupil T-2?

Oddelek: Novice / Ostale najave
426623 (3925) Bistri007
»

Mobitel odstavil Majzla, Vega ugaša svoje omrežje

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
53495 (2849) WinsuckeR
»

Drnovšek nad Ustavo?

Oddelek: Problemi človeštva
91857 (1562) AndrejS
»

Parlamentarni program namesto BBC World

Oddelek: Problemi človeštva
51420 (1362) Alexius Heristalski
»

Urad zopet udaril (mimo)

Oddelek: Novice / Zasebnost
253671 (2268) Gavran

Več podobnih tem