» »

Leta 2003 je kraljeval Apache

Leta 2003 je kraljeval Apache

NetCraft - Rezultati nedavno objavljene NetCraftove študije kažejo, da je bilo leto 2003, kar se tiče serviranje spletnih vsebin, gotovo Apachejevo leto. Oktobra 2002 je Apache serviral dobro polovico (53 %) spletnih strani, čez celotno leto 2003 pa je ta odstotek rastel in na koncu pristal pri 64 %. V nasprotju s tem porastom pa je Microsoftov IIS izgubil kar tretjino uporabnikov; njegov tržni delež je padel s 36 na 24 odstotkov. Klik!

7 komentarjev

Trubadur ::

sej je prov tko
Berite Thomasa!

upirna ::

temu se pa reče, naj zmaga boljši.

gabl136 ::

Microsoftu pa zadnje čase bolj slabo kaže:\

frenk ::

zanimivo...jest sem pa lih z apacheja prešel na iis:D...sej ne rečem da je iis boljš, samo sem pa mel neke probleme z apachejem po cca. enomesečnem delovanju...mogoče se pa z winsi ni ujel:D

neo81 ::

no sej ce smo ze pri web storitvah linux/unix pa kak apache z kakimi php in sql podporo itak rulez...tako za nas sistemce kot tudi za one iz uprave(ki preracunavajo dinarcke ki jih mi sistemci pridno zapravljamo)...edino je*a je ce imas v podjetju web razvijalce, ki se drugega kot v raznih asp, .net(pa ne vem kere kao hude stvari) niso pripravljeni razvijati. Pa tudi kombinacija windows/apache meni ni ravno po godu(u bistvi si ne morem predstavljati zakaj bi fural apacha na windowsih razn ce bi bil to vecnamensi streznik).

Reycis ::

Sicer pa sem prispeval k rasti Apache streznikov tudi v nasem podjetju. Smo postavili 3 nove streznike na katerih zdaj tece Apache in servira kar 12 domen.
Tu pa se pokaze kaksna laz je statistika. Ce delez IISja upade iz 36% na 24% to se ne pomeni, da je IIS izgubil tretino uporabnikov. To pomeni da je izgubil tretino trznega deleza, ki ga je imel.

Rippy ::

Jst tudi laufam apache na enem svojem mlinčku",u lej sam zaženeš html dokument daš u eno mapo in dela use kot bi rabl :))" , pred desetimi dnevi sem ga inštaliru, laufa že 10 dni non stop, in mi še ni obvisel. Use bol sm privrženec open sorce programja, in nekako mi je bolše če laufam nekaj kar so ljudje delal z lubeznijo, kakor da so imeli v mislih samo denar, kako ga čim prej tem več zaslužit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skupaj proti dolgčasu :) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
10628906 (21192) Damjan Jagar
»

FBI prenehal uporabljati Carnivore

Oddelek: Novice / Zasebnost
163859 (3168) Jst
»

Koliko časa za odpravljanje napak

Oddelek: Novice / Varnost
81963 (1963) gazda
»

Hitra, hitrejša, najhitrejša grafična kartica

Oddelek: Novice / Grafične kartice
132161 (2161) Rippy
»

Abonmaji za vse :)

Oddelek: Sedem umetnosti
111970 (1689) DoloresJane

Več podobnih tem