» »

Siol je ponovno pod okriljem Telekoma Slovenije

Siol je ponovno pod okriljem Telekoma Slovenije

Dnevnik - Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na današnji seji dal soglasje k predlogu uprave o pripojitvi družbe Siol k matičnemu podjetju. Uveljavljena blagovna znamka Siol ostaja tako na trgu, njeno trženje pa prevzema Telekom Slovenije. Z novo organiziranostjo naj bi Telekom Slovenije lažje zagotovil najnovejše tehnologije slovenskim uporabnikom. Največji slovenski ponudnik internetnih storitev bo sestavni del Telekoma Slovenije postal predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta, so še sporočili iz materinskega podjetja. Več v izvorni novici in v debati na forumu.

55 komentarjev

«
1
2

mrTwelveTrees ::

malce off topic;
hvala bogu da je konkurenca boljša

ne vem kako lahko še Telekom prodaja telefonske prikljucke in drage naročnine ko pa ima konkurenca veliko bolj nizke cene.
folk počasi ukinja telefonske prključke ker ma ze vsak GSM...
pa tudi z Siolom prekinjajo pogodbe in grejo h konkurenci,
zlati časi Telekoma in Siola so mimo.

NavadniNimda ::

Zanimivo ni tisto, kar pišejo taki in drugačni članki na temo pripojitve SiOLa s strani Telekoma - take novice po diktatu generira STA - ampak je zanimivo tisto, kar NE piše. Recimo nikjer ni niti namignjeno, da sploh ni rečeno, da obstajajo zakonske in siceršnje možnosti, da se taka združitev sploh izpelje.

Slovenija, moja (naivna) dežela.:D

matter ::

Jah sej če gre stranka na T2 preko telekoma ali pa amis, še vedno telekom kasira.

Je pa res, da bo rabu optiko do bajte, če bo hotu konkurirat t2ju.
Grem basket pa bom neloke metal

Brane2 ::

V čem je pol fora tega "članka" ? Tudi blog na siol net se mi zdi "zanimiv" ...

Nekaj v stilu "gremo naprej, tako ali drugače ?"

Tu je zanimivo vprašanje kaj je "tako" in kaj "drugače".

Mogoče "skupaj" ali "sami" ? :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

LedStorm+++ ::

Končno ;). Upam da bo odzdaj naprej samo ENA položnca :)).
Pingvin :-)

Gn0me ::

Hmmm, lani sem hotel it na t2 prek telekoma, cakal 5 mesecev ni blo nic, pac kregali so se.
Sem poslal pogodbo telemachu cez 5 dni je vse laufalo...
Letos, posljem pogodbo Amisu spet prek telekom omrezja, sem cakal 2 meseca se vedno nic,
tko da sem prejsnji teden spet sel na telemach in po petih dneh sem mel net.
Kot zgleda telekom se vedno 'ovira' konkurenco, sej t2 in amis gradita svoja omrezja,
do takrat pa ostanem pri telemachu...

Aja ravnokar sem preklical narocnino za stacionarni telefon telekomu >:D

MaKjaVelli ::

Poznam osebo ki je čakala par mescev na T2, drugi pa ga je dobil v 1 tednu(!). Poznam tudi dva ki sta šla na Amis, eden na novo, drugi pa prestopil iz SiOL in so oba priklopili v 1-2 tednih. Tako da se mi zdi to da koga nočejo priklopit bolj stvar njegove lokacije kot kaj drugega...

Brane2 ::

FIlozosfsko vprašanje:

Ko se bo folku zagabila parica, bodo pač to opremo v centralah zamenjali z drugo. Me pa zanima ali se bodo spravli pulit parice ven, ki bodo takrat le navlaka.

Glede na dolžino in dosedanje izkušnje so lahko zanimiva dolgovalovna antena za poslušanje "Radia Domžale" ... :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Jaka83 ::

"Gremo naprej, tako ali drugače." s prastaro tehnologijo po še bolj stari infrastrukturi. Pa jebemu, a ne morjo vsaj dela svojega bajnega dobička porabit za prenovo infrastrukture. Matr me to razkuri.

pingec ::

Upam da se bojo mal ustrasli konkurence pa ksno novo konkurencno ponudbo in tehnologijo ven spravli :\
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

NavadniNimda ::

"Gremo naprej, tako ali drugače." s prastaro tehnologijo po še bolj stari infrastrukturi. Pa jebemu, a ne morjo vsaj dela svojega bajnega dobička porabit za prenovo infrastrukture. Matr me to razkuri.

Ne, ne morejo. No, ne da ne morejo. Nočejo!:D

Zgodovina sprememb…

siska ::

Očitno noben nima preveč denarja. Sej lahko Nimbdo vprašamo zakaj T2 ne more imet brezplačne številke za pomoč naročnikom. Pardon, ne da ne morejo, nočejo >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: siska ()

simnov ::

wtf a bojo spet zahtevali isdn

Vlady ::

Zato nima t-2 zastonj cifre, da ko kličeš plačaš dodatno, saj je naročina tako poceni, da ti potem net crkuje 100/h da kličeš in dodatno plačaš, da je potem enako kot pri siolu. >:D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Jaka83 ::

A ni klicanje v T2 omrežju đabe na T2 cifre?

Brane2 ::

Kot vem, je.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Jaka83 ::

Po kakšni politiki potem računajo za pomoč naročnikom, če je pa cifra T2 omrežje?

Brane2 ::

Kot vem, po nobeni. Tadva bluzita.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Jaka83 ::

Torej Vlady in siska nehta bluzit!

shadow7 ::

@Vlady: Ko sem še imel ISDN in posledično z njim povezane težave, so me BP poklicali nazaj na GSM. Samo reči jim je bilo treba.

Ziga Dolhar ::

> Recimo nikjer ni niti namignjeno, da sploh ni rečeno, da obstajajo zakonske in siceršnje možnosti, da se taka združitev sploh izpelje.

NavadniNimda, lahko vsaj namigneš, kje naj bi bile težave?
https://dolhar.si/

Vlady ::

Ja mene nikoli niso klical nazaj na GSM. Vedno jih kličem jaz, problem je pa v tem, da stacionarca nimamo več, ko pa crkne net, ne morem niti poslat mail-a. Torej mi ostane samo da kliem z mobitela. :\ Kar pa plačam kar dovolj, odvisno tudi od števila okvar v mesecu. Sej problem je v tem, da mi net ne dela ok, problem je v tem, da mi skoz in skoz crkuje. Zvečer še posebej, mi prekinja vsakih 2-5 min za 1-2 min. Vasih isto crkne in morm resetirat router + modem. Ampak to je že offtopic, tako da gremo nazaj na on topic.

To da je siol pod telekomom je zopet slabše, še posebej za nove naronike oz. za tiste, ki se hoejo preklopiti iz siol-a na t-2.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Brane2 ::

Ziga Dolhar:

Mogoče misli na varstvo konkurence itd.

Ampak če je temu tako in če je stvar tako očitna, zakaj so se spravili v to ? Samo zaradi objave novice v STA ? :\

Čisto tako laično razmišljam, brez poznavanja mase dejstev- seveda ugibam, ampak kako se vam zdi tole:

- TK+S se odloči, da bo precej v kratkem odpikal parico. SiOL ta čas spusti cene netu na parici, oba pa se začneta pripravljat na združitev.
Ko pride ta čas, se SiOL zdila z Voljo, Amisom itd in jim prepusti svoje "žičnate" naročnike, oziroma vsaj podpiše pogodbo o nameri recimo.

TK in S tako nista več monopolista na tem področju in se lahko združita, takoj za tem pa ponudita ubijalsko dobro in poceni vlakno.

Obenem TKS začne z intenzivnim kopanjem in postavljanjem vlaken, obstoječe jaške pa itak (?) lahko delijo s konkurenco. Pri tem ima recim TKS zaradi večje (?) finančne moči kmalu v lasti mnogo zanimivih tras, ki pa jih za svoja vlakna rabi T-2 in jim tako ne more nabijat cene, tudi če bi hotel.

TKS v tem namišljenem scenariju sicer izgubi nekaj na račun T-2 jevih vlaken, vendar pa "pade not" ko se vlakno samo prodaja in ni treba prepričevat folka v podpise soglasij in dovoljenj.

Nekako tako kot SiOLovi začetki. Najprej TK ni hotel niti slišat za modeme in internet, ko pa je opazil male ponudnike, ki kar nekaj delajo, jih je pa vse pokončal in praktično efektivno pobasal vso delo, ki so ga ti vložili v obveščanje in promocijo.

Ne bom trdil da se bo to zgodilo ampak stvari mi tako malce dišijo na ta scenarij oziorma vsaj namere v tem trenutku.

Mnenja ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

perci ::

Ko pride ta čas, se SiOL zdila z Voljo, Amisom itd in jim prepusti svoje "žičnate" naročnike, oziroma vsaj podpiše pogodbo o nameri recimo.
Za tiste naročnike, ki so vezani 24 mesecev, tole ne bo šlo. Siol jih ne more kar prisiliti, da bi šli na Amis, Voljo. Tistih, ki niso vezani pa tudi ne, ker lahko kadarkoli odpovejo pogodbo.

Brane2 ::

Ne vidim zakaj ne v osnovi. Nisem bral drobnega teksta pogodbe ampak kot se spomnim stare je vezava mišljena samo zaradi subvencioniranega vmesnika. Če ga plačaš sam, načeloma ni razloga za vezavo. Vsaj tako je bilo, ko sem bil še na starem ADSLju...

Poleg tega ni rečeno da se stranka lahko kaj dosti buni, če jo po pogodbi s S prevzame Volja, skupaj s pogodbenimi pravica, obveznostmi in opremo recimo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mr.B ::

Težava je v tem da ti ne moreš omrežja dati Tušu, pa Amisu, ker si fizično lastnik…. Kablovje bo Telekomovo, in Telekomu boš plačal…Problem rata, ko hoče konkurenca uporabljati isto kablovje, pa se cene nebi pokrivale s siolovim, saj so stroški enaki za oboje, res da je en lastnik, drugi najemnik, in obratno bi veljalo če bi kablovje telekom prodal. Tu so še centrale, če jih obdrži, je samo kablovje, ki ga telekom promovira kot zastarelo, centrale pa niso.
Podjetje bi po evropski direktivi razbili potem na najmanj dva dela, ker bi vsi provajedriji razen TeSiol, propadli… Oziroma trditve da so dvojne cene ene za Siol, drugo za konkurenco potrjene….

Združitev bi bila možna le ko bo Telekom prodan in ne bo v državni lasti, potem pa je formalna združitev možna, samo Evropsko varstvo konkurence po pritožbi drugih operaterjev, združitev razveljavilo, da si slovenski urad nebi imel nobene pripombe pri združitvi…
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ziga Dolhar ::

> Mogoče misli na varstvo konkurence itd.

Brane2: Hja -- verjetno to misli. Ampak me zanima mal bolj konkretno :-).
https://dolhar.si/

Brane2 ::

MRB:

Mapka za to je dosti že, če se SiOL odpove ISP na parici, tk pa zaračunava preostalim tekmovalcem enako, a ni tko ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

NavadniNimda ::

Hehehe, odlično. Folk, tko je treba razmišljat. Tudi una o Voljatelu in Amisu ter dogovorni ekonomiji (partnerski program? :O) ni mimo.

Uni kljukci, večinoma postavljeni po politični liniji, pa še naprej mislijo, da se bodo kar po neki direktivi lahko "združili" (kao, da de facto in pol-legalno že niso). Ni jim jasno, da su "prošla ona vremena" - vsaj formalno se NE bodo mogli združiti in to bo imelo vsaj 2 konsekvenci:

1) Nekatere finančne reči bodo morali imeti v ločenih evidencah:
(Tlele je nekaj v točki 8.5.: http://www.apek.si/cache/bin?bin.svc=obj&bin.id=825) S to spojitvijo si hočejo seveda pridobiti neregularno tržno prednost. Po mojem v kapitalizmu Zahodnega tipa takega paradajza ne bi dovolili. In ker smo v Evropski Uniji, se lahko slikajo in dajo celostranski plakat v "Škrjančka" ter ga naslovijo: "družinski portret".

2) Zaradi tega, NE bodo mogli konkurirati s cenami, ker jih je preveč, ker si talajo predebele (ampak res debele, me čudi, da jih še noben "neodvisen" novinar ni razkrinkal :O) plače, ker nič ne vlagajo v tehnologijo in raziskave, ker kupujejo PREGREŠNO drage integrirane rešitve, ki jih ne znajo uporabljati... Seznam ovir, ki so si jih sami nakopali je dolg v neskončnost...

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

> Ni jim jasno, da su "prošla ona vremena" - vsaj formalno se NE bodo mogli združiti in to bo imelo vsaj 2 konsekvenci:

Naštevaš posledice - prav. Lahko najprej pokažeš te "formalne" razloge, zakaj se ne moreta "združiti"?
https://dolhar.si/

NavadniNimda ::

Točka 1 je mišljena kot vzrok, ker Apek ne bo dovolil združitve. (Ne sme dovolit.) Točka 2 je pa mišljena kot sveženj, kjer so si sami postavili pregrade za združitev - sedaj je pa prepozno.

Posledice vedno le orisujejo situacijo.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Brane 2 ne razumem ?
Če se siol odpove kot ISP na parici ?, Potem ga telekom ne rabi. Das pa siol odpove ISP na parici, pa potem postane to Telekom, je pa s formalnega stališča enako kot če se SIol ne odpove ISP na parici. Ko je združitev je to ne pomembno. To ne bo delalo kot NLB v ex yugi, ki kao ne obstaja, denar pa je šel tud puf***
Telekomu siol brez strank, ne vem kaj bi pomenil, razen boljši zgled pri prodaji…
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Brane2 ::

TK ga rabi za to, da prevzame ISP na vlaknu. Saj nekdo bo moral skrbeti za uporabnike ne novo postavljenih omrežjih itd.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mr.B ::

Kdo bo pa te uporabnike prepričal da se vrne na TK ex SIOL ?
Za to ne rabiš imeti SIOL-ove infrastrukture.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Brane2 ::

Rabiš pa ljudi, ki imajo izkušnje, ki obvladajo in seveda rabiš nek kapital, ki ga najbrž SiOL ima.

TK bi lahko skrbel za vlakno, S pa za naročila storitev po vlaknu.

Saj ne rečem, da se izide ali da ne bi blo treba oklestit obe "firmi". Le ugibam...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Aja, kdo bo vrnil uporabnike ?

Tvoje pernizke cene in storitve, ki jih na žici en morejo imeti.

Verjento ne bodo ravno vsi 100m od centrale, in bodo kapljali k tebi. Eni zaradi velike dožine parice, drugi zaradi ponujenih visokih hitrosti, ki jih na bakru ni, tretji čisto zaradi najcenejših paketov itd.

V bistvu bi izvedel"bumerang" foro- kao strank "ne rabiš", veš pa, da bodo praktično vsi nazaj pri tebi čez recimo leto ali dve.
Saj vseh naenkrat niti obdelati ne bi mogel koneckoncev, ker ne moreš zadosti hitro položiti vlakna povsod...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Looooooka ::

super...sta se vsaj nehala pretvarjat da nista povezana in da telekom ne sciti siola...gnide usive.
ko zgradijo optiko se pa se telekomovga telefona znebim.In ce bojo pol slucajno probaval voip sabotirat predlagam eno huge tozbo proti telekomu.
pol jih bo mogoce izucilo.

Mr.B ::

Za znanje ne rabiš kupiti konkurence, lahko pa si s tem narediš lukno, ki jo potem zapolniš. Znanje se da tudi drugače kupiti, je pa res da si lahko ob infrastrukturo, katero bi lahko ceneje kupil, če se nebi zraven obesila konkurenca. Je pa infrastruktura lahko po parih letih obsolite.
Vlakna moraš tako kot konkurenca tudi sam potegniti, torej moreš biti hitrejši kot oni…Lahko pa seveda uporabiš svoje kanale, kjer imaš baker napeljan.

V časopisu bi konkurenca naredila tako, najprej so vas odslovili, zaradi bla bla bla, ker takih ne rabijo, sedaj pa ko nimajo ničesar pa vas hočejo nazaj, za skonto ceno….Vaš novi TKSiol. Je pa res da so Slovenci zelo trdoživi, oziroma brez hrbtenice, pa ne reagirajo na to temo.

Igra je v ozadju verjetno ta da bo nacionalka začela s predvajanjem HDTV signala, pa bo moral biti dostopen vsem, vsaj 480p, problem rata v mestih, kjer je že dostopen s 720p in 1080i. Toda zakonsko je dovolj 480p. Torej je infrastruktura od Telekoma zastarela, SiOL pa uporablja njihovo infrastrukturo. Dejansko rabiš v mestu zagotoviti prepustnost do vsake hiše z minimalno 720p x 2, ker sta ponavadi vsaj dva TV-ja, pač raja ki nima drugega dela + Hitri internet + Video on demand + telefonija in ostale servise, za to pa rabijo prepustnost, ki jo z obstoječo opremo ne morejo zagotoviti. Torej nekdo v ozadju vleče vlakna, samo kakšna je igra pa ne vem.
Zato da bi pa pridobili SIOL-ove strokovnjake, je pa prevelik zalogaj, saj bi se verjetno dobilo znanje od zunaj ceneje, kot bi bila cela založba nakupa SIola. Telekom ne bo smel nikoli biti kot je bil v najboljših časih Siol, ker mu tega varstvo za konkurenco ne bo dovolilo, razen če se odpove lastništvu infrastrukture, ter postane najemnik kanalov, kar pa bi bilo prvo v svetu.
Mobitel tudi ne sme znižati cen, ker mu jih ne dovolijo. No ampak kolikor je značilno za Slovence, raje plačujejo 2x več za isto storitev, kot drugi…
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tarzan ::

Po mojem da gre,kot je omenjeno, za začetek realiziranja FTTH s strani Telekoma. Zavlačevali so, kolikor se je dalo, zdaj pa jih T2 že kar precej skrbi, vztrajno jim odžira uporabnike in s pojavom VDSL2 se bi utegnila zadeva še precej poslabšati, domet bi se T-2 podeseteril, mlaka uporabnikov pa bi naraslo že na kar zavidanja vredno jezero potencialnih uporabnikov storitve. Siol bi v roku nekaj let imel po mojem manj kot 50% naročnikov xDSL storitev, večino bi pokasirali pri T-2.
Če se spravijo polagati optiko, za kar imajo sredstev ne samo dovolj, temveč še preveč, pa imajo precej več možnosti za uspeh. Nove tehnologije potrebujejo vse večjo podatkovno prepustnost in noben ADSL z derivati kmalu ne bo več zadovoljeval potreb, VDSL tudi ne. Par optičnih vlaken je dovolj, da skozi pošlješ karkoli, kdor bo prvi zgradil čim večjo mrežo optike po sloveniji, ter preko optike ponujal storitve, kot to že počne T-2, bo zmagovalec. T-2 ima trenutno kar veliko prednost, SiOL sam se mu verjetno ne bi dolgo upiral, Telekom pač in točno to se bo verjetno zgodilo. Tehniki in inženirji siola ter finančna podpora in in infrastruktura Telekoma.

Kdor prej potegne do mene optična vlakna, bo dobil zvesto kravico za molzenje, glede na načrte T-2 mi ne kže preveč dobro tu v jugozahodnem delu ljubljane, tako da srčno upam, da izvede Telekom kako hitro akcijo uvajanja optike. Dlje časa kot bodo mencali, močnejši bo na tem področju T-2 in težji bo padec čez nekaj let.

KandazaR ::

Saj ne gradi optičnega omrežja T-2 ampak gratel. Torej je možno da kasneje telekom odkupi njegovo optično omrežje. Mislim da bo leto 2007 za nas uporabnike zelo dobro leto.

icko ::

A ni brez veze te jame kopat pa kable furat. Wireless na hribe kot mobilni operaterji repetitorje pa imam roaming in dostop z laptopom po celi slo na svoje uporabniško ime in geslo. To je prednost jeb** kable pa so lahko stekleni al pa platinasti zarad mene.
lp

Ziga Dolhar ::

icko,

kakšno wireless tehnologijo si predstavljaš, da bi bila sposobna služiti celi Sloveniji -- ali pa vsaj 1 % Slovenije, brez "jebenih kablov"?
https://dolhar.si/

CCfly ::

Wifi + WiMax + HSDPA/HSUPA
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

icko ::

Če wi fi pokriva San Francisco ki ima 10 mio ljudi bi lahko tud slovenijo a?

Ziga Dolhar ::

In to počne brez kabelske substrukture?
https://dolhar.si/

icko ::

Pa dobr zdej zapenat za take malenkosti. Telekom nima v načrtu takšnega pokritja čeprav so kupili licenco ali pač???
lp

Ziga Dolhar ::

icko,

nauk zgodbe je, da za optimalno in dobro delujočo wireless rešitev -- tudi omrežja mobilne telefonije -- potrebujejo dobro, ne, vrhunsko substrukturo, ki temelji na kablih. Njihova zmogljivost je par x-krat (ne vem -- taužentkrat?) večja od brezžičnih rešitev.

Še tako močna osrednja brezžična rešitev, ki bi jo 'repetiral' na večje območje (brez kablov), bo precej hitro padla.
https://dolhar.si/

krho ::

@Mr.B Igra je v ozadju verjetno ta da bo nacionalka začela s predvajanjem HDTV signala, pa bo moral biti dostopen vsem, vsaj 480p, problem rata v mestih, kjer je že dostopen s 720p in 1080i. Toda zakonsko je dovolj 480p.
Od kje za vraga si pa to privlekel. TVslo in ostali bodo samo oddajali digitalno oz. morajo to storiti do konca 2012. Leto 2015 je zadnji rok, za ugasnitev oddajanja analognih signalov za TV. AFAIK bo to čisto navaden 480 (najbrž i in ne p) v h264.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Stajerc ::

Problem telekoma je ta da zraven svoje osnovne dejavnosti služi kot orodje in sredstvo moči določenim političnim opcijam in zato je tako neučinkovit.

Nemoreš mešati politike in posla na takšen način da to škodi samemu podjetju.

Bojim se le da bodo našega velikana izmolzli kot molzno kravo nato pa ko se bo ladja potapljala pa bodo vsi pobegnili z nje in jo razprodali. In nihče nebo prevzel odgovornosti za pretekle grehe.

Najbolj prizadeti pa zaradi tega seveda ostajamo uporabniki interneta saj se zaradi takšnih in drugačnih stvari nič ne premakne ker nekomu ugaja da so stvari takšne kot so. Vprašanje je samo če bo kdaj prepozno ali ne da se to stanje odpravi in če sploh kdo ima interes kaj postoriti.

Vsi šimfate telekom in si želite tuje konkurence. Meni je to prav do neke mere.

Ampak predvsem si želim da bi telekom + internetni ponudnik siol si začrtala druge smernice in nas prijetno presenetila. V kar pa dvomim.
Have a nice day.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postopek proti Telekomu Slovenije zaradi suma kršitve konkurenčnega prava (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548270 (5838) PaX_MaN
»

Telekom kupil Najdi.si (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
7410724 (7505) Tody
»

SiOL se bo pripojil k Telekomu (zgodovina se ponavlja)

Oddelek: Omrežja in internet
294111 (2976) Cokolesnik
»

Mobitel odstavil Majzla, Vega ugaša svoje omrežje

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
53474 (2828) WinsuckeR
»

Siol v ponedeljek z novo ponudbo

Oddelek: Omrežja in internet
293967 (1517) antonija

Več podobnih tem