» »

Bill Gates o patentih

Bill Gates o patentih

Slashdot - "If people had understood how patents would be granted when most of today's ideas were invented and had taken out patents, the industry would be at a complete standstill today. ... The solution is patenting as much as we can. A future startup with no patents of its own will be forced to pay whatever price the giants choose to impose. That price might be high. Established companies have an interest in excluding future competitors."

"Če bi ljudje vedeli kako dobiti patente, ko se je pojavila večina idej, in bi te ideje patentirali, bi bila industrija danes na popolni mrtvi točki. ... Rešitev je patentirati čim več. Bodoči začetniki brez lastnih patentov bodo prisiljeni plačati katerokoli ceno, ki jim jo bodo velika podjetja vsilila. Cena bo lahko visoka. Uveljavljena podjetja imajo interes za izključitev prihodnjih tekmecev."

Izjava Billa Gatesa leta 1991.

O Gatesovih idejah, zakaj predstavljajo odprti internetni protokoli komunizem in zakaj je bil tudi Billl Gates včasih "komunist", pa si lahko preberete v kolumni Richarda Stallmana na CNet-u.

Slashdot tudi poroča, da naj bi Gates pritiskal na predsednika danske vlade zaradi danskega nasprotovanja EU direktivi o programskih patentih. Po poročanju Slashdota naj bi Gates zagrozil, da bodo odpustili 800 zaposlenih v podjetju Navision (ki so ga kupili), če bo Danska vztrajala pri nasprotovanju vsebini patentne direktive. Microsoftov direktor za Microsoft Business Solutions v Evropi je sicer že zanikal, da bi bila delovna mesta v Navisionu ogrožena.

50 komentarjev

«
1
2

SavoKovac ::

Bill je poln divjega besa, ker ve, da ni več prvi. Na dance pa se je verjetno spravil zato, ker jih je zamešal s švedi.

Tilen ::

galemir, lol :D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Boeing ::

Kako že gre tista... dobrodošli v kapitalizmu ?

nekaj takega bo ja :\

Galemir: ja, billyu se tresejo hlače ker se boji za preživetje :D
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

alum ::

in zakaj bi bila industrija na mrtvi tocki??:\

ker bi ljudje delali to kar dela zdaj nas prijatelj Bili Jakob?>:D

CaqKa ::

komentar na zgornje komentarje... to je citat iz leta 91.

aja mathaii je kako globje sporočilo v tej novici ki ga morda ne vidim? razn tisto z danci..

darkolord ::

Bill je poln divjega besa, ker ve, da ni več prvi.

kdo pa je prvi?

Poldi112 ::

Linus
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

SavoKovac ::

http://in.news.yahoo.com/040404/137/2cd... :D

Maščevanje je jed, ki najbolj tekne hladna, pravijo...>:D

Looooooka ::

Linus

lol
jse zmer je zabavno gledat kako ljudje sanjajo o propadu bankrotu microsofta in kako bo linux zdej zdej letos ce ne pa naslednje leto number one.
a boste kj kmal prznal da ma linux se ulalalalalalalalalalalalaalalalalalalalalalalalaalalalalalalalalalalalaalalalalalalalalalalalaalalalalalalalalalalalaalalalalalala velik za nardit predn kj tazga doseze.
ne?
ok ./configure --waste-users-time -ohmygod-user-can-barely-use-a-mouse -let-alone-use-a-shell ; make sense ;make test ;make coffee;make bed; goto sleep; get a clue.

ampaaak dokler se geekom zdi njihov vecni boj prot microsoftu zivljensko poslanstvo pa dokler majo cas kompajlat pa pisat configre brat howtoje in se praskat po glavi kera knjiznica jim fali windows userji se zmer klikajo.vcasih restartajo.ampakkk se zmer veselo rajs formatirajo pa se enkrat WINBLOWZE gor dajo kokr vse elitne linux distrote.
zakaj?
ne glede na to kok monopolisticn kapitalisticn in evil je microsoft se zmer se da iz njega business delat.in za razliko od VSEH distribucij linuxa in za njega napisanih programov(unf unf xfree86) se nekak ni treba tok bat da bo podpora sla v enem dnevu v malore in ti bo pomagal sam se kksn cache gospoda googla.
zdej pa bezim predn me fentajo z dolgimi govori o tem kako je microsoft oh in sploh evil in kako bi bil life boljsi brez njega.
aja
pa firefox se zmer smrdi.
(cesnja na smetani)

WhiteAngel ::

Looooooka:
em... in kaj si zdej hotu povedat? Osebno mi je GNU proces kompajlanja nekak bolj všeč s configure/make/make install kombinacijo (M$ itak laufa sam na i386 in sploh ne pozna tega?!). Tak je standard in zaenkrat še najbolj primern (no ja... scons, jam tut obstajata). In kaj je kle tolk slabga? Itak mora package maintainer tebi postreči z najbolj primerno verzijo katerega koli že programa za tvojo distribucijo - ti sam izbereš, kar hočeš, namesti se ti sam, brez (pod M$ ponavadi bebastih) vprašanj. To se mi zdi ful bolj praktično, kukr pa pri M$ platformi (spet, sistem na principu apt-ja mu je španska vas). Uporabniki naj uporabljajo kar hočejo, samo če majo Winse, naj ne mislijo, da imajo najboljše možno in naj bojo (tut ti) tih, če nimajo kej konstruktivnga za povedat.

FireFox ti pa pač ni všeč ... je pa folk ponavadi bolj sposoben pa prijazen, če je v odprtih vodah, kot pa pri M$-ju, to pa morš priznat:)).

CaqKa ::

>>> je pa folk ponavadi bolj sposoben pa prijazen, če je v odprtih vodah, kot pa pri M$-ju, to pa morš priznat

lol.. dolgoletne izkušnje pa to, ne?

oni zagriženi linuxovci so itak sistemci.. kdaj si pa ti vido prijaznega sistemca pa tudi nevem :>

gfhr- ::

WhiteAngel ti se delas norca iz sebe?
"Osebno mi je GNU proces kompajlanja nekak bolj všeč s configure/make"
ocitno nimas pojma kaj govoris, zato tu ne bom trosil besed. povem ti samo da se to v visual studio da ze od 4.0 (ce se ne motim). ampak ti seveda ne ves da win32 programe ni treba kompajlat.
"M$ itak laufa sam na i386 in sploh ne pozna tega?!"
aja, ker ti tako nujno rabis laufat Linux na svojem ultra sparcu ane... na macu pa itak vsi laufajo osx.
"Itak mora package maintainer tebi postreči z najbolj primerno verzijo katerega koli že programa za tvojo distribucijo"
zdaj pa res ne vem al se zajebavas ali si pac ..... se ti sploh zavedas kolko software je za win32 platformo? poleg tega bi bilo nemogoce nadzorovati kaj je freeware/shareware/proprietary,... 1. sploh ne bi bilo mozno (brez izredno viskoih stroskov) postavit server ki bi imel vse to gor, 2. win32 platforma ima priblizno 97.5% vec userjev kot linux (source: google zeitgeist) - zdaj bom pa tebi prepustil da zracunas v koliksnem casu bi userji porabili ves bandwidth ce bi vsaj 20% ljudi dljalo kak openoffice recimo, ker vidim da obladas.
"sistem na principu apt-ja mu je španska vas)"
glej zgoraj pepe

"Uporabniki naj uporabljajo kar hočejo, samo če majo Winse, naj ne mislijo, da imajo najboljše možno in naj bojo (tut ti) tih, če nimajo kej konstruktivnga za povedat."
ti si car brez konkurence. s tem komentarom si povedal vse.

pejt raje kaksno linux knjigo v roke vzet da ne bos tak norc izpadel no.

Poldi112 ::

Caqka, jaz sem prijazen sistemc.

gfhr, zakaj bi rabil ves sw na enem strezniku ? Malo si preberi kaj je to apt-get, emerge, ports,... pa kaj je to mirror, da bos videl da je fantazija postala realnost.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

WhiteAngel ::

gfhr-:
Sej nisem reku, da Visual Studio nima make-a, sam ne v taki obliki, kot ga pozna GNU. Če se pa gremo česa M$ nima in kaj Linux ima pa ne vem, mislm, da ni lih ta prav plac teli komentarji, da bi to debato vžgal, sm pa prepričan, da so Microsoftove platforme zelo okorne in zaprte v lepo škatlco, v Linuxu/BSD-ju so pa zadeve jasno zastavljene, dokumentirane, podprte, odprte, pa tko naprej. Windowsi so štorasti za razvijalce pa nevarni za uporabnike. Kaj češ s tako platformo? (na žalost pa 97.5 postov nima Winsov, zarad tega ker so lep sistem, ampak ker druzga ne morjo met/še nimajo)

metalc ::

En Madžar mi je pravkar zatrdil, do tisto looooookovo sporočilo definitivno ni v madžarščini. Očitno bo treba iskati naprej....

Daedalus ::

Počak, bom jaz enega kolega s Poljske vprašal...
.
.
.
Ne, pravi da tud Poljščina ni...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

SavoKovac ::

v Linuxu/BSD-ju so pa zadeve jasno zastavljene, dokumentirane, podprte, odprte, pa tko naprej. Windowsi so štorasti za razvijalce pa nevarni za uporabnike. Kaj češ s tako platformo? (na žalost pa 97.5 postov nima Winsov, zarad tega ker so lep sistem, ampak ker druzga ne morjo met/še nimajo)

Gledano s stališča nekoga, ki je vajen tega operacijskega okolja(Linuxu/BSD). Za ljudi, ki pa jih življenje prisili, da delajo z računali ali pa čisto normalne otroke, ki bi radi malce več - s konzole direkt na konzolo zna bit problem...

Gandalfar ::

Ta pa naj uporablja kicaste UI-je, ki jih je tudi v Linux svetu dovolj.

Problem je, ko se ti otroci pogovarjajo z naprednimi sistemci. Isto kot ce bi kaksen osnovosolec vprasal kaksne absolventa fizike naj mu kaj razlozi. Ker je absolvent cisto prevec notr se bo znalo zgodit da karkoli mu bo povedal v prve pol ure bo pretezko zanj, ker nima enega kupa osnov.

Zato pa se sprasuje uciteljce in ne expertov, ce nisi na dovolj visokem nivoju.

MrStein ::

luuuuuuka :
Kaj hočeš rečt ?
Da je na winsih še bolj preprosto kompajlat kot :
- odzipaš
- ./configure
- make ( make install pa ti ga še za nameček instalira )
?

Da je v winsih bolj preprosto instalirati program, kot : apt-get install xmltv ???

Glede podpore ?
Katera podpora je izginila ? Droge ???
Pa M$ ma ful podporo... seeing is believing.
Svobodnjaki so me "podprli" že neštetokrat. M$ pa še nikoli. Le težili so mi ( in telefonski račun nabijali ), zakaj v drugo aktiviram windowse.

Če ti vidiš stvari drugače...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Phil ::

(na žalost pa 97.5 postov nima Winsov, zarad tega ker so lep sistem, ampak ker druzga ne morjo met/še nimajo)

Sprijaznit se bo treba da Windowsi so kjer so tudi ker so relativno dober OS. Mnogo boljši kot si nekateri upajo priznati.
LP

Ashrack ::

CMAN
Posebej pa od Win2000 SP3 dobe naprej pa Winsi prou rulajo!
Tudi linuxu ne gre slabo. Samo je še daleč od Winsov vsaj po uporabniškem vmesniku.

ps. Tuki pravte kolk je uizi kompajlat v LINUXu kar je živa resnica. Ampak zakaj bi sploh moral? Jz osebno ne maram da ful stvari k jih z DLjam za MDK10 potem še compajlat.

Kot je LOOKA super podal:
./configure --waste-users-time -ohmygod-user-can-barely-use-a-mouse -let-alone-use-a-shell ; make sense ;make test ;make coffee;make bed; goto sleep; get a clue.

ps. Če pa ne bi bilo "rožic" potem bi biv pa že zdavnaj 100% predan LINUXovemu vagonu
....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ashrack ()

Daedalus ::

Ah, jajca. Winsi so soliden OS od 2k naprej, prej so bile katastrofe (ajde z NT-ji se je še dalo preživet, samo 9x:( ). Pri Linuxu pa nima uporabniški vmesnik veze, ker je dober. Ker obstaja več kot en sam standard GUI in si lahko izbiraš, kaj ti paše. Pri linuxu je bolj problem v samem načinu dela z sistemom in konfiguracijo - je precej bolj neposreden in transparenten kot winsi in zahteva tudi precej privajanja. Konzola, drugi ukazi, ni več diskov, vse skup rata integrirano v filesystem... Pač drug način dela, ki se ga je treba navaditi. In to, da ni primeren za povprečnega uporabnika je tudi en bluz. Pravilno nastavljen Linux sistem je za povprečenga Janeza lih tolko (ne)primeren, kot winsi. Je pa res, da ne zna lih vsak nastavit sistema tako, da bojo povprečni Janezi zadovoljni...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Gandalfar ::

OS X tudi ni primeren za povprecnega uporabnika?

SavoKovac ::

Operacijski sistem se gleda v celoti, s plusi in minusi. Finta Linuxa je de-facto največkrat v tem, da podjetja prišparajo denarce. Poleg tega pa nudi druge napredne možnosti, možnosti intelektualnega samozadovoljevanja preko konzole, preprosto povezovanje več računal v učinkovito omrežje...

Problem se pojavi, ko ti grub winse pošlje v prezgodnji grob. Pa da se to zgodi osnovnošolcu, koga naj gnjavi, priučeno učiteljico?

In potem pridni očka sinčku kupi za rojstni dan igrico, 10 jurčkov da za njo...na sine, tle maš pa špilaj! >:D

Tut ko gledaš Matrico in une tipe k' buljo v ekran tjavendan in vidijo čuda, pol pa si misliš...če'b jaz leta bulu bi proutko vidu.

Gandalfar ::

galemir: komu pa lahko gnjavi, ce se mu to zgodi z winsi?

SavoKovac ::

Tut winsi se sesuvajo. Priučena učiteljica navadno zna kaj koristnega prispevat k oživljanju. :D Al pa se na servis pela in se plača tistih 7 jurčkov.

Sedaj pa poskušam zavzet čisto objektivno stališče:

Npr. sam bi lahko še vedno arjal al zipal iz ukazne vrstice, pa tega več ne počnem, čeprav sem znal orenk. Pa autoexece in confige smo pisali in urejali, da se je kadilo. Sedaj več ne čutim potrebe.

(dobronamerno)Upam, da bodo uporabniki linuxa doživeli enake spremembe v načinu delovanja... :))

gfhr- ::

"gfhr, zakaj bi rabil ves sw na enem strezniku ? Malo si preberi kaj je to apt-get, emerge, ports,... "
beri pozorno kaj sem napisal. predvsem ta del "poleg tega bi bilo nemogoce nadzorovati kaj je freeware/shareware/proprietary,..."
"zelo okorne in zaprte v lepo škatlco, v Linuxu/BSD-ju so pa zadeve jasno zastavljene, dokumentirane, podprte, odprte, pa tko naprej."
aha, da windows zadeve niso dokumentirane pa tud prvic slisim. mogoce se nisi slisal za msdn ali ze help v win ce smo ze tu... bsd ima nadpovprecne manpages proti linuxu.
"Windowsi so štorasti za razvijalce pa nevarni za uporabnike."
no pa mi povej kaj natancno je storasto za razvijalce? mogoce ne ves da gtk in qt oba obstajata za win.
"(na žalost pa 97.5 postov nima Winsov, zarad tega ker so lep sistem, ampak ker druzga ne morjo met/še nimajo)"
to bo ja.
"galemir: komu pa lahko gnjavi, ce se mu to zgodi z winsi?"
kolikor vem imas z win zastonj podporo po mailu in telefonu. sicer pa obstaja veliko forumov da ti pomagajo za oba sistema. fora je, da ce se ti red hat zjebe ne dobis podporo ce ga nisi kupil. torej v tem primeru os ni zastonj.

oba sistema dobro sluzita temu kaj sta namenjena, ampak ne vem kaj teli linux zealoti tako postavljajo linux na desktop ker (se) ni zadosti dober - moje skromno mnenje. gre mi tudi na kurac da omenis eno stvar v kateri linux ni dovolj dober in te napade cela horda linuxases kot ce gre za neko custveno stvar. namesto da bi rekel, mas prav, ampak delamo na tem da izboljsamo.

SavoKovac ::

"galemir: komu pa lahko gnjavi, ce se mu to zgodi z winsi?"

Govorimo o manj izkušenih uporabnikih. Večina jih niti ne ve za online-pomoč in se navadno obračajo na konkretne osebe. Navadno tja, kjer so računalnik kupili (če nimajo dobrodušnega soseda, itd...).

IMHO še povem, da s tržno-kapitalističnega vidika situacija operacijskih sistemov ni tradicionalna. Linux je 99% pozitivna stvar (če odpustimo Fedori II) , ker se izboljšuje in ne more propasti na klasičen način (lahko ga klestijo npr. s pomočjo patentov...).

poweroff ::

kolikor vem imas z win zastonj podporo po mailu in telefonu. sicer pa obstaja veliko forumov da ti pomagajo za oba sistema. fora je, da ce se ti red hat zjebe ne dobis podporo ce ga nisi kupil. torej v tem primeru os ni zastonj.

No, moje izkušnje z MS podporo z aizdelek, ki sem ga KUPIL.
Niso mi znali pomagati. Klical sem večkrat.
Potem sem rešitev za njihov problem našel ne nekem forumu.

Če Red Hat plačam podporo jo tudi dobim. Če pa MS plačam podporo pa ni nujno, da jo vedno tudi dobim. Moja osebna izkušnja je taka.
sudo poweroff

Poldi112 ::

galemir, autoexec res ne editiras vec, imas pa registry. Meni se zdi to eno hudo nepregledno crevo. Ce hoces lahko tudi cez KDE vecino sistemskih stvari v GUI-ju nastavis. Ni treba, da direkt datoteke editiras. Jaz jih, ker mi pase. Ni pa nobene potrebe.

Seveda linux ni popoln. Ravno danes sem hotel nastaviti da bo xmms default mp3 player, pa se noatun ne pusti. Ampak ni panike. Tudi to da v winxp nastavitve, naj ne skriva ikonic zraven ure, ne delujejo (oz. si jih sistem ne zapomni). Ali pa recimo neuporabnost start menija v win tudi ni nek znak uporabnosti. KDE lepo sortira programe po tipu, v win ti jih pa na random mece po start meniju, potem ti jih se na random mece,...
Skratka, oba sistema sta uporabna za vecino ljudi. Noben ni popoln. Ampak govoriti, da je linux neuporaben za desktop je bedarija.

gfhr, ne vem tocno kje je problem z nadzorovanjem licence?
Ce te pa horda linux userjev napada je pa to mogoce zato, ker govoris stvari, ki niso resnicne. btw, Ta mesec je en nov user postal navdusen uporabnik gentoo-ja. Sicer totalen les, ampak ze veselo uporablja firefox, k3b in OOo Calc. Vse vzdrzevanje gre preko ssh. Milina. Za win takoj rabis remote desktop, zraven pride security issue,.. Cas je da se zbudimo in zavemo, da je linux zrel za desktop.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

darkolord ::

Za win takoj rabis remote desktop, zraven pride security issue

A ssh pa ni security issue? Drugače pa v win uporabiš IPSEC pa je.

64202 ::

IPSEC, zelo plug'n'play resitev ja :).

darkolord ::

 

darkolord ::

Sigurno bo kdo začel jamrat glede zgornjega odgovora... neke vrste autoresponse... "%1 je pa res %2 :)"

" " itak suxa, na linuxu pa je to ful lepš

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

WhiteAngel ::

galemir:
>Npr. sam bi lahko še vedno arjal al zipal iz ukazne vrstice, pa tega >več ne počnem, čeprav sem znal orenk. Pa autoexece in confige smo >pisali in urejali, da se je kadilo. Sedaj več ne čutim potrebe.

Veš, pod KDE-jem obstaja ne samo to, da dvakrat klikneš na stisnjeno datoteko in ti prikaže vsebino pod Konquerorjem, ampak je tut en programček imenovan Ark, ki služi kot program za stiskanje/raztegovanje za zahtevnejše. Sam uporabljam Debian unstable in imam zip/arj/rar/ace kompresorje/odkompresorje (razen zipa so ostali pod non-free itak). V Konquerorju kliknem desni gumb na poljubno stisnjeno datoteko, izberem Raztegni ... ali pa več datotek in pa Stisni->V Zip,->V Arj,->V Rar itd., ali pa Stisni v ... in se mi odpre Ark z dodatnimi možnostmi.
Ni to dovolj lep vmesnik? KDE že vse to vsebuje, ko sem dal pa ostale stiskalnike gor z apt-jem, se je pa še vse samo skonfiguriralo v Ark-u. Pa še v slovenščini je vse. Temu se reče user friendly!

64202 ::

darkolord: vcasih je kaksna stvar na linuxu pac boljsendleps. Lej, vcasih je blo tko, da je kdo reku lej, to se pa da na winsih narest. Pa je nekdo skocu pa reku, to se pa da linuxu tut, sam ce "skompajlas topato, nrdis unupatisto, pa skonfiguriras topato." Zadne case je pa vedno vec stvari, kjer to pod winsi velja.

SavoKovac ::

Zahteva se višja stopnja objektivnosti, samokritičnosti in generalizacije problema tipkanih ukazov. :P

Primer, vprašaš koga kako kaj narediti v linuxu, pa ti odpiše zaporedje več kompleksnih ukazov s poudarkom, katere stvari spadajo k vsebini in kaj je za okras. Nato sledi še kak repost s popravki oz. prilagoditvami specifičnim zahtevam vpraševančeve konfiguracije.

Vsaka čast tistemu, ki uspe sproducirati veleumno rešitev takšne vrste. Primer arj+zip je bil exemplarni. Svojemu informatičnem šolniku bom večno hvaležen, da nam je v času dosovske ukazne vrstice podturil norton commanderja - in generacije so pričele delovati na drug način, without any remorse or regrets...:|

64202 ::

Problem "linuxa communitya" je to, da vsi hocejo na najbolj leet nacin vse pocet. Recimo tip rece da ima ***Fedoro/SUSE/Mandrake*** in ***da je zacetnik*** in vprasa, kako se spremeni ime kompjutra. Pade 10 odgovorov v stilu "echo hostname > /etc/hostname" etc.

Namesto, da mu recejo, naj gre v control panel (oziroma karkoli ze ima yourfavouritedistro) in spremeni hostname in klikne ok.

aja pa res, isto sem napisal ko galemir :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

darkolord ::

64202: a boš potemtakem reku, da je remote desktop bolj komplicirano naštimat od sshja?

Poldi112 ::

Remote desktop ima dva velika minusa. En je da je useless za dial-up. Drugi pa da je insecure.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

darkolord ::

kako misliš useless za dialup? Hitrejše dela kot VNC prek broadbanda...

Drugače pa se podatki itak enkriptirajo, exploitov je pa manj kot za ssh in podobne...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Poldi112 ::

Se posipam s pepelom. Sem mislil da je Remote desktop vnc based...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Gandalfar ::

darkolord: mene pri RD moti da je graficen :/

Ce delam remote in hocem dve datoteki skopirat mi je lazje preko konzole.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Za kakšno stvar je pa tudi RD bolj priročen ;)

Drugače pa... Kej tazga mogoče?

64202 ::

64202: a boš potemtakem reku, da je remote desktop bolj komplicirano naštimat od sshja?

1. rd kolikor vem deluje suxx vsemu kar ni win2k3 - ni multiuser
2. za varnost si predlagal IPSEC, kar zna bit ultrastala

swar ::

Cak kje ze tista slika gatesa kot hitler?

darkolord ::

1. rd kolikor vem deluje suxx vsemu kar ni win2k3 - ni multiuser

Vsak uporabnik ima pač svoj desktop... če pa hočeš recimo da dva userja naenkrat uporabljata - to pa zna "remote assistance" pri XP

64202 ::

Hm... pa to res deluje na winxp? Kolikor se spomnim, je vrglo dol remote userja (pod svojim akauntom je bil!), ko sem se jaz logiral not v svojega na sami kisti. Se spomnim nekega dialogca "this machine is currently in use by remote user etcetc, click here to disconnect".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

poweroff ::

Remote desktop obstaja tudi za Linux... celo preko ssh-ja. vnc over ssh. In dela hitro, ker podatke kompresira.
sudo poweroff
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft se je pritožil na prepoved prodaje Worda (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
12111841 (8698) driver_x
»

Patenti programske opreme ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12010407 (7448) Gandalfar
»

Svet ministrov sprejel sporno direktivo o programskih patentih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
11313315 (10935) Thomas
»

Evropska komisija znova ignorira parlament glede direktive o programskih patentih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
16815004 (12280) Jux
»

Očetje Linuxa, PHP in MySQL proti programskim patentom

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
483544 (3544) n_partial

Več podobnih tem