» »

Telekom bo pohrustal Telemach?

Telekom bo pohrustal Telemach?

Finance - Da bi Telekom kupil Telemach, se je po Telekomovih hodnikih šepetalo že kar nekaj časa, zdaj pa so se nekateri v Telekomu očitno odločili za bolj jasno igro. Po še nepotrjenih informacijah s strani časnika Finance bodo podatke o morebitnem povezovanju, ceni in posledicah združitve predstavili nadzornemu svetu, da bo obveščen o trenutnih pogovorih.

Pogovori o združitvi (kakor se lepše reče Telekomovemu načrtovanemu prevzemu Telemacha) potekajo že dobri dve leti. Razlog, da združitve še ni bilo, je bojda previsoka zahteva lastnikov Telemacha glede cene. Za vsakega naročnika (teh ima Telemach že močno prek 120 tisoč) so namreč zahtevali več, kot so pri nacionalnem operaterju telekomunikacij pripravljeni plačati. Klik!

20 komentarjev

mrTwelveTrees ::


kva zdej pa še to ??
bo še kle cene nabijal (Telekom)

Sej to je edino kar zna ! ;(( ;(

Dr_M ::

takoj odjavim net ce se bo to res zgodil.telemach je bedn, ampak telekom je gnil...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tito ::

ADSL je zakon in bo tudi ostal, četudi bo še večji monopolist! Mene osebno to nič ne moti, je pa res da ni zdravo za našo ekonomijo! Telekom bo še vedno tržil ADSL po enakih cenah, kot je dosedaj ali jih bo še nižal (zviševal prenos), ker se mu to zelo splača, ker tako privablja nove uporabnike, le te morajo nabavt ISDN in to je cool! Ko pa se bo telekom privatiziral in se bo družba razbila na tri dele bo težje a če si bodo ustvarili močan kapital znajo konkurirati tudi v EU...

Vse je gnilo in smrdi, ti pa se kr odnaroč od kabla... Samo boš itak za telefon več plačal...

upirna ::

Telekomj je gnil. To ni fer, da ima Telekom praktično vse komunikacije v svojih rokah. Od Mobitela, do Siola, zdaj še kabel. Kam to pelje?????

shock ::

Kdo pa vas sili da ste na Telekomu? Če vam ni všeč pač ne ga met v hiši. ADSL ti je všeč (SiOL), Telekom pa ne. Ne moreš gledat na vsako posamezno stvar, to moraš gledat kot celoto.

hatch ::

Ni telekomov problem, da so ostali ponudniki totalno nekonkurencni.

Jeebs ::

Tito: SiOL bo zdej uvedel še tale paket z 8Mb/s prenosa, potem pa če se ne motim bo potrebno uvesti kaj novega, saj je 8Mb/s zgornja meja prenosa pri ADSL tehnologiji.>:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

shock ::

Me zanima kolk % od vas izkorišča povezavo do konca? Jaz sigurno ne. Smo 3-je konstantni uporabniki z 2 Mbitno linijo in imamo v povprečju samo 44 KB/s. Me prav zanima koliko bojo tisti poslovneži z 8Mbitno povezavo izkoristli prenos?

BBB ::

To je dobra poteza za Telekom in slaba za uporabnike tako ADSL in kablske. Sedaj rast cen zadrzuje konkurenca med Siolom (ki je v lasti Telekoma) in Telemachom. Takoj, ko bo vse skupaj v lasti Telekoma pa njemu ne bo vec treba skrbeti za brezhibno in poceni delovanje, saj uporabniki itak ne bodo imeli vec primerne alternative za zamenjavo v primeru, da z njihovo storitvijo ne bodo zadovoljni. Res se pa strinjam, da je ADSL obicajno boljsi od kabla zaradi tega, ker je pri kablu prenosni medij skupen mnozici uporabnikov, ki ga ne bremenijo samo glede kapacitete, temvec tudi glede kolizij v smeri uplinka pri vecjem stevilu aktivnih uporabnikov. Ima pa kablski internet vecjo prenosno kapaciteto, saj lahko uporablja za prenos precej sirsi frekvencni pas, saj koaksialni kabel skupaj z opticnim veliko bolje prenasa signal kot navadna telefonska parica (slednji je slabo odporen na motilne signale in ima ozji uporabni frekvencni pas).

Zakaj rabijo pravne osebe, torej podjetja, 8MB/s? Verjetno je to misljeno za manjsa in srednje velika podjetja, da se vec zaposlenih lahko sprehaja po internetu. Za nekatera srednje velika podjetja je se to premalo, vendar pa je za taksno podjetje ponujena cena za tako povezavo smesno nizka (to predstavlja res majhen delez od vseh stroskov).

shock ::

Kaj pa se bojite toliko monopola? BTW obstaja še ELES, kjer ima svoje optične vode povsod po sloveniji in ima več prenosa v tujino kot SiOL. Baje bo on začel konkurirat Telekomu (SiOL-u), kar se tiče telefonije in interneta. Zdaj trenutno samo daje v najem vode. V prihodnosti bo dajal (mogoče) širokopasovni dostop do posameznega porabnika.

MUC ::

Telekom bo kupil KABEL kot medij, va katerem bo še vedno na voljo več neodvisnih ponudnikov interneta. Trenutno so na Telemachu Siol, Volja, Amis, Perftech, ...

VIšanja cen interneta se tako ni treba bat

ahac ::

Kdo pa garantira, da ne bo tudi pri kablu postavil takih pogojev, da se bo splačalo samo SiOLu (z pogodbo, ki je seveda ne bomo nikoli videli in lahko v bistvu vsebuje karkoli)?

MUC ::

Kot je zavod za varstvo konkurece dosegel, da Telemach ni edini ponudnik internata v kablu, bo dosegel, da tudi Telekom ne bo.

l_jst ::

Folk po moje bo use itq ostal isto. Sam tko BTW tm je lohk posredvou zavod za varstvo konkurence sam tle gre pa tut za ogromn drzavnga dnarja in ni nujn d bojo tut tko aktivni (Ker se BTW iz tega dnarja financerajo tut oni).
Bi blo dobr ce bi kej pocel. (http://www.slo-p2p.tk)

MUC ::

Zavod za varstvo konkurence je NEODVISNO telo in nima nad sabo nobene vlade, ki mu diktira, kako naj deluje.

Tr0n ::

V teoriji seveda.

Alexius Heristalski ::

Konkurenca je vedno zdrava, tako da... sranje!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

MUC ::

Tron: Če imaš tako gnile predstave o naši državi, voli na naslednjih volitvah koga drugega in teorija bo postala praksa mogoče... hihi

undefined ::

Bedno. Telekom se vede kot zmaj, ki hoče poteptati muho (Telemach). Jasno je, da bodo prej ali slej vsi pametnejši uporabniki presedlali na ADSL. Je pa seveda tudi res, da bo dosti laikov ostalo na Telemachu, tu pa lahko Telekom le še malo bolj zbije cene, malo bolj promovira zadevo in pridobi še-te. :)

Tr0n ::

MUC: ah, nimajo tu volitve nobene vloge. korupcija je vsepovsod.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zanič Simobilovo omrežje?

Oddelek: Mobilne tehnologije
305003 (3851) jusv
»

Telemach Mobil - ponudba? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
343111289 (58036) OK.d
»

Telekom Austria prevzema Amis

Oddelek: Omrežja in internet
305626 (4534) konspirator
»

Siol je ponovno pod okriljem Telekoma Slovenije (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
558723 (6400) Bistri007
»

Bo Telekom kupil Telemach?

Oddelek: Loža
312954 (2516) nevone

Več podobnih tem